Telegraaf: Van der Sar heeft gefaald; Spelers ergeren zich aan Ten Hag

In een uitgebreide analyse in De Telegraaf wordt gekeken naar Edwin van der Sar. Als de algemeen directeur zoals beloofd zijn functioneren kritisch tegen het licht zal houden, kan er volgens het dagblad maar één conclusie volgen: gefaald. Ook wordt er kritisch gekeken naar Erik ten Hag, die tot nu toe veel meer fout dan goed doet, waardoor hij zijn eigen positie ondermijnt. Ten Hag is tot dus ver een defensieve denken en in vele opzichten beslist geen typische Ajax-coach. In alle opzichten scoort hij ook slechter dan Marcel Keizer, terwijl Keizer aan het begin van het seizoen nog het leed rondom Appie Nouri te verwerken kreeg.

Ajax haalde onder Keizer gemiddeld 2,24 punten per wedstrijd, scoorde gemiddeld 3,00 keer en kreeg 0,94 doelpunten tegen. Onder Ten Hag worden 2,23 punten gehaald, scoort Ajax 2,00 keer en krijgt het 1,08 doelpunten per wedstrijd tegen.

Voor De Telegraaf is het duidelijk dat zowel Van der Sar als Marc Overmars hun huiswerk beter had moeten doen. Spelers ergeren zich bovendien ook aan Ten Hag, omdat zij in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV van woensdag al elf-tegen-elf moeten spelen. Partijtjes die bovendien ook de hele tijd werden stilgelegd, omdat een looplijntje net niet goed werd uitgevoerd. Niet voor niets zou Hakim Ziyech veel harder dan nodig was hebben gezegd dat hij weg wil en adviseren medespelers Matthijs de Ligt om nu al een stap te maken.

Dat Ten Hag alle trainingen dichtgooit en het maar moeilijk vindt om spelers kort af te staan voor commerciële of maatschappelijke verplichtingen, zorgt ook voor veel onvrede binnen mensen bij Ajax.

In de analyse van De Telegraaf wordt aangegeven dat de pijlen in eerste instantie op de Ajax-leiding gericht zullen zijn en op Van der Sar in het bijzonder. De algemeen directeur heeft veel uit te leggen, ook na het eerdere vertrek van clubiconen als Wim Jonk en Dennis Bergkamp nadat ze onenigheid kregen met Van der Sar en Overmars.

Overmars lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn positie, omdat hij er bij de Raad van Commissarissen erg goed op staat. Het dagblad vraagt zich echter af hoe er binnen Ajax gereageerd zal worden als Van der Sar de eer niet aan zichzelf zal houden, omdat her en der het gemor al hoorbaar is.

Related posts

38 Comments

 1. Ajax 1

  Ik irriteer me ook ten hag sinds hij begonnen is. Einde verhaal: ik wil een goede trainer

  1. Kevke87

   precies, vraag maar aan Johan. en gewoon de kern aanpakken. ik heb een aantal reacties in vorige artikelen gelezen. bv sinds 2000 maar 6 kampioenschappen en liefst 14 trainers in 18 jaar tijd. wij moeten echt van de beurs af. aandeelhouders uitkopen, nieuw eigen stadion (Johan Cruijff stadion) of huidige stadion overnemen zijn signalen die duidelijk een beleid naar voren brengen. maar bij onze club gebeurd maar wat onder een halve mom van het plan Cruijff. nou, iedereen weet dat het niet zo is. de kern aanpakken. De bestuursleden, RvC enzovoorts. dan pas kijken naar technische staf, scouting en jeugdopleiding. een incidenteel kampioenschap en mooi jaar in Europa doet daar niets vanaf. het verbloemt de werkelijke problemen die sinds de beursgang en / of verlaten van de meer spelen. natuurlijk veranderd de voetbalwereld, de transfers en bedragen. maar dat doet het al 100 jaar. het gaat de laatste jaren sneller maar daar kun je toch op inspelen en anticiperen? gewoon de juiste mannen op de juiste plekken. opschonen die hele handel en begin eerst die huichelaar van een verrader van een henrichs de laan uit te gooien. over pluches gesproken, ongelooflijk dat hij er nog zit.

  1. Finidi

   Mee eens maar geloof het maar niet, die gasten vangen zon bult geld per jaar, die laten zich liever uitschelden voor die tonnen die ze pakken en laten alles fijn overwaaien tot einde seizoen, dan komt er een evaluatie en we doen een plas en alles blijft zoals het was, paar spelertjes erbij voor nieuwe seizoen en misschien een trainer en het gepeupel op de tribune is weer hoopvol voor het nieuwe seizoen, kortom die hele pleuriszooi inclusief wijzelf houd mekaar in stand.

 2. HURBIE

  Dit zag een blinde al aankomen
  VD SAR beste keeper ooit
  Slechtste Voorzitter ooit
  Haggie slechtste keus ooit
  Geen man waar je snel vriendjes mee wordt

  1. Peter kopsterk

   Als van de sar slim is stap hij op. En als spelers heb je het lot van de trainer in handen. Dus het beste is dat hij opstapt en BOSZ terughalen.

 3. Ajaxfoort

  Ik heb vanaf het begin al gezegd dat ik me verbaasde over de enorme snelheid waarmee Ten Hag werd gehaald. Waarom zoveel haast? Winter had makkelijk het toch al min of meer verloren seizoen af kunnen maken. Dan had je rustig kunnen rondkijken en nadenken over vervanging. Nu zit je met een trainer met een meerjarig contract die na een half seizoen al irriteert. Dat gaat weer geld kosten. Haastige spoed blijkt maar weer zelden goed.

  1. Charka53

   Zoals ik eerder aanhaalde , keizer had niet weg gemoeten het ging net een beetje draaien en een trainer met Ajax visie en de overgang van Ten Hag was alleen goed voor Utrecht ze hebben wat geld in kas en blijven hetzelfde voetballen en wij gaan naar de kloten.

  2. Arnold711

   Sorry, zeg je nu Winter had het af kunnen maken? Die heeft totaal heen ervaring en wat belangrijker is, overwicht.

   1. Ajaxfoort

    Nee inderdaad. En denk jij nou echt dat Ajax veel slrchter dit seizoen had geeindigd dan nu? Ik denk namelijk van niet. Maar je had wel rustiger kunnen beslissen over een nieuwe trainer.

 4. Overdwars

  Ik wil een Ajax trainer met aanzien, zoals het hoort bij onze club. Dus iemand met europeesche naam en faam en een beetje uit zijn woorden komt!

 5. ajaxpers

  Nooit had zo’n boer aangesteld moeten worden. De enige trainer die ons kan redden is Frank de Boer of John van t Schip

 6. De Nees

  Niet dat ze van mij moeten blijven maar als je deze namen vervangt verandert er toch niet veel in het huidige Ajax concept. Het zit fout in alle lagen: bestuursbeleid waar geld leidend is, te veel oud-spelers die niet de competenties hebben, het doorgeslagen doorstroombeleid met jeugdspelers, naïviteit over wat echt gevraagd wordt in het huidige voetbal, ons-kent-ons benoemingen…Club is doodziek, al jaren maar met noodverbandjes wordt er voor even weer hoop gecreëerd voor de achterban. Schei toch uit man. Schijtziek van dit alles, dit gekloot is elk jaar gaande sinds 2000. Begin een nieuwe club, FC Amsterdam, met Cruijffianen aan het roer.

 7. Zlatan4ever

  Ten Hag samen met Flappie na dit seizoen weg. Daarna huilen en opnieuw beginnen.
  De hele club gaat zo naar de klote

 8. Forever nr14

  Niet alleen de spelers ergeren zich aan deze dorpsgek! Wat een aanfluiting en dit is geheel Sar aan te rekenen, weg wezen en snel trek je conclusie en houd je aan je woord. ERUIT

 9. Zlatan4ever

  Off topic: Jong Ajax weet wel wat “vechten” voor de titel inhoud. Laf NEC uit de wedsrijd gespeeld met passie en strijdlust met Dani de Wit voorop ( 1-0 overwinning)
  Boven aan met nog 2 wedstrijden te gaan. KNAP !

 10. -buitenkantje rechts-

  De keuze van Ten Hag was voor mij reden om een pasr maanden te vertrekken van de app.. Vreselijk dom besluit. De trainer moet altijd Ajax DNA hebben. Deze trainer heeft het DNA van beton. Grotere tegenstelling kan je je nie voorstellen. Ajax schijnt niet de juiste mensen te kunnen aanstellen en wordt verscheurd door privéoorlogjes en belangen van diverse personen en groepen.
  Zoó zonde…
  Zal een geheimpje verklappen.. WE HEBBEN DE BESTE SELECTIE van NL! Met de beste speler vd Eredivisie op het middenveld!
  Geen enkele prijs… alle verantwoordelijken moeten hun biezen pakken! DE MAAT IS VOL.

 11. schoppenisvoorlosers

  De spelers kunnen er niks aan doen. Die worden gedwongen om 030-voetbal te spelen. Ook Ten Hag kan er niks aan doen dat Van der Sar hem heeft gekozen. Onbegrijpelijk dat gouden generatie (staf) niet in 2016 op televisie al zag dat Ten Hag het niet in zich heeft. Overmars en Van der Sar zijn rekenmeesters geworden die denken: hij heeft bij slechte club punten gesprokkeld, dan zal hij bij een goede club nog meer punten halen.
  Een coach moet je kiezen met je hart, niet met statistieken. De spelers worden knettergek. Steeds trainingen stilleggen bevestigt de beperkingen en onzekerheid van Ten Hag. Gauw stoppen met dit project Looplijnen en Voorspelbaarheid.

  1. Litmanen

   Wat vooral belangrijk is, dat werd vanavond door Gijp ook al gezegd, sommige trainers denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden hebben.
   Bij Ajax hoort een trainer die in de cultuur van de club een elftal in elkaar timmert wat aantrekkelijk voetbal combineert met prijzen.
   Op papier is Ajax al lang niet meer de beste club van Nederland, maar qua uitstraling zal het dat altijd zijn. Daar hoort ook een trainer bij die dat uitstraalt. Dan ben je met Ten Hag snel klaar dus.

   Ajaxspelers horen niet in een keurslijf, dan vermoordt je de creativiteit.

 12. afcwil

  van der sar hoef niet weg
  maar ze moeten is goed rond de tafel gaan zitten.en neem ons als suporters is mee en laat ook ons eens een beslissing nemen voor een trainer voor ons ajax mijn voor keur is bosz en laat hem zijn staf zelf regelen

 13. Kapstein

  Dat gekanker richting het eigen bestuur is Ajax onwaardig. Sar is een boegbeeld, een icoon! Waar hij binnenstapt, stapt een grootheid binnen! Besef dat nou eens jongens!!
  Kijk ook eens naar Overmars! Hij heeft Ajax gezond gemaakt. Er zit een lijn achter die echt goed is en we kunnen daar op korte termijn al de vruchten van gaan plukken.

  Hou op met je eigen iconen afzeiken. Kijk nou naar wat er met de beste speler van de eredivisie gebeurde! Zo ga je niet met je spelers om.

  ?

 14. Zlatan4ever

  Beste Kapstein, het bestuur met van de Sar voorop heeft het er zelf naar gemaakt dat ze nu afgezeken worden met dit wanbeleid. Aankopen van spelers zoals bijvoorbeeld Cassierra die niet goed genoeg zijn voor het 1e lopen te ballen bij jong Ajax, een Kristensen die totaal niet kan voetballen,en Ten Hag aanstellen waarvan iedereen wist die is niet veel beter dan Keizer(sterker nog,hij is slechter),spelers en supporters zijn ontevreden over het “Ajax-spel”. Wederom geen kampioenschap enz. Bij een “gewoon” bedrijf lag de hele top al lang op straat…en was de interimdirecteur nu aan het puinruimen?

 15. Escorpion

  En voor iemand die het woord k**ker gebruikt trek je zelf een veel te grote broek aan door anderen te wijzen op “schelden”

 16. Kapstein

  Dat woord gebruik ik nooit.
  Ik vind gewoon dat Sar en Overmars veel te negatief worden benaderd en dat we er niets aan hebben als we ook deze mensen nu gaan verliezen. Ook ik zie natuurlijk dat de trainerswissel erg slecht heeft uitgepakt, maar ik weet nog dat voor Keizer werd ontslagen ik om mij heen veel hardcore Ajax-fans hoorde zeggen dat ze hoopten op iemand als ten Hag.
  Ook ik hoop op een terugkeer van een Jonk of Bos, maar voor mij hoeft het bestuur niet weg.

Comments are closed.