There are no ads, please add some


Wissel Ten Hag doet Ajacieden fronsen

Erik ten Hag is nu al een tijdje in dienst bij Ajax dus mag je verwachten dat het team en de oefenmeester al op elkaar ingespeeld zijn. Toch is het nog niet helemaal koek en ei wat bij sommige beslissingen van de trainer bedenkelijke gezichten bij de spelers oplevert. ‘Zoals zo vaak op De Toekomst is er binnen de technische staf weer sprake van zeer uiteenlopende inzichten. Onlangs kwam dit nog tot uiting na de interlandperiode. Ten Hag wilde zo snel mogelijk weer met de spelersgroep aan de slag, maar inspanningsfysioloog Bjorn Rekelhof had de groep nog een extra dag vrij gegeven. Gevolg was dat onder anderen Matthijs de Ligt en Justin Kluivert het vliegtuig naar Barcelona namen, wat weer tot irritatie leidde bij Ten Hag’, weet Voetbal International te melden.

Bij het wisselen van de spelers is Erik nog steeds zoekende zo lijkt het: ‘Maar ook binnen de club en de spelersgroep worden de keuzes van Ten Hag betwist. Het slachtofferen van aanvoerder Joël Veltman als rechtsback, om hem tegen FC Groningen opeens als centrale verdediger de voorkeur te geven boven Maximilian Wöber zorgde bijvoorbeeld voor onrust, net zoals de manier van trainen en spelen nog niet op de gewenste steun kan rekenen’

 


Gerelateerde posts

88 reacties

  1. Litmanen

   Ten Hag heeft totaal geen gevoel bij de Ajax cultuur. Hij denkt vanuit een boekje wat hij zelf geschreven heeft.
   Bij hem zijn er geen meerdere wegen naar Rome.
   Die starheid gaat hem de kop kosten.
   En wat mij betreft mag dat vandaag.

    1. Moosie

     ik vind het opvallend dat mensen over cultuur praten terwijl ze de enige speler die offensief speelt en met risico durft te pasen afbranden vanwege balverlies.
     En maar janken dat een verdediger de beste op het veld is Hahaha wat een lul

   1. Moosie

    De kop kosten????Zeer verdachte opmerking Let je op Eug ? Ik denk dat die lidmanen er iets meer van weet!!!
    En nou niet meteen met je hoofd in de wolken het is maar een verdenking maar toch.
    En nou ook niet je kop in het zand steken ouwe jongen.

    1. De Nees

     Moosie jij Sherlock! volgens mij heb je daar idd een aanknopingspunt met litmanen! Hmmmm…verdacht…zeer verdacht dit.🤔 (je ziet mij niet diep fronsen maar toch het is waar).

  1. BobbyHaarms

   Ja wie niet? Het is overduidelijk dat ten Hag totaal ongeschikt is voor het leiden van Ajax. Ontevreden spelers, onrust, verkeerde en te late wissels, onverstaanbaar gebrabbel van de coach na weer een nederlaag, en een onderlinge communicatie waar de honden geen brood van lusten.

   Nog zo’n jaar ten Hag en nog zo’n jaar wanbeleid zal Ajax alleen maar nog meer schade aanbrengen qua aanzien, zowel nationaal als internationaal.

     1. Ajaxstaff

      Jordy Cruijff Keje Molenaar Wim Jonk wisselen voor Edwin v d Sar Mark Overmars Erik ten Hag lijkt me een goede wissel

     2. dickst14

      Goed idee Wim Jonk. Ben ook bang dat Ten Hag niet goed in de spelersgroep ligt en er een leegloop volgt.

     3. BobbyHaarms

      Onana, De Ligt, Kluivert, Neres, Vd Beek, Dolberg, Zyech, Frenkie de Jong…in het ergste geval kan je zomaar dit hele rijtje kwijtraken, oftewel haast je hele basiselftal.

      Zeker met de wetenschap dat ten Hag het vertrouwen geniet voor aankomend seizoen (nee hè) denk ik dat we een leegloop krijgen. 🤔

 1. Ajax 1

  Ja, wissel! Daar hebben we het hier toch ook al maanden over….wisselbeleid. Daar komen nu dus nw dingen bij.

  Wat wisten we al:
  – siem de jong inbrengen terwijl je betere opties hebt
  – niet wisselen een paar keer terwijl de wedstrijd erom schreeuwde
  – terwijl je tegen vitesse en ado moet winnen slap wisselen ipv alles op alles laatste deel vd wedstrijd (dan bedoel ik 20 minuten, geen 5)
  – gehannes met spelers als wober, veltman, kristenssen: hoe geef je spelers vertrouwen als je iedere keer andere keuzes maakt
  – cassierra die nog geen echte kans gekregen heeft

  Zucht……

  1. Charka53

   Dat doet een trainer die het zelf niet weet Ajax1 en ik blijf het herhalen Marcel had niet weg gehoeven.

   1. AjaxKat

    Van mij had Keizer ook niet weg gehoeven, maar ik kon ergens wel vrede hebben met Ten Hag. Maar dan wel aan het begin van volgend seizoen. Ik zag ook wel dat het geen wonderdokter is zoals ooit met LvG of FdB die een trainerswissel positief om wisten te buigen. Mijn tevredenheid over Hag is nu helemaal weg. Als het er op lijkt dat spelers aan het muiten zijn met Ziyech voorop (terwijl juist hij een goeie band met Hag zou hebben) dan kun je beter iemand anders kiezen. Overmars en Sar moeten hun inschatting dan maar opbiechten, Sar als marketingmanager. En een nieuwe directeur aannemen die een lijmende functie heeft tussen al die oud-spelers die elkaar toch minder begrijpen dan JC voor ogen had. Doorgaan met plan JC (of de restanten daarvan) maakt mij op dit moment niet meer uit; het plan wordt toch niet voor de volle 100% uitgevoerd. Ik weet ook niet of er iemand is die dat op zou kunnen pakken. Binnen Ajax is iedereen in ieder geval te trots en te eigenwijs. De droom van JC is in een paar jaar tijd de nachtmerrie van JC geworden met afgelopen zondag als dieptepunt. Erg jammer.

  2. Marc Overdwars

   Ja deze zucht is een terechte.
   Heb je het nog niet eens over die mislukte wissel van Younes.

   Pffff

  3. Litmanen

   Eens, en dan ook nog eens ruzie krijgen met Younes.
   Was nog geen trainer gelukt….

   1. Ajax 1

    O ja….ik wist dat ik nog vast wel iets vergat. Exit dus! Geklooi van amateurs.

  4. dickst14

   Siem de Jong heeft nog geen normale bal geraakt en Dolberg kon spelen. Onbegrijpelijk ja.

 2. Wenen 1995

  Wat is dat toch bij Ajax…. We denken de beste lui aan te nemen, denk voor top salarissen en ze snappen niet hoe het werkt. Ben benieuwd of dit bij de andere clubs ook zo gaan. Wat een amateurs….
  Ajax, Ajax, wordt eens wakker!

  1. Litmanen

   En dan zo’n trainer meteen een meerjarig contract geven.
   Je weet bij voorbaat dat je een giga risico neemt.
   Als je die twee kwijt wilt dan kost dat weer een paar miljoen.

   En net wat hierboven ook al gezegd werd, maar Schreuder in het bijzonder werd aangetrokken omdat hij zo’n geweldige band met Ziyech zou hebben.
   De man die al weken lang probeert te ontsnappen uit de Arena.

 3. Peter kopsterk

  Ik denk dat Ten Hag iedereen een beetje te vriend wilt houden. Maar ja daar krijg je geen vast team door. En geef cassierra en orejuela eens een kans.

  1. Finidi

   Inderdaad,zachte heelmeesters maken stinkende wonden oud gezegde maar is met alles zo en zeker in topsport! Op dat niveau moet je de baas zijn en niet spelen want daar prikken ze zo doorheen! Topsport is bikkelhard en geen vriendjespolitiek, als baas ben je op de eerste plaats de eikel van hiernaast en bij evt succes ben je toch wel een geschikt ventje.

 4. ems

  Het is echt zaak dat er hard ingegrepen wordt, vdSar vervangen en tHag vervangen zijn de enige echte goeie 1e stappen. Hoe eerder hoe beter, dit is echt een verontrustende ontwikkeling geweest dot seizoen en moet snel en doortastend rechtgezet worden. Zelden zo weinig vertrouwen gehad in de club.

 5. afcadeluxe

  hoe lang gaat dit nog duren?iedereen ziet dat ajax niet meer ajax is,behalve de heren zakkenvullers van de rvc,als ze een beetje ajaxliefde hadden was het toch nooit zover gekomen als nu??😠

  1. BobbyHaarms

   Juist, en daar wringt hem de schoen tijger! Dit heeft geen zak meer met clubliefde te maken maar puur met het vullen van hun zakken met stinkend geld. Als ze hun bonussen belangrijker vinden dan de club hebben ze niks bij Ajax te zoeken, opzouten met die gasten!

   1. Moosie

    wordt ook gek dat omdat ten Haggie nu ongeschikt blijkt dat keizer dan ineens wel goed was want die had ook onbegrijpelijke wissels en opstellingen dus ok ze hadden hem beter het seizoen af kunnen laten maken maar nu heb je en keizer en ten Haggie en ons als supporters gewoon voor lul gezet en dat alleen uit naam van macht binnen de club er wordt niets gewonnen en ik moet nog maar zien dat we ons plaatsen voor de groepsfase van een van de Europese toernooien.

    1. BobbyHaarms

     Beter was het geweest het seizoen af te maken onder Keizer. Ook totaal ongeschikt, maar dat was bij vlagen nog enigzins het aanzien waard. Nu flikker ik de eerste helft zowat al in slaap door dat tenenkrommende gepruts.

     Plaatsen voor een Europees toernooi? Nee sorry daar heb ik echt 0,0% vertrouwen in Moos. Op dit moment wordt je zelfs door simpele B-clubjes zoekgespeeld. Laat ze eerst maar eens proberen weer leidend te worden in Nederland want dat is al zwaar genoeg.

     1. Moosie

      Ja bob zo zie ik het ook ik ben in principe een voorstander van een trainer uit de jeugd maar op Jonk na is niemand geschikt op dit moment in de opleiding en ze zijn zogenaamd al 5 jaar bezig met de visie van Johan maar zelfs een trainer opleiden lukt niet

     2. BobbyHaarms

      Alleen met hun huichelachtige mond doen ze dat nog. In de praktijk is alles waar Johan voor (en achter) stond als sneeuw voor de zon verdwenen. Jonk zou wel gek zijn om onder deze omstandigheden in dit wespennest te stappen.

 6. ajaxpers

  Ongeschikt is ongeschikt dus weg ermee. Een rotte kies kun je het beste zsm eruit trekken.

 7. Jimmy1971

  Het is doodzonde dat de deal met Ten Hag al een tijdje bekonkelt was , omdat op het moment dat Keizer eruit gezet werdt , Bosz vrij was !!
  Maar laten we nu Hag iig voor volgend seizoen echt een kans geven en wees eerlijk toen Keizer trainer was was het sentiment op dit forum niet anders dan nu mef Ten Hag..

  1. Bakkie

   Klopt helemaal, Jimmy. Nu zegt iedereen: Keizer was zo slecht nog niet, maar toen ie er zat werd ie met de grond gelijk gemaakt. Ik weet ook niet of Ten Hag de juiste man is voor dit team, maar dat weten we pas halverwege volgend seizoen.

   1. Cootje Adriaanse

    Aanstellen van Keizer vond ik een gigantische gok en ik was sceptisch. Keizer heeft het absoluut niet waargemaakt en zijn ontslag rouwde ik niet om. Maar met het aanstellen van Ten Hag dacht ik wel meteen: wat schieten we hier nu mee op. Weer een gigantische gok! En ik ben bang dat Ten Hags eventuele opvolger ook weer een gok gaat worden (er wordt hier veel geroepen om Van ‘t Schip????!!!). En zo blijven we in een cirkeltje ronddraaien….

    1. BobbyHaarms

     Zolang er in de top geen bezem doorheen gaat zal elke trainer mislukken bij onze club. Ook v/h Schip.

     1. KBouter

      Klopt, en dan is Schippie het volgende Ajaxicoon die door ons verrot ges holden word. Het zit veel hoger…daar moet acties komen op de Heinrichjes..de Osjes ect. Desnoods met verbaal geweld zoals de supporters afgelopen weekend met de spelersbus deden. Nu moet zoiets maar eens bij de Heinrichjes gebeuren, savonds in het donker een stuk of 30 van die cappuconnetjes voor de deur en dat schrikt wel af. Maar die gasten blijven een plaat voor hun harses houden!!

     2. Litmanen

      Schip zou kunnen, maar waarom niet samen met Witschge en De Boer daarboven?
      Dan heb je ervaring en creativiteit in één.

 8. ArnoAjax

  Ik wordt zo moe van die vent, gooi hem eruit!!
  De hele boel gaat nasr z’n klote op deze manier. Duurt al veel te lang zo!

 9. Mr Ajax

  Denk dat zijn positie onhoudbaar is, al heeft hij ook nog niet echt de kans gehad om zichzelf te bewijzen, maar het kan natuurlijk ook nog erger worden, als die weggaat dan zsm aub, want dan kan de volgende er proberen weer wat van te maken

 10. Kingkong

  Toch raad ik hem aan eerst eens een cursus logopedie te volgen zijn spraak is vaak niet te volgen en te boers waardoor hij bijvoorbaat al niet serieus word genomen door spelers en pers.

 11. Cootje Adriaanse

  Ben bang dat deze soap nog heel lang gaat duren.

  Ajax staat inmiddels niet meer voor aanvallend voetbal, maar voor ONRUST.

 12. Cootje Adriaanse

  Van der Sar, ga wat anders doen. Iets waar je beter in bent.

  Overmars, pak je telefoon en bel Peter Bosz.

 13. schoppenisvoorlosers

  Sar, Overmars, Jonk, Bergkamp, enz. blijven helden door mooiste momenten die ik in voetbal heb meegemaakt. Ze zijn helaaas gaan denken als managers. Als ze hun voetbalgevoel weer terugvinden, nemen ze vriendelijk afscheid van Ten Hag. Wekenlang hoopte ik dat de deal met Ten Hag niet zou doorgaan. De staf bleef toch luisteren naar de bekende anti-voetballers in de media. Ten Hag kon zo goed met jonge spelers omgaan…. Het gaat niet om trainerstrucjes. Het gaat om totaal voetbal-denken. Ten Hag probeert via zijn mechanische werkwijze tot voetbal te komen. Goed bedoeld, maar hij snapt het niet en de staf moet megablunder gewoon erkennen. Geef hem paar euro mee. Bij middenmoter heeft Ten Hag het weer prima naar zijn zin.

 14. dennis78

  je merkt nu ook dat spelers liever weg gaan als de kans zich ervoor doet. onana. Ziyech. en zo zullen er meer volgen.

 15. Iamsterdam2015

  Tja…..
  Lijlt
  Mij dat je bij een “ sollicitatie” gesprek toch wel van beiden kanten eea duidelijk wil hebben toch? Dus is dit geen verassing…….. als het goed is

 16. Gert Bals

  Ten Hag is gewoon de mega misser van Overmars. Als je zo’n misser maakt bij een trainer die je kent ….. dan moet je zelf ook je biezen pakken. Ik had, op grond waarvan weet ik niet, nog wel een soort van goed gevoel bij ten Hag. Dat gevoel was ik binnen 4 weken kwijt. Hij is alles waar Ajax niet voor staat. Ajax, neem je verlies, afkopen dat contract en gaan samenwerken met Schip, Jonk en oke, de Boer. Dit driemanschap met gelijke verantwoordelijkheid zie ik als enige oplossing. Het is bijzonder maar het kan. Jordi en Ling op de plaats van Overmars. De plek van van der Sar heb ik nog even niet ingevuld. Het liefst zie overigens Bos terugk9men als hoofd verantwoordelijke voor het eerste.

 17. Rob Apeldoorn

  Sar weg! Jonk en Jordy Cruijff
  Ten Hag weg (geen uitstraling) Schip nieuwe trainer, vd Vaart toevoegen aan technische staf.

  1. Gert Bals

   Met 90% eens. Van der Vaart heeft echt geen toegevoegde waarde. Leuke, goede voetballer maar meer niet. Stadion speaker misschien? 😉

 18. Gert Bals

  Opstelling voor vanavond en mogelijk toekomst

  Orejuela de Ligt Wöber Bakker (door schorsing Tagliafico)
  Vd Beek Matusiwa Ziyech (door ontbreken de Jong)
  Mazraoui Dolberg(of Cassiera) Kluivert

  Uiteraars Onana in het doel.

 19. Arnold711

  Misschien denkt Overhars nu zelf ook wel, wat heb ik in godsnaam binnengehaald. Ik moet wel zeggen dat Overmars wel management kwaliteiten heeft, en fouten maken we allemaal toch? Sar moet idd Ajax verkopen om sponsoren aan te haken. Dat kan hij heel goed. Koop ten Hag gewoon af, is nomaal. Zoek Bosz op of hij nog wil en zet op papier wat de afspraken echt zijn. Een algemeen directeur is normaal gesproken de man die een helikopter blik heeft over zijn bedrijf. Die weet doorgaans goed wat er speelt en laat zaken niet op zijn beloop. Vraag, maar wie? De oud directeur van de Amersfoortse Verzekeringen en oud Ajax speler lijkt mij heel geschikt. (Schaamrood op mijn kaken, ik weet zijn naam niet meer).

  1. M800M

   Bedoel je Theo van Duivenbode? Die zat toch in de RvC maar is eind 2017 opgestapt uit onvrede over de gang van zaken? Zou miss. wel geschikt zijn indd. Dat zou dan wel beteken dat er veel mensen moeten opzouten voor hij er uberhaupt over nadenkt om terug te komen dus wrs niet haalbaar.

   1. Arnold711

    Helemaal correct. Ja, als je wilt opruimen moet je het goed doen. Anders blijft het rotten in de gelederen.

 20. M800M

  De komende maanden zijn de laatste kans om rigoreus in te grijpen. Als ze dat nalaten duurt het nog jaren voor we uit de shit zijn. Heb er niet veel vertrouwen in eerlijk gezegd.. vind de timing van dit bericht trouwens opmerkelijk; Het zijn allemaal oude en al eerder genoemde feiten of beweringen die nu oppeens weer opgerakeld worden om de teleurstelling/boosheid/frustratie die nu bij de supporters leeft te voeden. Vraag me af wat de redactie hier nou mee wil bereiken. Hoop dat ajax zelf eens een keer met wat informatie komt want dit soort speculatie zorgt alleen maar voor meer onrust.

 21. Bert Betondorp

  Als ik zo dat forum doorlees, kan ik maar 1 conclusie trekken:

  NIEUWE TRAINER alsjeblieft

  1. AFCA my World

   Yep mee eens, laudrup of Vanhaezebrouck,een buitenlandse trainer laat een frisse wind waaien ! ⚽️

   1. Yindi

    Heb vanavond ook nog een wind laten waaien. Stonk ook, net als het beleid binnen onze club.

 22. Frip

  Ik zeg niks word er moedeloos van maar zou het niet beter zijn om volgend seizoen met een schone lei zonder ten hag te beginnen

 23. AFCA my World

  Hij mag veltman direkt op de transferlijst zetten, kunnen we verder met orejuela ! ⚽️

 24. Koning Haarms Wolfs

  We gaan compleet naar de kloten, als Ajax zijnde. Incompetent stelletje hufters, dat nu onze mooie club in handen heeft.

 25. Moosie

  Ik wil via deze weg onze Eug ff een hart onder de riem steken.
  Eug jongen hou je kop erbij.
  En eug verlies niet je hoofd.
  En eug de heg van is altijd groener.
  Oh oh en laat je niet teveel kopzorgen bezorgen.
  Nog eentje?
  Het is gewoon een kwestie van de poppetjes op de juiste positie zetten.
  Kijk das nou Amsterdamse humor Eug.
  Fijne avond nog
  En mijn vrouw zei: Als je je hoofd er niet bij hebt kun je niet scoren maar das logisch dus koppie erbij.
  😂😂😂

 26. -buitenkantje rechts-

  Ach..het is een project die nog niet af is.. hoop dat het een project wordt dat wegens fouten in het fundament weer afgebroken wordt.

 27. Wembley71

  Na Kurt Linder in 88 heb ik een soort deja vu gevoel, tis niks,lijkt niks en het wordt niks………ik met m’n boerenverstand zou zeggen wegwezen voor het erger wordt maar ja wie ben ik.

  1. Moosie

   jij bent Wembley 71 mocht je dat nou vaker gaan vergeten mot je ff je huisarts bellen als je zijn telefoonnummer nog weet

 28. Janneman16

  sorry voor ten Hag…… Ik vind dat ze keizer had moeten houden ondanks zijn onervarenheid. halverwege en nieuwe trainer aanstellen pakt meestal niet goed uit. weer wennen aan een ander systeem/ trainer. iedereen weet de moeilijkheden in het begin rond Nouri. ook dat heeft tijd nodig naast helaas niet gekregen.

 29. Sjaak Swart

  Messchien he ik heb er geen verstand van hoor het voetballen,je weet immers dat de beste stuurlui staan aan wal toch,maar is het geen optie om peter bos terug tehalen en laat die maar zeggen wat hij wil als achter ban om hem te steunen in het beleid van ajax.Ik zou het lef vinden omdat tedoen want ik vond de speel stijl wel heel aantrekkelijk en vond de spelers ook beter in hun vel te zitten dan nu.Inder tijd van bos hoorde je geen wan klanken zoals nu,ja van sommige fans met het verleden van bos als f nooit maarja cryffie was ooit ook speler van f nooit. Het is maar een idee.

 30. Sjaak Swart

  Zoals ik al eerder schreef zou het geen optie zijn peter bosz terug tehalen en laat hem maar eens zeggen wat hij wil en hem zijn zin geven,gewoon zijn wil is wed de trainer is de baas bestuur moet gewoon alles geven wat hij wil hij het naar zijn zin spelers blij fans blij en messchien nog meer maar ik heb geen verstand van zaken maar als je bij een bedrijf werkt is er ook maar een de baas toch die geef je toch ook wat hij wil,moet ik naar rechts baas nou dan gaan we toch rechts jij bent hier de baas niet ik niet van der sar nee de trainer is de baas toch.

Reageren is niet mogelijk.