Ten Hag: ‘Achteraf was de tweede plaats maximaal haalbare’

Bij zijn aanstelling had Erik ten Hag nog goede hoop dat Ajax dit seizoen de landstitel zou binnen halen. Uiteindelijk stond echter psv met de schaal in handen. “Achteraf moet je stellen dat de tweede plaats het maximaal haalbare was,” aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf.

Ten Hag geeft ook direct uitleg wat er mis ging. “Met een hele analyse zou ik een tijdje bezig zijn, maar als ik het even kort uiteenzet: op de dag dat ik hier tekende, viel Kasper Dolberg een tijd weg. We hebben wedstrijden gehad dat we eigenlijk géén spits hadden,” geeft de trainer van Ajax aan. “Frenkie de Jong viel in de cruciale fase van het seizoen, op het moment dat we heel veel stabiliteit van achteren hadden, uit. We hadden ontzettend veel blessureleed. Het zijn zaken die niet mee zaten.”

Om kampioen te worden moet echter alles mee zitten volgens Ten Hag, zeker aan het eind van het seizoen.”Nogmaals, de credits voor PSV, dat elke keer toch weer – soms op wonderbaarlijke wijze in de slotfase – de punten wist binnen te halen. Dat gaat dan mentaal doorwerken bij een tegenstander die al op achterstand staat. PSV is de terechte kampioen,” zegt Ten Hag. “We zijn tweede geworden. Als je geen kampioen kunt worden, moet je die tweede plek pakken. Dat hebben we gedaan en daardoor zitten we in de voorronde van de Champions League. Dat was het opperdoel en dat hebben we bereikt. Als Ajax wil je natuurlijk altijd de nummer één zijn en dat moet en zal het streven zijn.”

Related posts

50 Comments

 1. Prinsengracht

  Onzin. Er zijn veel punten verspeeld tegen kleine clubs. En er is van pisvee verloren. Hij verzint voortdurend excuses. Weg met deze non valeur.

  1. Thomas

   Wat hij zegt van blessureleed is wel zo. Kasper Dolberg was volgens mij geblesseerd en volgens mij heeft Frenkie op het tribune gezeten tijdens de wedstrijden sinds zijn laatste optreden, omdat hij genlesseerd is. En ook al ben ik ook geen fan van deze trainer, is het echt slim om deze dan ook weer eruit te gooien en dan bij ieder seizoen met een nieuwe trainer beginnen waarbij de spelers uiteindelijk ook niet meer weten waar ze aan toe zijn en dat je dan telkens dus weer tweede wordt ? Maar ik denk ook niet dat Ten Hag de beste is voor Ajax, maar wie wel ?

    1. Bert Betondorp

     Helemaal eens een nieuw seizoen met een nieuwe AJAX coach die Ajax bloed heeft

   1. Prinsengracht

    Ajaxkat geeft hieronder een prima antwoord. Aanvullend: wat had Dolberg al gepresteerd dit seizoen voordat hij geblesseerd raakte? En deed Keizer het niet veel beter met een mindere selectie en een nog veel versere Nouri wond? Er zijn geen excuses voor Ten Hag. Hij is ongeschikt.

    1. dickst14

     Eens. maar niemand schiet er iets mee op als er vanaf boven niets verandert. De kop moet van de slang af (Henrichs Oss enz)

  2. Ajax 1

   Inderdaad blessureleed, maar kom op….ado, vitesse, utrecht moet je gewoon winnen en dan was je kampioen geweest. Vooral ado zit me diep, dat hij eerder en aanvallender had moeten wisselen. Je moest die wedstrijd winnen, dus dan moet je op de koop toe nemen dat je dankzij een counter verliest. Gelijk spel betekende het zo goed als verspelen van het kampioenschap. Dus niet eens met ten hag, maar dat ben ik al maanden…..

  3. Peter kopsterk

   Achteraf had je gewoon kampioen moeten worden met dit materiaal aan spelers

  4. JohnDoe77

   Wat een onzin! Er waren kansen genoeg om Pisvee het moeilijk te maken, maar die zijn simpelweg niet benut. Schuld van de trainer en spelers!

 2. AjaxKat

  Wat een gelul! In het begin had ik begrip voor de keuze van Ajax mbt Hag maar ik kan er inmiddels niet meer achter staan. En ook die opmerking over het gebrek aan een spits. Ja als je Cassiera geen kans geeft dan heb je idd geen spits. En FdB had in zn eerste seizoen een grotere achterstand op psv dan hij dus waar heeft ie het over? En had FdB toen een spits? Dit is rechtlullen wat krom is zoals ook Sar dat kan. Dit is een mooi moment om afscheid van hem te nemen. Laat een nieuwe trainer het vanaf hier maar oppakken misschien dat die Ziyech nog weet te paaien met de belofte dat het elftal om hem zal draaien. Zoals PB van plan was met Milik.

 3. Moosie

  met de kennis van toen.
  achteraf moeten we bekennen.
  En nog meer open deuren?
  Ik wist met de winterstop al dat we kansloos waren.
  En dus neem lekker jezelf in de zeik en een cursus Mokums kan ook geen kwaad

  1. Prinsengracht

   Daar zijn geen cursussen voor. Dat zit in je. Of niet. Weg met die pannekoek.

 4. ajaxpers

  Die man heeft hulp nodig of het is gewoon te veel voor een boer om op dit niveau te moeten acteren. Shit man, nog een seizoen dit moeten aanhoren, heb medelijden met iedereen die Ajax een warm hart toedraagt.

  1. Finidi

   Haha ja echt ben het niet vaak met je eens maar nu wel, zolang je niet over FdB begint tenminste ?

 5. Finidi

  Nogmaal het is een lullebartje! ??En een schijtluis zonder ballen wie zichzelf heel wat vind, nou echt niet! Sorry heb gewoon helemaal niks met die man, snap niet wat ie bij ons moet! Prototype Twentetrainer!

 6. Basisspeler

  Met 5 pnt achterstand en bv winst op PSV was het kampioenschap binnen handbereik.

 7. Gert Bals

  Ongelooflijk wat een man in één interview aan onzin kan uitbraken. Alsof de selectie uit 11 man bestaat. Altijd hoorde je dat de Ajaxselectie uit een stuk of 18 in principe gelijkwaardige spelers bestaat waarmee je gewoon kampioen moet worden.
  Verder “Opperdoel???”ik heb het nagezocht maar het woord bestaat niet.
  Daarnaast is de mogelijke betekenis (“het hoogste doel”) een belediging voor Ajax als je daarmee de tweede plaats bedoeld.

 8. Charka53

  Ja ja meneer Ten Hag inderdaad jij kon ze geen kampioen maken en ik ben bang in de toekomst ook niet

 9. Indojood

  Goede opmerking, terechte opmerking. Deels te maken met beleving, met overtuiging, knal erop, voetballen, de bal hebben, het dwingende, het overtuigende, je hebt ook met de tegenstander te maken.

 10. Zlatan4ever

  Wederom domme uitlating van Ten Hag, als of het kampioenschap zou afhangen van Dolberg???!!!
  Ik blijf het zeggen, afscheid nemen van Ten Hag en opnieuw beginnen

 11. Charlie2011

  Interview zat ik ook een beetje verbaast te kijken na ajax-az. Blessure dit blessure dat. Je staat gek met lege handen. Weet je wat ik wel bij mijzelf betrap met bosz hadden we ook niets maar toch haalde ik voldoening uit het spel. Hoop dat het ten hag op zn minst ook lukt. Maar liever de prijzen.

 12. AFCA my World

  Loze woorden, hij heeft veel fouten gemaakt,is geen Ajax trainer ik zou liever een buitenlandse trainer zien komen ! ⚽️

 13. JohnDoe77

  Zal Ten Hag weten dat je ook gewoon eerste kunt worden? Hoezo is 2e MAXIMAAL haalbaar?!? Wat een pannenkoek!

 14. Bert Betondorp

  Het is gewoon zielig om te lezen welke argumenten ten Hag uitspreekt. Ten Hag is de hoogst verantwoordelijke vreemde non amsterdams figuur die het Ajax seizoen 2017/2018 heeft verpesr voor alle Ajax supporters, bah misselijke man

 15. a.p.

  We hadden gemakkelijk kampioen kunnen worden. Toen Keizer ontslagen werd hadden 5 punten achterstand , we kregen eeen top trainer? en toen was de achterstand opgelopen naar 10. Met deze spelers die we nu hebben had het zeker gekun/had het zeker gemoeten!!!

 16. Geroldkohlen

  gelul van ten hag! beetje de hand in eigen boezem steken, oprotten met die gast! bij Ajax kom je altijd om eerste te worden, en dan zeg je nooit achteraf 2de was het hoogst haalbare! hij moet echt heel snel Amsterdam verlaten!

 17. Koning Haarms Wolfs

  Voor jou was dit het hoogst haalbare, boer! Een echte trainer had dit team kunnen motiveren, had een passende opstellingen gemaakt en had nuttige wissels i gezet. Hoe eerder jij weg bent, des te beter. Ga maar naar Twente, daar hoor je.

 18. Cootje Adriaanse

  Wat een bullshit van Ten Hag. Sodemieter toch een eind op.

  Je dekt jezelf al weer mooi in voor volgend seizoen als we weer geen kampioen worden.

  Blessureleed is een makkelijk excuus. Zorg voor goede stand-ins zou ik zeggen.

 19. Forever nr14

  Werkelijk niet te geloven wat deze vent, zichzelf in bescherming neemt, wat een gelul in de ruimte wie kan deze man een halt toe roepen zeg en dat ook “nog” een seizoen aan horen dit geraaskalk?? Wat een slapjanus, staat totaal haaks op wat Ajacieden denken,zeggen en doen! Gewoon een boer die nog nooit op een verharde pad is geweest! Vertrek als het wel meteen, prutstert!

 20. Forever nr14

  Stel je voor dit lezen ze bij de lampjes of de kakkerlakken, schaam je je toch echt diep als ajacied zijnde. Ongelooflijke pannekoek is het zeg!!! En dat nog een seizoen lang pffffff zie de bui nu alweer hangen

 21. Ajaxfoort

  Ook ik ben geen fan van Ten Hag. Toch gaat het mij te ver hem compleet de schuld te geven van dit dramatische seizoen. Tegen Feijenoord (2x), PSV (1x) en AZ (2x) werd er erg goed gespeeld. Maar de mannen kunnen het gewoon niet opbrengen wekelijks dit niveau te halen. En dat ligt niet aan Ten Hag. Ik denk niet dat hij zegt: doe deze wedstrijd maar even rustig aan. Dat ligt aan desinteresse en onderschatting van de “kleinere” clubs. Terwijl juist die 100% genotiveerd zijn tegen Ajax. Daar moet je rekening mee houden. En dat deden ze dus onvoldoende.

Comments are closed.