There are no ads, please add some


Nigel de Jong: ‘Bezig om officieel mijn pleintje het Nouri-pleintje te laten noemen’

In gesprek met Ajax TV praat Nigel de Jong onder meer over de situatie rondom Abdelhak Nouri. “Het heeft me heel diep geraakt. Ik ben natuurlijk daar opgegroeid en mijn moeder woont nog altijd aan de overkant van zijn ouderlijk huis,” geeft De Jong aan. “Ik ben natuurlijk niet veel in Nederland, maar het ging al door de wandelgangen dat een klein jongetje het in de Amsterdamse straten had overgenomen, in de naam Nouri. Velen claimden al dat het zijn pleintje was. Nog wel met mijn naam en tekst, maar het was zijn pleintje. Dat was ook helemaal niet erg.”

“Je hoorde het in de wandelgangen. Zijn techniek, zijn slimheid en dat hij bij Ajax speelde. Wat er gebeurd is, is natuurlijk tragisch. Dat wil niemand zien en wil niemand herleven. Dat heeft mij ook diep geraakt. Mijn moeder was daar ook om support te geven aan zijn ouders en familie. Ik heb alles gezien, ik heb alle video’s gekregen en heeft mij daarom diep geraakt.”

De voormalig middenvelder van Ajax werkt daarom aan een mooi gebaar. “Ik ben bezig om officieel mijn pleintje het Nouri-pleintje te laten noemen. Daar zijn we mee bezig om te kijken wat een goed moment is. Dat is iets wat achter de schermen moet gebeuren. Dat heeft zijn tijd nodig, maar dat is iets wat moet gebeuren voor de buurt en als gebaar naar zijn familie toe.”


Gerelateerde posts

15 reacties

 1. Jimmy1971

  Wauw, hierbij laat de Jong wel zien ook een groot Ajacied en een nog veel groter mens te zijn!
  Respect!!

  1. AFCA my World

   Nee dat is geen goed plan,het pleintje waar hij altijd bezig was is ook echt zijn pleintje en verdient die naam meer dan een nieuwe, mooi gebaar van Nigel echte Ajacied en mens ! ⚽️

 2. JohnDoe77

  Goed initiatief van hem! Alleen jammer dat dit soort dingen alleen gebeuren als er iets ernstigs aan de hand is!

 3. Ajax 1

  Nigel, je bent een held, mooi gebaar en een warm hart, dat is duidelijk.

  Jammer dat je niet een jaar of twee geleden naar ajax bent teruggekeerd, maar misschien in de toekomst nog in de staf. Jij kunt een hardheid / drive overbrengen die we hard nodig hebben om weer successen te halen!

Reageren is niet mogelijk.