Ziyech: ‘Het is misschien wel tijd om verder te kijken’

Het is ondertussen geen geheim meer dat Hakim Ziyech met de gedachte speelt om Ajax komende zomer te verlaten. Tegenover Fox Sports laat Ziyech weten dat hij toe is aan een volgende stap maar nog niet weet waar zijn toekomst eventueel ligt.

‘Ik ben van mening dat ik er wel aan toe ben maar dat heb ik al vaker gezegd en ik wil mezelf uitdagen en verder ontwikkelen, dat is niks nieuws. Mijn gevoel zegt nog niks dus ik zie vanzelf wel wat er gebeurt. Het enige waar ik momenteel mee bezig ben is Ajax en komende zomer gaat het vizier op het WK en daarna  is het misschien wel tijd om verder te kijken en een nieuwe uitdaging te zoeken. Naar verluidt zou Ziyech, die nog tot medio 2021 onder contract staat bij Ajax, intern al hebben aangegeven graag een transfer te willen maken maar kreeg hij vandaag toch nog de complimenten van trainer Ten Hag. ‘Hij heeft heel bewust aan zijn mindere punten gewerkt en dat zie je terug in zijn rendement de laatste weken. De laatste weken is hij uitstekend in vorm’, aldus Ten Hag.

Bron: Fox Sports

 

Related posts

156 Comments

 1. Ajax 1

  Hopelijk blijf je nog een kaartje hakim. En. Wat een briljant compliment weer van ten hag…..

  1. Litmanen

   Ja, fantastisch toch van die Ten Hag.
   En wat Hakim betreft: zijn beroemde twee seizoenen zijn voorbij, dus hij stapt maar weer eens op.
   Heerenveen, Twente en nu Ajax.
   Aan wie zou dat nu toch liggen?

   1. dickst14

    Pleur toch een eind op met je Veltman. Hoe kan iemand die totaal niet van voetbal houdt voor Ajax zijn.

    1. Litmanen

     Ricardo gezien zondag?
     En netjes blijven praten dikkiedik. Ik kwam al bij Ajax toen jij nog geen idee van een zaadje was.
     Hakim heeft niets gebracht twee jaar. Als spelmaker dien je beslissend te zijn.
     In twee jaar tijd nog niet een cupje senseo gewonnen….

     Niettemin, de mensen van de tweede ring en de parkeerplaats bij de kleine clubs hebben ook weer eens een bal vastgehouden.

     1. heinz stuy

      Hakim niets gebracht? Het wordt echt steeds gekker. Ziyech isbinben Ajax de enige die voetbal brengt met een grote V. Alleen voor zo’n speler neem je al een seizoenskaart. Wat een depressief persoon moet je zijn, of Marokkanen hater, om dat niet te zien.

     1. Amoebe

      Wat nou redactie….omdat hij geen fan is van hakim??

      Dat is het halve stadion niet.

      Wat moet de redactie daaraan doen?

     2. Litmanen

      Ach, AB en Dickst zijn weer op oorlogspad. Onder welke nickname ze ook terugkomen, een vos etc…

     3. dickst14

      Ik neem aan dat jij geen Litmanen heet. Mijn naam is wel Dick, ook hier zit je er dus weer volledig naast. Jammer weer.

     4. Amoebe

      Nou als je commentaar hebt op mij kun je het toch wel beter uitleggen?

      Misschien geef ik je dan wel gelijk.

      Dus zeg maar wat mij eenzijdig maakt.

     5. heinz stuy

      Oke, Litmanen roept bij bijdragen van Dickst en mij constant om totaal niets om de redactie oftwel om een ban. Zwaar kinderachtig en zielig. Vervolgens zegt hij dat Dickst mogelijk een trauma heeft en dat vind ik dan ook niet zo gepast dus vandaar even terug met: redactie.
      Het heeft dus een kleine historie diejij miste naar het blijkt. Even goeie vrienden hoor (zolang je maar voor Ziyech bent ??)

     6. EugAjax

      Precies Amoebe land van vrije meningsuiting zou je zeggen dat we dat nog zijn. Maar dit topic teruglezende….

 2. a.p.

  Dit zat er al aan te komen
  ik hoop dat je nog even bij Ajax je extra best zal doen om ons toch nog een mooi sportief jaar hebben

 3. heinz stuy

  Er is wel een match met het Ajax spel maar, helaas, niet met voldoende supporters. Afkomst speelt bij vele supporters een veel te grote rol. Ik zou Ziyech graag nog 3 jaar bij Ajax zien, inclusief “mislukte” passes, inclusief “mislukte” schoten op doel. Die speler staat voor alles waarvoor een supporter naar het stadion zou moeten gaan. Techniek, passing, inzicht en, ja echt waar, gedrevenheid. Kijk niet naar de uitstraling, kijk naar zijn spel. Als ik in het stadion zit mis ik vaak veel van het spel omdat ik constant kijk naar wat Ziyech doet. Dat mis je dan op TV. Het is gewoon een ras voetballer en zou een ras Ajacied moeten zijn. Dat hij afgelopen wedstrijd niet man of the match werd is zwaar gestoprd en geeft de onkunde van ten Hag wederom feilloos aan. Ik vrees nog maar twee thuiswedstrijden genoeten van Ziyech in het Ajax shirt. Alleen voor hem zou ik, compleet tegen mijn principes in, tegen Ajax willen zeggen: geef hem 4 miljoen per jaar excl. premies en wat dan ook, maar zorg dat hij nog een paar jaar blijft.
  Tegen de supporters: zing en juich hem de komende thuiswedstrijden 90 miniten lang toe. Oproep aan f-side: neem het voortouw en ga er voor.

    1. HURBIE

     Snap je nu waarom ik blij dat je er weer bent
     Omdat je zo lekker recht voor zijn raap bent
     En om je goed onderbouwde reacties
     Ga zo door AB

     1. Litmanen

      OK AB, waarom is de afkomst van bijvoorbeeld Nouri nooit een punt geweest?????

      Maw, gelul.

     2. Ajax 1

      Iedereen mag zijn mening hebbem over het spel van spelers. Maar ik vind het bijzonder dat afkomst een rol zou spelen in de discussie. Ajax is een club waar racisme nooit een rol gespeeld heeft en sterker nog de f side zich behoorlijk tegen extreem rechts heeft afgezet in het verleden. Degene die ziyech of nouri of wie dan op afkomst beoordeeld is echt niet goed bij zijn hoofd en kan beter van v pak hem beet lazio worden of zo. Daar tolereren ze zo iets wel….

     3. Zlatan4ever

      Mensen zonder een uitgesproken mening die achter iedere mafketel met 100 nicknames aanlopen hoef je nog niet als fans te benoemen..???

  1. M800M

   Volgens mij heeft afkomst er helemaal niets mee te maken. Over zijn spel: 4 beeldschone passes en voor de rest ballen hoog over, corners die nergens heen gaan, balverlies en niet meeverdedigen is in mijn ogen niet genoeg om iemand man of the match te maken.. ik verwacht echt meer van hem, juist omdat hij een van de beste spelers zou kunnen zijn. Een ontketende ziyech zou ik graag nog wat jaartjes zien, zoals hij dit jaar speelde voegt hij weinig toe wat mij betreft.

   1. Litmanen

    Eens, als je die gast werkelijk een hele wedstrijd volgt dan verscheur je je seizoenkaart toch?
    Vijftig balcontacten, vier ballen die aankomen, doei Hakim, dat kan Frenkie veel beter.

    1. heinz stuy

     Wat zojn er dan toch veel slechte voetbal liefhebbers. Ik, en velen met mij, kijken met plezier en genieten met volle teugen van Ziyech maar ja, je moet het wel kunnen zien en begrijpen. Denk dat Ziyech voetballer 2017-2018 wordt. Wie snapt het dan niet.

     1. heinz stuy

      Jebent 3cht weer heel zielig Litmanen, heel zielig. Je hebt de ellende weer over jezelf afgeroepen en het forum wederom verziekt. Proficiat. Maar ik doe graag mee om je volkomen af te zeiken op een nette manier.

  1. Peter kopsterk

   Ben benieuwd welke clubs er in de rij staan. Toch een moeilijke jongen van karakter.

    1. Mr Ajax

     Ja in de rij staan ze finidi, beste voetballer die er op
     Dit moment bij ons aller Ajax op het veld staat!

     1. Finidi

      Neres,kluivert,dolberg,frenkie en de ligt vind ik toch echt spelers met veel meer potentie waar de klasse nu al vanaf straalt ipv zon arrogant gedrag vind ik, maar goed das mijn mening niet de jouwe.

     2. EugAjax

      Eens Finidi. Er zullen heus clubs geinteresseerd zijn in deze maffe voetbalwereld. Maar of ze ook die bedragen gaan bieden die Ajax wil. Waar bijv Sanchez voor wegging of waarvoor Dolberg niet weg mocht of zelfs bedrag van Klaassen dat vraag ik me echt af. Ik heb zelfs het idee dat Hakim dat ook wel weet en dus al beetje vetrek aan voorkoken is….

      Iets anders ironisch. Ik las gister een verhaal van Hakim zelfs hij gaf aan dat hij vele fases kent die niet goed zijn dit seizoen. Was ik blij mee want geeft aan dat hij wel beetje zelfkritiek heeft en dus verbetering zoekt en hebben mensen die kritiek hebben toch beetje gelijk ook. Alleen in 1 ding gwef ik hem groot gelijk uitfluiten van eigen spelers verwerpelijk net zoals dat was bij Blind en Veltman etc

     3. Finidi

      Uitfluiten is min, zeker van je eigen team, kijk ik hou van bv Netes omdat ie kijkt of ie nog niet tot 10 kan tellen maar als ie zin heeft dan bezeikt ie zon verdediger 3x op de vierkante meter en daar kom ik dus voor kijken?

 4. EugAjax

  Verrassend, maar niet heus, zijn strategie om breuk te forceren is in gang gezet en hij zal dit naarmate zomer steeds meer vordert en hij dan nog evt niet weg is steeds veel feller gaan spelen. Je kan de klok erop gelijk zetten

  Desalniettemin is het doodzonde dat hij het niet wil afmaken bij Ajax.

  Ik hou me aan mijn belofte aan BR en Yindi, ik zal hem puur voetballend volgen in de wedstrijd, puur naar de dingen de me genot brengen, daarna Hakim het ga je goed. Bij Ajax hoor je heel graag te spelen en anders maar niet. Frenky maak je klaar jouw beurt op middenveld komt eraan volgend seizoen

  1. heinz stuy

   Je eerste alinea is volkomen in tegenspraak met eerste deel van je derde alinea. Eerst veroordeel je hem op zijn handelen buiten het veld en dan zeg je alleen naar voetbal te kijken en je eindigt weer met een oordeel. Wel knap, in een en dezelfde bijdrage twee totaal verschillende zaken zeggen. Kortom, je houdt je niet aan je belofte.

   1. EugAjax

    Eerste alinea is puur reactie op zijn teksten, belofte in derde alinea gaat over de wedstrijden zelf. Dan kan je kiezen of alleen te genieten van de paar super mooie acties, of je ook enorm irriteren aan gedrag in wedstrijd en of zijn foute passes, mislukte afstandsschoten etc. Ik heb beloofd in wedstrijden puur even naar genot te kijken en de negtieve wedstrijd invloeden links te laten liggen.

    Dat ik het nog uitleg aan je. Gelukkig ben je iig weer je oude zelf na je ontmaskering. Veel leesplezier hier van mijn bijdragen en als je nu eens echt goed gaat lezen kan je er wsl nog wat van leren ??. Grapje hoor voor er weer bla bla bla komt…..

    1. heinz stuy

     Blijft in tegenspraak wat je schrijft. In jouw woorden: je lult jezelf vast. Oh ja, is PSV Ajax al geweest. Shit, heb ik de wedstrijd gemist.

     1. EugAjax

      Dat was belofte moosie, die heeft gekozen om weg te gaan helaas. De belofte aan jou is ik reageer niet meer als het een tweezzijdige deal is. Helaas reageerde je weer op mij. Geen probleem hoor ik kan best over voetbal met je praten alleen begin jij meestal dan je oude ik (lees driedubbele ban) te worden. Mijn voorstel was om jezelf in bescherming te nemen.
      Prima als je wilt blijven debatteren over voetbal ik zal niet actief op je reageren maar reactief….

     2. heinz stuy

      Nogmaals: totaal verkeerde weergave vwb bans. Wederom stemmingmakerij. Wederom …… eikel.

     3. EugAjax

      Misbruik nicks andere leden, je eigen voorgestelde, en degene als definitief gemeld bij een bijdrage van Mooise

 5. Zlatan4ever

  Meneer Ziyech is toe aan een volgende stap ? Wat voor “footprint” laat hij dan achter bij Ajax dat hij daar al aan toe is ? Hoeveel prijzen heeft Ajax gewonnen door de bijdrage van meneer Ziyech ? Zero !!!!!
  Dus hij mag echt verder kijken wat mij betreft(heel ver). Deze man is gewoon geen Ajacied.
  Hoop rumoer rond zijn persoontje maar dat gaat meer over zijn “gevoelige” karakter dan over voetbal. Een soort Ronaldo van de lage landen met uitzondering van het feit dat die wel prijzen wint voor Real.
  Voor dhr. Heinz Stuy wil ik nog melden dat het niet om zijn afkomst gaat maar om zijn gedrag….
  N.B
  Frenkie zal zijn plaats met plezier innemen volgend seizoen

  1. heinz stuy

   Supporters hebben hem weg gemaagd, dat is wel duidelijk. Supporters die niets snappen van het Ajaxspel en alleen naar een persoon kijken. Ieder heeft zijn eigen karakter, Ziyech ook, ik ook, jij ook. Het gaat om het Ajax voetbal en dat heeft hij.

   1. Litmanen

    De meeste supporters willen Hakim wel missen
    En Heinz Kroket was ook niet de meest populaire keeper.
    Ga je met hem mee?

    1. heinz stuy

     Sorry Litmanen de meeste liefhebbers willen hem houden. Wat is nu belangrijker. Goh, Heinz Kroket, leuk. Was zeker geen favoriet van je terwijl het niet eens een Marokkaan is.

     1. Litmanen

      Dikkiedik, wat doet Veltman nou toch op deze topic?
      Zou je niet eens hulp zoeken?
      Gaat niet goed met je hoor!

 6. BobbyHaarms

  Zyech is al een poosje “klaar” met Ajax, zoveel was allang duidelijk. Maar Hakim heeft groot gelijk, want groeien bij Ajax is de komende jaren absoluut uitgesloten met dit beleid.

  Als je bij een club zit die zelfs in de Mickey Mouse competitie het lachertje van de eredivisie is, dan kan je beter je vleugels uitslaan bij een club waar wel speelvreugde heerst en je je wél kan ontplooien met medespelers die jouw kwaliteiten op waarde weten te schatten.

  Doodzonde, want Zyech is en blijft onze meest creatieve speler van de laatste jaren. Het ga je goed Hakim, bedankt alvast voor al je mooie momenten.

 7. M800M

  Helemaal klaar hiermee. Ga weg of doe het niet! Maar houd aub op met deze repeterende zielige uitspraken om de boel onder spanning te zetten. Zal er in beide gevallen niet wakker van liggen. Met wat hij tot nu toe heeft laten zien is hij iig niet onvervangbaar.

  1. EugAjax

   Hij had voor 5 jaar getekend dus ik vermoed nog drie jaar na dit seizoen. Hij is dus duur en dat kan probleem vormen om weg te komen, dus dan moet je beetje voorbereiden om weg te komen, zo gaat dat helaas is hedendaags voetbal. Mijn persoonlijke mening is dat Hakim hier helaas geen uitzondering op gaat vormen. Hopelijk heb ik het mis

     1. Litmanen

      AB, als je niet ook onder je nieuwe naam tegen een ban wilt aanlopen ga dan weer ff normaal doen. Reageer gewoon nou eens niet op Eug. en mij. Scheelt een hoop medicijnen.

     2. heinz stuy

      Wat heb jij en Eug toch met bans? Ik deed normaal, vooral jij en ook Eug niet. Voor iedereen te volgen behalve voor jullie. Ik heb vanwege bijdragen overigens nooit een ban gehad, dat was voor de verschillende nicks onder een account. Verder is op eigen verzoek één account verwijderd, geen ban. IP is nooit geblokkeerd. Verder heb ik al sinds jaren, net als vele anderen, standaard VPN. Niets vreemds aan, niets met AF te maken. Zo, dat ook weer helder.

 8. Iceman

  Tot Medio 2021 Vak411.
  En Meneer Tag hij heeft gewerkt aan zijn mindere punten en jij ziet het terug in de wedstrijden hij levert rendement volgens Ten Hag maar hoe kijk Ten Hag er naar? ik zie het niet hoor. Ziyech maakt geen verschil waar hij dat wel zou moeten doen. Dus Meneer Ten Hag in pakken en wegwezen.

 9. Indojood

  Ja, tegenwoordig moet je ook bij de gem. Ajaxsupporter in een keurslijf geperst worden waar we vroeger lof en prijzen oogstten met non-conformisme en creativiteit. Hij wordt misschien voetballer van het jaar maar bij ons fluiten we hem uit en jagen we hem weg.

  1. EugAjax

   Hey Indojood terug ? Zou top zijn. Vraagje. Voetballer van het jaar is dat nu een criteria om een speler te adoreren? Niet om lullig te doen maar wat vond jij van voetballer van het jaar Klaassen?
   Verder ik ben juist reuze benieuwd wat die non-conformisme en creatieve spelers met Hakim hadden gedaan op de training nav zijn maniertjes? Dat laat zich raden…..
   Buiten kijf staat dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen hoor. Als laatste voorbeeld zijn pass op Neres bij 1–0 zondag, weergaloos. Zo zijn er veel meer acties.
   Kijk niemand hoeft wat mij betreft in keurslijf, maar wel graag uitstralen dat hij graag voor Ajax wilt spelen. Zo niet ja dan niet. Dat is echt een eerste vereiste. Wij supporters, of de kleine groep die hem uitfluit, als excuus gebruiken om weg te gaan, sorry hoor dan ben je niet helemaal lekker.

   En je kan mij niet vertellen dat er geen betere speler is dan Hakim, of is dat de absolute top die Ajax kan krijgen? Ik denk het niet. Ergo hij speelt al bij ons.
   Kan je net zo genieten en wsl meer en minder irriteren. Is mijn bescheiden mening ?
   Bovenal hoop ik dat je terug bent

   1. Litmanen

    Eens, ik zal nooit een speler uitfluiten in een Ajax shirt. Maar die speler moet ook trots zijn dat hij het mooiste shirt van de wereld mag dragen. Bij Hakim heb ik constant de indruk dat hij denkt groter te zijn dan Ajax.
    Buiten dat dat een grote vergissing is, komt daar voor het grootste gedeelte de irritatie vandaan bij de fans die Ziyech graag zien gaan.

    Een hele goede voetballer, maar niet zo goed als hij zichzelf vindt. En geen Ajacied.

 10. heinz stuy

  Straks alleen maar robot spelers. Vol met opdrachten, geen creativiteit en met een beetje mazzel ……. spelend vanuit de neutraliteit. ?

   1. Litmanen

    Echte Ajaxvoetballers zijn jongens als Frenkie, Donny, Justin, Dolberg, voorheen vdVaart Sneijder etc. etc.
    Niks robots en creativiteit genoeg. Echte Ajaxvoetballers, ook in hun hart.

 11. Jimmy1971

  Ik vind Ziyech de laatste wedstrijden wel echt beter spelen , en hoop dat dat inderdaad aan ten Hag ligt!
  Laten we ten Hag nou eens eind volgend jaar beoordelen. Frenky is zijn natuurlijke opvolger en ik denk niet dat we daar veel slechter van worden , ik zou daarom een vertrekkende de Ligt erger vinden!

  1. heinz stuy

   Misschien kunnen we wel goed vanuit de neutraliteit spelen en op variabele wijzes doelpunten maken.

  1. dickst14

   Helemaal eens. Gewoon lullen over voetbal en respect voor elkaars mening en geen gezuig.

   1. heinz stuy

    Ben niet zo’n whatsapp’er en daarbij …… niet iedereen is zo blij met mij ?

  2. EugAjax

   Hahaha Indojood heb je het hem toch maar geflikt man hahaha. Super voor jullie. Wat is meest voorkomend woordje “eens gap” ? Hahaha grapje hoor. Succes man dacht even dat je terug was, maar met je 2.0 zit je wsl beter?. Nu heb ik nog 1 wens, laat Ajax ook maar een keer 2.0 worden………?⚽️⚽️⚽️

   1. EugAjax

    Heren Joep BH Moosie mooi voorproefje hoe het op 2.0 er aan toegaat hahahaha???top mannen

    1. BobbyHaarms

     Thanks EugAjax! Het enige nadeel op AFZ 2.0 is dat je zo uitgelezen bent. Meestal heb ik wat meer stof nodig om het te snappen, snappie? ????

     1. EugAjax

      Hahaha ja Bobby die kan ik in me zak steken ha heb er smadelijk om moeten lachen ??kijk dit vind ik nu humor ??

 12. Dagrump

  Zou het stiekem wel zonde vinden als ie weg zou gaan. Wat een inzicht en passes heeft die Ziyech toch. Heel veel balcontacten. Passes komen niet altijd aan. Als Ziyech alles perfect deed was ie al lang weg geweest. Of hadden we Ziyech nooit gehad. Wil het niet goed het praten. Maar werkt zich elke wedstrijd kapot. Echt een werkpaard! Maar als ie weg zou gaan vind en moet gewoon Frenkie zijn plaats gaan op eisen !! Met Frenkie hebben een hele goeie vervanger klaar staan en Eiting langzaam gaan brengen voor Shone!

 13. Prinsengracht

  Iedereen hier zegt weer precies hetzelfde als altijd. Een paar liefhebbers, een paar racisten, een dwarsligger met een voorliefde voor kneuzen van verdedigers en een oproerkraaier met een hele lange pen.

  1. heinz stuy

   Leuk om zo de namen er bij in te vullen. Een quizje, maar geen 2 voor twaalf ??

  2. EugAjax

   Gelukkig hebben we jou Prinsengracht / Widi met bijdragen die altijd een frisse andere kijk op zaken en of forumleden geven ???. Puur voor de afwisseling zeg maar

   1. heinz stuy

    Kap eens met die verwijzingen Eug. Geef zaken nu eens de kans op een nieuwe start. Je boort alles meteen de grond in. Je bent een ……. juist, eikel.

    1. EugAjax

     Ja hoor Heinz…je kon de namen toch zo goed invullen. Nou wie boort wie dan de grond in..dan kan PG of wie dan ook weerwoord verwachten….iig goed te zien dat jullie inmiddels weer voor elkaar opnemen. Laten we zeggen oude liefde roest niet.
     O ja en voor een nieuwe start is het heel belangrijk om aan zelfreflectie te doen, goed in de spiegel kijken.
     Nou Stuy wat heb jij dan van de 3 bans geleerd?
     Als je daar nu eens eerlijk antwoord op geeft ipv steeds naar anderen te wijzen a la Ziyech dan ben je al stap verder in je proces van nieuwe start??

     1. heinz stuy

      Ik heb geen 3 bans gehad man. Je lult uit je nek zoals gewoonlijk. Stemmingmakerij zoals gewoonlijk. …….. eikel dus. Verdraaien, verdraaien

     2. Litmanen

      Waren het er vier dan? Maar eerlijk is eerlijk, je hebt ze helemaal zelf verdiend.

     3. heinz stuy

      Goh meestal spel je alle bijdragen van mij. Nu opeens beperkt? Hebben ze subsidie voor.

 14. Yindi

  Heinz, jouw pleidooi betreffende Hakim hierboven (16,23 h), dat geeft precies datgene weer wat ik ook steeds in die domme koppen wil persen. Ziyech weg is een enorme aderlating voor alles wat voor voetbal staat. Iedereen die dit niet vindt neem ik absoluut niet serieus. Waarom gaan die gasten niet in Rotterdam of Eindhoven op de tribune zitten? Zo genoten van Hakim, vorige week man, echt fantastisch. Zou je (als medeliefhebber van de schoonheid van het voetbal) willen adviseren om er niet meer op te reageren. Ze weten niet beter, ze zien het niet. Ze hebben gewoon lasogen.

  1. Zlatan4ever

   Beste Yindi, laten wij even afwachten tot dat Ziyech echt weg is. Ik kan je nu al vertellen dat met Frenkie op het middenveld er meer balans zal zijn op het middeveld.
   Wait and see

  2. ajaxrules

   valt wel mee binnen ajax zien ze jensen als waardige vervanger die 3 jaar jonger is. leeftijd is echt een zorgwekkkend aspect voortaan binnen ajax. younes (25jr) wordt vervanger door bande(19jr). Zichech(25jr) word vervangen door jensen(22jr) en de ligt wordt vaervangen dor schurs 19jr) of alvarez(20jr). blijf het zeggen de onervarenheid blijft het grootste zwaktepunt van ajax de komende jaren. Ajax haalt veelste veel jeugd heb dit al vaker aangegeven.

   1. Litmanen

    Ja inderdaad, De Ligt wordt vervangen door iemand die 1 jaar ouder is. Frenkie is iemand die de bal altijd aan de goede kleur geeft. Hoeveel loopwerk denk je dat dat scheelt?
    En al die energie kun je straks geven aan het opzetten van aanvallen zonder van die misplaatste briljante passes waarvan meer dan de helft niet aankomt.

    En dan ook nog misprijzend naar zijn teamgenoot kijkend die de bal niet haalde omdat hij de honderd meter niet in vijf seconden kan lopen.
    Alle voetbal analisten zijn het eens: Ziyech is een fantastische voetballer, maar gezien zijn rendement zal hij nooit bij een topclub slagen.

 15. heinz stuy

  Heb ik een keer de meeste ? voor een bijdrage, krijg ik geen gouden schildje voor mijn naam?. Daar doet een mens het toch voor? ?. Corrupte bende.

 16. Yindi

  Kwisje voor Eug, Litmanen en Zlatan: noem een speler in de ED die jullie (als “zgn.liefhebbers”) beter vinden dan Ziyech en dat ff los van dat slap gelul over gedrag en zo want dat verhaal kennen we inmiddels wel. Puur voetbaltechnisch dus. En oh ja, hij mag niet bij Ajax spelen. Ben zeer benieuwd!!!!

  1. EugAjax

   Yindi ik zou ten allen tijden Frenky boven Zyech zetten. Is completer. Waarom niet binnen Ajax? Betekent dit dat jij ook vind dat hij niet de beste Ajacied is?
   Verder zou ik liever Mount, Van Ginkel hebben. Maar uiteindelijk begrijp je maar niet wat ik wil zeggen. Hij is een van de betere ja van de Eredivisie 2018……ik ben qua Ajacieden sinds jaren 70 wsl teveel verwend. Nou dan mag Hakim de veters niet eens strikken van dat soort grootheden. En nog niet erg hij vind alleen zelf dat hij dat wel is zo een grootheid. Jij mag hem super vinden en dat begrijp ik ook als je alleen naar zijn goede dingen kijkt. Maar nogmaals hij word geen Europese top. Hij vind Ajax al ontgroeit hoe dan? We gaan het zondag zien. Een ontgroeide Hakim gaat even Osv en zijn medesoelers laten zien wat de beste inhoud. Nou ik hoop het wanf ik juich net zo hard mee.
   Maar ik heb mijn twijfels

   1. ajaxrules

    eugajax klopt ziyech heeft nog nooit een onderscheidende rol gehad in ajajx verband, deze jongen overschat zichzelf. Ik heb afgelopen naar marseille-rel bull leipzig gekeken en heb ene payet bezig gezien van marseille, wat een voetballer is dit zeg, dit is de verbeterde versie van ziyech in alle opzichten , die voetbalt met hetzelfde nonchalanste mar zijn ballen komen daadwerkelijk aan allenmaal, wat een voetballer, en daarbij hij heeft zelf ook veel scorend vermogen, nee zitech zal dat niveau nooit aantikken, zitech word overschat,

    1. EugAjax

     Eens ajasrules, prachtvoetballer ik mocht alleen ED voetballers noemen ?maar van zo een voetballer kan ik echt genieten??

    2. jojo123

     Klopt maar geen een Nederlandse speler kan aan Payet tippen. Maar die speler mag overal staan zonder defensief te werken. Daarvoor heb ze van dir bikkels achter hem staan. Ik zie Schone al het vuile werk opknappen, daarvoor is Schone te licht….
     Dus Payet heeft een andere rol binnen het team en zo kan hij zich onderscheiden …

   2. Yindi

    Je noemt Mount en v. Ginkel en dan weet ik genoeg. Verdere uitleg overbodig Eug. Mijn vraag was simpel, (maar ik ben simpel) en jij haalt er weer van alles bij.

    1. EugAjax

     Gelukkig dat jij genoeg weet, je had ook kunnen vragen waarom maar dan had je wsl een voetbaldiscussie gehad. Niet doen dus. Geniet jij nog even van Hakim, dan doe ik dat volgend seizoen extra van Frenky
     In beide gevallen zijn we voetbal liefhebbers maar ok jij mag het anders zien

 17. Charka53

  Ziyech het is zeker tijd dat je verder gaat kijken want je heb niet aan onze verwachtingen voldaan één op de vijftig acties was voldoende maar je gedraag je als Ronaldo ? maar je zal echt niet bij een Europese topclub komen die willen 100% inzet en rendement.

 18. heinz stuy

  Ongelooflijk dat mensen Ziyech graag zien vertrekken. Als er een met zijn spel bij Ajax past is hij het wel. Omdat zijn medespelers te weinig bewegen, te weinig inzet hebben, niet dezelfde dingen zien, mag hij vertrekken. Ongelooflijk. Hij heeft een ander karakter, wie niet, maar daar kunnen de meeste hier niet tegen en mag hij weg. Hij past niet in het corsetje van ze. Doodzonde wanneer hij gaat, doodzonde.

  1. Yindi

   Creatieve mensen zijn meestal geen ideale schoonzonen. Schilders, schrijvers, muzikanten etc. Creatieve voetballers ook niet, meestal niet althans. Maar ze maken de wereld (en ons leven) wel meer de moeite waard geleefd te worden. Als Hakim weer zo’n magnifiek mooi pass geeft dan vraag ik me echt niet af of hij die dag daarvoor lief is geweest voor zijn schoonmoeder.

   1. Litmanen

    Je hebt antwoord op je vraag. We hebben de opvolger in huis!
    Hoe zeg jij dat? Hoe krijgen we dat in jouw hersens geperst?

 19. Basisspeler

  Gelukkig stoppen na dit seizoen de bijdragen van Litmanen. Zowel Veltman als Ziyech zijn dan vertrokken

 20. f-side64

  dag ziyech veel geluk in de 2de Divisie van Engeland, duitsland, frankrijk en spanje.

  1. Yindi

   Ga eens een tijdje in een weiland zitten f-side en kijk naar de koeien. Waarschijnlijk kom je er dan achter dat ze nog slimmer zijn dan jij.

   1. Litmanen

    Je blijft dom he?
    Hoeveel mensen moeten je nog overtuigen?
    Net als Eug. laat Ziyech morgen maar het tegendeel bewijzen.

    1. heinz stuy

     Kijk eens hoeveel mensen het hier met mij eens zijn vwb Ziyech. Cijfers liegen niet toch? Statistieken? Moet een Staphorster ook kunnen snappen met beetje goede wil. Dus, hoeveel mensen moeten jou nog overtuigen dat je fout zit.

 21. ems

  Geniale speler met te groot eergevoel. Hopelijk krijgen we wat van de genoemde zelfkritische houding te horen en te zien op het veld.

 22. heinz stuy

  Blij met zo veel bijval aan begin van topic. Geeft aan dat hier voldoende liefhebbers met kennis van zaken zitten.

 23. Ajaxfoort

  Ik denk inderdaad dat het tijd is voor Zyech om verder te kijken. Natuurlijk zou Ajax er bij gebaat zijn als hij bleef, maar dan alleen als hij gemotiveerd is. En je merkt dat hij dat niet is. Hij haalt niet het beste uit zichzelf momenteel. En dat is niet goed voor hem en niet voor Ajax. Dus helaas… wordt het afscheid nemen.

 24. Ajaxfoort

  Overigens heeft Ten Hag een abonnement op wonderlijke uitspraken. Buiten deze over Zyech verbaasde ik me ook over te uitspraak over dat het, ten opzichte van PSV, efficienter moet. Ik hoop niet dat hij dat de laatste week pas gezien heeft, terwijl iedereen hier dat al zag voor zijn komst. Dus meneer Ten Hag: niet meer dom lullen, maar zorg dat je er iets aan doet! Dit seizoen heb je wat mij betreft nog het voordeel van de twijfel, maar volgend seizoen moet je keihard afgerekend worden als het spel zo blijft.

 25. JohnDoe77

  Hakim is DE speler waarvoor we naar het stadion gaan! Hopelijk blijft hij, maar lijkt mij ook logisch dat hij uitgeleerd is!

 26. Zlatan4ever

  Yindi , speciaal voor jou ook een quizvraag. Hoeveel prijzen heeft Ziyech “ de geweldenaar” bij elkaar gehaald bij Heerenveen, Twente en Ajax ?

 27. Ajax belg

  Het is misschien tijd om verder te kijken….het IS tijd om verder te kijken .

Comments are closed.