Onana: “Als er iets beters komt ben ik weg”

André Onana ziet geen heil meer bij Ajax en wil komende zomer vertrekken uit Amsterdam. “Als ik moet gaan dan vertrek ik zeker weten. Ik wil weg, want je gaat je echt shit voelen als je zulke wedstrijden zo verliest,” aldus een geëmotioneerd Onana na afloop van het duel tegen psv tegenover Goal.com. “Ik kan blijven en proberen om volgend seizoen toch kampioen te worden, maar als er iets beters komt ben ik weg denk ik. Voor mij is het nu ook belangrijk om naar mijn eigen carrière te kijken. Ik ben klaar voor mijn volgende stap met een nieuwe uitdaging.”

Wat enorm meespeelt voor Onana is het behalen van de Champions League. Dat zou komend seizoen bij Ajax via een hele grote omweg kunnen, maar met de kennis van de afgelopen seizoenen en de huidige situatie binnen de club is dat niet realistisch. “We zijn jonge spelers en willen allemaal stralen in Europese competities. We hadden vorig seizoen in Europa een heel mooi team en dat is nu helemaal weg. Om dat opnieuw op te bouwen is niet makkelijk.”

De man die het hele Europese avontuur van Ajax achteraf gezien mogelijk maakte stapte afgelopen zomer op: Peter Bosz. Of Onana zijn oude coach mist, laat hij blijken door een lach en een glinstering in zijn ogen. “Ik mis hem, want ik had een geweldige relatie met hem.”

Toch neemt Onana het ook op voor zijn huidige coach Erik ten Hag. “Dat dit gebeurt is niet alleen de schuld van de trainer, want ik weet dat de media negativiteit over hem zullen gaan verspreiden. Marc Overmars en Edwin van der Sar, zij zijn er allemaal net zo goed verantwoordelijk voor dat we zo shit spelen. Het is de fout van iedereen binnen Ajax, niet alleen die van Ten Hag”, besluit Onana.

Related posts

48 Comments

  1. Peter kopsterk

   Het zou ontzettend jammer dat hij gaat. Voor de juiste prijs mag hij dan wel weg.

   1. stylo1984

    Ach ja alles mag wel voor de juiste prijs, kopen we gewoon volgend seizoen het kampioenschap en een ticket voor champions league

   1. AFCA_Leidschenveen

    In van Leer wel.. maar onze kabouter kakkerlak goalie gaat het niet doen..

   1. Marc Overdwars

    Ja wat een afgang was dat. Plus dat vuurwerk gooien.

    Afgang op afgang op afgang.

    Dat in 1 dag na zo een rot seizoen qua spel en beleid.

    Onana is nummer 2
    Wie volgt? De Ligt?

    1. nick-afca95

     De ligt, kluivert en neres. Ik zie Ajax steeds meer afglijden. Als de spelers weg gaan van wie ik denk dat ze weg gaan word het volgend seizoen in ieder geval geen kampioensjaar voor ons. Maargoed. Spelers behouden is niet het sterkste punt van het bestuur. Tel daar bij op dat er een aantal doorgesnoven idioten regelmatig verhaal komen halen. Ik zie wel hoe het loopt. Kan me er wel druk om maken, maar ik heb er toch geen invloed op.

 1. Iamsterdam2015

  Ok doei. Ja sorry hoor maar als je wilt gaan en er geen heil meer in ziet dan zsm de koffers pakken en weg gaan. Tegenslag is nooit leuk. Niet voor spelers trainers bestuur en ook zeker niet voor de supporters. Ajax heeft al vier jaar niets gewonnen, moet ik dan maar nu fan worden van een andere club omdat het tegen zit. Ik begrijp zijn frustratie maar je kan ook je schouders eronder zetten en zorgen dat je 2e wordt en je de voorrondes door komt….. of je loopt weg.

  1. Bakkie

   Jij bent (neem ik aan) al van jongs af aan Ajacied. Voor Onana is dat natuurlijk anders. Opgegroeid in Kameroen, op zijn veertiende naar Barcelona vertrokken. Het is voor hem natuurlijk ook gewoon werk, dus ik begrijp het best.

   1. AjaxKat

    Zoals ik het lees zei hij dit na afloop van de wedstrijd zondag. Hoe voelde jij je toen? Denk dat dat voor de spelers 100x erger was, voor wat betreft emoties en adrenaline. Maar er zal wel een kern van waarheid in zitten. Wel heel eerlijk om schuldigen gewoon bij naam te noemen.

    1. Iamsterdam2015

     AjaxKat. Ja tuurlijk voelde hij en de andere spelers zich klote. Dat begrijp ik volkomen. Laten we het er maar op houden dat hij waarschijnlijl vol emotie zat en er ff klaar mee was. Hoop datze zich kunnen opladen voor donderdag tegen VVV. Dat zal qua emotie niet makkelijk worden.

    1. Bakkie

     Laten we hopen dat de Europese topclubs deze zomer geen nieuwe keeper gaan zoeken 🙂

  2. rickert

   Onana is duidelijk geëmotiineerd. Hij hecht zich zeker aan de club. Wat mij betreft een teken dat ze het in Ten Hag niet zien zitten. Dus we kunnen 1 ding doen. Bosz bellen. Op die manier hou je Onana binnen en heb je iemand die weer kan bouwen met jongens die met hem een gouden jaar hebben beleefd.

   Ik denk dat het hoofd buigen na een kut jaar aan beide kanten het juiste gebaar zou zijn. Wellicht ziet zelfs Ziyech het nog wel weer zitten met een coach die er wat van kan.

   1. Litmanen

    Ik denk dat meer spelers willen blijven als Bosz morgen terugkomt.
    Maar ik zie het niet gebeuren want dan gaan er binnen Ajax weer een paar gezichtsverlies lijden.
    Onana is een groot talent maar nog zeker geen keeper waar de topclubs op zitten te wachten.
    Dus dat wordt subtop en ook geen CL of de bank.

    Je moet niet vergeten dat hij veel geluk had toen Cillesen ineens vertrok.

    Bij afstandsbediening schoten staat Onana nog al eens niet op zijn voorvoeten waardoor hij te laat in de hoek is. ( zie zondag derde goal).
    Dat is trainbaar, maar topclubs zien dat ook als ze gaan scouten.
    Cillesen zit op de bank dus ik zie Onana niet zo snel weggaan, zeker niet als Ajax de hoofdprijs vraagt.

    1. Ajax1958

     Er zijn er bij die kunnen trainen tot ze een ons wegen, maar worden gewoon niet beter, tja dat zien heel veel clubs en bedenken zich dan wel even.

 2. Zlatan4ever

  Met Onana begint de leegloop van het 1e. Vroeger gebeurde dat om dat Ajax zich internationaal in de kijker speelden….Nu omdat de spelers ziek worden van het onduidelijke beleid. Triest !

  1. Litmanen

   Als je goed luistert naar de journalisten die er dagelijks bovenop zitten dan blijkt dat spelers het helemaal gehad hebben met Ten Hag.
   Uren trainen en uren lullen.

   Dat heeft niets te maken met een lui leventje. Dat heeft te maken met het feit dat toptrainers het niet in hun hoofd halen om de hele selectie tegen zich in het harnas te jagen.

   Ze zijn zijn eindeloze gelul zat en nemen hem achter zijn rug in de zeik.
   Dan ben je als trainer al lang klaar. Dan moet je zorgen dat je weg bent.

   Het zijn allemaal jonge gasten, maar ze leven allemaal minimaal al 10 jaar op topniveau. En dan komt er zo’n rare boer voorbij….

 3. Ajax 1

  Dus Bosz terug, sar in andere rol, molenaar als directeur. En dan snel de relaties met een aantal spelers repareren.

  1. AFCA_Leidschenveen

   Benieuwd OF er überhaupt iets gaat gebeuren en wie er inderdaad voor Ons Aller Ajax komt te staan..

  2. Litmanen

   Eens Ajax 1.
   Hoewel de relatie met Hakim top schijnt te zijn.
   En die is al een tijdje bezig om afscheid te nemen.

 4. a.p.

  zat er wel in. Ik zou het wel heel jammer Vinden. Wie is/wordt / worden de volgende. Het is helaas triest gesteld met ons aller Ajax. wanneer zou deze gifbeker leeg zijn?

 5. Iceman

  Goed werk Onana Bedankt voor je bewezen diensten. Met namen je reddingen tegen pisveee want anders was het meer dan 0-3 geworden want zo goed was Ajax afgelopen zondag. Want Wijn Zijn Ajax En Wij hebben altijd een grote bek zo van zij worden absoluut geen kampioen niet tegen ons Know way en wat gebeurd er ja hoor wij gaan de bak in gewoon ingemaakt met 0-3 en daar sta je dan met je Grote Bek als Ajax zijnde.

  1. Bakkie

   Oneens, is te makkelijk.
   Het is de taak van de trainer om een team te smeden, dat is Ten Hag niet gelukt in 4,5 maand. En dat kun je Ten Hag dan weer niet echt kwalijk nemen, dus ligt de schuld eerder bij het bestuur.

 6. Basisspeler

  Belachelijk dat je direct denkt aan opstappen bij een gevoelige verliespartij. Valt me tegen. Lijkt er op dat spelers nu een excuus hebben om te vertrekken.

 7. Cootje Adriaanse

  Snap hem wel. Voor prijzen en succes moet je tegenwoordig niet meer bij Ajax zijn.

 8. Charka53

  Nou bestuur en trainers nu is het dan zover i.p.v. dat spelers graag voor Ajax willen spelen lopen ze weg als de kans zich voordoet , dus trek jullie plan ( op zouten )

 9. Finidi

  Ach ja clubliefde, laten we eerlijk zijn welke speler heeft dat nog en geef dat jong gelijk , wegwezen zolang ze me nog kennen van die europacupfinale! Het is gewoon overal” me,myself and I!”

 10. M800M

  De exodus begint. Het dieptepunt is nog lang niet bereikt helaas. Komop mensen van leer is toch niet half de keeper die onana is?! Zelfde geld voor de laatse overgebleven andere talenten, als die ook allemaal het zinkende schip ontvluchten duurt het 10 jaar voor we weer een prijs pakken.. zeker met dit huidige bestuur en technische staf..

  1. BobbyHaarms

   Mee eens. De gifbeker zal eerst helemaal leeg moeten voor je weer wat kunt opbouwen. Gaat niet gebeuren met dit beleid.

   Hieruit blijkt tevens maar weer eens hoe idioot Ajax geweest is door PB te laten gaan, alles is als een kaartenhuis ingestort en van de hele filosofie van Johan is niks meer over, alleen nog maar de naam op het stadion.

 11. afcwil

  als hij nou al zegt weg te willen .ook niet meer opstellen dat noemt men geen mentalitijd

 12. Vak 120

  Ze zullen allemaal hun neus nog vaak stoten! Denken ze dat ze een club kunnen vinden waar supporters alleen maar positief zijn?? Ze hebben als ploeg gefaald,heel het jaar!!! Niemand stak er boven uit,iedereen maakt fouten! Maar nu komen er een paar die gaan wijze,heel onsportief naar andere spelers! Mooi laten gaan,of het nu ziyech of onana is…je moet het shirt van ajax met trots dragen en niet!!

 13. Geenemotie

  Wordt een moeilijke en lange weg. Veel spelers gaan weg en dit zal Ajax ook volgend jaar opbreken. Beleid van Ajax ontbreekt. Geen ervaren bestuurder. Ze doen maar wat. Oud voetballer op dir functie zetten is idioot. Net als altijd luisteren naar een aantal randdebielen die zich supporter noemen. Ajax is al jaren een club die zichzelf de das om doet. Zie dit niet veranderen. Ten Hag is volgend slachtoffer. Moet opnieuw beginnen. Hoop dat ze hem een kans geven en niet luisteren naar een paar gekken die geen verantwoordelijkheid hebben. Bevalt het niet? Dan blijf je toch weg. En ja, v d Sar moet echt iets anders gaan doen.

 14. Dagrump

  Gvd zou echt balen Zijn als Onana weg zou gaan. Denk dat we komend jaar een leegloop gaan krijgen. Onana zegt het goed vorig jaar met P Bosz hadden we een team en nu ??

 15. Ajaxfoort

  Wat mij betreft is ie ook weg als er niks beters komt. Hij denkt echt dat de clubs in de rij staan. Ik denk van niet.

  1. AFCA my World

   Blijkbaar volg jij het nieuws niet,er staat een rij clubs,en die word nog groter als hij een goed wk speelt !

 16. AFCA my World

  Logisch dat je niet bij zo’n club wilt blijven, eigenlijk wil je dat als rassuporter ook niet meer, wij willen ons oude Ajax terug,heersend op de velden in nederland en europa,met deze onrust in de gelederen blijft het aanmodderen, flink opruiming houden in de leiding en bij de spelers met veltman voorop ajax onwaardig ! ⚽️

 17. Kingkong

  Onana moet niet overdrijven het is een goede keeper maar ik heb hem dit seizoen ook meerderekeren houdbare ballen zien missen.

Comments are closed.