Kluivert: ‘Ik hoop dat hij nog een jaar in Amsterdam blijft’

Patrick Kluivert raadt zijn zoon Justin aan om nog een seizoen bij Ajax te blijven. De achttienjarige aanvaller is dit seizoen uitgegroeid tot vaste basisklant en was goed voor 8 doelpunten in 28 competitieduels. Kluivert werd al gelinkt aan Barcelona, waar zijn vader Patrick furore maakte. Kluivert senior weet niet zeker of zijn zoon al klaar is voor de wereldtop.

Volgens de voormalig topscorer aller tijden van Oranje doet de jonge buitenspeler er goed aan om deze zomer niet te transfereren. Bij Ajax kan hij zich het best ontwikkelen, denkt Kluivert senior. “Hij heeft onlangs zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal tegen Portugal. Hij is gelukkig en dat ben ik ook. Hij is nog maar achttien jaar en ik denk dat hij zich vooral moet richten op zijn prestaties bij Ajax”, vertelt Kluivert aan RMC.

“Ik hoop dat hij nog een jaar in Amsterdam blijft, zodat hij fysiek en mentaal sterker kan worden. Alleen dan kan hij naar een topclub gaan. Als hij vandaag zou vertrekken, zou het moeilijk voor hem worden. Ik weet niet of hij al klaar is voor een grote club”, concludeert Kluivert. Zijn zoon zei in februari nog dat hij nu al terecht kan bij de absolute top. “Die mogelijkheden zijn er. Maar op dit moment, op deze leeftijd, zie ik daar nog geen rol voor mij weggelegd”, aldus Patrick.

Related posts

43 Comments

 1. Gert Bals

  Nog één jaar? En dan? Trouwens, eerst bijtekenen anders verkopen. Gratis de deur uit doen we niet bij 19 jaar. Als hij wil groeien blijft hij nog minimaal 3 jaar anders wordt het een bankzitter.

  1. Litmanen

   Sprak Prof. Ikbendebaasenbepaalalles.

   Alsof ze jou nodig hebben bij dit soort beslissingen.

   Ajax en Kluivert weten heel goed zelf hoe ze dit gaan oplossen. Patrick spreekt uit ervaring, zijn zoon is nu te jong en te wispelturig, al zal hij dat laatste niet in het openbaar roepen.

   1. beni

    Ajax en kluivert?? Ze weten totaal niks op te lossen daarom gaat het gewoon klote.

   2. Gert Bals

    Godvergeten klootzak, kan je nu ook eens normaal reageren. Ik geef gewoon mijn mening randdebiel. Weer zoek jij de confrontatie lamzak. Pleur een eind op of maak jezelf bekend luizige lamstraal.

   3. dickst14

    Dat laatste roept hij niet in het openbaar???? Lees het stukje nog eens dan.

 2. Ajax 1

  Verstandige woorden Patrick. Hopelijk luistert justin hiernaar. Laten we eerlijk; de tweede seizoenshelft was niet briljant. Hij heeft echt nog tijd nodig. Kan een absolute topper worden, maar is daar nog lang niet.

  1. Gert Bals

   Verstandig? Gwwoon bijtekenen en langer dan 1 jaar blijven. Opmerking van Patrick die duidt op gratis weglopen.

   1. HURBIE

    Moet voorlopig lekker zijn puber verstand gebruiken
    Heeft nog niets te zoeken in het buitenland

   1. Mr Ajax

    Ja daar ben ik ook bang voor Bakkie, die pizzabakker vertrouw ik voor geen milimeter, laten we voor hem en ons zelf hopen dat die nog ff blijft!!

    1. ems

     Die maakt al zijn spelers gek met grote bedragen en vervolgens zie je ze niet meer. Dit soort maakt het voetbal volledig kapot

  1. BobbyHaarms

   Nog één jaar?? Sorry “pappa Kluivert” , maar zeg datzelfde over MINIMAAL 2 jaar nog maar een keer. Justin komt verdomme net uit de luiers!

 3. Koning Haarms Wolfs

  2 jaar zou mooi zijn. Kan hij mooi blijven groeien en stabiel worden. Bij ons wordt hij niet direct afgerekend wanneer hij een tijdje in een mindere fase zit, bij Barca etc is dat niet zo. Ik hoop echt van harte dat hij blijft.

 4. Peter kopsterk

  Niet te vroeg naar het buitenland gaan. Minimaal 3 jaar bij Ajax blijven justin. Eerst fysiek wat sterker worden en nog wat door ontwikkelen.

  1. De Nees

   Of jeugd niet zo vroeg laten debuteren? Te veel minpunten nog bij hun debuut, maar zijn die weggewerkt dan willen ze ook zo snel mogelijk weg. Ajax heeft daar sportief de pijn van en de nieuwe club de vruchten. Maar ja die zak met geld heelt de pijn wel…op naar de volgende.

   1. ems

    Helemaal eens, maar vermoedelijk niet realistisch. ik zou daarbij eerder inzetten op slimmere contracten bij dit soort talenten.

   2. De Nees

    Het is overal realistisch behalve bij Ajax. Begin maar ’s een grondige analyse te maken wat nu echt gevraagd wordt in het grote mannenvoetbal, kies voor een ander doorstroommodel en andere begeleiding op weg naar Ajax1. Da’s 1 deel, 2e deel is om juiste kwaliteit aan te trekken in de elftal as.

 5. AFCA my World

  Veel te jong om al te vertrekken,maar hij heeft rioolrat als zaakwaarnemer en die heeft al grotere talenten naar de klote geholpen,dus Justin luister naar je vader,bij Ajax kan je nog groeien , en de absolute top kan ook als je 21,22 jaar bent !

 6. Iamsterdam2015

  Zeker nog twee jaar anders is het een gevalletje bankzitten. Een grtoe club komt nu trouwens toch niet, eerder een hsv, everton sevilla torino en zo. Dus gewoon lekker blijven en groeien

 7. Joep

  Laat hem eerst maar eens goed seizoen draaien. Na de winterstop was hij wisselvallig. Minimaal nog 2 a 3 jaar blijven bij onze club

 8. -buitenkantje rechts-

  Natuurlijk hoop ik dat Kluivert nog een jaar blijft.. Voor je 20e vertrekken is sowieso niet verstandig. Justin heeft bij Ajax nog niks bereik. Geen enkele prijs gewonnen, niet de beste speler van Ajax, niet de meeste goals of assists, Europees nog geen potten gebroken.
  Als hij zelf toch wil gaan, prima! Ook Justin is niet onmisbaar.. Zet Johnsen daar maar neer..

  1. Litmanen

   Eens, Justin wordt beter gemaakt dan hij op dit moment is. Zijn uitverkiezing voor Oranje vond ik niet begrijpelijk, hoewel ik het hem van harte gun.
   Het is een leuke spontane gast in interviews, dus de gunfactor is er wel, maar je moet het wel uiteindelijk op het veld laten zien.

  2. De Nees

   Lekker dan. Net een jaar in Ajax1, 18 jaar en dan zelfs maar denken aan alweer een volgende stap. De Ligt ook al, met wat geluk nog 1 jaar bij Ajax en dan ook weg en nog niet eens 20 jaar. Next. Frenkie? Na een goed seizoen van hem komen de verhalen volgende zomer voor een volgende stap. Is de jeugddoorstroming hiervoor bedoelt? Zo worden we steeds meer een kleuterclub en raast iedereen ons voorbij. Goed bezig Ajax.

 9. Wenen 1995

  Snap niet dat Justin is verkozen tot het grootste talent. Waarom niet De Ligt?

 10. Prinsengracht

  Als hij hecht aan een mooie carriere die een jaar of 15 duurt, moet hij nog minstens een jaar blijven. Gewoon beter worden, uitblinken op het volgende EK en dan voor de hoofdprijs naar Barcelona.

 11. Zlatan4ever

  Nog een jaar Kluivert jr. en dan is hij er klaar voor ? Klaar voor wat?wie ? 8 doelpunten in de eredivisie en je bent al rijp voor de europesche top ? Kom op nou wees serieus Patrick. Hij heeft minimaal 3 seizoenen in Amsterdam nodig. Eerder weg betekend bankzitter in Spanje
  Zo jammer …

  1. De Nees

   Doorstroming is op hol geslagen, 17-jarigen debuteren al, duurt niet lang of we gaan richting 16-jarigen. Kluivertje veel potentie maar was nooit klaar voor een debuut, de Ligt was dat ook niet, heeft Ajax ook punten gekost. Deze jongens als vb maar er zijn al veel talenten voorgegaan. Waarom zo vroeg voor de leeuwen?? zie daar echt de nut niet van in. En je ziet ze willen na een paar jaar alweer een mooie transfer maken. De jeugdpijplijn moet langer, dan wachten ze maar langer in de gehele lijn en debuteer je pas als je ook echt goed bent. Jongens ook vaker verhuren en pas terughalen als ze echt een meerwaarde zijn gebleken. Het niveau van Ajax1 moet flink omhoog, dat blijft nu te laag door weinig fysiek, gepaste ervaring, de voetbal slimmigheden.

   1. ems

    De vraag is of je ze dan niet alsnog kwijtraakt. In de as ervaren spelers hebben en een ervaren trainer met gezag, die ook een arm om de schouder kan leggen is m.i. de weg die we op moeten

   2. De Nees

    Een ervaren trainer met gezag is niet de oplossing ems, die zijn er genoeg geweest. Goede spelers raken we altijd kwijt, Ajax blijft altijd een opleidingsclub en terecht. Vraag is hoe ga je slimmer om met de aankomende talenten, waarbij Ajax wel titels pakt en europees beetje meedoet. Als in 18 jaar alleen onder koeman 2 titels zijn gepakt en onder de boer 4 met achteruitvoetbal omdat de kwaliteit zo triest was dan moet een keer onderkent worden dat wat we al jaren doen niet goed is. En de uitzondering is niet de regel, dat zien de meesten ook niet helaas.

   3. De Nees

    In eerste instantie is weer een andere trainer niet de oplossing ems, anders hadden we er niet 14 gehad in 18 jaar. In de jaren 80 en 90 had Ajax een ander doorstroommodel, er kwam veel jeugd door maar onder de hoede van bekwame as spelers, d’r kwam en vertrok van alles maar het elftal behield altijd zijn basiskracht. Uitzonderingen daargelaten maar in de regel was dit het model. Vanaf 2000 is dit losgelaten en werd het elftal steeds jonger en as spelers zijn doorgaans middelmaat of te jeugdig. Wie je nu ook voor de groep zet als je dit niet verandert dan hebben we weer een rukseizoen. Pas als deze balans goed is in een elftal kan je echt zeggen of een trainer goed presteert of niet. Natuurlijk is een goede trainer belangrijk maar dit aspect is van groter belang. Het kan een keer goed vallen allemaal, maar ‘een keer’ is niet goed genoeg, het moet een constante worden. We moeten in principe altijd kampioen worden en mss ‘een keer’ niet maar dan door andere oorzaken.?

 12. JohnDoe77

  Goed advies van pa; nu is hij er zeker nog niet klaar voor! Minimaal een jaar en dan bepalender worden!

Comments are closed.