Ajax verzekert zich van 2e plaats na 3-0 winst op AZ

Ajax heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Eredivisie en daarmee voorronde Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in eigen huis af met een mat AZ: 3-0.

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen maakte Ajax van de gelegenheid gebruik om twee verdedigers uit te zwaaien. De aflopende contracten van Nick Viergever en Mitchell Dijks worden niet verlengd en dus vertrekt het tweetal na dit seizoen. Voor Viergever lonkt een overstap naar PSV, terwijl Dijks zijn loopbaan vervolgt bij het Italiaanse Bologna.

Algemeen directeur Edwin van der Sar wendde zich vervolgens tot het Ajax-publiek en bedankte de fans voor de steun tijdens het afgelopen seizoen. Dat viel echter niet bij iedereen in goede aarde. Voor Ajax stond de laatste thuiswedstrijd in het teken van het veiligstellen van de tweede plaats en daarmee plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Daarvoor volstond een punt tegen een gehavend AZ, dat Wout Weghorst moest missen met een blessure. Ferdi Druijff maakte daardoor zijn basisdebuut.

Nadat Pantelis Hatzidiakos in de beginfase bijna zijn eigen doelman Marco Bizot passeerde, opende Donny van de Beek acht minuten voor tijd de score voor het sterkere Ajax. De middenvelder kopte een uitstekende voorzet van Matthijs de Ligt tegen de touwen: 1-0. Kort daarvoor hadden de supporters via een staande ovaite in de 34ste minuut een mooi eerbetoon geuit aan Appie Nouri.

Het duel werd kort na rust beslist door Justin Kluivert. De jongeling was het eindstation van een prachtige Ajax-aanval. Hakim Ziyech vond met een voorzet Klaas-Jan Huntelaar, die de bal koppend teruglegde op Kluivert. Laatstgenoemde nam de bal knap mee en schoot de bal hard langs Bizot. Het slotakkoord was voor David Neres, die de kruising vond (3-0).

Ajax-AZ 3-0 (1-0)
38. Donny van de Beek 1-0
50. Justin Kluivert 2-0
87. David Neres 3-0

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (87. Ekkelenkamp), De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Ziyech, Van de Beek; Neres (90. Kristensen), Huntelaar (66. Dolberg), Kluivert.

Opstelling AZ:
Bizot; Svensson, Vlaar (78. Van Overeem), Hatzidiakos, Ouwejan (26. Wijndal); Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Druijf (64. Bel Hassani), Seuntjens.

Related posts

43 Comments

  1. DanielenRico

    Weet die Erik nog steeds niet hoe wisselen werkt? Om nou Kristensen nou nog in te brengen in 90ste minuut is ook weer zo wat

    1. M800M

      Ja belachelijk hij stond er nog geen 10 seconden in voor er werd afgefloten. Als iemand me uit kan leggen wat daar het nut van is, graag. Kon trouwens wel genieten van mazraoui op die plek.

      1. Litmanen

        Kristensen wilde eerst bedanken voor de eer, maar Ten Hag maakte duidelijk dat het een beloning was.
        Kristensen speelde als dank foutloos de wedstrijd uit.

        Ten Hag is een clown. Volgend seizoen drie wedstrijden verliezen en weg door de achterdeur.

    2. -buitenkantje rechts-

      Vond dat gepruts met Ekkekenkamp pijnlijk in de 88e minuut.. Eerst warmlopen.. dan klaar staan langs de kant..vervolgens weer gaan zitten op de bank.. weer truitje uit en vervolgens een complete reader doorwerken voordat je 2 min kan meeballen..
      Aanfluiting!

  2. ajaxpers

    Het mooiste van dit seizoen is dat Ziyech als Ajacied van het jaar benoemd is. Nog harder kon je de uitfluiters van hem niet in hun achterlijke reet steken, echt heerlijk. En dik verdiend.

    1. M800M

      Ja hartstikke leuk voor hem, maar het boeit hem zelf weinig denk ik, er kon niet eens een glimlach vanaf en dit gaat ook niets veranderen. hij heeft zijn zinnen gezet op een vertrek en dat gaat nog steeds gebeuren dus de uitfluiters hebben nog steeds hun zin.. (helaas, want zoals hij vanmiddag speelde zou ik hem graag nog een jaartje bij ons zien)

  3. Jimmy1971

    Een voorzichtig glimlachje voor het veilig stellen van de 2de plek!
    Volgend jaar moet het nu echt gebeuren!!!
    Nog langer zonder een prijs is echt Ajax onwaardig!

      1. Peter kopsterk

        Ze moesten het vandaag laten in de laatste thuiswedstrijd. En dat hebben uitstekend gedaan.

        1. Ajax1958

          @AB, Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk dat jullie wel een relatie hebben??

  4. dennis78

    we zullen ziyech nog gaan missen. ik vond hem vandaag ook weer goed spelen. Jammer dat hij nu weggaat. hopelijk verdienen we er nog wat aan.

    1. Litmanen

      Het is vloeken in de kerk, maar Hakim speelt alleen goed in wedstrijden waarin niets op het spel staat.
      Hij heeft in geen enkele topwedstrijd laten zien dat hij de grote spelmaker is waarvan hij zelf denkt dat hij is.
      De Ajacied van het jaar is na twee seizoenen al weer weg zonder één prijs.
      Appie had dat beeldje moeten krijgen.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ajacied van het jaar.. waarschijnlijk winnaar vd gouden schoen.. wie zou nou gelijk hebben?

      2. Geroldkohlen

        is beste ajacied van dit seizoen word de beste van de
        eredivisie! klets jij nou echt zo dom en heb jij zo weinig verstand van voetbal ,of doe jij dit nu expres??? je wilt het gewoon niet toegeven dat je weer fout zit, en je gelijk perse wilt halen! een zielig ventje ben je die onder veltman deken ligt en op een sinkgraven kussen slaapt , met een van Rhijn nachtlampje aan. je leest de kranten zeker ondersteboven, dan staat veltman boven aan met zijn geweldige crosspasses!?????

  5. Prinsengracht

    Sar werd waanzinnig uitgefloten. Ten Hag ook. Geen woord daarover van de redactie. Memo kwijt?

  6. Gert Bals

    Orejuela kopen, Kristensen kopen, Zeefuik verhuren en dan Mazraoui, sinds 2006 bij Ajax, in de basis.
    En hoe, wat een verademing op rechtback. Oke, geen moeilijke wedstrijd maar die jongen heeft klasse. Wat een desinvesteringen zijn er gedaan om er achter te komen dat hij gewoon bij je eigen club rond loopt.

    1. nick-afca95

      Mazraoui was vandaag misschien wel de beste op het veld. Ook Ziyech speelde een goede wedstrijd. Maar er word de laatste jaren wel vaker een meekwaardige speler aangetrokken. Maar enkele jaren geleden werd er bijna niks gekocht. Een goeide middenweg heb ik helaas nog niet gezien.

      1. rickert

        Ik vond Mazraoui ook de beste man.. zowaar kwamen er eens voorzetten aan ook! Heerlijke speler, hoop dat hij zich zo kan blijven ontwikkelen!

  7. Gert Bals

    Afscheid van Dijks en Viergever ook belachelijk slecht …… zonder microfoon.

  8. ajax62

    Mooie openingen van Ziyech, ook de rest zag er goed uit. Nu maar afwachten hoe de selectie er volgend jaar uit ziet en daarna reële plannen maken voor de toekomst. Directie en technische staf veel succes de komende weken om een mooie en sterke selectie te krijgen of te behouden.

  9. Forever nr14

    Die Ten Hag zeg!!! Dit is toch echt lachwekkend met die wissel. Jeetje wat maakt ie iedere week dat dit ajax het lachertje is! Pfff heb het zo gehad met die nietsnut

    1. Litmanen

      Younes werd hier door een aantal geslacht omdat hij bedankte voor de belachelijke eer.

  10. AFCA my World

    Ik had wat meer tegenstand verwacht,zou het een tik geweest zijn van die kakkerlakken?op naar volgend seizoen ! ⚽️

Comments are closed.