Viergever: ‘Ik was te belangrijk maar het verbaasde me dat dan contract niet werd verlengd’

Ondanks dat zijn aflopende contract bij Ajax niet werd verlengd, kijkt de naar PSV vertrekkende Nick Viergever met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Ajax, zo verteld hij tegenover De Telegraaf.

Afgelopen zomer was Viergever ook al dichtbij een transfer, maar dat ging toen niet door. ‘Ik baalde wel dat ik niet naar die Duitse club (VfB Stuttgart, red.) mocht, want ik had al een goed gesprek met de trainer gehad. Maar ik was te belangrijk, vond Ajax. Het verbaasde me dan ook dat mijn aflopende contract niet werd verlengd, maar dat was hun goed recht’, zo blijft hij keurig.

Ondanks die teleurstelling kijkt Viergever terug op vier mooie seizoen bij Ajax met als hoogtepunt de Europa League finale. ‘Het bereiken van die finale in het algemeen en mijn belangrijke treffer bij Schalke 04 in het bijzonder. Het mooie spel, waarmee we Ajax Europees weer op de kaart hebben gezet, blijft me altijd bij’, aldus de verdediger, die het verspelen van het kampioenschap op de laatste speeldag bij De Graafschap als sportief dieptepunt zag.

Viergever verwacht niet dat de gevoelige overstap naar titelconcurrent PSV zal zorgen voor ‘haatgevoelens’ bij de Ajax-fans. ‘De fans weten dat ik me elke dag maximaal voor Ajax heb ingezet. Ook na het blokkeren van de transfer naar Duitsland en het niet verlengen van mijn contract heb ik mijn koppie nooit laten hangen.’

Related posts

35 Comments

 1. a.p.

  Viergever het ga je goed. ik had je liever bij Ajax gezien maar dit is jouw besluit Succes en bedankt voor je positieve instelling!

  1. Gert Bals

   Het is het besluit van Ajax om hem te laten gaan, niet van 4gever.

   1. Yindi

    Klopt Gert. Geweldige jongen die 4gever. Positief ondanks dat hij nu niet bepaald netjes is behandelt. Dit is het nieuwe Ajax denk ik. Dit is ook de reden dat sommige gaan. Andere reden is die briljante trainer die we nu hebben. Kan me niet aan de indruk ontrekken dat het team deze man totaal niet ziet zitten.

    1. De Ajacied

     Dom van Ajax directie om Nick geen nieuwe aanbieding te doen,
     Was een waardevolle speler hoor
     ❌❌❌

 2. Iceman

  Hier krijg Ajax spijt van zo een gevoel heb ik. Laten we hopen dat ik het mis hebt. Maar goed succes Nick en bedankt voor je inzet en de Ajax jaartjes.

 3. fjonkman

  Bedankt Nick, het waren fijne jaren dat je Ajacied was. Ik wens je veel succes (maar ook weer niet teveel hahaha)

 4. Peter kopsterk

  Het ergste van allemaal is dan nog dat Ajax zegt dat hij te belangerijk was. Ondanks dat hij naar Duitsland kon kwam hij nauwlijks aan spelen toe. Daar kan ik dan niks van begrijpen. Nick het gaat je goed.

 5. Wenen 1995

  Als je zoveel spelers hebt, dan is het logisch dat er spelers moeten afvallen. Nieuw en jong bloed is ook goed voor de ontwikkeling van de club. Jammer dat hij echter naar de concurrentie gaat. Ik gun hem het beste, behalve kampioenschappen de komende jaren.

 6. -buitenkantje rechts-

  Zwalkend personelsbeleid, waarvoor Overmars verantwoordelijk is. Je ziet het ook aan de miljoenen die over de balk worden gegooid aan middelmaat. Die miljoenen die ook in jeugdopleiding en scouting gestoken konden worden. Wat een verspilling!
  Denk dat Viergever het heel goed gaat doen bij PSV die we zo gratis een ervaren verdediger met EL evaring geven.. Komend seizoen weer een ach en wee.. hadden wij die Viergever nog maar..

 7. Prinsengracht

  Hij werd nooit kampioen. Ik hoop dat hij dat de komende 4 jaar vol houdt.

 8. rickert

  De smet op het beleid wordt alleen maar groter door de fantastisch sportieve reactie van Nick. Ik had een andere reactie begrepen in dit geval. Het ga je goed Nick, al had ik je graag bij de selectie gezien volgend jaar.

 9. ajaxpers

  Update: frank de Boer staar open voor terugkeer bij Ajax. De enige echte Ajax trainer met alle kwaliteiten die passen bij Ajax. Hij is de enige die wij nodig hebben.

  1. Gert Bals

   Als hij inderdaad spijt heeft van zijn tactiek zoals hij heeft gezegd …… in ieder geval beter dan ten Hag. Maar ajb geen beter bed voetbal.

 10. Charka53

  Viergever had een goede instelling , maar dat je hem op deze manier behandeld deugd niet maar het lijkt bij Ajax normaal aan het worden .

  1. -buitenkantje rechts-

   Onmogelijk Gert.. volgens Niksmanen zit geen topclub op hem te wachten..

 11. AFCA my World

  De ideale voetballer,niet zeuren maar sleuren,nooit een verkeerd woord,maar altijd gefocusd ! Jammer ! ⚽️

 12. Ajax013

  Ze hadden je naam ipv viergever.. beter kunnen neerzetten als “allesgever”

 13. JohnDoe77

  Nick is een modelprof en Ajax is ook hier niet heel netjes mee omgesprongen! Ze hadden hem moeten laten gaan naar Duitsland of moeten laten spelen, dit slaat nergens op. Je vergooit een half jaar van die jongen zijn werktijd, krijgt geen geld voor zijn winterse transfer en doet hem simpelweg tekort voor wat hij voor Ajax heeft gedaan. Hopelijk is PSV wel blij met je Nick!

 14. Overdwars

  Kan Nick geen opvoeding verzorgen bij Ajax in hoe je je moet opstellen als professional? Kunnen velen nog iets van leren!

 15. Iamsterdam2015

  Typisch een gevalletje “ daar ga je spijt van krijgen Ajax” Het is en blijft mijn club maar omgaan met mensen en onlogische beslissingen nemen is wel wer typisch Ajax. Het gaat je goed kerel!!!!

 16. AjAx AmStErDaM2112

  Als hij niet te goed bij psv gaat spelen is alles goed

Comments are closed.