There are no ads, please add some


Ajax zegt trainingskamp in Oostenrijk af vanwege Nouri herinneringen

De Telegraaf meldt dat Ajax komende zomer geen trainingskamp in het Oostenrijkse Zillertal zal beleggen. Contractueel zou Ajax nog één keer verplicht zijn om daar een trainingskamp te beleggen, maar gezien de situatie rondom Abdelhak Nouri wil Ajax dat gebied mijden. De directie wil niet dat de spelers in hetzelfde hotel moeten verblijven en op hetzelfde veld moeten trainen. In Oostenrijk is ook begrip voor het standpunt van Ajax.

Ajax zal komende zomer twee trainingskampen gaan beleggen. De niet-internationals beginnen hun voorbereiding op 19 juni en zullen vanaf 25 juni vertrekken naar een locatie bij de grens van Duitsland en Oostenrijk. Van 14 tot 20 juli zal een tweede trainingskamp volgen, wat op dit moment in Engeland lijkt te zijn


Gerelateerde posts

14 reacties

 1. AjaxKat

  Verstandig van Ajax en mooi als die oostenrijkers daar echt begrip voor hebben. Naar hoofdstuk binnen de club dat waarschijnlijk meer impact heeft gehad op afgelopen seizoen dan we denken.

  1. dickst14

   Heeft heel veel impact gehad. Tegen de winterstop zag je de spelvreugde pas een beetje terugkomen.

   1. AjaxKat

    Ja inderdaad dickst. Vanuit de situatie Nouri gezien was het ook niet slim om halverwege Ten Hag te nemen. Ik zag het ook als een soort gezinssituatie waar de spelersgroep in zat. Met het ontslag van Keizer haal je de ‘vader’ van dat ‘gezin’ weg na een traumatische ervaring. Kijk maar in je privé-situatie met een scheiding, overlijden of iets anders traumatisch in een gezin, dan moet je alles zoveel mogelijk bij elkaar houden met niet teveel wijzigingen zodat iedereen tot rust kan komen. Plus sportief gezien ging het beter, die wedstrijd tegen Twente was gewoon pech voor Ajax, kan gebeuren. Dat ze voor volgend seizoen een nieuwe trainer wilden kan ik me voorstellen, maar dit was een bestuurlijke fout.
    Elke keer als ik iets nieuws rond Nouri lees, dan krijg ik steeds meer respect voor Keizer en baal ik hoe ijskoud onze club eigenlijk is. Ben benieuwd hoe andere clubs dit hadden aangepakt.

    1. dickst14

     Ja. het was geen makkelijk begin voor Keizer. Ook kreeg hij van Overmars geen rechts- en linksback waar hij om vroeg. Ten Hag kreeg ze wel. Zoals je pas al schreef is de machtsstrijd tussen Overmars en Bergkamp tenkoste van Ajax gegaan.
     Ik hou mijn hart vast met Ten Hag, hoop niet dat we een leegloop krijgen deze zomer van al onze talenten.

 2. BobbyHaarms

  Goede beslissing van Ajax. Mayrhofen is echt prachtig (we gaan er bijna jaarlijks naartoe) maar hier wil je als Ajaxspeler echt niet meer komen. Blijft echt verschrikkelijk wat daar is gebeurd.

 3. HURBIE

  Wat ze daar hebben meegemaakt die jonge gasten is met geen pen te beschrijven
  Dit wil je niet Herbeleven

 4. Charka53

  Is begrijpelijk , deze verschrikkelijke dag zal niet snel worden vergeten bij deze generatie .

 5. Gert Bals

  Gek, maar ik zou juist zeggen dat het goed is voor verwerking gevoelens. Ontwijken is in mijn ogen vrijwel nooit goed. Straks loot je een tegenstander uit die omgeving en komt het des te harder terug. Ik was als Ajax zijnde al veel eerder terug gegaan maar het zal van mij wel psychologie van de koude grond zijn.

 6. Zlatan4ever

  Dit doet Ajax dan gelukkig wel goed. Hiermee tonen ze respect naar Nouri en zijn familie.
  Daarnaast ook beter voor de selectie

Reageren is niet mogelijk.