There are no ads, please add some


Ajax en Rijkaard onthullen logo Johan Cruijff ArenA (Incl foto’s)

Vandaag, op de verjaardag van Johan Cruijff, is het dan eindelijk officieel. De Amsterdam Arena gaat voortaan door het leven als de Johan Cruijff Arena. De onthulling werd gedaan door Frank Rijkaard en de kinderen van wijlen Eberhard van der Laan, de voormalige burgemeester van Amsterdam die zich hard maakte voor de naamsverandering van het Ajax-stadion. Na de onthulling was het tijd voor de Johan Cruyff Run, de hardloopwedstrijd die begint op het Stadionplein en eindigt in het stadion.

Gebruikers van de app zien de foto’s via deze link of op www.ajaxfanzone.nl.

 

Sjaak Swart, Ruud Krol en Bennie Muller

Frank Rijkaard met de kinderen van Eberhard van der Laan

Dit is dan het logo

Veel pers maar geen publiek

De directeur draagt voor uit eigen werk

Frank Rijkaard en drie Van der Laantjes onthullen het logo

En Cruijff zag dat het goed was

Drie prachtige bekers op een rij

Beste voetballer aller tijden heeft een eigen stadion


Gerelateerde posts

38 reacties

 1. Gert Bals

  Wat een triest zooitje. Lege Arena en vuurwerkgeluidjes via de speaker. Ajax schaam je kapot en Rijkaard jongen, hier had je nooit aan mee moeten werken. Aanfluiting.

   1. Gert Bals

    Ik heb tegewoordig drie dagdelen in de week de (mantel) zorg voor mijn moeder waaronder de woensdagochtend. Die gaat zelfs voor Johan.

    1. AjaxKat

     Vond het er ook erg triest uitzien, maar zijn verjaardag viel op een dag dat er niet gevoetbald werd. Ik begreep dat ze het logo hoe dan ook op die dag (gisteren) wilden onthullen. Ik hoorde ook dat ze het begin volgend seizoen voor het eggie gaan doen in een volle bak. Het ging nu alleen om het logo dat ze koste wat kost op de verjaardag van JC wilden onthullen, ja dan krijg je dit. Niet mooi maar begrijpelijk.

 2. AFCA my World

  Hopelijk gaat Rijkaard ook gelijk aan de slag bij Ajax,we hebben hem nu nodig !!! ⚽️

 3. Ajax1958

  Dus zelfs het onthullen van het logo weten ze te verzieken. Het had veel mooier gekund. TRIEST!

 4. Iceman

  Triest dit wat een droevigge gedoe niet eens publiek bij deze toch wel een mooie eerbetoon aan de beste Ajaxlegende die Ajax zo groot heeft gemaakt diep en diep triest dit

 5. Iamsterdam2015

  Kijk, over het logo kan je een discussie voeren, prima. Maar dat het het in een LEEG stadion doet zonder supporters, zonder huidige en spelers uit het verleden is SCHANDALIG!!!! Ajax en de Arena zijn goed bezig om steeds en steeds verder te gaan staan van de supporters. Geen gigantisch vuurwerk, geen mooie historische beelden….. nee een stelletje @*# BoBo’s die waarschijnlijk voor de tweede keer in hun leven in Amsterdam zijn. Goed bezig Ajax….lekker zo door gaan en de afstand is on overbruggelijk. Man man man wat een eerste klas prutsers zeg!!!

  1. BobbyHaarms

   Helemaal met je eens Iamsterdam. Het is niet meer onze club, maar de club van de bobo’s en het vieze geld. Júist de mensen die belangrijk horen te zijn (de supporters dus) zijn niet meer belangrijk voor de heren. Dit had godverdomme in een kolkend vol stadion moeten gebeuren, voor ons dus!!

   Dat er een logo is voor de grootste Ajacied ever, prima. Maar zelfs dat ziet er ongeïnspireerd uit, net als dat zooitje op het veld.

   1. Iamsterdam2015

    Ja precies BobbyHaarms…… te triest, maar we moeten het er maar mee doen.

 6. Basisspeler

  Tot nu toe 14 reacties. Eigenlijk zou ik niet moeten resgeren dus. Ik kreeg plaatsvervangende schaamte. Johan en Frank in een leeg stadion. Wat klopt hier niet?

 7. Ajax 1

  Helemaal eens met bovenstaande. Dit had natuurlijk tijdens een wedstrijd gedaan moeten worden

 8. Moosie

  Het was een feestje voor de mensen die 2 jaar nodig hadden voor iets wat in een maand geregeld kon zijn en dan willen ze hun feestje ook nog eens niet delen met de supporters schandalig zoals wel meer bij Ajax en haar partners

 9. De Nees

  Geneigd om nu onwijs te gaan schelden op die klojo’s in de directie. Je zou een paar daar zo’n ongelooflijke trap willen verkopen. Tot tien tellen maar. Schaamrood op de kaken dit.

 10. Indojood

  Als dit in overleg en overeenstemming met de familie is gedaan, dan is het prima zo wat mij betreft.

  1. De Nees

   De familie is zelf heel bescheiden Indo, als een grote happening van gemaakt wordt stemmen ze graag mee, een kleine als dit ook, wellicht wat schouderophalend. Zij zullen niet snel eisen gaan stellen, zijn al blij als Ajax een keer waardering toont voor Johan. Ajax heeft weer een kans gemist, zoals zo vaak aangaande Johan.

   1. Indojood

    Dat is slechts speculeren. Ik ken de familie niet persoonlijk maar ik ga er vanuit dat vanaf het moment dat de naamswijziging er doorheen was deze onthulling van het logo met hen is gecoördineerd en er vast diverse scenario’s zijn besproken over hoe dit te doen. Doel was dus om dit op zijn verjaardag te doen. Ik acht Jordi mans genoeg om een voor de familie aanvaardbaare wijze af te dwingen. Mijn standpunt is dat ik de lijn van de familie van de familie volgt. Het is hun naam, echtgenoot, vader, opa, erc. Mijn mening doet er niet zo toe.

   2. De Nees

    Dat is ook weer waar. Je zou graag zien dat Ajax iets meer cachet aan had gegeven, hoewel dit ook weer past met hoe Ajax-bobo’s vaak met Johan is omgegaan. Iele hoop maar wie weet doen ze dat op een wedstrijddag alsnog.

 11. Gert Bals

  Jordi kwam niet spontaan over. Verplichte kost qua tekst. Het logo mist Johan. Allemaal heel pijnlijk.

 12. Ralph

  Een lege Arena, de kinderen van Van der Laan????, een stuntelende Rijkaard, een videoboodschap van Jordi, een zevenklapper en vooral een lelijk logo. De supporters worden echt serieus genomen. Brrrrr.

 13. a.p.

  Ook dit weer een misser van ……
  Zo iets had je a.s zondag, met een stadion vol supporters, moeten doen.
  Ze hadden het gisteren op de verjaardag van onze Johan kunnen aankondigen en dan het echte openingsfeest a.s. zondag 29 april 2018

 14. Kingkong

  Wat er ook te zeuren valt , ik ben blij dat het eindelijk geregeld is en we johan zo blijven herdenken als onze voetbalheld en voorbeeld!!!!!!!!!

  1. Finidi

   Inderdaad, het is stukken beter en mooier dan als het was dus niet meer lopen zeiken want beter word het voorlopig toch niet en volgend seizoen zijn de meesten het al vergeten,wel mooie foto van Johan in mooiste Ajaxoutfit ooit👍!

 15. Litmanen

  Het is echt niet te geloven, nu kan AB al in de ziel kijken van Jordi. De familie Cruijff heeft eea gecoordineerd met Ajax en de Gemeente Amsterdam, alsmede de directie van de Arena namens de aandeelhouders.
  De wensen van de familie Cruijff waren daarbij leidend.

  Maar Jordi klonk niet spontaan………..

  1. Gert Bals

   Vond jij van wel? Ik niet. Mijn mening. Het was ook gewoon een kut bijeenkomst. Een lachertje. Ik denk dat als de fam. de foto’s en filmpjes ziet het schaamrood op hun kaken komt. Ik vind dat iedereen die achter dit circus (in een lege tent) staat zichzelf na moet laten kijken of direct moet laten opnemen. Het was Johan onwaardig en schandalig. Ik schaam me kapot voor mijn club.

 16. Johan

  Gelukkig is zijn naam nu eeuwig verbonden aan ajax. Nu nog vd beurs af en het stafion kopen.
  In de jeugd blijven investeren, Ten Hsg voordeel vd twijfel geven en achter het team staan!
  Jonk, Rijkaard, Jordi, Keije, etc… komen vanzelf weer boven, waarom?
  Dankzij ons, de echte ajax supportes!

  1. Moosie

   het vervelende van dit soort situaties is dat we altijd achter het eerste en de club staan maar dat wil niet zeggen dat als het kut is er ook gezegd moet worden dat het kut is anders veranderd er namelijk niets en blijven we een club van het verleden en daar zijn we nou net even iets teveel een instituut voor dus blijven zeiken totdat het weer goed is en je de cup met de grote oren heb

Reageren is niet mogelijk.