There are no ads, please add some


Wijers als zondebok aangewezen: ‘Hij heeft de club naar de klote geholpen’

Jaap de Groot en Frits Barend weten precies waar het aan schort bij Ajax. Volgens beide sportjournalisten is een gebrek aan leiderschap een van de redenen voor de mindere prestaties van Ajax in de afgelopen jaren. Barend wijst Hans Wijers, voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen, aan als een van de hoofdschuldigen.

“Hij heeft de club naar de klote geholpen”, oordeelt Barend over de invloedrijke Nederlandse bestuurder, die tussen 2012 en 2015 actief was als voorzitter van de RvC. “Hij heeft iedereen directeur gemaakt, met Johan Cruijff ruzie gemaakt en Michael Kinsbergen eruit gezet. Ook Akzo Nobel heeft hij naar de klote geholpen. Waarom wordt zo’n man bij Ajax benoemd? Het is alleen maar voor de eer. Hij weet niet hoe Ajax werkt, hij weet nauwelijks of een bal rond en is zal dan moeten bepalen hoe een voetbalclub geleid wordt.”

De Groot is het eens met Barend dat Wijers verkeerd heeft gehandeld. De journalist van De Telegraaf wijst er bijvoorbeeld op dat Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen goed met elkaar samenwerkten, maar dat Wijers door een ‘persoonlijke vete’ Kinsbergen wegstuurde. “Dat is niet naar het belang van Van der Sar, niet naar het belang van Ajax. Ajax heeft nu een serieus probleem. Leiderschap is belangrijker dan een speler van twintig miljoen halen. Iemand moet de boel verbinden waar nodig. Het gaat er bij Ajax om: hoe maken we elkaar een koppie kleiner, hoe zorgen we dat dingen misgaan”, merkt De Groot op bij RTV Noord-Holland. In zijn ogen moet Ajax zich ‘niet gedragen als de Tweede Kamer’. “Er wordt een coalitie gevormd, waarna er altijd een oppositie is die tegen is. Als er iets misgaat, staat er altijd iemand achter een boom te gniffelen.”


Gerelateerde posts

55 reacties

  1. Peter kopsterk

   Ik zeg altijd:Schoenmaker blijf bij je leest. Zulke mannen willen zich overal bewijzen.Meestal gaat dat fout.

  2. Litmanen

   De Groot is iemand die geen ingang bij Ajax heeft in tegenstelling tot een collega van hem bij de Telegraaf.
   Barend wordt bij Ajax gezien als een lid van de vijfde colonne.
   Al hebben ze gelijk, dit soort uitspraken kun je iedereen laten doen. Het schiet niet op.

   De oorlog omtrent de trainers, van Bosz tot en met Ten Hag, allemaal het gevolg van ego tripperij. Voor die wetenschap hebben we De Groot en Barend niet nodig.

   1. De Nees

    Meestal zijn dit soort figuren wel goed ingevoerd en anders wel via bijv een collega van de Telegraaf…. ? Zomaar gaan liegen en om dan betrapt worden is te veel risico voor hun reputatie. Dus litmanen waar je heen wel met je scepsis is onduidelijk maar als je van de Ajax NV op een officiële bekendmaking wacht voordat je wat gelooft mag je nog lang wachten.

    1. Moosie

     Daar gaat het niet om de Groot is een Cruijff aanhanger dus alles wat de man zegt is swz onzin volgens Nietmanen dit is al vanaf het begin van de revolutie het geval.
     Het feit dat je beweert dat Driesen wel goed ingelicht is en de Groot niet is alleen omdat hij de mening van Driesen een paar keer kon gebruiken terwijl Driesen alleen maar gebaat is bij onrust en de Groot weldegelijk moeite heeft gedaan om Cruijff te helpen om Ajax weer op de kaart te zetten.
     Kortom als hij het in zijn voordeel kan gebruiken is de telegraf een topkrant die niets dan de waarheid zegt en zo gauw als het hem niet aanstaat is de telegraf een kut krant die fout was in de oorlog en wat niet meer.
     Volgens mij is de telegraf altijd een kut krant maar over het algemeen we goed op de hoogte van wat er speelt binnen de club

     1. dickst14

      Litmanen blijft met al zijn commentaren irritant en ongeloofwaardig. Toch knap dat hij elke keer weer tegenstrijdige onzin blijft publiceren.

    2. De Nees

     Juist zo komen wij supporters te weten wat daar binnenskamers afspeelt, het is niet anders. Litmanen: “Dit soort uitspraken kun je iedereen laten doen” waar de fuck wil je heen? Laat maar. OT: snapte al nooit waarom die Kinsbergen was weggestuurd, terwijl je alleen maar positieve dingen hoorde over hem. Nu na al die tijd komt er wat naar buiten, snel weer aanstellen deze man want Sarretje kan er nog steeds niet veel van.

     1. Litmanen

      Nou, we hebben de hele club weer gehad.
      Jullie blijven ook happen hè?
      En ook allemaal, ongelooflijk.
      Loosers.

     2. Litmanen

      De Groot is niet meer verder gekomen dan het restaurant na de dood van Cruijff en Barend is een Ajax fan die denkt dat hij invloed heeft.
      Dus ja, ik meende het.
      Maar als ik precies het tegenovergestelde hier had gemeld waren de reacties hetzelfde geweest.
      Komisch dus…..

 1. Koning Haarms Wolfs

  Mannetje uit de politiek……vaak mensen met een breed netwerk, niet met brede kennis of een brede inzetbaarheid.

 2. Vakje129

  Fijne zo een Beurs genoteerd bedrijf , echter is AFC Ajax geen bedrijf maar een voetbal club , ga van die beurs af en flikker de RVC er uit en ze de juiste personen op die plek waar die nodig zijn , en voetbal wordt gespeeld op het veld en niet in de bestuurskamer .

  1. -buitenkantje rechts-

   Er zijn genoeg beurgenoteerde bedrijven die prima georganiseerd zijn en prima draaien.. Wat Ajax niet lukt is de juiste mensen aanstellen op de juiste plek. Dat geldt voor de RvC, de directie en op het veld.
   Ajax verkeert in een identiteitscrisis. De neuzen staan niet in de dezelfde richting.

   1. Vakje129

    Dat mag dan wel zo zijn maar een voetbalclub hoort niet op de beurs want die mannetjes van RVC denken dan ook dat ze verstand van voetbal hebben , maar uiteindelijk gaat het om de knaken , Nee Ajax kan ook zonder dit zie een club als Bayeren munchen , schulden vrij en ook een club van de supporters waar het om voetbal gaat en op bestuurlijk vlak uit mensen met verstand van voetbal .

    1. -buitenkantje rechts-

     Bayern doet het uitstekend..is schuldenvrij. Maar heeft ook een omzet van 0,6 miljard en speelt standaard kwartfinales CL en hebben met Adidas en Audi 2 megabedrijven die veel geld steken in de club.
     Blijf erbij dat het valt of staat met de juiste mensen opde juiste plek en de juiste instelling bij alle betrokkenen.. niet aan de organisatievorm.

     1. afcadeluxe

      die hebben het slimmer aangepakt,stadion is nu van hun(eerst met1860 gedeeld),tvgelden,metchandising en heel belangrijk geen salarisplafond

   2. Moosie

    Weer die neuzen wat hebben jullie toch tegen neuzen wij joden hebben soms een beetje grote neus ja en wat dan nog ?

    1. -buitenkantje rechts-

     Zolang ze in de juiste richting staan kan de neus niet groot genoeg zijn..🤥

     1. Gert Bals

      Ook hier steken sommige mensen hun neus in zaken wat ze beter niet kunnen doen.

  2. Prinsengracht

   Het gaat niet om de beurs. De vereniging Ajax heeft bijna driekwart van alle aandelen. Alle zeggenschap uiteindelijk. En juist daar zitten engerds als Henrichs. Die moeten eerst weg.

   1. De Nees

    De Bestuursraad idd PG, daar zitten die kwibussen. Maar dat staat niet los van de machtsstromingen die elders ook loskomen, onderschat niet de verstrengelende tentakels in een beursbedrijf. Maar da’s hier genoeg uitgelegd.

   2. Moosie

    klopt daar zit het echte probleem en bij de ereleden die niet gevoetbald hebben maar zichzelf tot erelid hebben laten benoemen door andere vriendjes en zo hebben ze de club overgenomen.
    Dit is bijna alleen te verhelpen als ze allemaal niet zo oud worden want weg bij leven ga je deze mensen niet krijgen

   3. ems

    Precies, wellicht dat beursgenoteerd zijn wat eisen stelt en die dan gebruikt kunnen worden bij de interne machtstrijd, maar het gaat toch echt om de poppetjes en hun ware intenties

 3. AFCA my World

  Er moet eens grondig schoon schip gemaakt worden, helemaal opnieuw beginnen met mensen met voetbalverstand ! ⚽️

  1. -buitenkantje rechts-

   Zoals?…
   Mensen als Bergkamp, Jonk, FdeB, Bogarde, Sar, Overmars, Winter, Ten Hag, Reiziger, Heitinga bv?

 4. a.p.

  Wat is onze club club diep gedaald brbrbrbrbr wie en wat brengt ons weer in een opgaande lijn?

  1. beni

   Heel makkelijk die kinderen eruit lees van der sar, overmars. En doorgewinterde personen op de juiste plaats. En dat is het probleem zoek ze maar eens. En de hele jeugdopleiding op de schop komen alleen maar huilebalken uit voort.

 5. Ajaxfoort

  Het zou me niet verbazen als het zo was. Wijers was als politicus al een looser. Dus het verbaast me niet als hij dat in de RvC ook was.

 6. Joep

  Achteraf is het makkelijk praten. En nu is het tijd om de bezem er door heen te halen. En nu zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek wordt gezet.

  1. dickst14

   Dat is het probleem. Zolang deze RVC er zit en Overmars en Sar komt er geen bezum aan te pas.

 7. M800M

  Tot 2015.. Deze man is al 3 jaar weg… hij zal vast veel fout hebben gedaan maar het is er daarna ook niet echt beter op geworden hè.. kijk aub naar het heden en los de dingen die nu fout gaan op of mik de mensen die de fouten nu maken er uit.

 8. Kingkong

  Iedereen weet het achteraf altijd beter maar de meeste lullen uit hun nek , ze leiden aan interesanteritus ter meerdere eer en glorie van zich zelf.

 9. bukowski7709

  zo gaat het nou eenmaal altijd bij ajax, alleen zou er iemand moeten zijn met een staat van dienst, gezond verstand en een leuke babbel die de boel af en toe ff sust…

 10. JohnDoe77

  Het ligt idd aan de leiding. Die lange ontkent nu weer dat hij zijn lot zou verbinden aan “progressie” onder TH, maar nu opeens toch niet. Slappe hap!

 11. Charka53

  Iemand moet toch de schuld krijgen , wie is de volgende.
  Wij willen alleen maar een Ajax zien voetballen en dat is voor ons het belangrijkste maar voor andere zijn eigen belangen belangrijk en voetbal een bijkomend probleem.

Reageren is niet mogelijk.