There are no ads, please add some


Woordvoerder Ajax: ‘Van eigen spelers blijf je af’

De spelersbus van Ajax werd gisteravond bij terugkomst bij de ArenA warm onthaalt. Tegenover Het Parool heeft een woordvoerder van Ajax bevestigt dat Hakim Ziyech een duw kreeg toen hij in Amsterdam de spelersbus verliet. Dat is door meerdere aanwezigen in de bus bevestigd. “Wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij. Maar van de spelers blijf je af,” aldus de woordvoerder. Ziyech lijkt helemaal klaar met Ajax en de ‘fans’. Ziyech heeft inmiddels alle Ajax-uitingen verwijderd op zijn Instagram-account.

Ook werden er tijdens de wedstrijd fakkels gegooid richting het publiek van PSV. Edwin van der Sar heeft hiervoor inmiddels zijn excuses aangeboden bij Toon Gerbrands. “We gaan samen met PSV en politie onderzoeken wie dit vuurwerk heeft afgestoken en wie daarmee heeft gegooid,” geeft de woordvoerder aan. “Zoals altijd bij dergelijke incidenten, zal dit een staartje krijgen.”

Ook de supportersvereniging van Ajax heeft maandag afstand genomen van het gedrag van een groep supporters, die zondagavond de spelersbus van Ajax tegenhield bij terugkomst in Amsterdam. Directeur Fabian Nagtzaam van de supportersvereniging Ajax heeft geen goed woord over voor de actie van de supporters. “Van spelers en eigendommen blijf je te allen tijde af”, reageert Nagtzaam tegenover NUsport. “De individuen die dit hebben gedaan moeten dan ook keihard aangepakt worden.”

Joël Veltman erkent ook dat er sprake was van een intimiderende situatie buiten de spelersbus. “Ja, het was zeker intimiderend. Natuurlijk. Het was even heftig. Je komt in een grote groep terecht en af en toe was het meer sussen dan echt wat zeggen. Ik snap de frustratie, dat hebben wij ook”, zegt Veltman in gesprek met De Telegraaf. Hakim Ziyech werd geduwd door een supporter, maar dat heeft Veltman niet meegekregen: “Ik lees ook dingen, maar ik heb het niet gezien. Dus ik kan er niet over oordelen.” De training van maandagochtend begon veel later dan gepland en gesuggereerd werd dat spelers en staf met elkaar in gesprek zijn geweest om de situatie te bespreken: “Ja, wat wil je horen?”, antwoordt Veltman geprikkeld op een vraag van de journalist. “Dat we slecht hebben geslapen? Dat het een kutnacht was? Ja, natuurlijk, het is allemaal kut.”

Oud-speler Andy van der Meijde snapt de frustratie bij de supporters, maar vindt dat er altijd van spelers afgebleven moet worden. De oud-vleugelspeler signaleert daarnaast dat er door gefluit de laatste paar maanden wel een heel negatieve sfeer in de Johan Cruijff ArenA hangt, waarbij vooral Ziyech het vaak lijkt te moeten ontgelden: “Ziyech is gewoon een hele goede voetballer en wil het beste voor het team. Mensen zitten te zeiken over veel balverlies, maar als je veel de bal hebt verlies je hem ook vaak. Je kunt niet elke bal goed geven.”

Van der Meijde is juist van mening dat Ziyech onderschat wordt en dat de spelmaker veel goede ballen geeft waar niets mee gedaan wordt: “Maar daar kijkt men niet naar. Mensen kijken alleen maar naar goals en assists. Als hij niet meedoet, gaan ze hem missen hoor. Gelukkige staat er bij Ajax altijd wel weer iemand klaar om hem te vervangen, maar het is wel erg zonde dat we zo’n goede speler kwijtraken.”

De fanatieke supporters AFCA-supportersclub heeft nog geen reactie gegeven op de gebeurtenissen.


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. vak411

  juist! boos zijn mag maar zo jaag je de beste spelers weg.. nu onana ook weer.. als spelers twijfelen dan helpt gister daar niet bij!

  1. nick-afca95

   Ziyech is 100% zeker weg. En ik denk dat spelers als de Ligt, Neres en Kluivert ook sneller een krabbel zetten onder een contact bij een andere club. Je kan zeggen van Ziyech wat je wil maar hij zorgt altijd voor gevaar met zijn spel. Ik heb 10 keer liever een speler die moeilijke en gevaarlijke passes geeft waarvan een groot deel niet aankomt als een speler die alle ballen breed of naar achter speelt. Verder maakt het me geen reet uit wat zo’n jongen buiten het veld doet. Als het maar geen halve crimineel is.

   1. Prinsengracht

    Ziyech ging toch al weg. Maar nu hebben hij en zijn zaakwaarnemer wat meer leverage. Helaas.

 2. De Ajacied

  Zo is dat ja
  Handen af van spelers anders ben je de naam Ajacied gewoon niet waard
  ❌❌❌

  1. Litmanen

   Je hebt sowieso geen bus tegen te houden.
   Denk je iemand in die bus op de terugreis vrolijk is geweest?
   Neanderthaler gedrag.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb je de rest van het verhaal ook gelezen? Of wederom alleen dat wat het best in jouw straatje past? Wat bv vd Meijde zegt over Ziyech… Je schijnt je ontzettend druk te maken over een bus die voor de slagboom wordt tegen gehouden door gefrustreerde supporters die jaar in jaar uit hun vrije tijd en zuurverdiende geld in de club steken.. en jaar in jaar uit zien dat Ajax wederom faalten zich apathisch last vernederen op het kampioensfeestje van de aartsrivaal.
    Aan spelers zitten is nooit goed! Laat ik dat vooropstellen.. maar ik kan me goed voorstellen dat supporters verhasl willen halen bij de verantwoordelijken. Ze zien hun club afglijden..iconen verdwijnen.. en geen Ajaxvoetbal meer. Geen prijzen.. een hakkelende sukkel die looplijntjes heeft getrokken op het trainingsveld. De Ajaxchemie is totaal vertrokken.
    Bah! Je bent een misselijkmakend mannetje Litmanen.. ik heb erg veel moeite om je nog zo te noemen merk ik..

 3. Charka53

  Meneer de woordvoerder je blijft van iedereen af en of dit de reden is dat er spelers weg gaan ligt daar niet aan hoor dit komt door het project van Ten Hag dat niet werkt.

 4. Ajax 1

  Belachelijk inderdaad. Ik ben ook teleurgesteld en boos. Maar dat botvier je niet op spelers. Donderdag vocaal een duidelijk signaal geven tijdens de wedstrijd om (1) van ten hag af te komen, (2) bestuur tot de orde te roepen en (3) de spelers te laten merken dat we ze willen zien knokken, strijden en spelen voor ons mooie shirt.

  1. Ajax 1

   Overigens bizar. Als je dan de bus al stopt….kun je je punt op verschillende manier maken. Ik hoor alleen maar een paar keer dat spelers k lijers genoemd worden en k mongolen….belachelijk…..

 5. Prinsengracht

  By the way, als ik zie hoeveel spelers dit meteen aangrijpen om weg te kunnen weet ik meteen waarom we geen kampioen zijn. En dat ze toch al weg wilden. Niets meer kopen. Lekker eigen jeugd opstellen. Bij de eerstr 3 eindigen we altijd wel.

 6. M800M

  Bedankt doorgesnoven debielen! Jullie verkloten de boel alleen maar verder voor de club. We hebben al te weinig echt goede spelers en nu denken die ook serieus aan een vertrek. Als onana, de ligt, en frenkie ook weggaan wat houden wij dan nog over?? Wel tekenend voor de club, het schip is zinkende en iedereen vlucht

  1. Prinsengracht

   Zegt ook iets over mentaliteit. Door die mentaliteit beginnen ze geen wedstrijd goed. En gaan ze zelden tot het gaatje. Jaar in jaar uit.

 7. Ajaxfoort

  Ik hoop niet dat de woordvoerder het zo heeft gezegd. Je blijft van ALLE spelers af. Niet alleen van eigen spelers. Ik hoop dat hij dat bedoeld heeft.

 8. BeukerAjax

  Een echte Ajacciet wist dat we het dit jaar heel lastig zouden krijgen en nadat Pisvee vorig weekend had gewonnen we geen kans meer zouden hebben op een kampioenschap. Hoe mooi het ook was geweest om het kampioenschap van die lampies een week uit te stellen, het feit was dat we toch geen kampioen meer zouden worden! Een echte Ajacciet zou zich erbij neer leggen en zou zijn energie moeten stoppen in het steunen van zijn club en je pijlen richten op koment seizoen waarbij we weer vol aan de bak willen gaan voor het kampioenschap en misschien wel CL! Winnen doen we samen, verliezen echter ook! Ben je het daar niet mee eens… sorry maar dan ben je onze club niet waardig! Stelletje ziele pieten die de gasten die aan de spelers komen!

 9. Zlatan4ever

  Het uiterst belachelijk om een bus met je eigen spelers te laten stoppen en ze dan ook nog fysiek aanvallen. Dit zijn de zelfde mafketels die in bijvoorbeeld 1995 naar de CL finale in Wenen zijn geweest en niks van de wedstrijd hebben gezien omdat ze al coke snuivend met de rug naar het veld staan om herrie te schoppen. Super Aso’s !!

  1. Prinsengracht

   De meesten waren vrij goed zichtbaar in beeld. Er kan dus gestraft worden.

   1. Prinsengracht

    Ik beweeg me niet in die kringen. Jij trouwens wel volgens Eug. Met de moderne gezichtsherkenningstechnieken zijn de meesten vrij makkelijk op te sporen. Wat mij betreft moet vooral die mongool die hard op de bus sloeg aangepakt worden. En die was heel goed in beeld. Eerst nog met zonnebril. Later zonder.

    1. -buitenkantje rechts-

     Mijn reactie was op Zlatan.. Ik heb gekezen wat Eug heeft geschreven. Is voor zijn rekening.

 10. Iamsterdam2015

  Tja eene kant begrijpelijk als ze weg gaan maar aan de andere kant zijn ze toch niet van poppenstront of zo!?!?! Beetje tegenslag en meteen lopen piepen dat ie weg wilt, pfffft. Wat voor mentaliteit heb je dan?!? Pak je verlies, uithuilen en morgen ook nog ff maar daarna weer de draad oppakken.

 11. -buitenkantje rechts-

  De mensen die week in week uit juichen bij balverlies van Ziyech hebben nu het hoogste woord.. Ze zouden blij moeten zijn dat dit het lastste “duwtje” was die Ziyech nodig had richting uitgang. Bah! Misselijkmakende figuren met kilo’s boter op hun hoofd.

 12. Kingkong

  Ook ik ben pissig maar het komt niet in mijn kop op om spelers te belagen ,dan ben je ajax onwaardig.

 13. Kapstein

  Het kampioenschap is niet tegen PSV verloren. Utrecht, Ado, Vitesse hebben ons de das omgedaan. Ook nare blessures zoals Sinkgraven en de Jong hielpen niet echt, net als de situatie met Nouri.
  Het volgende seizoen maar weer fris en fruitig beginnen aan de 34e titel.

  1. BobbyHaarms

   Zolang de beleidsbepalers op het pluche zitten zullen we nooit uit de put komen, laat staan dat we überhaupt nog een titel pakken. En zo glijdt je mooie club in nog geen jaar (!) af van finalist in Europa met aantrekkelijk voetbal naar het lachertje van de eredivisie met afbraakvoetbal.

 14. Janneman16

  Zou je tegenwoordig supporters die naar een uitwedstrijd eerst een verklaring van goed gedrag moeten laten halen voordat ze een uitkeert krijgen?

Reageren is niet mogelijk.