Jong Ajax wint ook in tweede instantie van NEC en is koploper Jupiler League

Jong Ajax heeft maandagavond opnieuw gewonnen van NEC en is daarmee koploper geworden in de Jupiler League. Jong Ajax versloeg de Nijmegenaren onlangs ook al, maar omdat de thuisploeg Teun Bijleveld wegens een schorsing niet had mogen opstellen, moest de wedstrijd worden overgespeeld.

Op sportpark de Toekomst kwam de ploeg van trainer Reiziger na een klein half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Johnsen. Zijn 1-0 leek NEC te verlammen, want de Nijmegenaren, die toch echt moesten winnen om de titel in eigen hand te houden, kwamen amper nog over de middellijn. In de tweede helft kwam NEC iets meer in de wedstrijd en had het vlak voor tijd via Schuurman nog kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging hoog over. Door de overwinning heeft Jong Ajax één punt meer dan nummer twee Fortuna Sittard en heeft het de titel met nog twee wedstrijden te spelen volledig in eigen hand.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Lartey-Sanniez, Matusiwa, Mazraoui (58. Pasquali), D. de Wit, Nunnely (90+3. Sierhuis), Cassierra, Johnsen