There are no ads, please add some


Rode kaarten: De Jong twee, Tagliafico één duel geschorst

Ajax kan de komende twee wedstrijden niet beschikken over Siem de Jong. De middenvelder kreeg zondag in de met 3-0 van PSV verloren topper direct rood na een overtreding op Santiago Arias en heeft maandag te horen gekregen dat de KNVB hem wegens ‘ernstig gemeen spel’ drie duels, waarvan één voorwaardelijk, wil gaan schorsen. Ajax en De Jong hebben het voorstel meteen geaccepteerd, waardoor hij niet inzetbaar is in de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en AZ.

Het duel tegen AZ kan nog belangrijk worden voor Ajax, aangezien de Alkmaarders met een achterstand van vijf punten theoretisch nog in de race zijn voor de tweede plaats. Erik ten Hag kan in de wedstrijd tegen VVV eveneens geen beroep doen op Nicolás Tagliafico. De linksback ontving in de wedstrijd tegen PSV twee keer geel en dus rood, en is zodoende automatisch voor één duel geschorst.


Gerelateerde posts

19 reacties

 1. Prinsengracht

  Siem de Jong wordt al weken ten onrechte in het veld gebracht door Ten Hag. Dat kan nu gelukkig een paar weken niet.

 2. Ajax 1

  Who cares…..seizoen is over. En inderdaad….nu kan siem even niet ingebracht worden. Teleurstellende comebackz

 3. Peter kopsterk

  Van mij had hij zeker 4 of 5 wedstrijden mogen krijgen. Best een grove overtreding

 4. Charka53

  Tagliafico is voor mij de beste op links wat een tomeloze inzet en ja Siem kan het niveau van Ajax niet meer aan en dat is op dit moment niet hoog dus die gaan we niet missen en we moeten nu gewoon zorgen dat AZ niet dichter bij kan komen dat moet mogelijk zijn , toch ?

 5. Wenen 1995

  Eiting niet bij de selectie gisteren, Siem wel….. Totaal in strijd met de filosofie van Ajax/Johan… GEEF DE JEUGD DE KOMENDE WEDSTRIJDEN DE KANS!!!

  1. Prinsengracht

   Ik dacht nog dat het was omdat ze Eiting vanavond wilden laten spelen. Maar hij speelt niet.

 6. Starks75

  Eiting is geblesseerd vandaar dat hij gister en vandaag niet bij selectie zit/zat.

 7. f-side64

  en het was ook niet s kom van ten hag om younes te verbannen want na Kluivert heb je haast geen flank spelers waar is cerny ? en waarom die Johnson geen kans !

 8. -buitenkantje rechts-

  Siem kreeg terecht rood.. smerige overtreding. Er wordt gezegd dat hij te laat kwam..volgens mij gewoon een bewussie.. Fico speelde slecht gisteren en had de grootste moeite met Lozano. Twee keer geel was terecht.
  Siem zal ik niet missen.
  Sowieso vind ik dat Ten Hag vanaf nu moet gaan bouwen aan het team, waarmee hij volgend jaar wil gaan spelen. Dus geen Ziyech, Veltman, KJH, Schöne meer in het veld.

  * mocht Ten Hag blijven…

  1. Litmanen

   Als scheids weet je dat je niet hoeft te fluiten als Lozano gaat rollen. Was een prima tackle voor de bal. En die had hij dan ook.
   Ook in de herhaling is het geen geel.

    1. Litmanen

     Als je niet wilt dat er op je gereageerd word, dan moet je hier helemaal niks schrijven. Dus ik reageer wanneer ik dat wil. En dan puur inhoudelijk.

     1. Litmanen

      Bovendien, nog iets anders, hoe vaak gaan we hier Schone nog afschrijven? Tot de volgende beslissende goal ?

Reageren is niet mogelijk.