Frenkie de Jong kampt met terugval

Trainer Erik ten Hag had afgelopen week stille hoop op een rentree van Frenkie de Jong maar dat gaat voorlopig niet gebeuren, zo heeft de oefenmeester laten weten op de persconferentie van vrijdag. ‘Het ging heel goed met zijn enkelblessure maar helaas heeft Frenkie een terugval gehad en het gaat niet als gehoopt’. Verder staat achter de naam van Carel Eiting een vraagteken en zal zaterdag blijken of Eiting fit genoeg is om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Joël Veltman keert na zijn schorsing van vorige week weer terug in de selectie en de kans is groot dat Veltman de plaats inneemt van  Max Wöber of Rasmus Kristensen maar daar liet Ten Hag zich nog niet over uit.

Bron: Ajax.nl

Related posts

32 Comments

 1. Jimmy1971

  Jammer voor Frenkie , het was bijna zijn jaar geworden, hopen dat hij volgend jaar een heel seizoen kan vlammen!!

 2. heinz stuy

  Als Frenkie niet speelt mag ik toch hopen dat Wöber op die plek staat. Verder hoopik, ja ongelooflijk, op Veltman als rb. Die Kristensen presteert het om nog minder te zijn en Orejuela krijgt geen kans (of is nog slechter dan deze twee). Ik vond Zeefuik bij Groningen eerlijk gezegd beter dan genoemde drie.

  1. heinz stuy

   Maar ja, Zeefuik is geen Argentijn, Colombiaan of Braziliaan en dan kan je het schudden.

   1. Peter kopsterk

    Heinz die kan het niveau van ajax niet aan. En dat heeft niks met een Argentijn,Colombiaan of Braziliaans te maken. Sorry AB ?

  2. Zlatan4ever

   Beste Heinz, a.k.a. AB ,Zeefuik is niet voor niks uitgeleend aan Groningen….
   Of weet jij het beter dan de technische staf ? Je vind zelf in ieder geval van wel…

   1. heinz stuy

    Ik kijk naar wat ik zie en heb daar mijn mening over. Zeefuik is in mijn ogen uiteindelijk beter dan Veltman, Kristensen en Orejuela.

    1. dickst14

     Als hij speelt zoals bij Groningen wel, maar dat deed hij bij Ajax helaas niet.

    1. Litmanen

     Tuurlijk. Net als met Tete destijds.
     Ajax heeft twee dure rechtsback gekocht en Veltman blijkt beter.
     Misschien zagen De Boer en Bosz het dan toch beter? In elk geval dat, o zijn zachtst gezegd, Joël het elftal nooit zwakker maakt.
     Zeker niet in de belangrijke wedstrijden.
     Ik hoop Veltman, de Ligt, Wober en Nico.

     1. heinz stuy

      Veltman heeft he5 elftal wel zwakker gemaakt want Tete was klassen veter. Helaas na Veltman nog geen betere want Zeefuik is verhuurd. We koeten het dus doen met Veltman, the best of the rest. Zie daar weinig positiefs in.

     2. dickst14

      Ga eens naar je huisarts. De kans dat hij je doorverwijst wordt met de dag groter.
      pffff veltman veltman veltman blablabla veltman veltman veltman blablabla veltman en nog eens veltman.

     3. dickst14

      Zijn niet mijn woorden. Litmanen vond hem de beste van het veld, maar die ziet altijd hele andere wedstrijden.

     4. Litmanen

      Dikkiedik. Veltman was van Ajax de beste in de finale. Jouw Ziyech, die vindt dat hij een hoger niveau aankan, was onzichtbaar.
      En verder, gezien het bericht, is AB toe aan een multifocaaaaaale bril…..

    2. Peter kopsterk

     Ben ik niet zo eens met je Hurbie. Tegen AZ uit speelde Orejuela niet slecht. Dus geef wat vertrouwen en laat hem een keer of 3 in de basis beginnen. Dan kunnen we oordelen of het wat is. Of tis helemaal niks of het wordt wat.

 3. Iamsterdam2015

  Jammer. Beter even helmaal goed herstellen en volgend seizoen weer terug komen als een beest

 4. EugAjax

  Veltman gewoon op RB, juist tegen PSV. En Frenky doodzonde man, maar je focus moet op volgend seizoen dus niks forceren. Je zal de moeilijke taak krijgen om Hakim te doen vergeten. Overigens alle vertrouwen in dat dat gaat lukken

  1. Litmanen

   Eug. Eens. En meer dan vertrouwen in Frenkie. In elk geval een echte Ajaxspeler, iets wat Hakim nooit geweest is.

   1. heinz stuy

    Kap toch eens met dat hakken op Ziyech. Zielig en dom. Het is de beste speler van Ajax. Het geeft wel aan dat je totaal geen kijk hebt op voetbal. Je kijkt alleen maar naar nationaliteit en naar een karakter wat jou niet aanstaat. Gewoon een giga bekrompen kijk.

     1. heinz stuy

      Wel humor om Frenkie een echte Ajax speler te noemen en Ziyech niet. Zit geloof ik 1 jaar tussen. 2015 Frenkie, de 3chte Ajacied naar Ajax en in 2016 Ziyech, geen echte Ajacied naar Ajax. Dat noemen wij niet raar maar bijzonder om maar eens een bekend gezegde aan te halen.

     2. Litmanen

      Kroket en Dikkiedik, twee gezworen kameraden.
      Ziyech is kleurenblind en Frenkie heeft de uitstraling van een Godenzoon.
      Hakim zal nooit een Ajacied worden.
      Dat zit hem niet in jaren maar in uitstraling dommie.

      Nou, het is vrijdag, kruip maar lekker dicht tegen elkaar aan.

     3. heinz stuy

      Lees je je eigen tekst nog even terug en vergelijk dat met het “scheldwoord” eikel. Maar ja, Eug zal jou niet aanspreken. Vader en zoon met een intieme relatie in Staphorst. Kijk ik kan het ook maar een stuk fijnzinniger. Joj maakt tussen de bedrijven een gewaardeerd Ajacied nog even belachelijk. Aangezien jij cobstant om “redactie” vraagt hoop ik dat ze meelezen. Kijk uit dat je geen lekke band krijgt.

 5. heinz stuy

  Ben inmiddels benieuwd wat de definitie van een echte Ajax speler is. Volgens mij maken Marokkanen in ieder geval geen kans. Hij moet Nederlander zijn, 1 paspoort hebben, blond zijn denk ik. Niet mijn idee maar tussen de regels door zie ik deze voorkeur bij een aantal hier. Best wel eng.

 6. Kapstein

  Laat maar voorzichtig zijn met die enkel. Als dat een chronische blessure wordt zijn we hem kwijt. Volgend jaar wordt zijn jaar!

Comments are closed.