Ajax faalt volledig in strijd om landstitel en verliest met 3-0

Ajax had zondagmiddag maar één opdracht en dat was om het Psv behoorlijk lastig te maken in de strijd om de landstitel. Trainer Erik ten Hag gaf voorafgaand aan de wedstrijd nog een bevestiging van dat doel maar de spelers van Ajax zakten allen volledig door het ijs en verloren de wedstrijd uiteindelijk met 3-0, en ook nog eens met negen spelers.

Vanaf de eerste minuut had Ajax meer balbezit maar wist dat niet uit te drukken in kansen en speelde Psv, zoals het hele seizoen, een matige wedstrijd en liet het niet zien dat het streed om de landstitel. Echter door veel balverlies van Ajax op het middenveld speelde het de thuisploeg in de kaart en kwam Ajax na een klein half uur op achterstand door een doelpunt van Pereiro. Klaas-Jan Huntelaar kreeg niet veel later een opgelegde kans op de 1-1, maar stuitte op de uitstekend uitgekomen Jeroen Zoet. Vlak voor rust kreeg Ajax het deksel op de neus en scoorde De Jong uit een kopbal de 2-0. Na de thee kwam Siem de Jong in het veld voor Max Wober maar het duurde niet lang voordat de vernedering compleet was en Bergwijn scoorde de 3-0. . In de slotfase kreeg Nicolas Tagliafico zijn tweede gele kaart na een charge op Lozano. Siem de Jong maakte het nog bonter en mocht direct inrukken nadat hij zijn noppen op het been van Santiago Arias plantte. Met nog drie wedstrijden te spelen kan het seizoen als verloren worden beschouwd en daar zullen in de Johan Cruijff Arena de komende weken nog wel wat hartige woordjes over worden gesproken.

Psv – Ajax 3-0 (2-0)
’25 Pereiro 1-0
’38 L. De Jong 2-0
’54 Bergwijn 3-0

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Hendrix (Psv), Onana, Neres (Ajax)
Rode kaarten: Tagliafico, S. De Jong (Ajax)

Opstelling psv: Zoet, (/89 Room),  Arias, Isimat, Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Pereiro; Bergwijn, (/73 Luckassen), De Jong, (/56 Ramselaar), Lozano.

Opstelling Ajax: André Onana;  Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximiliaan Wöber, (/46 Siem de Jong), Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, (/85 Noussair Mazraoui),  David Neres, Klaas Jan Huntelaar, (/69 Kasper Dolberg), Justin Kluivert

 

 

Related posts

180 Comments

 1. Ajax 1

  Het enige juiste woord….faalt volledig. Kan niets anders van maken. Wat een contrast met de thuiswedstrijd tegen ditzelfde psv. Dat zegt nml dat het echt wel kan met dit team, maar dan moet je dus de juiste trainer hebben.

  1. dickst14

   Veltman, veltman en Veltman. Dat was de zwakste schakel. Ze zeggen altijd dat de ketting net zo sterk is als zijn zwakste schakel. Dat klopt dus. Zo wordt Ajax nooit wat. Veltman op het veld en de misbruiker vd naam Litmanen op deze app brengen Ajax aan de afgrond.

   1. Amoebe

    Goh jij gaat meteen weer je prive oorlogjes voeren hier!!

    Ik denk dat we ons gewoon kapot moeten schamen en allemaal wat minder hard van de toren moeten schreeuwen.

    1. Litmanen

     Ik denk dat Veltman en De Ligt, samen met Onana de enige voldoendes waren vandaag.
     Maar ja, ik heet geen dikkiedik.

     1. dickst14

      Nee gelukkig heet jij geen Dick. Pffffff het is maar een naam maar toch. Veltman was erg goed, ik denk de beste. Nu rustig aan en morgenochtend huisarts. Het is echt het beste voor je. Waarschijnlijk gaat dit iets langer duren dan gepland. Waarschuw eug als je weer vrij bent. de rest maakt het niets uit

 2. vak411

  gelukkig is het over. nu bouwen aan een nieuw team. geef ten Hag tot november. star trek je conclusies..

 3. heinz stuy

  Zag ik nu goed. Vd Beek moest aan de linkerkant spelen ipv rechts? Ga je in zo’n wedstrijd wat anders proberen? Ik zag op gegeven moment vd Beek, Schone en Ziyech aan de linkerkant. Niet zo gek dat je middenveld wordt overlopen. Waarom de Jong erin. Waarom niet Mazraoui veel eerder ipv Neres. Ik zal het wel niet snappen en ten Hag wel.

  1. Yindi

   Ja Heinz, dat zag je goed. Ben er ook stil van. Tot nu toe nog geen commentaar gezien van onze professor uit Utrecht. Zou die nog (te) hoog in de concent. zitten?

    1. Yindi

     Dat we verloren hebben is de schuld van Hakim denk ik. Litmanen weet dat vast wel.

     1. heinz stuy

      In de samenvatting alleen van Ziyech kunnen genieten. Zal wel verkeerd beeld zijn denk ik.

     2. Litmanen

      Omdat je niks gezien hebt: Hakim heeft een aantal pracht passes gegeven. Een zelfs op Veltman die Huntelaar een niet te missen assist gaf.
      Verder heeft Hakim vooral balverlies geleden, net als VdBeek, Kluivert en Neres.
      Schone speelde redelijk en werkte zich tenminste uit de naad.
      Verdedigend was het niet best. Nico en Wober erg zwak.
      Veltman en De Ligt voldoende, Onana prima.
      Huntelaar kansloos, geen bespeelbaar bal gehad.
      Zo, neem volgend jaar maar een Foxje, scheelt een hoop werk.

     3. Zlatan4ever

      Litmanen,
      Jij hebt de zelfde wedstrijd gezien als 90% van de kijkers
      Waaronder ik. Een juist verslag van de wedstrijd

     4. heinz stuy

      Als jullie twee het eens zijn is het voor velen duidelijk. Het was anders. Vooral die opmerking “veltman voldoende” hilarisch ??? dus Litmanen …. optyfen met je uitdagende gedrag de hele tijd. Ga maar in je slachtofferrol, debiel.

     5. -buitenkantje rechts-

      Praat aub voor jezelf.. en denk aub niet dat JIJ voor 90% van de kijkers praat.

     6. dickst14

      Ben jij net zo gestoord. Ga korfbal kijken dan valt het niet op als je er geen verstand van hebt

     7. Ajax 1

      Deels eens, maar op een aantal punten niet. Schone verspeelde begin wedstrijd een paar cruciale ballen. En dat is op het moment dat je in de wedstrijd probeert te komen. Die vrije trap van Schone was typerend. Ze zoeken die bal nog in Duitsland. En doordat er zo veel in de verdediging slecht waren was het gatenkaas en gingen de goals er veel te makkelijk in. Nico en Wober waren echt slecht, maar veltman was ook niet best. En de ligt kan het niet alleen.

      Neres vond ik nog wel redelijk, daar ging af en toe nog dreiging van uit. Kluivert en huntelaar echt totaal niet gezien.

      Verder middenveld collectief minder dan psv, maar vind niet dat het probleem vandaag bij ziyech em vd beek lag. De rest eas vooral heel zwak.

     8. Ajax 1

      O ja, en onze ten hag die standaard siem de jong in lijkt te willen zetten…..die heeft werkelijk niets gepresteerd dit seizoen. Ik had dolberg voor kluivert erin gezet in de rust en dan iets opportunistischer voorin.

     9. Litmanen

      Jezus, één keer mist Schone een vrije trap. Als je dit bij Hakim zou doen moet je elke week een hoop bijdragen maken.
      Hakim vandaag niet EEN KEER TUSSEN DE PALEN.
      Daar hoor ik je dan niet over.

      Ga nou niet de enige speler afvallen die regelmatig wél een vrije trap binnen schiet.

     10. Ajax 1

      Ik vind Schone een prima speler, maar gisteren was hij gewoon slecht. Verder geef ik aan dat ons middenveld minder was dan PSV, dus daar hoort ziyech bij. Ik zei alleen dat daar niet het probleem lag. Onze verdediging en schone die ervoor stond was onthutsend zwak.

      Overigens schoot ziyech wel een bal tussen de palen in het begin vd wedstrijd. Zoet pakte die bal. maar dat betekent niet dat ik ziyech goed vond spelen……

      Ik kijk per wedstrijd wie er goed is of niet. Ik heb mijn favorieten maar ben niet blind….

     11. paullus

      schone redelijk kom op man de 1_0 waar was schone het was toch zijn man die scoorde
      hoeveel baal verlies had hij deze wedstrijd weer
      nee de man kan het echt niet meer aan dat is het zelfde met s de jong

     12. Geroldkohlen

      veltman een voldoende! zeker goede wiet dat je aan het roken bent!!! ??????????

     13. Litmanen

      Gevaar? Welke minuut, dan check ik het even.
      Geen één bal tussen de palen gemikt, géén één!!!!!

     14. -buitenkantje rechts-

      Voor gevaar zorgen doe je door openingen te zien voor andere spelers.. met steekpassjes aanvallers in kansrijke posities te zetten. Combinaties aangaan bv.. Wat jij doet is goedkoop proberen te scoren.

     15. Geroldkohlen

      laat weer eens zien dat je de ballen verstand hebt! hou gewoon je mond, er is geen enkel woord dat jij schrijft serieus te nemen het is echt onzin! Heb je die echte cross passes gezien ,schei toch uit man!

  2. Prinsengracht

   Donny speelt al weken delen van een wedstrijd vanaf links. Dat moet je toch opgevallen zijn. Want volgens mij niet alleen in uitwedstrijden.

   1. heinz stuy

    Is mij bij thuiswedstrijden totaal niet opgevallen. In ieder geval niet op deze manier zoals tegen PSV. Dat je wel eens wisselt van kant kan, maar nu was hij gewoon linker middenvelder. Het klopt van geen kant.

 4. Kevke87

  SCHANDELIJK!!
  onmiddellijk ingrijpen om Ajax weer terug te brengen naar waar wij horen!! die ingreep is heel simpel. Plan Cruijff uit de la halen en de mensen weer die het kunnen uitvoeren terug op de juiste plaats. Sar weg, Henrichs weg, Hag weg. Terug: Jonk, evt. Bergkamp onder bepaalde voorwaarden. Molenaar en van Duivenbode.
  van de kutbeurs af

  JC Arena overnemen of eigen stadion bouwen ín Amsterdam.

  Jeugd weer op 1

  nieuwe hoofdtrainer, praat eens met Bosz, anders de Boer met een budget want al die jaren (saai) voetbal, moest hij hetdoen zonder aangekocht materiaal. bewonderenswaardig, want hij maakte er nooit een punt van.

  1. Cees1966

   Wat een slap gelul zeg met je jeugd, je ziet wat er van komt….. Al 4 jaar helemaal niks, investeren moet je en niet alleen in jeugd!

  2. afcwil

   ja kevke87
   echt schande ik heb er echt geen woorden voor .Ik zeg ja bosz of de boer of misschien stam want dit gaat niet meer

 5. Topclub

  Wat verlang ik terug naar het Ajaxspel onder Peter Bosz. Toen vaak op het puntje van je stoel. Verrassend, gemotiveerd en meestal overtuigend. Weinig meer van te zien vind ik. Wat is er voor nodig om dat terug te krijgen? Als rijkste club met een onvolprezen jeugdopleiding ontbreekt het blijkbaar aan slimme, effektieve en toegesneden maatregelen om de gewenste resultaten te bereiken. Jammer, want voor een geslaagd volgend seizoen met Ajax als kampioen moet er echt snel wat gebeuren.

  1. ems

   Bosz terug beste optie en vdSar niet langer laten bungelen, maar een echte directeur op die plek (al is dat geen makkelijke opgave om die te vinden)

 6. JohnDoe77

  Dat Ajax faalt in de strijd om de landstitel is al het hele seizoen een feit. Eerlijk is eerlijk; als je deze wedstrijd ziet is het ook terecht dat PSV boven Ajax staat. Wordt nog hard knokken om de laatste potjes winnend af te sluiten!

 7. ajaxpers

  Nog erger dan het falen is de nabeschouwing en het hoofd van Ten Hag aan te moeten horen. Die vent is 100% ongeschikt. Frank de Boer kom aub terug

  1. beni

   Frank de boer??? En dan 90min balletje terug, was ook niet om aan te zien en in Europa totaal vernederd.

  1. De Nees

   Bert is dus geen erehaag geweest? Erehaag voor die laffe schijtbakken, juichende pisvlekken en uitgerekend tegen Ajax was wat te veel vernedering allemaal, daarom niks gekeken. ?

   1. De Nees

    Ok dus geen erehaag. Mooi, sorry Bert, ben wat hardcore tegen pisv. Met eerlijk bekennen voor een feyenoord zou ik er niet eens mee zitten, niet leuk maar ach… Maar voor die lampjes aub niet. Ben ik maar ‘s een keer onsportief. ?

  1. Charka53

   Nou VanDattem daar schiet je niets mee op diegene van deze wanvertoning
   zijn het die zich moeten schamen wat een instelling wat een slecht spel van wie moeten ze zo spelen het wordt met de week slechter wie gaat dit omkeren Ten Hag ?? ik denk het niet.

 8. De Nees

  Kijk liever over het gehele seizoen wat er loos is. Talent genoeg, handige spelertjes en meesten vooral jong maar dit is geen succesvol recept voor een heel seizoen. Repeating factor en al heel lang aan de gang, nagenoeg alle seizoenen vanaf 2000. Fysiek en mentaliteit ontbreekt bij Ajax, jonge jeugd kan dit niet opbrengen, loopt het niet wat veel gebeurt in het seizoen dan kan je niet verwachten dat deze jonkies opstaan. Ajax denkt dat alles met veel jeugd, techniek en lichtvoetigheid gewonnen kan worden. Je kan echt wel het Ajax voetbal spelen plus gecombineerd met fysiek en mentaliteit maar dat is een vies woord bij Ajax, men is liever eigenwijs dan reëel. Als iemand komt met die 4 titels van Frankje, kan iemand deze slaapkop even wat bijbrengen? Zelf niet veel trek meer in. ?

  1. ajaxhoger

   Juist Nees , daarbij opgeteld dat er lopen die over de datum zijn of totaal niet voldoen , en een slechte trainer .
   Het voorspeld niet veel goeds voor de komende jaren als er niks veranderd ,

  2. De Nees

   Vanaf 2000 tot 2018 is Ajax slechts 6 keer kampioen geweest, wat moet je dat wel niet zeggen? Waaronder de laatste 4 met Frank, is al veel over gezegd, begin ik maar niet over. Er is iets structureels mis met de gedachte van de teamsamenstelling, terwijl ze het meeste geld en know how hebben. Snappen maar niet wat er hedendaags gevraagd wordt in het voetbal en hopen elk jaar weer op die unieke bulls-eye hit: een team vol jonkies, techniek en sprankelend voetbal die iedereen wegtikt. Ach dat lukt vast wel een keer, ik denk zo eens in de 40 jaar met wat geluk. We kunnen Ten Hag de schuld geven, bakt er idd niks van, maar dat heeft geen zin, je moet structureel een ander concept bedenken. Maar we gaan volgend seizoen vrolijk verder op dezelfde voet, wat boeit het eigenlijk als de centjes maar binnenkomen toch?

   1. heinz stuy

    Het gaat met name om de manier van spelen. Daar gaat het fout. Bosz wist die snaar veel veter te raken en dan kan je zelfs met een redelijk jong elftal potten breken. We hebben echter drie ervaren rotten nodig. In elke linie een. Die kunnen van buirenaf zijn omdat ze dan ervaring meebrengen. Maar ook dan kooen ze vaak onervaren jonkies. De te hniek komt er in de huidige speelwijze niet uit en dat is doodzonde.

   2. De Nees

    Ajax is ook niet bezig met een sterk team samen te stellen Stuy, maar aankopen/ zoveel mogelijk jeugd inpassen en daarna met veel winst verkopen, da’s hoofdzaak, als het ook toevallig prijzen pakt dan is dat meegenomen maar is eigenlijk bijzaak. Jaren 80 en 90 hadden Ajax teams altijd een juiste evenwicht in jeugd en ervaring, ten 2e was de functionele kwaliteit (basiskwaliteiten waar Johan het altijd over had) altijd goed verzorgd, gemiddelde leeftijd was ook nooit onder de 21 jaar. Al deze ingrediënten zijn vanaf 2000 niet meer aanwezig en kijk naar de resultaten. Het heeft geen zin om ontslagen te eisen en nieuwe namen te noemen, daar ligt in 1e instantie het probleem niet, dat is symptoom bestrijding. Let maar op volgend jaar rond deze tijd benoemen we weer precies dezelfde problemen waarom het niet goed gaat.

 9. M800M

  Sar rot op man, je hebt alles naar de klote geholpen. 2x in één seizoen de verkeerde trainer aangesteld. En het team wordt alleen maar slechter, en De paar talentvolle spelers die we hebben willen allemaal vertrekken. De ligt, Onana, Daar is geen vervanging voor! en in de jeugd loopt ook weinig wat er volgend seizoen al kan staan.. echt heel chil gvd, volgend seizoen weer 450 euro naar een kaart waar ik elke week alleen maar chagrijnig van wordt. Nu al zin in, bah!

 10. Charka53

  Dit was toch echt Ajax onwaardig het enige wat Ajax was , waren de shirts en wat er in zat kunnen geen ajacieden zijn wat was dit slecht als dit het werk van onze nieuwe trainer is trek dan maar je plan en ga weg.

 11. Forever nr14

  Het word toch echt tijd dat deze prutsert zijn conlusies trekt en aangeeft dat meteen vertrekt, ongelooflijk wat een nietsnut van een trainer zeg! Die is er alleen maar om Ajax een hak te zetten slappe Utrechter bah!!

  @SAR GA JIJ OOK FF OPZOUTEN EN NEEM DIE BRABBELAAR MET JE MEE! STELLETJE CLUB SLOPERS BAH OM JE KAPOT TE SCHAMEN DIT

 12. Forever nr14

  Maakt me geen flikker uit, de club van weleer is dood en dood ziek, kleuters zijn het en geen kerels die opstaan en er eens inbeuken, en dan ook nog deze trainer, echt niet te begrijpen wat een flapdrol! Ik ga niet zeggen Ajax onwaardig want wat stelt Ajax zekf voor nog!? Wat HS zegt vanaf 2000 6x kampioen!!!dat is voor zo’n club erg beschamend! Vandaag zag je ook weer dat er totaal geen daadkracht of kerels zijn die opstaan! Zelf op hoog niveau gespeeld, maar onder zo’n trainer zou ik het ook niet meer weten. Er moet nu toch echt iets gebeuren neem ik aan! Maar ja dat roepen we al sinds “de overgang van de meer naar deze beton bak” en toen iedereen zich belanrijker vond en vind dan de club!! Ziek dood ziek, geen seizoen kaart meer voor mij voorlopig €450 voor wekelijks je te zitten schamen, amehoela niet meer!!!dan maar na 40 jaar ff niets meer met dit Ajax te maken hebben, schijt eraan!

 13. a.p.

  Wat een afgang!!! maar ik blijf supporter!! tot donderdag in de Arena. We moeten het jaar afmaken en volgend jaar???????

 14. a.p.

  wat zeg je Freddie niet tegen 040 nou nou dit was een grote Afgang met 3-0 verliezen en ook nog 2 Rode kaarten, Verantwoordelijken neem je verantwoording en zeg …………tot ziens

 15. Hanski

  Echte supporters onderscheiden zich nu van succes en teletext “supporters”…
  Natuurlijk teleurgesteld na weer rampzalig seizoen! Voorbereiding was extreem, nooit over dat dieptepunt kunnen komen!
  Totaal geen leiding door Edje vd Sar, kan hij ook niets aan doen als onervaren eindverantwoordelijke!
  Ajax is heel veel jeugdig talent, dat schreeuwt om ervaren leiding!
  Dus geen Jonk, Molenaar, Ling en andere lichtgewichten die JC nalullen (iets wat altijd op ern fiasco uitdraait….ze hebben nl nog nooit iets bereikt!!!!)!
  Stevige mannen die resultaat kunnen boeken, ervaring….dat brengt rust! Welkom Van Gaal, Laudrup, Rijkaard, Bruin Slot, Hoek en Gery Vink voor de jeugd…
  Half juni starten met trainen…team building, alle surrogaat toppertjes als kluivertje, neres, donny, frenkie en dolberg gewoon kei en keihard aanpakken….jochies hebben niets bewezen en moeyen volgend jaar laten zien dat ze Ajax waardig zijn….
  Mijn mening, net als van alle anderen gespeend van enige kennis (anders zat je niet op dit forum….) ?
  Volgend jaar de 34e maar vieren ?

  1. Litmanen

   Geweldig Hanski. Ik hoop dat AB dit leest, of anders Heinz Kroket!
   Humor man. Inderdaad txt supporters. En allemaal kenners hier hahahaha.
   Hoewel ik natuurlijk de enige échte kenner ben;)

  2. M800M

   Ik heb dit al eens eerder betoogd; Een echte supporter doet zijn mond open en zegt er wat van als zijn club naar de klote wordt geholpen. Mensen die dit wanbestuur blijven goedpraten vinden de gang van zaken blijkbaar niet erg en zijn in mijn ogen dus de nep-supporters. (Ben het wel met je eens dat er nu eens een sterke persoonlijkheid met ervaring de leiding moet krijgen)

 16. Zlatan4ever

  Ten Hag is hoofdverantwoordelijk voor dit debacle. Snapt er niks van, we hebben echt een ervaren man nodig , of twee (Schippie en Jonk)

  1. Litmanen

   Schip, Bosz, De Boer, als er maar iemand komt die ons weer trots maakt.
   Ten Hag is een schande, in elk opzicht.

 17. Ralph

  Beste vrienden en echte Ajax supporters, aan het begin van het seizoen hebben we de prachtige voetballer en held Nouri verloren. De impact hiervan is enorm geweest op alle spelers. Het is bijzonder hoe het team dit heeft opgepakt. Marcel Keizer heeft hier een bijzondere rol in gespeeld. Jammer dat hij het seizoen niet heeft mogen afmaken. Laten we Ten Hag nu steunen voor het volgende seizoen. Wij zijn Ajax, en dragen dit verlies met respect voor PSV.

  1. EugAjax

   Ralph, ik ben dit eens. Sinds het verlies van die prachtige voetballer en bovenal mens kon het al niet anders dan een rampseizoen worden. Ik ben ook blij dat je Keizer in dit verband noemt. Echt een bijzondere rol, en ondertussen kreeg hij elftal uiteindelijk ook nog aan voetballen.

  2. -buitenkantje rechts-

   Klinkt logisch..is het niet Ralph. Nouri was vreselijk.. je kan he spel onder Ten Hag daar echter niet op afschuiven. Dit is puur aan de trainer. Dus deze trainer is onlogisch.. logisch?

  3. Prinsengracht

   Goed bedoeld Ralph. Maar ik ga hem niet steunen. Ik hoop dat hij morgen ontslagen wordt

  4. beni

   Tegenslagen horen bij het leven en er word veel te overtrokken op gereageerd. Afgelopen zondag overleed er een jonge wielrenner van 23 jaar daar word veel volwassener mee omgegaan. Zal me wel niet met dank worden afgenomen.

 18. Hanski

  Zlatan, ervaren? Schip en Jonk? Wat hebben zij voor ervaring als trainers? Genoeg beginnende trainers kans gegeven lijkt mij..Ajax is geen stagaire club…behoefte aan bewezen kwaliteit, aan leiderschap…geen vrijblijvende vriendjespolitiek meer! Bergkamp etc hebben bewezen leuk met spitsen te kunnen trainen masrcdaar heeft Ajax geen behoefte aan!
  Een team smeden meg al dat talent!!!!!

  1. Cootje Adriaanse

   Helemaal mee eens. Kap eens met het naar voren schuiven van Van ‘t Schip! Hooguit als assisent ja! Maar aan het roer eens een ervaren coach met leiderschap en visie!

 19. EugAjax

  Pffff een zeer zware zondag voor ons Ajacieden.
  Even mijn gedachte terug naar 10 dec 2017. Ajax heeft zojuist PSV gedeclasseerd. Elke Ajacied blij maar 1 niet. De heer Overmars liep zijn trainer straal voorbij na de, achteraf gezien, wedstrijd van het jaar.
  Ja dan voel je het aankomen. Heren Sar en Overmars zijn ergens in paniek gevlogen. In plaats van staf en spelers steunen in tijden van sportieve en persoonlijke tegenslag hadden ze het idee om hun politieke strijd met Dennis te moeten beslissen.
  Wat doe je dan? Nou weet je 1 wedstrijd voor winterstop gooien we de trainer eruit om dan een volledige buitenstaander aan te nemen. Het resultaat was vanmiddag te zien. Weer 3-0 tegen PSV, alleen nu voor de lampen na een KANSLOZE wedstrijd…….

  Nee dan PSV, vernederd en uitgeschakeld in Europa door de nummer 4 van Kroatie.
  Iedereen in rep en roer? Nee want daar hebben we echte leiders aan de macht. Gerbrands en Brands laten zien hoe rustig je moet blijven in tijden van crisis.
  Gewoon goed analyseren en je werk blijven doen, geen politiek geleuter.
  Nu vandaag hebben ze de schaal na slechts 5 keer niet gewonnen te hebben in 30 wedstrijden. Ja ze hebben geluk gehad vaak ook nog. Maar volledig verdiend. PSV gefeliciteerd hoe pijnlijk dit ook is maar vooral op management niveau hebben jullie ons een keiharde levensles gegeven.

  En dan als laatste. Ik werd laatst uitgelachen toen ik aangaf waarom een Van Ginkel liever op middenveld heb lopen dan een Ziyech. Heren Yindi en Stuy. Ik hoefde het niet uit te leggen jullir wisten genoeg. Nou de uitleg werd vanmiddag op veld gegeven!!!
  Verder was heel Ajax zwak. Ajax moet nu maar echt goed management gaan aanstellen! Ajax heeft gefaald ! Wonden likken, dit rampseizoen niet vergeten ervan leren maar dan ook echt!

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet om flauw te doen.. jij dacht ook dat Ajax zou winnen zondag. De gifbeker zou niet leeggedronken worden. Achteraf je gelijk claimen is te makkelijk Eug..

   1. EugAjax

    BR, ik hoef helemaal mijn gelijk niet te halen. Ik wil dat Ajax weer gaat heersen. Ik geef alleen aan waar het fout is gegaan. Ja ik ging van een getergd Ajax uit, maar niets is minder waar. Ajax is nog verder afgegleden dan ik kon vermoeden toen ze Keizer ontsloegen. Ja helaas heb ik ongelijk over deze wedstrijd, maar helaas heb ik gelijk gekregen met mijn teksten na ontslag Keizer. Maar nogmaals daar gaar het helemaal niet om.
    Het is allemaal al erg genoeg

    1. Prinsengracht

     Je wil juist altijd achteraf je gelijk halen Eug. Of besef je dat zelf echt niet?

     1. EugAjax

      PG als je nooit wat beweerd kan je nooit gelijk of ongelijk krijgen. Wat je dan wel kan doen is anderen met wel een mening of visie achteraf aanvallen. Dat is pas echt makkelijk

     2. Prinsengracht

      Ja. Want ik heb nooit een mening. En ik geef mijn mening hier ook nooit. Dat weet ieder forumlid.

     3. EugAjax

      Laatste tijd niet pg, als Widi deed je dat wel en vond ik zelfs je na BR de nummer 2 qua inhoud.
      Sinds je PG bent zit je beetje a la je weet wel wie velen belachelijk te maken als ze niet zo goed op de hoogte zijn als jij. Anyway ik hoop dat je snel weer widi analyses geeft.

     4. Prinsengracht

      Als jij Widi terug wil, moet je je richten tot de redactie. Al betwijfel ik of hij zelf nog terug wil. Je insinueert regelmatig dat hij en ik dezelfde zijn. Het zit iets ingewikkelder in elkaar dan dat. Je hebt het mis. Ik heb zijn analyse vanavond wel op whatsapp gehad. Weet niet of jij daar wel op zit te wachten hoor.

   1. Litmanen

    Het woord Eskimo is discriminerend AB.
    Het zou fijn zijn als de redactie weer eens mee las.
    AB krijgt een ban en kan onder een andere naam gewoon doorgaan met zijn strontkar leeg te gooien.

    1. Prinsengracht

     Dan heb ik een beter idee. Gewoon Nietmanen verwijderen. Scheelt 99% van de vervelende discussies.

     1. dickst14

      Inderdaad, wanneer deze kwal verwijderd wordt zal het een stuk gezelliger zijn op dit forum. Misschien koopt Top Oss Veltman deze zomer. Dan zijn we ook van hem af.

  1. EugAjax

   Dank Hanski, helaas de waarheid in mijn beleving.
   Ook eens met jou dat ondanks dit alles scherven oprapen en dan club weer steunen, maar het gaat even tijd kosten bij me voor de juiste energie. Laten we iig zorgen dat we tweede worden, dan hopen op goede loting en per ongeluk de CL halen. Vooralsnnog is dat heel ver weg

    1. EugAjax

     Wanneer moet ik dan niet gaan twijfelen? Als een lid mij gelijk zou gaan geven die het niet zo erg vind als zijn eigen spelersbus word aangevallen………….

     1. -buitenkantje rechts-

      Je bent stemming aan het maken om je eigen verhaal kracht bij te zetten.. zie onder. Komend van Hanski zeg ik, omdat ik meerdere bijdragen van hem gekezen heb. Jij ook neem ik aan.

     2. EugAjax

      Waar maak ik stemming ik verwoord hooguit mijn eigen BR. ach weet je je kan iig al met Kbouter de spelersbus in…….sorry hoor maar dan “maak ik liever stemming” dan dit soort verwerpelijk (goedkeuren) van gedrag.
      Ajax supporters onwaardig!!!!!!

     3. Litmanen

      Eens, asocialen, meestal dronken of doorgesnoven of allebei.
      Als je daar bij wilt horen zegt het wel iets over het milieu waarin je verkeert.
      Tokkie’s, maar dan erger….

 20. afcwil

  of we nou is allemaal op deze site is een keer schrijven PETER BOSZ .dat we onder hem wel mooi voetbal kregen .En dan kunnen we wel weer achter ons ajax staan met plezier

  1. Litmanen

   Eens. Ik verlang echt naar zijn voetbal. Maar ja, met deze mensen aan het bewind…..

 21. EugAjax

  Na vernedering op veld, daarna op tribune (vuurwerk na beneden gooien), vallen zgn fans nu ook de spelersbus aan, ergo ze zijn zelfs de bus binnen gedrongen.

  Het word alleen maar erger deze zondag..er gebeurt veel op en buiten het veld om ons kapot voor te schamen.
  Gifzwarte dag

  1. -buitenkantje rechts-

   Het valt mij nog reuze mee.. er moet ook wat gebeuren. Nogmaals..DE MAAT IS VOL. Als symboolpolitiek zal Sar geslachtofferd worden vermoed ik om de gemoederen te sussen.. Dit is echter niet genoeg!
   De gifbeker is geledigd.. nu moet er doorgepakt worden!

   1. Litmanen

    BR, als je er bij was: gefeliciteerd! Definitief door de mand gevallen.

    En, nieuw bestuur? Nieuwe trainers? Nieuwe spelers?
    wat een verstand…

 22. -buitenkantje rechts-

  Deze wedstrijd is na de Graafschap een goede tweede als het gaat om meest pijnlijke, beschamende en genante Ajaxmomenten van de afgelopen 15 jaar.. Met pijn in het hart deze wedstrijd uitgekeken. Vreselijke vernedering. Ajax die over de knie ging bij PSV en in de beslissende wedstrijd bijdroeg aan de feestvreugde van de rivaal. Hiermee is Eindhoven definitief de voetbalhoofdstad van NL geworden. Ik zeg dit met pijn in het hart, maar cijfers liegen niet.
  Indojood zei het treffend vandaag.. Een kampioenschap verspelen kan gebeuren..je identitieit verliezen niet.

  1. Moosie

   Svv op het kasteel met Menzo was er ook een ouwe.
   Trouwens doe jij aan korfbal aangezien je door demand bent gevallen.
   Was je helemaal uit Friesland naar de JCA gereden joh kan het mij niet voorstellen.

   1. EugAjax

    Even benieuwd wat BR hier van gaat vinden want dit kan zomaar “stemmingmakerij” zijn. O wacht hij staat ook op lijst 2.0 nee dan kan dat niet (spaar je moeite dit was beetje zuigen en stemmingmakerij van mijn kant???)

    1. Moosie

     ach eug litmanen jouw grote vriend wordt al maanden met inhoudelijke commentaren van BR om de oren geslagen en tja als jouw vriend een discussie niet kan winnen inhoudelijk dan gast gij je persoon aanvallen met smadelijke opmerkingen en beschuldigingen zonder enige vorm van bewijs.
     Abject en imfaan

 23. EugAjax

  br, onder geen enkel beding of welke reden val je een eigen spelersbus aan. We zijn allemaal doodziek, maar dit gaat nergens over. Sorry hoor maar als jij dat nog vind meevallen ja dan had ik je anders ingeschat….
  Nooit gedacht dat ik dat tegen jou zou zeggen. Hieronder zeg je het wel goed of blijkbaar Indojood over identiteit.
  Bij die identiteit hoort het bedreigen van je eigen spelers en staf duidelijk niet bij

  1. -buitenkantje rechts-

   Waar heb jij je info vandaan?? De spelersbus is voor de slagboom tegegehouden door supporters. Vd Sar en Ten Hag hebben samen met een aantal spelers de supporters te woord gestaan. Daarna is de bus gewoon doorgereden. Inmiddels zijn de supporters weer naar huis.
   Of jij hebt betere info..of je bent stemming aan het maken om je eigen argunenten kracht bij te zetten.

   1. EugAjax

    Ja hoor BR ik ben stemmming aan maken ook prima. Het is allemaal niet gebeurd…….

    1. Prinsengracht

     Wat jij schrijft is inderdaad niet allemaal gebeurd. Je maakt dus wel degelijk stemming. Of je bent niet op de hoogte.

     1. EugAjax

      Weet je als je het nu nog 10 keer typt ga je het zelf geloven ook……we leven tegenwoordig in een wereld waar (verbaal) geweld normaal is……..het is dus nu zzelf zo dat degene die het aanhangig maakt door drie leden ter veranwoording word geroepen, ach wereld op zijn kop. Succes fijne avond bij die slagboom heren

     2. Litmanen

      pr kijk even op NU.NL

      ERG BETROUWBAAR.
      Heb ik in elk geval meer vertrouwen in dan in jouw achterban.

   2. Litmanen

    BR, op het nieuws (diverse sites) staat dat de bus pas na twee uur!!!!!!! kon doorrijden.

    1. EugAjax

     Ach Litmanen valt best mee…….wat een grappenmakers heren BR, PG en Kbouter. Ik hou het maar even op hun teleurstelling !

 24. KBouter

  Eug..je kunt braaf blijven wat je wilt en VVD stemmen wat hé wilt…maar als mensen of supporters in dit geval niets deden..zaten we nog steeds met Ten Have..Olfers die klootzak van Davids!!

  1. EugAjax

   Nou Kbouter dan bedreig je je eigen spelers toch even? Sorry hoor niveau gaat hier heel snel achteruit…….

   1. Litmanen

    Wat een Neanderthalers, valt me mee dat er geen fakkels de bus in zijn gegooid.

    1. EugAjax

     Tja Litmanen misschien dat ze dat dan bedoelen met “valt best mee”. Ai ai wat een git git zwarte dag……….in alle opzichten!

   2. Moosie

    Er is niemand bedreigd ze hebben ze de huid volgescholden en toen hebben ze het ontslag van een aantal mensen als goedbedoeld advies gegeven
    Wat jij doet Eug is van een mug een olifant maken en weer proberen om een discussie uit te lokken dat doet die hanskje ook en niet manen doet niet anders daarom omdat en dam voornamelijk niemand Ditmar blijft doen zijn er altijd een paar figuren die het of voor hem menen op te moeten nemen of om het geschil te gebruiken om zelf naam te maken op het forum zoals hanskje en in het verleden meneer inquart
    Kijk ik denk dat Ajax zijn ziel heeft verkwanseld aan mensen die alleen maar met ego en geld bezig zijn.
    Het wegsturen van Jonk kwam omdat hij het Niet eens was met de aankopen van toendertijd.
    Al dat gelul over de opleiding kwam pas later.
    En Dennis heeft toen zowel Johan als Jonk een mes in de rug gezet maar zoals ook Ling stelde in zijn rapport de verhouding van macht was verkeerd verdeeld in het TH wat betreft het eerste en de opleiding.
    BR zegt het goed de bezem moet er doorheen want als je nu ook gaal binnenhaalde zoals je nieuwe vriend hanskje wil kun je beter zo goed een rugzak semtex de F-side inflikkeren want die gaan dat met alles wat er gebeurt is na het overlijden van Johan niet pikken en ondertussen ook een heleboel niet fanatieke supporters zijn het zat.
    Oh en kun je nu ook eens een keer ophouden over wie er wel of niet een ban heeft gehad want ten eerste je informatie klopt echt niet en ten tweede het staat heel kinderachtig.
    Precies de mensen die zelf niet verder komen dan van Gaal komen in heeft unieke eerste alinea al met de term echte supporters nou dat maak ik zelf wel uit.
    Twee mensen die zelf niet verder komen dan fox kijken en dan anderen voor teletextsupporter uitmaken maar verder gaat alles goed met jullie?

    1. Litmanen

     He Moosie, was het gezellig in de bus?
     Als je er bij was weet je nu hoe ik over je denk.
     En met mij 99% van de echte supporters.

     1. dickst14

      Allemaal idolaat van jou Veltman zeker. Een echte supporter wil het beste voor Ajax. JIJ DUIDELIJK NIET

     2. dickst14

      jij denkt 99% van de echte supporters te verwoorden???? je bent nog veel gestoorder dan ik dacht. ik denk dat 99% vd ajax supporters je graag de tyfus zou willen slaan. jij bent geen ajax supporter maar een homo die verliefd is op Veltman

    2. EugAjax

     Moosie het is heel simpel. Je hebt met je poten van die spelersbus af te blijven. Alleen gescholden? Kijk even filmpjes na…,..
     Verder moet ik dan lachen om krokodillentranen hier als Ziyech word uitgefloten (overigens ook terechte verontwaardiging) of hier kritiek krijgt want dan zou hij weleens Arena uitgejaagd kunnen worden.
     Nou heer Moosie ik heb een verrassing voor je. Wat denk je wat acties als gisteren doet met een spelersgroep en die jonkies uit eigen opleiding. Zoals Kluivert Beek Ligt etc. Geloof me die jongens incl Ziyech gaan vandaag zaakwaarnemer bellen want aangevallen door je eigen supporters door ‘alleen’ verbaal geweld ach ja laten we nog paar seizoenen blijven. No way en gelijk hebben die gasten.
     O ja en over verlies identiteit kom ik nog op terug. Nu even geen tijd voor

     1. Moosie

      Ja hoor volgens Nietmanen zouden er fakkels in de bus gegooid kunnen worden en de beste man probeert mij weer meteen daar te plaatsen zodat hij weer zijn op niets gefundeerde mening kan geven en volgens jou zijn er spelers mishandeld?
      Wat een gelul je speelt bij Ajax en als je doet wat deze directie doet dan kom ‘t er een moment dat de harde kern zich gaat roeren.
      Even voor de duidelijkheid ik hoor niet bij die harde kern en ken er ook niemand van op misschien een beetje gekke man uit Friesland naar dan.
      Maar je gaat lekker verder en dadelijk gaan alle spelers weg nemen collectief ontslag om een paar boze supporters ?
      Ok gaat de directie ook dan?
      Want dan hadden ze het dus al veel eerder moeten doen.
      Jullie leven in een andere wereld dan de harde kern maar mensen als jij en Nietmanen hebben niet door van jezelf hoe irritant jullie en dan gelukkig veel vaker rari dan jij overkomen.
      Maar het houdt niet op lees jij eigenlijk de teksten van rari wel of wil je graag de verzachtende omstandigheid spelen.
      maar ja genoeg voor vandaag heb sinds 6 uur vanochtend lol met me gabbers 1 gericht op AFZ 1.0 en het is gezeik van litmanen met een valse beschuldiging en van jou een jankverhaal dat de jeugd op de vlucht gaat zoek de verschillen maar ok en jij ook nog een fijne week joh.

     2. EugAjax

      Moosie in je eerste zin schrijf je twee dingen op die niet zo zijn geschreven, over verdraaien gesproken. Ik heb het over bus aanvallen getuige gebonk en geschop tegen bus. Totdat spelers naar buiten kwamen, daarna toen ze naar binnen gingen en de ‘heren’ waren nog niet tevreden kwamen ze bus in of op trapje whatever. Het gaat om de intimiderende werking.
      Ja dat is dus ook aanvallen. Nergens heb ik het over fysieke mishandeling. Maar hey je geeft voor jou de grenzen aan prima die van mij liggen ergens anders

      Dan als laatste moet ik wel lachen om jullie, niet uitlachen. Dat mooie vriendengroepje 2.0 die het zo fantastisch hebben met zijn allen kunnen de oude liefde niet loslaten. Geeft niks ik persoonlijk weet hoe moeilijk loslaten van een leuk forum is?. Niet zo leuk als die van jullie natuurlijk maar nog leuk genoeg om af en toe eens terug te keren. Toch een compliment voor Henk, Fred en al andere vrijwilligers?
      Overigens ben ik wel benieuwd wie er morgen naar voren geschoven word om te melden dat 2.0 echt lachen is
      Daarom moet ik wel lachen. Hou dat er aub wel in dan hebben we leuke debatten?.
      Conclusie aanvallen Eug Ajax op forum mag, van de spelersbus blijf je af. Groet aan 2.0?

     3. EugAjax

      Overigens heren Moosie, BR, PG, Kbouter en Stuy. Ik ben nu echt benieuwd naar jullie reactie op ander topic over Hakim en reden alle relaties op social media tussen hem en Ajax weg halen…….
      Alleen gepraat hey beetje gescholden hey..ach Eug de stemmigmaker was mss iets beter op de hoogte dan jullie.
      Nou kom maar heren ik verdraai zeker alles ?

 25. Cootje Adriaanse

  GEFAALD

  VERNEDERD

  Wij zijn Ajax Wij moeten ons de ogen uit de KOP schamen!

 26. schoppenisvoorlosers

  Ajax, bakermat van totaalvoetbal, haalt anti-voetbalcoach binnen: geen beweging meer, geen gogme, geen verrassing. Als dit angstvoetbalvirus de jeugd bereikt, dan wordt Ajax even middelmatig als 010, 070 en 030. Teams met jeugdspelers van Ajax doen overal bovenin mee, incl. in Eerste Divisie. Toch wil de staf weer afdankertjes kopen uit binnen- en buitenland. Die kosten evengoed tig miljoen en zijn slechter dan eigen jeugd, die vertrekt omdat er geen plek is.
  Gauw John van ‘t Schip aanstellen om het lef terug te brengen. Drie (niet te) oude rotten in de basis en verder de snelheid en creativiteit van jonkies: het recept van o.a. seizoen 94/95…

 27. M800M

  We kunnen wel allemaal namen van potentiële trainers gaan roepen, maar als de directie niet vervangen wordt heeft dat helemaal geen zin. #WegMetSar

 28. Sixxy

  Veltman is helemaal niks. Liet telkens zijn man lopen, verloor elk duel en ik vraag me dan af waar ziet hij ze toekomst met prof voetbal. Je zou denken als een slome en lompe rechtsback dat hij tactish slim speelt en alvast vooruit rent voordat hij eruit gesprint wordt maar nee hoor, sprint te laat en man kwijt. Ik snap niet dat er mensen zijn die fan van hem is.

 29. Bert Betondorp

  Op bovenstaande reacties is niets aan toe te voegen. Nou ja, dit nog: de bezem moet er door. Van bestuur tot
  technische staf en spelers. Volgend seizoen MOET in het teken staan van REVANCHE.
  Dus wie wordt de manager die alles gaat oplossen.

  1. EugAjax

   Say no more ajaxpers say no more?? hoeveel ajax identiteit wil je hebben en hij is nog vrij ook

 30. heinz stuy

  Oh ja, er stond er eentje te bonken op de deur van de spelersbus. Poeh, heftig hoor.

 31. f-side64

  waar was koning ziyech nou ? 7 passes o rendement en maar
  beweren dat hij Ajax ontgroeid is de 3de divisie van Georgië is zijn niveau.

  1. Geroldkohlen

   van al die passes hadden minstens 3 doelpunten moeten zijn! dus aan ziyech lag het echt niet.

   1. f-side64

    en de trappen over het doel dan of recht in de handen van j. zoet of komt het door de fans die een vermogen moeten uit geven voor 1 seizoen kaart de fans zijn direct dat is nu 1maal Amsterdams.

    1. Geroldkohlen

     En de kansen die uit de passes van ziyech komen dan?? dat moesten gewoon 2 a 3 assists op zijn naam gekomen zijn maar daar hoor ik je niet over!!! hakim was gewoon weer een genot om te zien voetballen, met lef en arrogantie want ook dat hoort bij een ajax speler! En niet te vergeten de klasse die hij in zijn linker been heeft, hij zou juist meer gewaardeerd moeten worden!

     1. Yindi

      Jij zul nooit scoren, jij bent sowieso kansloos f-side. Ga jij nou maar bij Geert op de tribune zitten, lijkt me uitstekend plekje voor jou. Je mag kiezen: “1 plekje”of “een plekje”.

  2. dickst14

   jou nivo is nog niet op waarde geschat. anders had je nu je pilletjes gehad en een trui aan met veters op je rug

 32. Lingeling

  Ajax als voetbalclub moet af van de vriendjespolitiek en de cultuur van oud ajacieden blabla. Alleen als ze iets toevoegen. Alleen toen er een outsider kwam als Bosz ging het opeens goed. Sar weg en accepteren dat we helemaal anders moeten gaan spelen. Aan ziyech ligt het niet, die deelt gewoon in de malaise.

 33. AjaxJay070

  Iedereen die Ten Hag voldoende vindt en m de tijd wilt geven is blind. Alleen t plaatje winter ten hag is om misselijk van te worden. Zij horen niet thuis in de JC Arena.

Comments are closed.