There are no ads, please add some


Overmars: ‘Je moet Erik de tijd geven om aan zijn elftal te bouwen’

Marc Overmars sprak tegenover Fox Sports onder meer over de kritiek die Erik ten Hag krijgt, omdat het spel van Ajax niet goed is en de achterstand op PSV sinds zijn aanstelling alleen maar verder is opgelopen. “Dat is altijd het eerste aanspreekpunt die ze daar op aanspreken en daarna mij. Erik gaat hartstikke goed. Je moet hem de tijd geven om aan zijn elftal te bouwen. Dat heeft hij hiervoor ook goed gedaan en dat gaat hem ook lukken met onze steun. Ik sta nog achter hem. We hebben iets gedaan voor de lange termijn, niet voor de korte termijn. Daar hebben wij geloof in met Erik. Ik sta daar voor de volle honderd procent achter en we krijgen dat ook wel weer op de rit,” gaf de algemeen directeur aan.

De algemeen directeur van Ajax kreeg de vraag of de trainerswissel wel voldoende gewerkt heeft en hij naar zijn eigen functioneren moet gaan kijken. “Hij is drie maanden bezig, we kunnen niet aan de gang blijven toch?,” zei hij daarop. “In eerste instantie gaan we voor de lange termijn. Het elftal moet klaar staan als we hopelijk de play-offs van de Champions League halen. Daar ligt ook een taak voor mij. We moeten met een zo goed als compleet team voor de dag komen en zo weinig mogelijk spelers uit de deur laten gaan.”


Gerelateerde posts

48 reacties

  1. Litmanen

   Keizer was 5 maanden bezig en kreeg met Appie te maken. Die kreeg dus niet de gelegenheid en het vertrouwen van Marc.

   Als je dit soort uitspraken doet moet je je ook realiseren dat je daar op gepakt wordt als je een ander als een baksteen hebt laten vallen.

   Ten Hag wordt nooit een Ajacied, al blijft hij vier jaar.

 1. AjaxKat

  Overmars heeft in principe gelijk vind ik, maar sinds deze week zit er een wending in dat verhaal. De Telegraaf meldde dat Hag geen grip op de spelersgroep heeft. Als dat klopt, dan kun je echt beter afscheid van hem nemen en zijn afkoopsom voor lief nemen. Ook met de verkoop van spelers zou dat beter zijn want ik verwacht echt een leegloop van de sterkhouders bij Ajax als hij blijft.
  Sinds de JC-revolutie hebben wij als buitenstaanders niet echt veel gemerkt dat bestuurlijke ruzies of fouten zich doorvertaalden naar het veld. Zelfs onder Keizer en situatie Nouri straalden ze nog meer rust uit dan met Hag op dit moment.
  Tot afgelopen week gunde ik Hag ook nog tot november, maar nogmaals als spelers zich meer tegen hem gaan keren dan moet ie weg zijn voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan is dat het beste moment en niet nog maanden doorsukkelen.

  1. Ajax 1

   Precies, we kunnen niet weten wat er leeft binnen de spelersgroep. Maar het zou me niet verbazen. Meer dan de helft is gewoon echt uit vorm, loopt er ongeinspireerd bij. Daar komen de slechte wissels (of geen wissels) bovenop en ik zie gewoon geen aantrekkelijk voetbal. Dus ik ben er wel klaar mee. Niet letterlijk, want seizoenkaarten bevestigd….maar ik hoop dat we echt voetbal te zien krijgen en de cl poules halen!

  2. De Nees

   Welk krediet heeft deze spelersgroep eigenlijk opgebouwd om vraagtekens te zetten bij een trainer? Je hoort gewoon je stinkende tering best te doen op trainingen en in de wedstrijd. Punt. Klagen doe je later maar, maar in de wedstrijd strijd en mentaliteit laten zien. Maar 2x gezien, AZ uit en pisv thuis, rest vh seizoen liepen ze als een stel wijven rond. Dat gemiep nu over manier van trainen, waren ze onder Keizer wel happy dan? Dat kwam in die wedstrijden verrekte weinig tot uiting of wel? Overbetaalde amateurs. Een goed spelend team die na een trainerswissel plots bagger speelt heeft recht van spreken, dit team dus duidelijk niet. TH heeft zijn zwaktes, maar op dit punt moeten de spelers eerst naar hun eigen gebreken kijken. Hard en zakelijk ja, maar als je 1 mln per jaar verdient dan gelden andere eisen aan je prestaties.

   1. AjaxKat

    Je hebt een punt maar als je de geschiedenis van het voetbal bekijkt is een trainer makkelijker te ontslaan dan een groot, misschien wel het belangrijkste deel, van je selectie. Ik ken geen club waar ze een groep spelers ontslaan omdat ze hoe dan ook de trainer willen behouden; een individueel geval wel maar nooit meerdere belangrijke spelers tegelijk. En er is ook het spreekwoord ‘een winnende trainer heeft gelijk’ en juist dat werkt nu ook niet in het voordeel van Hag. Precies om wat je beschrijft Nees; Hag kan ze dus niet genoeg prikkelen. En ja het zijn verwende jochies die eigenlijk naast hun schoenen lopen.

   2. De Nees

    Doel ook niet op spelers ontslaan Kat. Ik had ook veel meer verwacht van Ten Hag, maar er zijn al zoveel trainers gesneuveld afgelopen 18 jaar, we moeten ook maar ’s beginnen te kijken wat er nu echt aan de hand is. Ook Bosz werd geen kampioen, die finale plaats stond op zich en camoufleerde veel. Ten Hag is erg onzeker, zo uit de provincie naar het roerige Ajax, niet iedereen kan daar mee omgaan. En de media maakt hem ook nog ’s belachelijk dat helpt bepaalt niet, heeft hij zelf naar gemaakt dat zeker maar ik wil hem toch pas beoordelen nadat hij zijn eigen team heeft samengesteld en daarna hoe het gaat tot de winterstop. Vanaf 2000 14 trainers gesneuveld, waren niet allemaal pannekoeken toch, dat kan statistisch gewoon niet. Ik zeg dat het probleem in de as van het elftal zit, jaar na jaar dezelfde euvel, daar zit nml niet de onmisbare ervaring/ senioriteit, persoonlijkheid en constante kwaliteit. Zij moeten de talenten juist op sleeptouw nemen vooral in a la utrecht-uit wedstrijdjes, dan hebben we het nog niet eens gehad hoe je europees te wapenen. Zo’n lange succes historie, weet Ajax niet meer wat er gevraagd wordt in het grote mannen voetbal?

   3. De Nees

    Sorry Kat wat lang maar dit teambeleid frustreert mij al zo’n 15 jaar. 😉

 2. Peter kopsterk

  Je kunt niet na drie maanden weer wisselen van trainer. Gun hem de tijd en volgens mij komt het dan wel goed.

 3. Indojood

  Waarom kreeg Keizer die tijd niet? Hij kreeg ook geen aankopen en moest met de situatie Nouri te dealen.

  1. Charka53

   Inderdaad Indojood , Keizer wordt er uit gegooid op het moment dat het weer ging draaien , deze man heeft geen gemakkelijke start gehad en heeft geen eerlijke kans gekregen en Ten Hag wordt bijna heilig verklaard het zal me benieuwen of we met hem volgend jaar kampioen worden.

  2. De Nees

   Om Bergkamp een hak te zetten, Marc en Sar zochten een moment en dat was de bekeruitschakeling. Politieke spelletjes, het is net Den Haag Vandaag daar bij Ajax.

 4. De Nees

  Dacht al wat bedoelt ie nou? 😀 Maar je laatste zin daar zit de crux: ervaring in de as met leiders aangevuld met talenten. Kijk naar de elftallen afgelopen decennia (klere, zolang zijn we al onderweg met dit geklooi bij Ajax) en dit is het constante gemis bij Ajax. Als Ten Hag in de zomer dit niet inziet dan wordt het weer een rollercoaster met de resultaten.

 5. Gert Bals

  Ook hier gaat het lied van Renee de Haan feilloos op. Amsterdammers zijn niet te belazeren.

 6. Cootje Adriaanse

  Jaartje of vijf Marc?

  We worden met die sterren op de borst vanzelf wel ingehaald door PSV hoor….

 7. Finidi

  Charka eigenlijk wil ik niks met die kinkel want dat is het, begon me net neer te leggen dat die Keizer trainer was( onbegrijpelijke aanstelling) omdat hij het toch redelijk op de rails leek te krijgen en toen werd die krullebol ingeruild voor een andere krullebol met spraakgebrek, das fijn, je zult maar als buitenlandse voetballer net je nederlandse cursus gedaan hebben, krijg je hem voor de kiezen! Marc je lult deze keer uit je nek om je straatje schoon te vegen en niks anders! Bullshit!

  1. Gert Bals

   Je hebt verschillende nieuwe LOI cursussen:
   – pak een bezem en veeg je straatje schoon
   – hoe lul ik zaken recht die gewoon krom zijn en blijven
   – wat is de beste handelswijze waarbij je schijt hebt aan supporters
   – hoe handel je het beste financieel terwijl het lijkt alsof je de club belangen voorop stelt
   – hoe haal je vrienden binnen op belangrijke posities

   Bovenstaande cursussen zijn apart te volgen maar voor Ajax hebben ze een speciale aanbieding: alle cursussen tegelijk voor iets als ze beloven hun certificaten openbaar te maken.

  2. De Nees

   😂 Die cursussen worden toch al jaren gegeven daar ergens aan de Arena Boulevard? Schijnt dat alleen Ajax managers daarop inschrijven maar weet het niet zeker.

 8. Finidi

  Je MOET gewoon kampioen worden met zon budget en zon selectie en anders gewoon oprotten man! Belachelijk zon uitspraak!!!

 9. Zlatan4ever

  Geduld hebben wij
  Geloof hebben wij
  Maar dit is Bullshit !
  Inpakken en wegwezen met Ten Hag !!

  1. ems

   Precies, worden we nu ook nog eens een trainersopleidings club? Dan zijn we definitief verloren als supporters!

 10. ArnoAjax

  Hebben ze geen knutselhoek voor hem? Kan hij lekker knutselen en komt er plaats voor een volwaardige trainer

 11. Nikos

  Een jongen uit de Ajax-schoot wordt binnen een half jaar op de keien gekwakt, terwijl er toen wel degelijk progressie in zat en een weltfremde laufpensum trainer krijgt onbeperkt de tijd om al onze topspelers weg te jagen, weg met deze wannabe kurt linder, geef Ajax zijn gezicht terug. Absurd beleid dit!

  1. Gert Bals

   Beste Nikos, Keizer kwam echt niet uit de Ajax schoot. Hij heeft twee jaar voor Ajax gespeeld, that’s it als ik het goed heb. Totaal geen “Ajax” van nature dus.

   1. Nikos

    Hij heeft niet alleen bij Ajax gespeeld maar ook “jong” onder zijn hoede gehad, ten hag zat toen bij utrecht en had focuste zich vooral op “duits” voetballen, vandaar mijn beeldspraak. Waarom krijgt ten hag zoveel meer krediet? Volstrekt onbegrijpelijk m.i., zal wel te maken hebben met vriendjespolitiek.

    1. Gert Bals

     Jong onder je hoede hebben maakt je geen Ajax schoot. Van mij krijgt ten Hag niet meer krediet hoor.

     1. Nikos

      okay, geen Ajax schoot dan, maar laat ik dan zeggen dat iemand met een achtergrond bij Ajax (dat kan toch wel?)minder krediet krijgt dan een vriendje van de algemene en technische leiding, en dat vind ik zorgelijk omdat hier geen enkele zinnige reden voor te bedenken is.

     2. Gert Bals

      Laten we zeggen dat voor beide trainers alleen het feit “vriendje” van toepassing was. Keizer bij Bergkamp en ten Hag bij Overmars. Beide fout.

     3. Nikos

      Met dien verschil dat de trainer met Ajax achtergrond na half jaar wordt afgedankt na progressie en extra moeilijke omstandigheden en trainer zonder Ajax achtergrond zonder progressie de hand boven het hoofd wordt gehouden, terwijl alle belangrijke spelers nu ook nog eens ontevreden zijn. Het blijft onbegrijpelijk waarom het vriendje van de TD alles mag verprutsen terwijl het vriendje van de assistent door de verantwoordelijke geslachttofferd. Er wordt door de leiding met twee maten gemeten.

 12. Finidi

  Zijn elftal, niks van em bij! Niet te geloven wat een opmerking en neem die schreuder ook mee naar tukkerland wat mij betreft, ben echt pistoff door nb de leiding gvd!

 13. Ajaxfoort

  Ik denk dat we de rust moeten bewaren. Inderdaad is Ten Hag binnengekomen toen het seizoen eigenlijk al niet meer te redden was. Ik vind dat we hem de kans moeten geven om met een nulstand te beginnnen. Het seizoen is desatreus geeindigd maar als je kijkt naar de topwedstrijden hebben ze ze tot nu toe op 1 na gewonnen. De punten zijn blijven liggen tegen de relatief kleinere clubs. Daar leek het of de onderschatting toe sloeg.
  Dus laten we Erik voorlopig nog even het voordeel van de grote twijfel geven. Ontslaan kan op elk moment.

  1. Gert Bals

   Ten Hag staat voor alles waar Ajax niet voor moet staan. Je compleet richten op een tegenstander, belachelijk. Elke creativitiet er uit halen, belachelijk.

 14. JohnDoe77

  Daar heeft Marc in de basis gelijk in, maar het late wisselen, de actie met Younes, de slappe reacties na een waardeloos einde van het seizoen zijn gewoon nog veel te ver onder het niveau wat Ajax na zou moeten streven!

 15. Bert Betondorp

  Wat nou, de tijd geven? Wanneer dan. Weer een kwakkel seizoen? Nee.
  Ajax moet Ajax Amsterdam weer worden. Nu.

 16. ArnoAjax

  Als hij zo graag wil bouwen, laat hem dan naar BAM of Heijmans vertrekken dat zijn prima bouw bedrijven.

 17. wieiswie

  Ten eerste,
  Deze man gaat het niet lukken ‼️
  Ten tweede,
  Als ie het wel zou kunnen lukt het hem nog niet want je laten de goede spelers binnnen de kortste keren vertrekken.

Reageren is niet mogelijk.