There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Categorie spelers die wij willen, ben je erg afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen’

Tegenover het Algemeen Dagblad verteld Erik ten Hag hoe de selectie voor komend seizoen samengesteld gaat worden en wat zijn rol daarin zal zijn. “Mijn stem in de aankopen is dat ik samen met Overmars de selectie samenstel, binnen de financiële kaders. We praten er binnen het technisch hart uiteraard ook over. En we vergeten heus niet welke talenten we zelf in huis hebben,” aldus Ten Hag. “Er zijn al wel lijnen uitgezet, maar met het vastleggen van de categorie spelers die wij willen, ben je ook erg afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen. Daarmee worden je keuzes enigszins bepaald en is timing ontzettend belangrijk.”

Volgens het Algemeen Dagblad staat er bij Ajax een flinke renovatie te wachten. Hakim Ziyech zal vertrekken, terwijl doelman André Onana ook weg wil. Bovendien is het nog maar de vraag of Mathijs de Ligt en Justin Kluivert bij Ajax zullen blijven. David Neres is door zijn geweldige statistieken ook onder de aandacht van clubs uit de grote competities gekomen, terwijl aanvoerder Joël Veltman door een zware knieblessure maanden uit de roulatie zal zijn.

Gerelateerde posts

61 reacties

 1. Guacamole

  Dat wordt flink puzzellen. Wees er wel snel bij. Jullie beginnen met CL in julie

  1. Mijn Club

   Leegloop lijkt me wel logisch gezien die lelijke shirts volgend jaar. Daar wil je toch niet mee rondlopen.

 2. Gert Ajax

  Het lukte ook om sanchez te halen en vroeger ook met ibrahimovic en suarez en nog meer topspelers.
  Slim en op tijd er bij zijn en een risico durven nemen

  1. Moosie

   Dat zijn er 3 in een tijdsbestek van bijna 20 jaarmarkt goed argument om al je geld uit te geven

 3. Iceman

  Ik ben zeer en zeer benieuwd wat er gaat gebeuren met spelers die vertrekken en die erbij komen en wat Ten Hag ermee gaat doen. Ik wens hem heel veel succes en anders niet kan hij dit krijgen🖕🖕🏻

 4. Peter kopsterk

  Als ze slim zijn kopen ze ook wat ervaring in om de jeugd wat te sturen.

 5. AjaxKat

  Pfff dat lijkt een flinke leegloop te worden. Zou het aanblijven van Hag daar ook iets mee te maken hebben? Bij Ziyech zou het meespelen dacht ik, dan kun je toch beter van trainer wisselen dan de helft van je basiselftal verkopen? En ook voor volgend seizoen; dan is Hag voor de spelersgroep toch ook ongeloofwaardig?

   1. Ajax1958

    Weet niet meer wie het was🤓, maar er was er hier 1 die vond hem niet zo goed, moest meer op zijn voorvoegen staan en het schijnt trainbaar te zijn🤔

     1. Litmanen

      1958, als je me wilt citeren, dan graag goed.
      Ik heb geschreven dat bij tegengoals van grote afstand, Onana niet goed staat.
      Overigens bevestigd door kenners.
      Ik heb ook geschreven dat het trainbaar is.
      En ik heb ook heel vaak geschreven dat er in Nederland geen betere keeper is dan Onana.
      Dus, als je me wilt afzeiken, prima, maar doe dat dan op eerlijke gronden.

     2. Gert Bals

      Dus jij wil op eerlijke gronden afgezeken worden terwijl je zelf Ziyech op de meest gestoorde gronden afzeikt? De beste speler van Ajax, de bate speler van de ere divisie? Maar ja, jij vindt Veltman en Younes de sterren van Ajax. Het is je eigenlijk niet kwalijk te nemen dat je raar praat.

    1. De Nees

     Die moet niet goed wijs zijn geweest 58 🤓. Onana vind ik een schoolvoorbeeld Ajax keeper, hij heeft wel ’s een capriooltje maar welke keeper is foutloos. Michel Vorm lijkt me wel een goeie vervanger, 2e keeper achter Lloris maar ja dan nog, tegen dat salaris is niet op te boksen.

     1. Moosie

      Hij bedoeld Nietmanen die heb wel vaker een bijzondere kijk op spelers

 6. Ajax 1

  Allemaal proberen te behouden. Echter er zijn al vervangers deels aangetrokken, en er staan een paar spelers op doorbreken dus geen paniek. Dolberg kan ook aan de zijkant, zoals bij bosz ook vaak gespeeld. Cassierra en sierhuis kloppen op de deur…..

 7. Geroldkohlen

  mijn gevoel zegt, als ten hag zou vertrekken dat dan de leegloop zal meevallen. niet ten hag maar Ajax zou een proces moeten starten, om hem deur van het jc stadion te wijzen. weg ermee ,en neem van de sar en co ook mee!

 8. a.p.

  de leegloop is/was helaas te verwachten maar wat nu dit betekend wel dat Ten Hag aanblijft anders had hij niet zo gereageerd. Moeten we daarmee blij zijn? ik niet.

 9. -buitenkantje rechts-

  Voor iedere speler die weg zou kunnen gaan hebben we een goed alternatief.. Maak me niet teveel zorgen.
  Frenkie kan voor Ziyech. Eiting komt erbij. Bijleveld? Eventueel een Mount. Beek hebben we nog. Perr Schuurs komt erbij. We hebben Johnsen, Sinky voor de linkerkant. Cassierra kan als hangende spits. Mazraoui voor middenveld, maar kan ook als back en denk zelfs als rechtsbuiten. Anders misschien Nunnely?
  Keuzes genoeg..

   1. -buitenkantje rechts-

    Zal ff kijken wanneer ze jarig zijn. De meesten hebben hun rijbewijs al, dus valt mee..😄

  1. M800M

   Hmm ja zou goed kunnen gaan maar dan moet je wel hopen dat die jonge boys er meteen staan, afgelopen jaren laten zien dat dat wel eens tegen kan vallen, en als dat wel lukt houden ze het niveau vaak nog niet een heel seizoen vol. Ik zou liever een goede mix van jeugd en ervaring zien. En wie had je als keeper in gedachten dan? Ik zie daar wel een probleem als Onana weg gaat.

   1. -buitenkantje rechts-

    Onana gaat niet weg..staat niet op zijn voorvoeten.. Dus geen topkeeper aldus…

  2. De Nees

   We moeten niet alleen kijken naar wat de selectie goed kan maar vooral ook naar wat niet, daarom een goeie ervaren kracht op MV en CV is echt een must.

   1. -buitenkantje rechts-

    Misschien wil Iniesta er nog een jaartje aan vast knopen bij Ajax..

 10. Charka53

  Weer een hoop slap gelul , je moet het elftal bij elkaar zien te houden dat is belangrijk nu ze wat aan elkaar gaan wennen en ja Ziyech gaat weg dat is zekerheid maar de rest wil nog niet dus werk daar maar aan en als Ten Hag hier niets mee kan moet hij ook maar vertrekken.

   1. Gert Bals

    Naar een topclub, maar dat is logisch, daar komt hij het beste tot zijn recht. Die jobgen kan straks kiezen. Maar ja, je moet het wel zien om het te kunnen snappen. Gelukkig zien heel erg veel mensen het. Doodzonde dat hij vertrekt.

 11. Jimmy1971

  Ziyech en ook Onana zijn op te vangen, ik hoop wel heel hard dat De Ligt en Neres nog even blijven!

    1. Moosie

     LMAO padt? nou ben je dus echt van je padje af die gast is echt totaal ongeschikt voor het eerste

 12. AFCA my World

  Een leegloop had ik al voorspeld,want nico staat ook op de radar van tottenham, sjeune en huntelaar worden te oud,en er is ook belangstelling voor Dolberg,Frenkie de Jong en Donny uit diverse competities ! ⚽️

 13. Wenen 1995

  Ben wel benieuwd met welke elftal we volgend jaar kampioen gaan worden. Spelers zullen we iig genoeg hebben. Hopelijk zoveel kwaliteit dat we eind maart 2019 al kampioen zijn.

 14. Finidi

  Lijkt die Ten Hag nou op Abraham Lincoln of zie ik dat verkeerd? Zweer et je hoed op en op de boot naar de USA dermee, ga daar maar mensen vervelen met je gebrabbel! Die wij willen tjongejonge hij betaald zeker onze hereboer!

 15. Bert Betondorp

  Het is allemaal speculeren. Op de uitspraken van ten Hag kun je al helemaal niet afgaan. Die man roept een paar woorden die niemand ook maar iets zeggen, onzin eigenlijk geen zinnig woord uit die laatste interviews. Als de beste man net zo tegen zijn spelers praat……en tegen de pers dan is het duidelijk dat hij geen Ajax stijl,heeft….dus….wat .zeggen we? …..juist an
  Andere coach en snel…..please

 16. Antony

  Allereerst Wenger aanstellen ,die maakt iedere speler bij AJAX beter,geef die man een topsalaris en dat verdient hij dubbel en dwars voor je terug ,doordat de spelers veel meer geld gaan opbrengen ,en hij geeft de club veel meer uitstraling dan onze tukker ten hag,en denk dat Wenger zielsgraag met de jeugd van AJAX wil werken

 17. Forever nr14

  Dr komt niks zinnigs uit deze brabbelaar, spijtig dat dit niveau trainer verantwoordelijk is voor het hoofdteam??? Lult uit zn nek, als ie al kan lullen. Vertrek asjeblief zodat spelers wel blijven, maar niet met jou willn werken.

 18. Ajaxfoort

  Ik moet zeggen dat het erger lijkt dan het is volgens mij. Natuurlijk zijn het nu bepalende spelers. Maar of deze mannen als team ons nou zo’n goed seizoen hebben bezorgd. Laten we het eens met nieuwe en hopenlijk gemotiveerde spelers gaan proberen.

 19. Waldolala

  Ajax is al sinds jaar en dag een opleidingsclub waar elk jaar weer spelers vertrekken. Nauwelijks mogelijk om de selectie bij elkaar te houden. Het is alleen wel te hopen dat er geen leegloop plaatsvindt en er niet meerdere spelers vertrekken waardoor er weer aan een nieuw team moet worden gebouwd terwijl de voorronden CL in juli voor de deur staan. Ziyech is jammer maar een vertrek was al een tijdje min of meer bekend. Hoop dat het bestuur een lijstje heeft voor een paar spelers die het jonge team de juiste balans kunnen geven. Dat Ten Hag blijft lijkt een uitgemaakte zaak. Hoor (te) weinig goede dingen over hem, ook de spelers spreken zich niet echt positief over hem uit. Kortom: komende weken met de billen elkaar wat er gaat gebeuren met komende en vertrekkende spelers.

 20. JohnDoe77

  Het was geen geweldig seizoen dus een reorganisatie kan geen kwaad. Alleen zal het binnenhalen van echt goede spelers die er diect staan voor Ajax niet meevallen. Vooral niet als we geen CL halen.

 21. Rob Apeldoorn

  Ten hag weg! Bosz terug!
  Sar weg! Rijkaard gezicht van Ajax!
  Jonk terug!
  Ziyech top salaris geven, ten koste van heel veel behouden. Kluivert strik erom en weg ermee, die wil alleen maar geld.
  Onana, jammer dan… keeper van VVV is een goede.
  Schone, bij selectie houden maar niet meer in basis. Hij staat ontwikkeling Frenkie de Jong in de weg.
  En als laatste iedereen die onze eigen spelers uitfluit een stadionverbod geven!

Reageren is niet mogelijk.