JONG AJAX KAMPIOEN JUPILER LEAGUE! (Incl foto’s)

Jong Ajax is zaterdagavond landskampioen geworden in de Jupiler League door MVV met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Reiziger kwam in de tweede helft op een 0-1 achterstand maar uiteindelijk waren het Kaj Sierhuis en Mateo Cassierra die de Toekomst deden ontploffen.

De Ajacieden begonnen uitstekend aan de wedstrijd waarbij Mateo Cassierra de score had moeten openen maar zijn inzet raakte de paal. MVV, dat eerder dit seizoen met 0-4 was verslagen, was niet van plan om mee te werken aan een feestje op Amsterdamse bodem en bleek een taaie tegenstander. Na een uur spelen kwamen de bezoekers, tegen de verhouding in, op voorsprong. Christophe Janssens werd in het strafschopgebied gevloerd door Cassierra, waarna Kelechi Nwaka raak schoot vanaf elf meter.

Na de openingstreffer greep Michael Reiziger in en bracht hij Kaj Sierhuis in de ploeg en dat bleek een goeden wissel. Na een assist van Cassierra tikte Sierhuis de gelijkmaker binnen en ging Jong Ajax op jacht naar meer. Dat duurde niet lang want drie minuten later schoot Cassierra de bal hard in het doel. In de slotfase was het nog even spannend maar uiteindelijk kon het feest losbarsten en is Jong Ajax het eerste beloftenelftal dat de titel in de Jupiler League weet te pakken. Hoewel Jong Ajax kampioen werd, promoveert Fortuna Sittard naar de eredivisie. Fortuna was met 1-0 te sterk voor Jong Psv.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Lartey-Sanniez, Matusiwa (60. Pasquali), Bijleveld, D. de Wit (64. Sierhuis), Nunnely, Cassierra, Johnsen

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

De schaal is aanwezig

De 0-1 uit een penalty

Sierhuis scoort de 1-1 en maakt haast

En drie minuten later scoort Cassierra de 2-1

KAMPIOENEN!!

Doelman Leeuwenburgh en Bergsma en De Wit met de schaal

Beide Columbianen; Oreguela en Cassierra

De coaches Reiziger en Bogarde

 

Related posts

66 Comments

 1. Overdwars

  Wij zijn Ajax wij zijn de beste!! Gefeliciteerd mannen, geschiedenis geschreven!!

 2. Ajaxfoort

  Mannen van harte gefeliciteerd. Klasse! Een mooie prestatie. Ik ben trots op jullie/

     1. Gert Bals

      Ik bedoel maar …. gaan weer verkeerde mensen met de eer strijken en door op de verkeerde weg. Sorry, ik kan er niet blij van worden maar dat is mijn probleem. Ik kijk verder dan vanavond.

 3. AFCA my World

  Gefeliciteerd en hoewel jullie het spannend maakten is het toch verdiend ! ⚽️

 4. a.p.

  Klasse mannen Gefeliciteerd! Hier kunnen we trots op zijn! Dit is Geschiedenis en wordt Historisch goed om te onthouden! ………ik zeker wel!

 5. Moosie

  Volgens mij is dit project bedoeld om de jeugd meer weerstand te laten ondervinden op deze manier hebben we hier niets aan.
  Cassierra speelt ipv Sierhuis en de gemiddelde leeftijd was dit seizoen veel te hoog.
  Het eerste moet kampioen worden en het tweede moet de laatste les van de jeugd zijn.
  Je hebt niets aan onderzetters als je geen schalen wint want dan heb je niks te vieren

 6. Jimmy1971

  Trots, toch nog iets van troost dit seizoen, en een belangrijke ervaring voor de boys!

 7. Indojood

  Een kampioenswedstrijd spelen en winnen is ook onderdeel van het opleiden, het is alleen niet het hoofddoel. Maar als je de kans krijgt moet je hem wel pakken, vind ik.

  1. Moosie

   Ja maar ze zijn over het algemeen in elke lichting al kampioen geworden , maar ik gun het die gassies echt wel hoor ik vind dat er iets te blij gereageerd wordt

   1. Ajax 1

    Helemaal eens. Vind het ook leuk voor ze, maar kom op. We hebben het over de jupiler league en oms tweede team….ik hoop dat er een aantal doorbreken en ons eerste kampioen maken, maar deze is leuk, meer niet….sorry

 8. John wijnen

  Deze jongens doen het eerste elftal van Ajax nog wat voor ze zijn de terechte kampioen

 9. Prinsengracht

  Ik gun het die jongens van harte. Maarnu zijn we verdomme al blij met kampioen jupiler league. Zover zijn we afgezakt.

 10. -buitenkantje rechts-

  Leuke wedstrijd gezien samen met Joep en Indojood.. Een echte kampioenswedstrijd.. en zo werd die ook gevierd en gewonnen. Eens met Indojood dat dit ook bij het opleiden hoort. Bij de jeugd kampioen worden of in de JL is wel een verschil. Tegelijkertijd heb ik tijdens de wedtrijd ook zitten kijken welke speler nu straks in Ajax1 speelt. En dan kom ik toch tot een verontrustend rijtje.. Namelijk 0. Bijleveld vond ik de beste van het veld en heeft potentie om in Ajax1 te komen. (Schitterende pass buitenkantje links) Nunnely ijverig, maar met een zwakke voorzet. Wat is dat toch met voorzetten en vrije trappen?! Je kan toch gewoon een goede voorzet afleveren?!
  Johnsen vind ik nog steeds een veelbelovende speler. Gisteravond teveel balverlies door acties die te ver werden doorgevoerd (mannetje teveel) Als hij beter leert timen kan het een hele goede linksbuiten worden. Wie gaat er met hem aan de slag?? Cassierra is geen 9. Hij gaat renderen als hij een bliksemafleider als Sierhuis voor zich heeft. Gekocht als spits, maar is geen spits. Goed werk Veldmate! Orejuela.. Kan je nou niet zo’n rechtsback zelf opleiden? Er is voor miljoenen aan middelmaat gekocht.
  Al met al mogen we best blij zijn met het unieke kampioenschap, maar kijk je verder…

  1. Gert Bals

   Je 4e/5e en je laatste regel zeggen alles. Daarom sta ik niet te juichen hoe leuk het ook voor die gasten is. We schieten gewoon geen klote op.

  2. Emilio4Ajax

   Waarom koop je CV’s als je Bergsma en Doki bij jong hebt rondlopen…? Vond eigenlijk de hele verdediging goed… Was wel opvallend ja dat Cassierra pas ging presteren toen Sierhuis in het veld kwam…beetje Litmanen… Was verrast van die Bijleveld…wat is die goed zeg…

   1. Indojood

    Sierhuis krijgt meteen de aandacht en dan kan Cassierra er inderdaad als een valse spits erom heen spelen. Mail ff naar indojood at outlook dot com.

  3. De Nees

   Spelen in JA moet niet makkelijk een gebruikelijke roltrap zijn naar het eerste. Goede analyse BR, je ziet de tekortkomingen nu, wat op zich ook weer normaal is, kleintjes ok dat nog alleen grote tekortkomingen moeten niet bijgespijkerd worden in Ajax1. Of langer in JA of verhuren, maar niet alle kinderziektes uithalen ten koste van de kwaliteit in Ajax1. Dat is waarom we al zoveel jaar lopen te jojo-en met de prestaties, d’r wordt te veel gegokt dat het snel goed komt. Na de ontgroening gaan ze toch al snel weg en begint Ajax weer opnieuw met een nieuwe lichting en begint het jojo-en weer. Wat is het eigenlijke nut van dit model dan.

   1. Indojood

    Is er een goed alternatief dan? Dit komt doordat de JL zo zwak is maar dat is niet onze schuld. Liever zo dan dat spelers als Bijleveld en Sierhuis uitgeleend worden aan andere JL clubs. JA kan alleen maar doen wat nodig is, spelers naar het eerste brengen zoals Mazraoui en Eiting. Kampioenschap is leuke bijkomstigheid waar ik best blij mee ben.

    1. Emilio4Ajax

     Kampioenschap is ook goed voor de gemoeds toestand… Wat moet ik mailen indojood…? Laat Sierhuis en Cassierra maar eens in Ajax 1 samen spelen…Zien hoe dat gaat….

     1. Indojood

      We hebben een appgroep dus uiteindelijk je mobiele nummer. Maar eerst gewoon een mail dan beantwoord ik die wel met details en dan kan je beslissen of je mee wil doen.

   2. De Nees

    D’r zijn denk ik wel andere wegen Indo, alleen moet Ajax durven bepaalde keuzes te maken. Elk talent apart genomen valt er veel goeds over te zeggen, maar Ajax moet ook voor ogen houden dat het geheel meer is dan de som van de delen. Zelfs met zoveel jeugd is Ajax1 telkens goed genoeg om minstens 2e te worden, maar de benchmark zijn niet de makkelijke potjes waar alle 11 het goed doen. De benchmark ligt in die paar bekende lastige ED wedstrijden en in de europese wedstrijden, dan trekken we te vaak aan het kortste end en juist die bepalen vaak einde van de rit of je seizoen slaagt of niet. De lat naar het eerste moet dan hoger als er zovelen aan de deur kloppen want gebleken is dat ook veel uiteindelijk niet slaagt in het eerste en dat geeft te denken wat dat betekent voor Ajax1. We moeten opleiden maar ook tegelijkertijd een sterk team handhaven, dat laatste gaat meestal niet met te veel jeugdigen. Een kunst die Ajax altijd al goed kon alleen laatste bijna 2 decennia niet meer. ?

    1. Indojood

     Oneens. Onze kunst was dat talenten van een veel hoger niveau waren dus het kan wel degelijk met veel jeugdigen. De teams die de EC II, UEFA Cup en CL wonnen hadden resp. een gem. leeftijd van 23, 25 en 23 jaar. En we zagen aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Allemaal vanwege de visie van Jopie in het opleiden. Doordat de kwaliteit van de opleiding steeds meer uitgehold is, is kennelijk het idee ontstaan dat we ervaring tekort komen.

     1. Indojood

      Dus ik zie zo’n kampioenswedstrijd van JA en de aanloop er naar toe ook als leerschool. Als het dan toch dreigt te gebeuren dan moet je ervoor gaan. Deze jongens trokken dus niet aan het kortste end maar haalden ‘m binnen.

    2. De Nees

     Lijkt dat we 2 verschillende dingen bedoelen Indo, heb het over de prestaties het eerste elftal, niet over Jong Ajax ?. Jeugdig is voor mij niet vanaf 22-23 jaar, dat is de perfecte leeftijd van talenten voor het eerste. Ik bedoel juist wat al vele jaren gaande is, 17 tot 19 jarigen, paar van 20, daarvan zijn er te veel in het eerste. Nee de jeugdigheid uit die tijd met sterke ervarenheid er omheen dat is voor mij ook het juiste plaatje, daar moeten we weer naar terug. Ook even los van de kwaliteit van de opleiding, waar ik op doel is vooral dat er zoveel en zo snel doorstromen. En JA kampioen wordt is juist prima, zie daar ook geen enkel probleem in, goede leerschool. Zou er daarnaast wel vaker kiezen om een paar te verhuren aan ED clubs, nog betere leerschool en als ze echt doorontwikkelen dan terughalen, dan hoeft niet alles eerst uitgeprobeerd te worden in de hoofdmacht.

    3. De Nees

     Ik zie de verwarring idd, met het eerste en Ajax1 bedoel ik hetzelfde, mijn fout. ?

 11. Bert Betondorp

  Ajax is niet dood. Ajax leeft. Wij zijn Ajax. Gefeliciteerd Ajax.
  Ajax 1 versla van iddag AZ OVERTUIGEND, BV 5-0

 12. RonJ64

  Zit sinds tijden de Tafel van te kijken, wat een irritant gejank van Kees en Kraay de AJAX hater, misgunnen ons Jonkies de titel, WANT, cassiera kostte vijf miljoen, dus hoezo blij, man,man,, nu weet ik waarom ik niet meer keek, afzeik programma pro lampen oa Reiziger is te gast, dus ff opnemen en spoelen totdat hij hopenlijk kraay veeg uit de pan geeft…..Boys Gefeliciteerd, jullie zijn eerste en de allereerste Jonkies kampioen…trots , knap teruggevochten. ??????????❌❌❌

 13. Koning Haarms Wolfs

  Leuke pot, fantastisch leuk dat we kampioen zijn, maar kan iemand die gek met die trommel eens dat stadion uitwerken? Ajax Amsterdam, lalalala lalalala lalalalala lalalalala la……je hebt geuzenliederen maar deze valt echt onder de kneuzenliederen.

  1. De Nees

   Vind dit ook vooral mooi voor Reiziger en Bogarde. Maar moeten ook niet overhaast doen, d’r is dus potentie maar laat hun rustig een pad bewandelen en over paar jaar als assistent bij het eerste. Dan na paar jaar ’s kijken hoever ze zijn ontwikkelt.

 14. Zlatan4ever

  Jong Ajax kampioen !
  Iets om trots op te zijn, ze hebben geschiedenis geschreven.

 15. fjonkman

  Mooie top prestatie van onze jonge jongens! Ze hebben een sterk seizoen gedraaid en het uiteindelijk ook zelf afgemaakt. Hulde!

 16. MakeOne

  Dan denk ik…wat als je zo’n selectie nog 5 jaar bij elkaar kan houden… tsja…

 17. Ajax belg

  TOP GASTEN, DIT IS AJAX. Hopelijk heeft Ten hag goed gekeken.Kan er nog veel van leren van deze 2 Ajax coach’s. Bedankt voor dit succes met mooi voetbal,

 18. Ajax belg

  Na dit mooie succes met mooi voetbal,deze 2 top coaches door schiuven naar Ajax 1. Ten hag terug naar Den Haag . Dan laat Van de Sar zien dat hij ballen heeft. Ajax moet getraind worden door Ajacieden. Deze 2 zijn topvoetballers geweest met DE juiste ingesteldheid. Zij hebben de nodige ervaring om dit Ajax weer op niveau te brengen .

Comments are closed.