Cassierra blijft gretig: “Ajax 1 is nog altijd mijn doel; ik geef niet op”

Ajax nam Mateo Cassierra twee jaar geleden voor zo’n 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. Ondanks dat hij amper de kans kreeg om zich te bewijzen bij het eerste elftal gaf hij nooit op en bleef knokken en 300% inzet geven. “Natuurlijk ben ik twee jaar geleden naar Ajax gekomen om in het eerste elftal te spelen. Dat was en is nog altijd mijn doel en ik geef niet op”, zo verteld de aanvaller tegenover Voetbal International. “Dit seizoen ben ik blij dat ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen in wedstrijden met Jong Ajax.”

In plaats van te spelen voor 50.00 supporters in de ArenA werkte Cassierra zijn wedstrijdjes af voor enkele duizenden toeschouwers van De Toekomst tot De Vliert. “Serieus, het voelde nooit als een teleurstelling om met dat team in actie te komen. Door veel te spelen en te scoren heb ik mezelf op een positieve manier laten zien. Hopelijk krijg ik daardoor komend seizoen ook de kans in de hoofdmacht. Die ambitie gaf mij wekelijks een extra prikkel om positief en volop gemotiveerd te blijven.”

Related posts

27 Comments

 1. Iamsterdam2015

  Ik hoop het ook en verwacht dat dit ook gaat gebeuren….. maar niet bij deze trainer. Als he zoveel scoort en nog niet een kans krijgt komt het ook volgend seizoen niet. Dolberg heeft met alle respect slechter gedraaid dan Cassierra en krijgt toch de voorkeur…. dat is raar.

  1. Litmanen

   Die jongen komt uit een ver land om te slagen. Die gasten hebben een achtergrond waarbij opgeven geen optie is.
   Respect.

  2. Bakkie

   Ik hoop dat wij een trainer hebben die kijkt naar talent en potentie, en die Dolberg dus altijd kansen zal geven. Cassierra mag van mij trouwens ook kans krijgen, bijv op de flanken

   1. Bakkie

    Ik heb begrepen dat er aan de linkerkant een plekkie vrij is gekomen ;P

 2. Jimmy1971

  Kijk dat is de mentaliteit en het professionalisme dat we graag zien! Vol gas straks in de voorbereiding en dan zien.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ook al zet hij zich voor 695% in, hij is niet goed genoeg als Ajaxspits. Ik vind hem niet eens een spits. Meer een 10 achter de spits en zwervend. Hij is niet dodelijk genoeg in de 16 en creëert zelf nauwelijks iets. Met een bliksemafleider als bv Sierhuis rendeert hij beter. Maar geen speler met uitzonderlijke kwaliteiten en geen speler die direct inzetbaar is in Ajax 1. E zijn nu ook spelers die beter zijn dan hem. Dolberg, Neres, KJH, Kluivert zijn beter. Ook voor hem voorzie ik geen toekomst bij Ajax. Klasse scouting! ?

  1. dickst14

   Heb wel bewondering voor zijn inzet, maar komt tekort.
   Heeft ook geen kans gehad.
   Had hem i.i.g. liever gezien dan Siem de Jong toen Huntelaar en Dolberg niet konden spelen. Hij is dus nu Sierhuis op de deur gaat kloppen de 5e keus.
   Dan beter verkopen want zo blokkeert hij de doorstroming.

 4. Wenen 1995

  Mentaliteit is goed, maar of hij echt de klasse heeft voor Ajax 1? Persoonlijk zie ik liever Kaj Sierhuis doorschuiven.

  1. HURBIE

   Hij VERDIENT meer kansen in het éérste als dat hij tot nu heeft gehad

  2. Litmanen

   Appels en peren. Gek genoeg scoorde hij ook direct in het eerste toen hij inviel.
   Hoe maakt niet uit maar hij scoort wel erg vaak en makkelijk voor een “mislukte” spits.
   Ik zou hem altijd inbrengen als het echt nodig is. Eerder dan Siem.

 5. timkloppers

  deze jongen had die ene belangrijke wedstrijd moeten spelen ipv Siem.

 6. Ajax 1

  In ieder geval inderdaad de juiste mentaliteit. En hij een kans moeten hebben ipv siem in de spits bij blessures kjh en dolberg.

 7. Peter kopsterk

  Toch vind ik dat hij weinig kans heeft gehad. Laat hem eens een wedstrijd of 4 achter elkaar spelen daar krijgt hij vertrouwen van. En wie weet.

 8. Kingkong

  Laten we niet vergeten dat hij het in het eerste seizoen niet in het eerste kon waarmaken , geef hem in het begin een kans maar ga er niet van uit dat het een zekerheidje is .

 9. AFCA my World

  In de voorbereiding veel laten spelen,en hem echt een kans geven,die heeft hij nog niet gehad, hij kan het ! ⚽️

 10. Finidi

  Gewoon er bij halen en na pasr weken zie je het vanzelf toch, zeker als je zo vroeg begint met cl, is het dan nog niet wat dan loopt et nog eentje yoch eie kwa leeftijd klaat moet staan

 11. Ajaxfoort

  Deze man verdient in elk geval een kans. Hij toont meer motivatie dan de meeste collega’s in het 1e.

 12. Zlatan4ever

  Na 2 seizoenen geen kans te hebben gehad in het 1e is Cassiera eigenlijk al afgeserveerd door de technische staf. Leuk dat hij niet wil opgeven,maar hij gaat het nooit meer maken. En of die wil om door te vechten voor het 1e er werkelijk is waag ik te betwijfelen. Hij liep dit seizoen niet over van blijdschap ondanks het behaalde kampioenschap, wat overigens volledig te begrijpen is

 13. JohnDoe77

  Geen teleurstelling? Hij speelde in Colombia ook voor dik 50.000 man en nu loopt hij op de toekomst! ?

 14. Bert Betondorp

  Als het aan mij zou liggen, dan kwam hij direct in de selectie voor het eerste. Maaaaar het ligt aan ten Hag en dus heeft Cassierra geen schijn van kans want ten Hag? Geen verstand.

Comments are closed.