Ajax wint met 4-1 van VVV Venlo (Inclusief foto’s)

Ajax heeft donderdagavond de competitiewedstrijd tegen VVV Venlo met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Ten Hag kwam in de eerste helft nog op achterstand maar het was David Neres die dat binnen een minuut verhielp met twee doelpunten. Klaas Jan Huntelaar en Hakim Ziyech zorgden uiteindelijk voor de 4-1 overwinning.

Nadat Ajax afgelopen zondag definitief de landstitel had verspeeld wist het wat het moest doen tegen de ploeg uit Limburg. Omdat AZ de doordeweekse wedstrijd ook had gewonnen moest Ajax winnen om de tweede plaats in eigen hand te houden en dat was vooral te danken aan een sterke tweede helft. In de eerste helft kon Ajax al vroeg op voorsprong komen maar Lasse Schöne wist in de negende minuut een toegekende penalty niet te benutten. Vlak voor rust kwam Ajax op achterstand door een doelpunt van Seuntjens maar het was David Neres die dat ongedaan maakte met twee doelpunten en dus ging Ajax alsnog rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft kregen de toeschouwers een beter Ajax voorgeschoteld en het was Klaas Jan Huntelaar die scoorde uit een assist van Neres. De Braziliaanse vleugelaanvaller staat nu op dertien treffers en een gelijk aantal assists. Daarmee is hij één van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Hakim Ziyech haalde op sportieve wijze zijn gram bij het thuispubliek, wat hem geregeld uitfloot, en schoot van buiten de zestien de bal in het doel. Smetje op de avond was het uitvallen van Joël Veltman die per brancard het veld moest verlaten met een op het oog ernstige knieblessure.

Ajax – VVV 4-1 (2-1)
43. Seuntjens 0-1
45. Neres 1-1
45+1. Neres 2-1
59. Huntelaar 3-1
79. Ziyech 4-1

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 30.000

Opstelling Ajax: André Onana, Joël Veltman, (38. Rasmus Kristensen), Matthijs de Ligt, Maximiliaan Wöber; Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, (84. Jurgen Ekkelenkamp), Lasse Schöne, Donny van de Beek; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, (68. Kasper Dolberg), Justin Kluivert.

Opstelling VVV Venlo: Unnerstall, Rutten, (89. Linthorst), Promes, (70. Korkmaz), Röseler, Janssen, Post, (12. Janssen), Seuntjens, Van Bruggen, Van Crooy, Thy, Castelen.

Warmlopen voor niet zoveel supporters..

Succes mannen!

Warming-up en strekken helpt bij zulke acties blessures voorkomen

Lasse probeert controle te houden..

en mag een penalty nemen.. en mist!

Zwaar klote: Joël Veltman raakt geblesseerd aan zijn knie..

en wordt per brancard afgevoerd. Sterkte man.

Rasmus Kristensen laat zien dat hij Joël goed kan vervangen.

Maximiliaan Wöber laat het kaas niet van zijn brood eten.

Onze vlaggendrager heeft een stagiair en zit hem op de hielen.

Related posts

23 Comments

  1. vak411

    nu blijven winnen voor het vertrouwen. onbegrijpelijk dat er toch een paar zijn die Hakim uitsfluiten. hoe moeilijk ook, ik blijf er achter staan!

    1. Emilio4Ajax

      Wie zijn dat die de club kappot willen maken… Die met hun gedrag, gefluit en geschreeuw Ajax’s en de Eredivisie’s beste speler wegjagen… Wie zijn dat die niets beter weten dan het voor andere te verzieken alleen maar om er zelf een goed gevoel bij te hebben… Heb er de laatste weken niet veel van gezien, maar lees er bijna dagelijks om… Ook ik ben teleurgesteld in hoe het seizoen gelopen is, maar mischien was dit wel vanaf het eerste begin de bedoeling…er is altijd een bedoeling… Dat laat niet weg dat ik van deze club hou en supporter ben en blijf van onze club… Door dik en dun, winst en verlies…maar niet zoals andere kennelijk… Gelukkig is er meer en zijn er belangrijkere dingen in het leven als voetbal… Was getekend: een FAN vor het leven…?❌❌❌❤️⚽️??

      1. De Ajacied

        Schandalige actie van een klein deel van de supporters, om Hakim zo uit te fluiten.
        Schaam je diep en noem jezelf geen AJACIED
        ❌❌❌

        1. Bakkie

          Ziyech is zich steeds meer aan ’t ontpoppen tot DE smaakmaker bij Ajax, zoals hij dat ook deed bij FC Twente. Jammer dat hij deze zomer gaat vertrekken.

    2. dickst14

      Onbegrijpelijk ja, gelukkig zijn het er maar een paar. Op dit forum zitten er ook een paar, waarbij een zekere Litmanen in zowat elke inzending van hem zijn afkeer voor Ziyech laat blijken.

  2. a.p.

    na een stille eerste helft in de Arena klaarde het gelukkig in de 2e helft op met een 4-1 winst. Maar wederom eerst met 0-1 achterstand.

  3. Litmanen

    Makkie, met een gore overtreding op Veltman, waarschijnlijk een kruisband.
    Kost hem dus een transfer.

    Tweede helft een fantastische Ziyech. Neres héle wedstrijd fantastisch.
    Einde competitie, tweede plek.

    1. beni

      Was gewoon niet om aan te gluren en dan vooral de eerste helft. De uitslag verbloemt een hoop bagger.

  4. Moosie

    Dat uitfluiten komt omdat er mensen het nodig vonden Zyech al tijden neer te sabellen op allerlei fora
    Of het uit frustratie of PVV gedachtes was maakt mij niet meer uit hij gaat weg en dat is mede dankzij deze mensen hoop dat ze blij zijn.

  5. Pascal tebberman

    Goed herpakt in de twede helft nou de laatste 2 ook winnen go afc ajax ciao.

  6. ajaxpers

    Ik denk zeker dat er een link is mer PVV of andere rechtextremistische groeperingen. Het blijven voorvochtmensen.

  7. Charka53

    Eindelijk weer eens een Ajax waardige tweede helft gezien , jammer dat dit aan het einde van de competitie is maar dat is alles al over gezegd en ja dat irritante gejoel en gefluit tegen Ziyech sloeg nergens op en verdient ook verder geen aandacht.

  8. Peter kopsterk

    Eerste helft was matig en tweede helft was goed. Nu AZ nog even verslaan.

  9. Basisspeler

    Eerste helft statisch en apatisch schaakvoetbal. Tweede helft gelukkig nog een ander Ajax gezien dat kan aanvallen en infividuele klasse heeft. Ziyech fantastisch! Neres als aanvalsleider.

  10. Jimmy1971

    Neres als valse 10 was een succes , alleen opvallend dat ook hij niet heel blij oogde na zijn doelpunten, er zit duidelijk geen vreugde in dit team wat zorgen baart ..

    1. Lingeling

      Niet te veel achter zoeken, gasten hebben nog wel een kater na zondag denk ik. Hij is sowieso niet erg extrovert.

  11. a.p.

    Ja Jimmy dat viel ons ook al op. hij speelde goed op 10 maar totaal niet blij na de doelpunten….vreemd?

  12. Lingeling

    Blessure van Veltman een ‘smetje’?? Beetje respectloos. Zag er vreselijk uit, is toch onze aanvoerder ook al is ie terecht niet onomstreden.

  13. Kingkong

    Telkens weer komen ze eerst achter een groter bewijs dan dat er echt iets fout zit kun je niet krijgen dat ten hag dit niet ziet zegt alles.

    1. Litmanen

      Als je nagaat dat ze eerst achter komen en dat Neres in zijn eentje de voorsprong maakt was de rest niet moeilijk.
      Circus Sarrasani, met als hoofdact: hoe mis je honderd kansen.
      Gek genoeg, de spelers die nu frivool VVV afslachtte, die heb ik tegen PSV niet gezien…

Comments are closed.