There are no ads, please add some


25 april 1947: Een legende wordt geboren (Incl video)

Johan Cruijff zou vandaag 71 jaar zijn geworden. Op zijn geboortedag genieten we van prachtige momenten van de grootste Ajacied aller tijden. Tevens zal vandaag tijdens de Cruijff 14K-run de naamswijziging van de Amsterdam Arena in de Johan Cruijff Arena plaatsvinden.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link


Gerelateerde posts

45 reacties

 1. Gert Bals

  Binnen Ajax hebben we nu een speler lopen die qua inzicht en balbehandeling (niet de passeerbewegingen) heel leuk op weg is om voor 50-75% in de voetsporen van Johan te kunnen treden. Helaas zal deze speler Ajax deze zomer verlaten omdat supporters zich niet kunnen beperken tot het genieten van het spel. Als ik de passes zie van Johan en denk aan nu ………. aan wat we weg laten lopen. Johan, als je van bovenaf kan ingrijpen, doe het.

  1. Basisspeler

   Hmm. Gert, ik zie nogal wat verschillen. Begrijp wat je bedoelt. Zonde om een speler van kaliber Ziyech te zien vertrekken.

    1. Litmanen

     Indojood eens.
     Belachelijk om zelfs maar te denken aan de vergelijking.
     Als hij straks weg is horen we nooit meer wat van hem.
     Behalve dan in Scheveningen, daar wordt binnenkort een standbeeld onthuld van Hakim en wordt het stadion van Holland Sport het HZStadion.

     1. dickst14

      Mooi commentaar. Ga lekker treuren om Veltman en onthou je van commentaar. Een forum en voetbal vervuiler ben je. get a life.
      en geef het niet te snel op als niemand in de Blue Oyster Bar je leuk vindt, heb geduld.

     2. Indojood

      Heb al weer spijt van mijn reactie. Had beter moeten lezen. AB was op zoek naar jou en jij maakt het weer waar door er bovenop te springen. Laat me het opnieuw fraseren. Elke vergelijking met Jopie gaat mank.

     3. Gert Bals

      Goh, ik was naar niets op zoek. Ik zag het filmpje en zag herkenningspunten en dat uit ik hier. Wie dan denkt dat ik zoek….. ach, doe maar, maakt me eigenlijk ook geen fuck uit.

     4. Moosie

      goh volgens mij zoekt die Zyech bijna altijd de oplossing vooruit dus dat is al een vergelijking die gemaakt kan worden met Cruijff als middenvelder aan het eind van zijn loopbaan.
      Cruijff als spits komt alleen messi in de buurt.
      Maar als je aanvallend vooruit wilt voetballen heb je spelers nodig die oplossingen zien dus ik hoop maar dat Frenkie de Jong zijn belofte gaat waarmaken want Zyech is weg

  2. Prinsengracht

   Ik begrijp wat je wilt zeggen. Maar half zo goed als JC? Hadden we die maar.

  3. Zlatan4ever

   Ziyech mag de veters van Johan niet eens strikken. Hoe kan je een groot speler als JC vergelijken met dat zielig hoopje mens die denkt dat hij wereldtop is? Scandalig Gert Bals or who ever you are

  1. HURBIE

   Wat een genot om te zien
   Zo moet voetbal gespeeld worden
   Wat verlang ik terug naar die tijd GEWELDIG

 2. Wenen 1995

  Goed punt Gert…. Wat zullen we balen vanaf volgend seizoen. Ik hoop stiekem dat hij kampioen wil worden met Ajax en dus blijft…. Hoop doet leven, toch?

   1. Mr Ajax

    Zo is het gert, laat hem nog maar een jaartje blijven, werk aan den winkel bestuur!!

 3. De Nees

  Johan de Voetballer. Johan de Mens. We zullen je nooit vergeten. 🙏🙏🙏

 4. MakeOne

  Wat is er toch aan de hand met mijn mooie Ajax? De Amsterdam ArenA wordt De Johan Cruijff Arena…in een leeg stadion met een grafmuziekje op repeat en een handje vol bobo’s… ondanks de geweldige naamswijzeging niet om aan te zien.

  1. BobbyHaarms

   Je hebt helemaal gelijk MakeOne. Helaas zal dit schrikbeeld vol kakkers en betweters ook niet meer verdwijnen vrees ik. Het is vreselijk om te zien hoe alles waar Jopie een hekel aan had waarheid is geworden. Om over het beleid en het voetbal maar te zwijgen want dat gaat helemaal nergens meer over.

   Johan, het kind van de club wordt met de dag meer en meer gemist. Zeker weten dat hij er alles aan gedaan had om orde op zaken te stellen bij zijn cluppie en er meerdere koppen op het hakblok hadden gelegen.

 5. Gert Bals

  Het logo is helaas geen logo maar “gewoon” lettertype. Cruijff was eenvoudige jobgen maar niet simpel, het “logo” is simpel. Maar goed de naam is in ieder geval 90% goed.

  1. fjonkman

   Ik had zelf eigenlijk ook liever de naam “Johan Cruijf Stadion” gezien.. De naam ArenA heb ik nooit echt toepasselijk gevonden…

 6. Kingkong

  Naast het eceptioneel goede voetbal missen we ook zijn scherpe inzicht en metaliteit
  Het was bovendien een Goed mens!

 7. Prinsengracht

  Ik zou zeggen RIP. Maar dan mag Johan niet teveel naar Ajax kijken, want dan lukt dat niet.

 8. Zlatan4ever

  Johan is de grootste speler en mens ooit voortgebracht vanuit Ajax. Love JC 4ever, the Greatest in football

 9. Jimmy1971

  Iedere dag meer, gaat iedereen nog harder beseffen hoe hard we JC missen!
  De voetballer, de trainer, de analist, de visionair, de Ajaxclub man, de familie man, en de onbaatzuchtige mens, zaten allemaal in de grootste Ajacied ooit… Johan Cruijff.

 10. Forever nr14

  Pfff eigenlijk z’n naam niet waard, geen enkele supporter uitgenodigd om deze meest bijzondere man te eren! Alleen maar van die zogenaamde club bewaarders die er alleen maar zitten om zakken te vullen. Goed dat Johan dit niet ziet, deze schandalige vertoning van misbeleid.
  Johan, voor mij ben en blijf je de enige echte Ajacied❤️

 11. fjonkman

  Ik kan maar niet genoeg krijgen van de beelden van Jopie als voetballer.. wat een geweldenaar was het! We zullen hem nooit vergeten en zo’n talent zien we waarschijnlijk nooit meer…

 12. AFCA my World

  We missen hem nog elke dag,kijk hoe ver Ajax is afgegleden ! HELDEN gaan veel te snel verloren ! ⚽️

 13. De Nees

  God saw you getting tired
  A cure was not to be
  So He put His arms around you
  And whispered, ‘Come with Me’

  With tearful eyes we watched you
  And saw you fade away
  Although we loved you dearly
  We could not make you stay

  A Golden Heart stopped beating
  Your tender hands at rest
  God took you home to prove to us
  He only takes the best

  Zag dit na Johan’s heengaan ergens staan, zo mooi…en zo waar.
  🙏

 14. Iamsterdam2015

  De beelden heb ik 1400 keer gezien en al zie ik ze nog 1400 keer….. ze vervelen nooit!!!

Reageren is niet mogelijk.