Opstellingen psv – Ajax

Vandaag is een mooie dag om een kampioenfeestje te verstoren! Mocht Ajax vandaag winnen dan is de afstand tot de koploper weer verkleind tot vier punten. Joel Veltman krijgt het vertrouwen van Ten Hag na zijn schorsing en staat weer opgesteld. Danny Makkelie zal het uiterste van zijn kunnen moeten laten zien om deze wedstrijd, die om 16:45 uur begint, in goede banen te leiden.

Opstelling psv: Zoet; Arias, Isimat, Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Pereiro; Bergwijn, De Jong, Lozano.

Opstelling Ajax: André Onana;  Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximiliaan Wöber, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Related posts

208 Comments

  1. marcussboss

   Jaa! laten we hopen dat ze die lampies vanaf minuut 1 in de broekzak hebben! We stellen het nog even voor ze uit!!!

  2. Jagger

   Ontluisterend!
   Mijn cluppie gaf weer niet thuis in de wedstrijden waar het er echt om gaat,

 1. Koning Haarms Wolfs

  Wordt een k..wedstrijd, zegt mijn gevoel. Maar goed, als we maar winner. Als ze voor deze pot nog niet scherp kunnen worden, trap ze er dan maar uit ook.

  1. AjaxKat

   Ik verwacht ook een kutwedstrijd met een lucky penalty voor die kutclub daar. Maar ik verwacht eerder een gelijlspel. Als ze maar niet tegen ons kampioen worden. Die klap kan ik wat betreft Ajax dit seizoen niet meer aan. Dat ze kampioen worden is een kwestie van tijd, maar niet vandaag alsjeblieft.

  1. dickst14

   Ja inderdaad, maar zijn beoogde Deense opvolger vind ik ook niet veel. Hoop op een topdag van Kluivert en Neres. 2-5

   1. Prinsengracht

    Er zijn al twee opvolgers gekocht voor veel geld. Voldoen niet. Scouting mag ook mee met Veltman en Ten Hag komende zomer. Grote bezem moet door Ajax.

    1. Marc Overdwars

     2-5 omdat het in 1963 in het onderlinge ‘kampioensduel’ 5-2 werd voor psvee

    2. Marc Overdwars

     2-5 omdat in het vorige onderlinge ‘kampioensduel’ in 1963 destijds 5-2 werd voor psvee

  2. Jimmy1971

   Ik ben ook geen Veltman fan , maar in grote wedstrijden speelt hij meestal goed ..

 2. Ajax 1

  Prima opstelling. Als je het van je rechtsback moet hebben, gaat het toch niet goed. Als hakim, donny en de aanvallers goed zijn win je…..

  1. Ajax 1

   En ja, ik vind veltman ook niet goed genoeg voor Ajax, maar gewoon vol de aanval, dan komt de bal daar ook niet al te vaak.

 3. BobbyHaarms

  Natuurlijk hoop je dat ze die kutlampen in eigen huis stil krijgen. Maar aan de andere kant heb ik ook zoiets van: Drink die gifbeker dan nu maar helemaal leeg en laat de kritiek maar helemaal los over de club. (Nog meer) kritiek zorgt er (hopelijk) voor dat Sar en zijn maten nu eindelijk eens hun conclusies gaan trekken en opstappen. Want zoals nu kan het echt niet langer.

  1. Ajax 1

   Ik twijfel ook een beetje daartussen, maar dan overheerst toch dat ik ajax lekker wil zien spelen, elke wedstrijd

 4. BobbyHaarms

  Opstelling verder prima. Alleen Veltman past hier naar mijn idee met alle respect echt niet meer tussen.

  1. Litmanen

   Ach, dat heb ik met Ziyech. Maar Frenkie is geblesseerd. En de opvolgers van Veltman kunnen voor dat miljoen per jaar helemaal niets.

   1. Prinsengracht

    Jij vindt Messi waarschijnlijk ook niks. En vroeger vond je Michael Schumacher niks. Eddy Merckx. Mohamed Ali. En vele anderen waar normale mensen wel van genoten. Je wil graag anders zijn. Gefeliciteerd! Je bent het.

    1. Basisspeler

     Litmanen is een verbitterd oud mannetje dat door tegendraadse reacties te plaatsen aandacht hoopt te krijgen. Negatieve aandacht is immers ook aandacht.

     1. Finidi

      Nou ben het niet met litmanen in deze maar om Ziyech nou te vergelijken met Messi en dat andere illustere rijtje is ook weer overdreven, gewoon winnen verdomme en verders niks, die lui op het pluche blijven toch altijd zitten,zelfs toen Jopie er nog rondliep dus maak je geen illusies jongens( helaas ).

     2. Prinsengracht

      Het gaat niet over Ziyech en de anderen die ik noem. Het gaat over Nietmanen.

     3. heinz stuy

      Als je van de beste voetballer van Ajax op dit moment vindt dat hij er niet tussen hoort …… tja dan is het wel heel erg met je gesteld. Dan rest alleen medelijden, veel medelijden.

   2. BobbyHaarms

    Klopt, die zijn zelfs nog slechter dan Veltman. Zou er dan toch iets gruwelijk mis zijn met de scouting? Ik vrees van wel.

   3. Geroldkohlen

    jij bent niet goed jij hahahahahaha! Ik heb graag nog een ziyech erbij ,dan dat ik nog een jaar veltman in ons rood wit shirt zie spelen! jij houd niet van voetbal! nog even dan ga je nog zeggen dat veltman,een mooiere cross pass kan geven dan ziyech!??

   4. beni

    Frenkie gaat het ook niet worden, had er al moeten staan. Blessure gevoelig en wat hij speelde werd ik ook niet warm van. Massahysterie.

   1. BobbyHaarms

    Klopt Joep. En daarmee wordt gelijk het niveau aangegeven waarin Ajax zich bevindt. Een zeer bedenkelijk niveau..

     1. Moosie

      we staan gewoon voor lul hoop dat iedereen die ons bestuur klasse vindt blij is gvd

 5. Charka53

  Aan de namen zal het niet liggen aan de kwaliteit ook niet het gaat om de instelling en als die goed is kunnen we dat pisvee hun feestje verstieren . Succes Ajacieden

 6. JohnDoe77

  Sterkste opstelling denk ik, voor volgend jaar in ieder geval een rb erbij!

 7. Jimmy1971

  Winnen is ook nog eens belangrijk om AZ op de 3de plek te hpuden!!
  Maar het mooiste is vandaag het feestje verstieren ..

    1. Zlatan4ever

     Je bent echt een lulletje Heinz(AB) met zo’n zielige opmerking. Kan je niet beter over voetbal praten ? Daar is dit forum voor bedoeld

     1. Zlatan4ever

      Misschien moet jij je eens bekend maken met je eigen naam Stuy/AB/Whatever…
      Je liep laatst te bleren dat je al 50 jaar supporter bent maar je gedraagt jezelf als een kind van 5

     2. heinz stuy

      En waarom moet ik dat? Is jouw naam Zlatan? Ik zie van joyw kant domme kinderachtige neerbuigende opnerkingen over Ziyech. Daar geef ik commentaar op. Wen er maar aan.

     3. Moosie

      Dat is seis dat wist je toch lees zijn domme gelul maar na altijd aan het kwijlen bij die andere gek met zijn veltman het is nu 3-0 waarvan 2 doelpunten gegeven door veltman stadion in de hens en bij ons de directiekamer

     4. Zlatan4ever

      Ik ga niet onder een nickname “zuigen” naar andere personen Heinz.
      Jij moet wel heel veel gepest zijn in je leven sukkeltje

  1. M800M

   De ligt probeerde de boel nog te redden, deze goal kwam door wober en veltman die op zn dooie gemak terug komt lopen

 8. Koning Haarms Wolfs

  Tot volgend seizoen, hopelijk met een echte trainer en echter mannen. Als ze die tering erehaag maar laten, of die kutboer in z’n eentje laten vieren met die 040-boeren.

 9. Iamsterdam2015

  Ach, was er wat anders te verwachten dan? Geen van de ajax spelers geeft vanaf het begin af al thuis. Het is allemaal maar zo zo….en we zien wel mentaliteit!

 10. Iamsterdam2015

  En het erge is….. ik kan er niet eens rouwig om zijn. Waar ik mij afgelopen seizoen de nagels stuk beet en ergerde aan spelers/ trainer kijk ik nu zeer ontspannen..

 11. heinz stuy

  Is de wedstrijd nog niet aan het kantelen? Of zit ten Hag in de dugout een pilsje te kantelen.

  1. Litmanen

   Vreemd figuur ben je toch. Je mag blijkbaar van je vrouw nog steeds niet naar Fox kijken en zit vervolgens gedurende de hele wedstrijd commentaar te geven.
   Te zot voor woorden.

   Overigens AB, al zijn vrije trappen en schoten op doel waren weer tweede ring…

 12. JohnDoe77

  Prachtige bal van Ziyech! Jammer, maar KJ ging er vol voor. Hier moet je een beetje geluk hebben. Duidelijk is dat PSV heeft gedaan wat het wilde en nu het laffe spel gaat spelen.

 13. fjonkman

  Jezus, onvoorstelbaar.. ben je de betere, maak je kansen… maak je het weer niet af en krijg je em aan de andere kant gewoon koud om de oren. Ergens nog terecht ook! Dit elftal mist echt killer instinct. Op deze manier wordt je nooit meer kampioen…

 14. Finidi

  Die broer van Siem is een bieze matennaaier, bah wat een kwal in het veld en dat Psv voetbalt jaren 90 moffenvoetbal!

  1. JohnDoe77

   Tsja; het spel van Ajax dit seizoen zag er ook niet uit. Zij worden kampioen, wij niet…

 15. Zlatan4ever

  Als Ziyech nu wat “soberder” zou spelen ipv de magnifieke pass willen geven … dan komen ze misschien wel aan

  1. heinz stuy

   Zeggen dat Zitech soberder moet spelen staat gelijk aan “kill elke creativiteit en ga alleen maar breed spelen” kortom, laat elke Ajax gedachte varen. Voor mij geen optie.

 16. Ajax 1

  Wat staan we toch te kutten in de verdediging, man man man…..middenveld en aanval speelt wel redelijk maar als je zo veel ruimte geeft en je laat aftroeven in kopduels….

 17. fjonkman

  Wat een afgang… we worden gewoon vernederd, afgetroefd en we laten ze gewoon kampioen worden. Om je KAPOT te schamen!!!!

  1. JohnDoe77

   We laten ze niet kampioen worden; Pisvee pakt ons in! Zijn vol voor de 1-0 gegaan en laten zich nu afzakken, geef ze eens ongelijk. Het is jammer, maar wel duidelijk dat dit Ajax de titel niet verdient dit jaar!

  1. Moosie

   Ja gewoon de hele verdediging in de spits en ook niet meer op eigen helft komen Onana zoekt het maar uit misschien scoren we dan nog een keer en dan worden we nog kampioen

 18. Arnold711

  Makalie is de belangrijkste man op het veld. Alles in voordeel Philips. Zeker een nieuwe tv nodig.

  1. Iamsterdam2015

   Precies ajaxfoort. Ik begrijp de frustratie van sommige mensen hier. Ik heb dat zelf ook gehad tot een maand geleden…… het ligt niet aan de scheids of aan het voetbal van psv of aan de kleur van de douchetegels in het pisvee stadion. Het ligt aan mentaliteit en inzet en de wil om te winnen. Als ik al zie hoe ze deze wedstrijd beginnen….bah. Dan kan je een ( optisch) veldoverwicht hebben……. twee aanvalletjes en je staat 2-0 achter……dan doe je toch iets dramatisch verkeerd. ….en het gaat alleen maar erger worden. Et deze inzet van de spelers en de manier van speln van de trainer. Nou nog 45 minuten en ze zijn kampioen en onze martelgang van seizoen 17/18 is voorbij.

   1. Ajaxfoort

    Ja ik ben het met je eens. De opvreet mentaliteit zit er niet in bij dit team. En dan word je geslachtofferd. Er moet echt veel gebeuren in de zomer. Gelukkig komen er nog wat verse krachten bij. Maar mentaal moet er met name een knopje om.

 19. toonvs

  Effectief met kansen om gaan heet dat. Ajax bal bezit geen kans. Ongeloofelijk wat een verdedigers zeg de man zestig miljoen. Een van de zes wedstrijden waar hij er moet staan ik zie het. Wober bagger.

 20. M800M

  Godverdomme klopt weer niets van achterin. Ga je kapot schamen met zn allen. Kutdebielen? Ga maar lekker af en pleur die debielen die zich directeur noemen er uit anders komt er nooit verbetering!!!! 4 jaar geen kampioen en ook alleen maar slecht spelen en nu ook nog vernederd worden. Ik heb mijn portie voor dit seizoen wel gehad, tv gaat uit hier

  1. Alabe

   Precies, als we het verdedigend laten afweten zullen we voorin heer en meester moeten zijn

 21. EvdB

  Verdedigt die Veltman weer slecht. Geen poot uitsteken bij een voorzet. Prutser.

 22. Zlatan4ever

  Waar is onze “beste” speler nu ?
  Strooit met lange ballen en word overlopen op het middenveld

   1. heinz stuy

    Zlatan heeft hekel aan Marokkanen. Gewoon feit als je een speler er zo uit pikt.

    1. Zlatan4ever

     Er is maar 1 persoon waar je als normaal denkend mens een hekel aan kan krijgen en het is niet Ziyech. Ra ra ra wie dan wel…..

 23. Koning Haarms Wolfs

  Teveel kutjes op het veld, een mongool als trainer. Je zou bijna hopen dat iemand op de terugweg de bus de berm in snijdt… kansloos hoopje stront, alles bij elkaar.

 24. EvdB

  Verdedigt die Veltman weer slecht. Geen poot uitsteken bij een voorzet. Prutser.”(

 25. Arnold711

  Ik zeg je, Onana weg, de Ligt weg, Zyiech weg, Veltman weg. Einde seizoen. Jammer.

 26. Koning Haarms Wolfs

  Laat ze allemaal opflikkeren, zit er niet 1 met wat karakter bij….

 27. Hazez

  Zo slecht speelt ajax helemaal niet maar die kak psv wint zo het hele seizoen al gggrrrrrr

 28. Kevke87

  als je siem de Jong erin brengt maar vergeet dat je verkeerde benen op de vleugels hebt, heb je nog niks aan 2 koppers in het midden

 29. JohnDoe77

  Worden totaal weggespeeld; van harte PSV! Ajax had het niet verdiend dit seizoen.

 30. Finidi

  Echt , ik heb nog nooit zoiets over een ajacied gezegd maar wat is die veltmab een technisch beperkte stumperd! NIET te GELOVEN!!

 31. Zlatan4ever

  Wederom goed ingegrepen door de verdediging, het inbrengen van Siem was ook een goede zet…KANSLOOS

 32. JohnDoe77

  Dit kan er ook nog wel bij; onze fans die denken dat je een ruk seizoen moet afreageren op fans van de tegenstander. Wat onwijs zwak! Ga je schamen!

 33. Ajaxfoort

  Onana is weer erg zwak. Staat doelloos ergens bij de middenstip af en toe maar als ie er moet zijn pakt ie een schot uit stand vanaf 16 meter niet. Sorry maar dan ben je echt een zwakke keeper. Ik denk dat er geen club is die interesse zal hebben, net als dit jaar, maar we moeten echt van hem af.

  1. Ajaxfoort

   Ja dat is zo. Stel dat hij er niet had gestaan… misschien was het dan geen 3-0 geworden maar 0-0 gebleven.

 34. Ajax 1

  Waarom siem de jong iedere keer. Breng gvd dolberg…..wat een drama. En dan te bedenken dat op het verdedigende na ik de eerste helft zo slecht nog niet vond…..

 35. Zlatan4ever

  Uithuilen en op nieuw beginnen,
  volgend seizoen het geheie 11tal maar op de schop. Zo kunnen wij niet verder.

 36. Zlatan4ever

  En zoals eerder gezegd met een “echte” verdediging. Voor mijn part allemaal uit Argentinie, daar kunnen ze echt verdedigen

 37. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat deze vernedering van ons Ajax de ogen eindelijk opent. Miljoenen besteed aan middelmaat.. opleiding verkwanseld.. Nog erger.. We zijn onze identiteit verloren.
  En dit allemaal onder leiding van “voetbaljongens”.. De bezem moet erdoor!! In alle lagen.. Ik hoop dat het vuurwerk een opmaat is voor wat er in Amsterdam gaat gebeuren..
  DE MAAT IS VOL!!

 38. Arnold711

  Rest van het seizoen maar onze spelers van volgend seizoen opstellen. Weten we meteen wat we te kort komen Marc.

 39. Codilo

  Deze nederlaag kan gebeuren, ten hag en de 11 hebben het eerder laten liggen. Zijn veel spelers onder ten hag slechter geworden !

  1. AjaxKat

   Nee deze nederlaag kan echt NIET gebeuren. Ten Hag wist vanaf begin van zijn aanstelling dat dit dé wedstrijd van het seizoen was. De reden waarom veranderde gaandeweg, dat kan door verliespunten wel gebeuren. Maar niet dat die kutclub uitgerekend tegen ons kampioen moet worden… dat had hij moeten voorkomen. Misschien dat de situatie Nouri de doodsteek was voor dit seizoen maar het kwam voor mij ook door 2x bestuurlijk falen. 1x met de situatie Bos/Bergkamp die dooretterde. Dat hadden ze in een vroeg stadium de kop in moeten drukken. En later met het ontslaan van Keizer midden in het seizoen. Dat was vragen om moeilijkheden. Niet dat Keizer een LvG is of zo want na dit seizoen mocht er van mij een nieuwe coach komen. Maar de keuze van Ten Hag was ook een bestuurlijke fout.
   Sterkte allemaal met het verlies. Ik volg Ajax sinds de jaren 80, kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets beschamends heb gezien als dit. Voetballend de grootste rivaal tegen Ajax kampioen laten worden. Ik ben even voetbal-af.

 40. Hazez

  Volgend seizoen zal het alleen maar minder zijn als ziych en de ligt en onana weer weg zullen gaan .. en overmars zijn hand weer op de knip houd 175miljoen op de bank volgens mij !! Die hoort gvd op het veld te staan …. geleliciteerd vieze kut boeren bent er maar wreed mee !!!!

 41. Iamsterdam2015

  En de afgang wordt alleen maar groter als je bekijkt hoe dit allemaal tot stand is gekomen. Vroeg uitgeschakeld in europa, vroeg uit de beker door twente die op het moment niet eens weten dat er lucht in een bal zit laat staan een wedstrijd winnen….en nu afgedroogd door psv. Ach je kanhet slechter treffen…..of niet??

 42. schoppenisvoorlosers

  Weg met Ten Hag. Ga nou geen Labyad voor hem kopen. Dat wordt anders het zoveelste gevalletje Gebaren Naar Het Publiek als er kritiek is. El Hamdaoui, Ziyech, prima spelers, maar hun ego verpest het hele team. Geen ellende meer binnenhalen. Eens met Prinsengracht: goede trainer aanstellen en jeugd opstellen. Er is zat talent!

  1. Zlatan4ever

   Kijk maar uit “schoppenisvoorlosers” om een rijtje noord-afrkaanse spelers te benoemen als spelers met een gevoelig ego anders word je voor racist uitgemaakt door AB a.k.a Heinz Stuy a.k.a sukkeltje

 43. Prinsengracht

  Ik verwacht dat Sar morgen zijn vertrek aankondigt. Ten Hag moet ontslagen worden. Een echte trainer kan wel wat met de meeste van deze spelers.

 44. Ajax 1

  Dit is een passen einde van deze competitie. Als het dan toch mis gaat, dan maar zo, want dan worden een aantal mensen misschien wakker….

 45. Jagger

  Ontluisterend!
  Wat heeft mijn cluppie zich weer niet geweerd in de wedstrijden waar het er echt om gaat!

 46. PvL020

  In de winterstop 2 punten achter Pisvee mét Keizer en met ten Hag 10 punten achter… ik zeg niks meer…….

 47. Jeroen68

  Dat wordt exit van der Sar, ten Hag, Schreuder en Winter. Uithuilen en we gaan weer opnieuw beginnen.

 48. Alabe

  Als je dan weer de reactie hoort van Ten Hag bij studio sport.. Noemt het naief… Zal nooit naar zichzelf kijken. KWAL

 49. defstroyer

  Ajax wordt de eerste 5 jaar geen kampioen meer let maar op we zijn al afgezakt tot het niveau van luxemburg de winaar plaatst zich voor voorronde CL het is in en in triest

 50. Bert Betondorp

  Nou weten we het. Ajax verliesr van psv 3-0 de thuiswedstrijd in de JC ARENA
  Was een uitzondering van Ajax in de competitie, die wispelturig was, te veel e
  Onnodig wedstrijden verloren. Een coach, ten Hag die blijk heeft gegeven het niet te kunnen bij Ajax. Dus……

 51. Bert Betondorp

  De dag van de waarheid. De wedstrijd van de waarheid. Het moet anders en vooral beter. Hoe. Lang nog zo…..

 52. Cootje Adriaanse

  Iedereen nu terecht over de zeik en teleurgesteld, maar iedereen is ook weer heel snel weer vergeten.
  Let op: er gebeurt geen ene reet. Ten Hag blijft zitten, Van der Sar blijft zitten, een spelertje vertrekt naar een buitenlandse middenmotor, wij trekken een onbekende buitenlandse speler aan onder het mom van “kan een grote worden” en zodra de selectie weer zijn duurloopje doet in het Amsterdamse bos, lopen de eersten hier alweer te verkondigen dat we de beste zijn en kampioen gaan worden.
  Jan Publiek trekt zijn portemonnee wel weer voor een nieuwe seizoenskaart en graag het thuis- en uittenue.

  En in november ziet het er weer eens somber uit in Amsterdam. Uitgeschakeld in de CL, Europa League en een achterstand in de Eredivisie. En waarom?

  Omdat er dan nog steeds een incompetente trainer en bestuur zit, omdat er nog steeds geen dragende spelers op het veld staan, omdat iedereen maar vooral blijft denken dat we heel goed zijn maar dat in praktijk toch wel een beetje vies tegenvalt.

Comments are closed.