Opstellingen Ajax – AZ

 

Ajax speelt vandaag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen waarin het de tegenstander AZ zal moeten verslaan om de tweede plek veilig te stellen. Joël Veltman is geblesseerd en zijn plek wordt ingevuld door Noussair Mazraoui. Mocht de stand het toelaten dan zullen er vast wel wat meer ‘jeugdigen’ hun debuut gaan maken. De wedstrijd start om 14:30 uur en staat onder leiding van Serdar Gözübüyuk.

Opstelling Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Maximiliaan Wöber, Nicolas Tagliafico; Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Donny van de Beek; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Opstelling AZ:nnb

Related posts

88 Comments

  1. paullus

   Ja was dat maar eens waar
   ik vind schöne dit seizoen niet erg best
   zo gauw er druk op hem gezet word verspeeld hij de bal

 1. JohnDoe77

  Leuk Mazraoui! Hopelijk kan hij laten zien dat we in ieder geval één kapabele RB in huis hebben!

 2. JohnDoe77

  Afscheid Dijks en Viergever. Die laatste is toch wel een soort jammer; goede prof en nuttige speler. Geen topper maar dat wisten we. Vd Sar vet uitgefloten… auw…

 3. -buitenkantje rechts-

  Schöne maakt een zwakke indruk.. laat zijn man lopen.. vertraagt het spel

 4. JohnDoe77

  Jeetje BR, we zijn 5 min bezig… kijk het eens een kwartiertje langer aan!

  1. -buitenkantje rechts-

   Het js een proces (Ten Hag) dat al langer aan de gang is.. Zie gewoon dat Schöne niet meer de (handelings)snelheid heeft die vereist is.

  1. JohnDoe77

   Tsja, voor het gevoel “niets meer op het spel” dan krijg je dat. Maar eerst die tweede plek veilig stellen. AZ speelt wel lekker snel en ook aanvallend. Beter dan kijken hoe Ajax ploetert tegen een ploeg die verdedigt!

  2. Prinsengracht

   Die mensen komen wat later. Wilden eerst persé dat prachtige nieuwe uitshirt gaan kopen.

 5. -buitenkantje rechts-

  Ziyech lekker bezig.. zo jammer dat dit de laatste keer is dat we hem zien in Ajaxshirt in de Arena.

  1. JohnDoe77

   Ziyech heeft het grootste deel van het seizoen heel goed gespeeld. Samen met De Ligt en misschien Onana echt Ajax niveau laten zien!

  2. RPC

   Ja helaas, ik hoop het niet maar tegen al die Ziyech haters zou ik willen zeggen, jullie moeten je kapot schamen om zo een goede speler bij Ajax weg te treiteren. Ga me niet zeggen dat jullie dat met voetbalverstand deden want dat voetbalverstanr is bij jullie absoluut niet aanwezig. Ik kan maar één ding zeggen, hij is voor mij de Ajax speler van het jaar.?⚽️

 6. Zlatan4ever

  Ik vraag mij eigen af, hoe sommige naar Ziyech zijn spel kijken ?!!! Het is een hoop gepruts met een domme overtreding op het middenveld wat geel had moeten zijn. En daarnaast geeft hij wel eens een pass over de hele linie op een totaal vrij staande speler. Hij speelt gewoonmatig

  1. JohnDoe77

   In vergelijk met alles om hem heen heeft hij dit seizoen prima gespeeld. Jij mag best kritisch op hem zijn, maar zo zijn spel omschrijven is wat kort door de bocht. Hij staat niet voor niets bovenaan de lijst van beste spelers van de eredivisie omdst hij wat loopt te prutsen en overtredingen maakt….

    1. JohnDoe77

     Goed dat je je mening bij kunt stellen. Over het hele seizoen is hij met Matthijs dik de beste speler van Ajax!

     1. Prinsengracht

      Jane, je moet snel naar huis. Je moeder heeft pannekoeken gebakken. Doei!

 7. -buitenkantje rechts-

  De Ligt! Natuurlijk scoort Beek.. na het applaus is dat logisch.. ??

 8. -buitenkantje rechts-

  Deze aanval..kijk naar de keuzes die Schöne maakt.. goed vooreeld wat hij tekort komt.

  1. JohnDoe77

   BR; zo zijn er ook prachtige acties van hem, vooral meeverdedigend. Neem het balletje in de 11e minuut of alle kopduels die hij wint. Maar ieder zo zijn pispaaltje; over het algemeen speelt iedereen weer matig. Lijkt mij een motivatie kwestie!

   1. -buitenkantje rechts-

    Sorry..heeft niks met pispaaltje te maken.. Kijk naar de zwakke plekken in het team.. Schöne en Wöber zijn dat in dit team terwijl er betere opties zijn.

    1. JohnDoe77

     Verschillen we van mening, ik vind hem niet zo slecht en hij wordt nooit gewisseld dus zal er ook echt niemand zijn die beter is.

     1. Prinsengracht

      Je bent gewoon wat te nadrukkelijk aanwezig Jane. Hoe komt het? Is je vriend niet thuis?

     2. JohnDoe77

      Wat heeft dat te maken met hoe Lasse speelt? Goed dat je weer inhoudelijk reageert… maar als je toch zo scherp bent; tijdens thuiswedstrijden ben ik altijd aanwezig, leuk te lezen -inhoudelijk- wat andere Ajaxieden vinden. Maar zoals ik al opmerkte; het is hier rustiger als normaal. Einde wedstrijd bijna en 50 reacties, normaal zitten we op het drie voudige. Maar de nuttige bijdrages van jou had ik nog niet gemist! ?

     3. JohnDoe77

      Zeg Prinsesje, je mama heeft de pannenkoekjes klaar, snel naar huis nu! Hele forum staat vol met jouw inhoudsloze opmerkingen…

     4. JohnDoe77

      Laat dat nu net het idee zijn van een forum; je mening delen over het onderwerp. Als jij dat nu ook eens deed….

   2. Bert Betondorp

    Waar zijn nou die jonge talenten waarover ten Hag sprak? Alles nog en weer bij het oude. Moet echt anders in het nieuwe seizoen

 9. JohnDoe77

  Blijft undrukwekkend dat eetbetoon voor Appie; gewoon onwerkelijk dat hij niet op het veld staat!

 10. fjonkman

  Hoppaaaaaaa, 2-0, eindelijk scoort Kluivert weer!!! Lekkere pass van Ziyech weer! 3 punten in de tas! En nu doorzetten!

 11. -buitenkantje rechts-

  Fantastische goal! Dit is het niveau dat we moeten nastreven.. Geweldige Ziyech.. Keek je even mee Zlatan?!

 12. Vak 120

  Mooie goede goal van justin! Maar nu weer dat logo kussen en misschien laatste wedstrijd in de arena! Niet doen justin,je zet je voorschut zo!!

  1. Bert Betondorp

   Nee nog maar TWEE doelpunten en het is voor mij een afstraffing voor AZ

   1. JohnDoe77

    Zeg Prinsesje, heb jij ook een eigen mening? Beetje inhoudsloze opmerkingen maken en mensen in hun reet kruipen! Top zondag weer voor je moppie! ?

 13. JohnDoe77

  Geniale pass van Ziyech weer! Heel Ajax speelt zo in de tweede helft best aardig.

 14. JohnDoe77

  Ziyech gaat de laatste minuten voor zichzelf spelen denk ik. Hopelijk kan hij die goal deze keer maken!

 15. Finidi

  Wat een zak is die Ten Hag toch, laat die Ekkelenkamp voor het oog vd camera weer zitten poepoeh stoer hoor!

 16. Prinsengracht

  Maz is wel HET bewijs dat er veel minder gekocht moet worden. Hij speelt als rechtsback beter dan Veltman en de gekochte backs.

  1. -buitenkantje rechts-

   Inderdaad.. heb voor het eerst een goede back gezien in Ajax1 dit seizoen. Gewoon uit eigen jeugd. Wie kan in dat licht gezien uitleggen dat Kristensen en Orejuela gescout zijn? (Samen 9,5 miljoen)

 17. Prinsengracht

  Volgend seizoen spelen met drie aanvallers die vrij mogen bewegen. We hebben er de spelers voor. KJ als pinchhitter.

 18. JohnDoe77

  Prinsesje toch! Je bent wel erg aanwezig opeens. Heeft mama je wakker gemaakt? ?

 19. Jeroen68

  Nieuwe uitspraak van ten Hag : als Ziyech warm is kan die mooi schilderen. Hahaha. Wat een lijperd !

 20. Pascal tebberman

  Van harte afc ajax we kunnen het nog steeds nu excelcior nog winnen en laten toch zien dat we het kunnen go champ’s ciao.

  1. Iamsterdam2015

   Net interview gezien met Ziyech. Vraag verslagever: blij met je prijs die de supporters jou hebben gegeven als beste speler van het seizoen? Ziyech:……………………………………………………………. mwa mwaaaa mwaaa. Beetje raar om nu te zeggen dat ik blij ben na alles wat er gebeurt is. Ziyech is er klaar mee mensen, als het al niet duidelijk was dan dat het nu wel….die is weg!!!

 21. a.p.

  eindelijk een weer eens een echt Ajaxweekend….Ajax1 , Jong Ajax en de Ajax-dames. allemaal winst en kampioen en bijna de beker en bijna kampioen

 22. Gert Bals

  Ronduit belachelijk en respectloos hoe ten Hag is omgegaan met de wissels. Spelers meer dan 30 minuten langs de zijlijn laten lopen, dan een 10 minuten voor tijd volpompen met instructies en hem toch op de bank zetten om vervolgens 5 min. voor tijd in te laten vallen. Dan vervolgens de volkomen belachelijke wissel twee minuten voor tijd. Hier raakt hij elk respect kwijt bij het team en supporters en terecht.

  1. Prinsengracht

   Het is een debiel. En we moeten van hem af. Hoop dat je op je hardst gefloten hebt toen hij het woord kreeg. Of was je al op weg naar je auto?

     1. Gert Bals

      Was geen verrassing maar ik Ziyech had wat dat betreft de pech dat mensen het woord gingen voeren die ik gewoon niet wil horen. Soort van gelijke eigenzinnigheid als Ziyech ?

 23. Forever nr14

  Ten Hag, man man wat maak jij jezelf en Ajax belachelijk! Wat wil je hiermee bereiken sukkel! Eigenlijk jammer dat we gewonnen want zo krijgt die prutsert meer vetrouwen van de andere sukkels.
  Een regelrechte aanfluiting deze vent.
  Schaam je man!!!!

Comments are closed.