There are no ads, please add some


Jupiler League denkt aan vaste selecties voor beloftenteams

Marc Boele, directeur van de coöperatie Eerste Divisie, heeft laten weten dat er plannen zijn om de beloftenteams die uitkomen in de Jupiler League te laten spelen met een vast elftal. In de Jupiler League spelen dit seizoen vier beloftenteams: die van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Deze teams kunnen niet promoveren en zijn vijf jaar geleden toegevoegd met de intentie om jonge spelers de kans te geven zich te ontwikkelen en de kwaliteit van het Nederlands voetbal te verbeteren.

Er is echter nogal wat onvrede ontstaan over de dagen waarop de beloftenteams in actie komen. Op maandagen zijn deze teams in de regel veel sterker dan op bijvoorbeeld vrijdag als het eerste elftal nog in actie moet komen. Regelrechte competitievervalsing, roepen de overige clubs in koor. ‘Dit moet wat ons betreft aan banden worden gelegd’, vindt Boele dan ook. ‘We willen naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus. Dan heb je een eerste en een tweede elftal. Tijdens de winterstop kun je dan weer spelers overschrijven. Als je bijvoorbeeld naar Jong Ajax kijkt dan hebben er dit seizoen 42 verschillende Ajacieden op het veld gestaan’.

Bron: NOS


Gerelateerde posts

18 reacties

  1. Litmanen

   Die afgunst is terecht. Bij Jong spelen miljoenen aankopen mee. Althans, de ene week wél, de andere week niet.
   Heel fout plan geweest.

   Vroeger had je gewoon “het Tweede “.
   Als het eerste uit speelde, dan speelde het tweede thuis En omgekeerd.

   Aangezien elke betaalde club een tweede had, had je ook een volwaardige competitie.

   Maar net als echt gras, blijkbaar ook te duur.

 1. Ajax 1

  Inderdaad logische en terechte reacties. Misschien een internationale ‘jong’ competitie met belgie en scandinavische landen of schotland om het meer niveau te geven.

  1. fjonkman

   Het zou mooi zijn als een Jong competitie op deze manier opgezet zou kunnen worden, maar met al het heen en weer reizen gaan de clubs het uiteraard weer te duur vinden. Ik vind de huidige opzet prima, maar dan met de aanpassing voor een vast selectie. Al zullen spelers die tegen het eerste aanzitten hier niet blij om zijn, omdat ze dan weten dat ze ‘slechts’ 1 keer per half jaar kans maken om door te stromen naar het eerste..

 2. Wenen 1995

  Ik vind het argument dat maandagteams van de “Jongs” sterker zijn dan de vrijdagteams sterk. Dit aanpassen zou wel terecht zijn.

 3. Peter kopsterk

  Of gewoon de vrijdagavond als vaste speeldag. Dan heb je het probleem ook opgelost

 4. LeroyT

  Snap wat die andere clubs zeuren. Zijn in het begin overal op meegegaan en nu piepen ze. En trouwens iedereen speelt op
  Maandag tegen Jong Ajax als ze thuis spelen. Als ze uit spelen is het meestal vrijdag.

 5. fjonkman

  Feit blijft ook dat als Jong Ajax op bezoek komt, de stadions in de Jupiler League ook ineens voller zijn. Dus zo slecht is het ook weer niet voor de Jupiler clubs…

 6. Zlatan4ever

  Ik kan de reactie van de KNVB net als iedereen goed begrijpen.
  Maar had de KNVB ook gezeurd als Ajax straks als kampioen uit de bus komt ? Denk het niet !
  Wederom Kinnesinne en anti-Ajax

 7. Kingkong

  Verplicht het jonge elftal met minstens 9 vaste spelers te spelen mocht ditvdoor veel blesures niet kunnen dan mogen er niet meer dan 2 spelers uit de eerste selectie meedoen, en de overige nodige plaatsen door jeugd spelers invullen.

  1. ems

   Plus dat 1e elftal spelers terugkomend van een blessure een paar potjes mee moeten kunnen doen. Jouw (KK) optie gecombineerd met 1x per seizoen (winterstop) overstappen

 8. JohnDoe77

  Op zich logisch dat ze daar iets mee willen. Maar denk niet dat Ajax zich zo wil vastleggen.

Reageren is niet mogelijk.