Ten Hag blij met steun Rijkaard: ‘Dat is goed voor de club Ajax en de rust’

Erik ten Hag is blij met de steun van Frank Rijkaard. De oud-voetballer en voormalig bondscoach van het Nederlands elftal vindt dat Ajax verplicht is om de oefenmeester in elk geval de kans te geven te doen wat hij met Ajax wil doen, vooral omdat hij op een moeilijk moment is ingestapt. “Erik verdient dat en ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Dat is goed voor de club Ajax en de rust”, aldus Rijkaard.

“Frank is een heel grote speler geweest, een icoon en ook een heel goede trainer”, reageert Ten Hag vrijdag in De Telegraaf op de uitlatingen van Rijkaard. “Dan is het fijn als je ruggensteun krijgt.” Ten Hag werd aangesteld als opvolger van Marcel Keizer, die met de hoofdstedelingen al vroeg in Europa werd uitgeschakeld en ook voortijdige eliminatie in de KNVB Beker niet kon voorkomen. Onder Ten Hag liep Ajax de landstitel mis.

Ajax heeft nog één punt nodig om de tweede plaats, en dus de voorronde van de Champions League, veilig te stellen. Ten Hag wil zondag meer dan een gelijkspel tegen AZ, ook al volstaat dat om definitief als tweede te eindigen. “We moeten elke wedstrijd winnen. AZ heeft een prima seizoen, een uitstekend voetballend elftal en is al verzekerd van de derde plaats. Dat zegt heel veel. Alle complimenten.”

Related posts

59 Comments

 1. Ajax 1

  Frank, kom ajb zelf wat bij Ajax doen en help de club weer naar boven! Al is het maar voor de uitstraling naar de jonge spelers dat een grootheid als rijkaard rondloopt

  1. Mr Ajax

   Dat zou fantastisch zijn Ajax 1. Weet nog als de dag van gisteren hoe blij is werd toen die bij Ac milan zat en zei ik ga nog ff een jaartje naar Ajax!

   1. Ajax 1

    Ja, en waar leidde dat toe…..juist. Vergeet nooit meer dat ik ze in de cl finale het veld op zag komen, rijkaard armpje om een speler (weet niet meer wie), wijzend, coachend…..

  2. Peter kopsterk

   Tegen zo iemand kijken de jonge gasten op. En ze nemen het eerder van Frank aan dan van Ten Hag.

    1. AjaxKat

     Frank Rijkaard belichaamt in mijn ogen ervaring, wijsheid, rust en volgens mij ook integerheid. Hij straalt zoveel kracht in rust uit, echt ongekend. Daarnaast wordt hij gezien als iemand van het JC-kamp. Helaas is Ajax een slangenkuil geworden waarvan ook Rijkaard moet toezien hoe oud-ploeggenoten elkaar de tent uit knokken. Eerlijk is eerlijk; als Frank slim is blijft ie gewoon weg. Een slangenkuil als Ajax nu daar wil je niet instappen. Als het JC op volle kracht al niet lukte… Maar natuurlijk hoop ik het…

     1. Ajax 1

      Juist niet, instappen op moeilijk moment en die rust brengen. Supporters erachter……

     2. Litmanen

      Rijkaard zal nooit meer een functie in het voetbal bekleden.
      Hij heeft de stres meegemaakt en is van mening dat een leuk leven aan de zijkant belangrijker is.
      In talloze interviews heeft hij dat al aangegeven.
      Doodzonde, maar begrijpelijk. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.

 2. Gert Bals

  Zou toch lullig zijn als hij zou zeggen: flikker ten Hag er uit. Hetzegt al een veel dat Rijkaard zegt “ik hoop”. Als je echt vertrouwen in iemand hebt zeg je “ik weet zeker”. Dus beste ten Hag, wees niet te blij met een dooie mus ?

  1. Bakkie

   Rijkaard is niet het type dat zou zeggen: ik weet zeker dat ie het gaat maken. Maar goed, jij probeert er natuurlijk weer iets negatiefs van te maken

   1. Gert Bals

    Moeilijk he, begrijpen wat mensen zeggen. Gelukkig ben ik er nog voor de uitleg. Heb je maar mooi mazzel mee.

    1. Bakkie

     Ik vind het inderdaad moeilijk om jou te begrijpen ja, maar volgens mij begrijp je jezelf ook niet helemaal

 3. De Nees

  Een rijtje successen met goed Ajax voetbal zal helpen in z’n zelfvertrouwen. Maar eerst ‘s beginnen om een europees waardige selectie te creëren van de zomer.

  1. De Nees

   Als ooit een mooie groep Cruijffianen aan het roer zit dan wie weet. Niet als trainer want dat wil hij gewoon niet meer, maar wat zou het mooi zijn Frankie als algemeen of technisch directeur.

   1. Gert Bals

    Met taalles voorkom je niet het praten van onzin, kortom jouw uitspraak doelt op dialect. Anders misschien samen met ten Hag op een cursus begrijpend Nederlands? ?

    1. Kingkong

     Dit antwoord is net zo kortzinnig als het eerste kortom eest zelf nederlands leren.

     1. Kingkong

      Lees je toch terug luilakbol
      Als jij niet begrijpt dar eest n’ tikfoutje is voor eerst zegt dat alles over jou niveau.

 4. bukowski7709

  ten hag gaat hem toch niet meer worden, eruit. van der sar mee eruit en met een verse groep opnieuw beginnen. jordibosz wellicht…

  1. Cootje Adriaanse

   Mee eens. Hiermee doorgaan heeft weinig zin. Ik denk dat niet alleen de supporters maar ook de spelers het vertrouwen kwijt zijn in deze mensen.
   Doorgaan betekent het seizoen beginnen met een enorme bom eronder die bij de eerste de beste tegenslag (uitschakeling voorronde CL bijvoorbeeld) direct ontploft.

 5. Jimmy1971

  Rijkaard gaat niets meer doen, dat heeft hij al 100keer bevestigd, hoe jammer ook..
  Maar ik vind zijn boodschap goed, laten we Ten Hag een eerlijke kans geven en hem steunen! Van de hele tijd gekraakt worden wordt niemand beter!

 6. Johan

  Idd, al dat negatieve gelul moet een keer afgelopen zijn. Frank heeft gelijk, we moeten als één man achter ajax 1 en Ten Hag staan! Ook al zijn er twijfels.
  Degenen die blijven zeiken….klim weer eens een keer op je vrouw?

  1. Prinsengracht

   Maak ik zelf uit. Ik vind hem ongeschikt voor Ajax. Dus steun ik hem niet. Van mij mag hij direct weg.

  2. Cootje Adriaanse

   Krijgen we nu dit gelul? Vooral niet kritisch mogen zijn en vooral veel zin hebben in doorgaan op deze weg?

   Dit is geen “negatief gelul” maar het uiten van zorgen over een club die verder en verder afglijdt als het zo doorgaat.

   1. Gert Bals

    Volgens mij is Ajax ja knikkers aan het recruteren voor op de fora. Een echte supporter kan toch niet positief zijn.

    1. Bakkie

     Ik ben een “echte” supporter en ben positief. Niet over het afgelopen seizoen, maar wel in het komende. En dat komt omdat ik vertrouwen heb in Ajax legendes als Overmars en vdSar die zich voor onze club inzetten. En omdat ik geloof dat Ten Hag een talentvolle trainer is die van individuen een sterk team kan maken.

    2. Bakkie

     Met “echte supporters” bedoel je zeker supporters die de filosofie van Cruijff aanhangen en geloven dat dat de manier is om weer aan de top te komen, nietwaar?

     1. Bakkie

      Maar AB’tje, er zijn ook supporters die Cruijff de grootste Ajacied ooit vinden, maar die denken dat zijn opvattingen niet meer van deze tijd zijn. De ontwikkelingen in de voetbalwereld gaan namelijk razendsnel en de beste man is namelijk al een tijdje dood.

     2. Gert Bals

      Ik heb deze laatste bijdrage div keren gelzen met open mond, vol verbazing en afschuw. Vooral “de beste man is nl al een tijdje dood” is onvergeeflijk hetgeen daarvoor over de opvattingen is gewoon oerstom. Maar dat laatste …… jij bent heel erg min.

     3. Bakkie

      “onvergeeflijk” haha ik mag niet eens zeggen dat Cruijff dood is. Toch is het zo. Ik geef argumenten, jij niet. Dus ik ben eigenlijk wel een beetje uitgepraat met jou

 7. a.p.

  dat 1 2tweeje van Frank met Ten Hag zegt mij niets ik vind Frank super wat ik van onze trainer kan zeggen ….nog…niet.

 8. AFCA my World

  Ik zou ook liever Rijkaard voor de groep zien,maar als hij zijn zegen er aan geeft moet ten Hag het maar laten zien ! ⚽️

 9. -buitenkantje rechts-

  Rijkaard is een sieraad voor voetbal en een een van de weinige Cruijffianen die nog over is…

 10. Prinsengracht

  Frenk één van de weinigen die én zichzelf is gebleven én verstandig met zijn geld is omgegaan. Daarom hoeft hij niet voor het geld dingen te doen. Gewoon een mooi leven zonder stress. Begrijp niet waarom zoveel mensen tegen beter weten in blijven zeggen dat hij iets bij Ajax moet gaan doen. Geloven jullie hem soms niet? Het is Frenk. Niet Rutte.

  1. Gert Bals

   Volgens mij is er ergens een memo waarop staat dat hij eigenlijk best wel trainer wil worden bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer Wiebertje houdt dit achter helaas.

 11. Wenen 1995

  Waarom Ten Hag niet steunen als Rijkaard niet wil? Bosz opnieuw vragen? Kan altijd nog, laten we eerst Ten Hag en Overmars een kans geven!

 12. Ajaxfoort

  Ook ik ben nog niet erg tevreden over Ten Hag. Maar ik denk wel dat we hem een kans moeten geven om met een schone lei te beginnen. Als straks de spelers weg zijn die menen te goed te zijn geworden voor Ajax kan hij bouwen aan “zijn” elftal. En dan kijken we hoe dat gaat. En gaat dat niet naar wens…. dan moeten we inderdaad afscheid nemen.

  1. Gert Bals

   Ten Hag is alles waar Ajax niet voor staat: aanpassen aan de tegenstander (ongelooflijk), oeverloze technische besprekingen (ongelooflijk) ; beperken creativiteit (ongelooflijk). Kortom, wil je dat Ajax nog verder gaat afglijden (het is inderdaad mogelijk) dan moeten we vrolijk doorgaan met ten Hag.

  2. Moosie

   En de hoeveelste keer is het dat we aan het begin van het seizoen nog lang niet klaar zijn?

   1. JohnDoe77

    Wie zegt dat we nog niet klaar zijn? Het seizoen moet eerst eindigen en de eerste aankopen zijn al gedaan. Op het niveau Ajax zul je altijd door een last minute uitgaande transfer verrast kunnen worden omdat wij zelf de regie niet hebben. Het lijkt mij duidelijk hoe de krachten verdeeld zijn!

 13. Charka53

  Leuk hoor Frank maar weet je wie er in een moeilijke tijd is ingestapt , Marcel Keizer en die is er gewoon uit gedonderd dus hou maar op over Ten Hag.

 14. Zlatan4ever

  Ten Hag en Ajax is gewoon geen goede match, dus zo snel mogelijk afscheid nemen van elkaar wat Rijkaard ook probeert te helpen voor rust in het team

Comments are closed.