Swart: ‘Ze zijn aan alle kanten gematst’

Sjaak Swart kijkt uit naar de wedstrijd van aanstaande zondag tussen Psv en Ajax en verwacht dat de Ajacieden een mogelijk feestje van de Eindhovenaren dusdanig gaan verstoren. Mister Ajax weet dat het verschil van zeven punten te groot is om nog aanspraak te maken op de landstitel, zo laat hij weten tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Ajax heeft veel betere spelers dus voor zondag hoef je ze niet meer te motiveren maar we hebben het dit seizoen gewoon slecht gedaan. Al die punten die ze hebben laten liggen tegen Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag zijn uiteindelijk hele dure punten gebleken, maar van Psv wonnen ze overtuigend dus zondag moeten we ook winnen, dat is mijn instelling. Psv is dit seizoen aan alle kanten gematst, ze hebben tien penalty’s gehad en hadden die wedstrijd tegen AZ nooit mogen winnen. Maar natuurlijk, als ze bovenaan staan, zijn ze de kampioen maar Ajax is in mijn ogen niks minder’

Bron: AD

Related posts

93 Comments

 1. De Ajacied

  Klopt helemaal Sjakie,
  Geluk druipt ervan af in lampegat.
  Alleen hoop ik dat die boere zondag toch op bek gaan, hoe maakt nix uit maar alles op alles zetten om daar te winnen al is het in de 93e minuut
  ❌❌❌

  1. HURBIE

   We worden helaas tweede
   Maar NIET getreurd
   Misschien komen we Europees verder dan die Boeren

   1. Peter kopsterk

    We moeten niet altijd afhankelijk zijn van pisvee. Ze hebben teveel punten laten liggen. Dus steek de hand in eigen boezem.

    1. Ajax 1

     Precies, beetje calimero opmerking. Ga dit niet zeggen. Ajx moet PSV gewoon verslaan maar dan word je nog geen kampioen….en dat ligt niet aan het geluk v psv maar aan Ajax zelf

    2. De Nees

     Het een sluit het andere ook niet uit Ajax1, dat is het punt ook niet. Swz moet Ajax ten eerste in eigen boezem kijken, wordt te veel gebluft en te weinig geklaard. Maar met de clubs in de ED is het ook sneu gesteld, prof mentaliteit hebben ze zogenaamd maar amateurs past beter. Straffen niks af tegen dat misselijke pisv en kunnen zich vooral opladen tegen Ajax en Ajax is weer zo triest dat ze zich daar niet goed genoeg tegen weet te weren. Veel potentie aanwezig maar te kinds nog, over 34 wedstrijden kom je weer ’s te kort.

     1. KBouter

      Zo is Ajax met FdB een paar keer kampioen geworden, in de winterstop 15 punten achter en daarna laat de ander de punten liggen.

   1. De Nees

    Ajax gaat niks klaar spelen daar. Hebben alleen maar kut gespeeld, zowel thuis en helemaal uit en dan zouden ze het zondag wel plots goed doen? Geloof er niks van. Laten het zelf zover komen dat die pisvlekken net tegen ons de schaal gaan pakken, die vernedering laten ze niet voorbij gaan. Die kleine klootjes van Ajax zijn niet groot genoeg voor mannen voetbal.

    1. Litmanen

     Behoorlijk negatief, we gaan het zien.
     Sjakie zal nooit een andere club dan Ajax iets gunnen.
     Grappig , maar meer ook niet.

    2. Bakkie

     Hoezo, Nees?
     Je hebt toch gezien dit seizoen dat Ajax het wel kan in de grote wedstrijden? De uitdaging zit ‘m gewoon in het smeden van een voetbalmachine, met zelfvertrouwen, die ook met elk gemak de kleintjes weg kan spelen.
     Zoals je bij Bayern ziet, die hebben kwalitatief ook verreweg de sterkste selectie. Hopelijk kan Ten Hag deze jongens het vertrouwen geven dat ze elke wedstrijd makkelijk kunnen winnen.

    3. De Nees

     ‘tis ook beetje boosheid Bakkie. Dat gejojo met goede en dan weer slechte wedstrijden, ook dit elftal heeft dat laatste stukje vernuft en volwassenheid niet als het echt moet. We geven weer een titel weg aan die pisvlekken en dan ook nog ’s in de directe confrontatie, dat maakt me meer pissed. Ook als het onverhoopt goed mocht lopen zondag dan blijft dit hangen, want we hebben niks dit seizoen. Frustrerend is dat alles aanwezig is bij Ajax om het goed te doen, maar ze kunnen maar geen goed elftal smeden, daar ben je ook wel een keer klaar mee.

     1. heinz stuy

      En dan loopt ten Hag te bazelen dat wanneer Ajax zondag wint de strijd om het kampioenschap nog open ligt. Duurt gewoon goede week langer voor het zover is.

     2. De Nees

      Ten Hag weet volgens mij niet goed hoe een houding aan te meten nu hij bij een grote club zit. Hij zal dit prestatiewereldje niet gewend zijn, mss daarom zijn gekke fratsen. Dit half jaar is gewoon rommelig, halverwege instappen met een team op achterstand gaat vaker niet dan wel goed. Daarom vanaf het nieuwe seizoen ’s zien wat voor stappen hij heeft gemaakt. Als ze voorin die honderden kansen ‘s inschieten zou zijn inwerkproces ook een stuk soepeler verlopen. ?

     3. Bakkie

      Snap je boosheid helemaal, Nees. Het is al jaren om te janken. Misschien een kleine troost: zondag gaan we ze nog even laten zien dat we kwalitatief gewoon twee keer zo goed zijn en dat de komende titel weer naar ons gaat 🙂

  2. rickert

   het is gewoon over het algemeen het allerslechtste eredivisie seizoen met een dramatische kampioen. tekenend. Zondag een mooie pot als kers op een ranzige taart wat het afgelopen jaar was.

  3. vak411

   hou op Sjaak, we hebben het zelf tegen ADO, Vitesse en andere kleine clubs laten liggen. als die gewonnen waren was deze discussie niet nodig

 2. Dagrump

  Helemaal mee eens ze hebben dit seizoen zo vaak geluk gehad tis echt niet normaal. Als je zo kampioen gaat worden is niet echt kampioens waardig. Het moet toch ook wel eens een keer op zijn dat vieze geluk wat pisv heeft!!

  1. Yindi

   Denk eens andersom. Stel dat wij nu met 7 punten bovenaan gestaan zouden hebben op basis van 10 pingels. Zou je dan ook zo redeneren. Onder FdB zijn we ook een seizoen kampioen geworden met onattraktief voetbal. Niemand over geklaagd. Ja, later pas, toen we het net niet werden (uit de Graafschap), toen kwam de negativiteit los.

   1. De Ajacied

    Maar toen hadden wij dus geen geluk Yindi
    En dat hebben die boere in overvloed gehad tot afgelopen weekend,
    Afdrogen die boere zondag
    ❌❌❌

   2. Dagrump

    @Yindi zit wel een kern van waarheid in maar echt zoveel geluk is gewoon niet normaal. Zoveel geluk als pisv dit jaar heeft is echt niet normaal !!

    1. Yindi

     Ja, het zit ze niet tegen, dat klopt. Mijn seizoen zou nog gered kunnen worden, althans voor een deel. Een ongenadigde zeperd voor die lampen zondag!!

 3. heinz stuy

  Het blijft een heerlijke gabber, Sjakie. Hart op de tong en vaak lekker ongenuanceerd en met regelmaat uit zijn plaat. Gewoon afblijven van Ajax, dat is zijn motto. Ras Amsterdammer en ras Ajacied. Sjakie, blijf nog maar lang onder ons en blijf je mening verkondigen. ?

   1. Litmanen

    Haha Hurbie toch. Was jij er ook al achter?
    Ach, zolang hij zich gedraagt, geen moeite mee.

  1. dickst14

   Op zich heel knap dat ze ongeveer 20 keer als winnaar het veld afstappen zonder de bovenliggende partij te zijn geweest. Wat een verschrikkelijk voetbal.

   1. Finidi

    Dat is daar al sinds ik me kan herrinneren,of ze kochten ons leeg halverwege jaren 80,bwehh wat een kutclub…..

 4. Jimmy1971

  Dit jaar hebben we het zelf meerdere maken laten liggen!!
  Vorig jaar was erger , zonder oa doellijn technologie waren we gewoon kampioen geworden , en hadden we er qua spel ook echt recht op!!

  1. heinz stuy

   Zonder doellijn technologie kampioen geworden. Dus dan waren we onterecht kampioen geweest? Moet je niet willen hoor.

 5. Moosie

  we moeten wel uitkijken met zijn allen dat we niet de hele tijd gaan lopen zeiken over scheidsrechters we zijn geen calimero’s.

  1. De Ajacied

   Dat klopt idd Moosie
   Calimero’s wonen in einhoven en rotterdam
   ❌❌❌

 6. EugAjax

  Hoe groot Sjaak Swart ook is, laat hem maar stoppen met zijn Calimero gedrag. Past niet bij een Ajacied!
  Overigens hoor ik hem niet over die 9 tegen die PSV heeft gehad…..
  Zijn analyse mbt puntverlies Ajax klopt zeker, daar lag het aan.

  Ik moet wel zeggen hoe ze het doen doen ze het maar PSV voetbalt heel veel punten bij elkaar dit seizoen.

  1. Litmanen

   Eens, het geluk uit 020 is overgewaaid naar Eindhoven.
   Maar met geluk alleen wordt je geen kampioen.
   Ajax heeft teveel punten tegen de verkeerde tegenstanders verloren.
   Vitesse, 6 punten, Den Haag, ach we hebben het zelf weggegeven.

   1. EugAjax

    Precies Litmanen, wat is dat toch precies met die clubs….ADO, Vitesse en Utrecht daar leveren we vaal vele punten bij in, dit seizoen helemaal te gortig…..ach na de zomer maar weer eens echt ouderwets knallen….hoop doet leven

 7. heinz stuy

  Sjakie is alles behalve een calimero. Dat gedrag is heel anders. Sjakie is zoals hij zijn hele leven al is, een moord gozer die gewoon zegt wat hij denkt. Moeten meer mensen doen, is wel zo duidelijk (ook al is het dan niet altijd even fijn om te horen). Dus …… Sjakie, laat niemand jou de mobd snoeren, blijf lullen, blijf schreeuwen, blihf uit je plaat gaan. Ik geniet in ieder geval van je. Nu nog minimaal een tribune naar je vernoemen, liefst bij leven en welzijn.

  1. EugAjax

   Weer inconsequent Stuy? Als een supporter dat hier doet word je gek hahaha. Ach….

   1. heinz stuy

    Ik geef gewoon commentaar. Lukt jou niet he. Blijft uitdagen, blijft verdraaien. Zi jammer dat je terug bent, zo jammer.

    1. EugAjax

     4 keer ben ik eikel genoemd en 1 keer al weer gierput voor me aangeschafd…….ja wie daagt wie uit……beste is niet op elkaar reageren maar ook dat wil je niet…..allemaal prima dan schat ik in dat je tzt weer nieuwe nick en ip moet verzinnen…….zoek het uit man

     1. heinz stuy

      Verdraaien, verdraaien, verdraaien. Eug ten top. Klasse jongen. Erg he, eikel. Is wel een ban waard denk ik zo. Maar je hebt het weer voor elkaar hoor. Top. Ga maar in slachtofferrol, ben je goed in.

     2. Litmanen

      AB, heb jij niet genoeg bannetjes achter je diverse namen staan?
      Hou nou eens op steeds de confrontatie te zoeken. Zit niemand op te wachten.

     3. EugAjax

      Litmanen, dank je dat je het voor me opneemt. Dat waardeer ik. Het is misschien wel beter dat je het niet meer doet. Ik wil niet de start zijn van een nieuwe forum oorlog. Ik probeerde dit weekend een deal te sluiten met Stuy dat is niet gelukt. Helaas

      Laten we gewoon doorgaan met voetbalinhoudelijk praten en dan zie ik wel hoeveel ‘Amsterdamse humor’ ik op me afkrijg. Op naar voetbal maar weer ?

     4. Moosie

      wat dachtende heren litmanen en eug ervan om zelf te stoppen met zeiken gaat ff 2 weken goed en we beginnen weer met zeiken?
      Heinz zegt hier niets verkeerd en jullie zeiken alweer en litmanen Heinz zijn ban was vrijwillig die van jou niet of was je dat al vergeten begin je nu weer opnieuw ?

     5. Litmanen

      Moosie, de man met de duizend nicknames ( “iedereen weet altijd dat ik AB ben”) loopt alweer te schelden en te gieren. Volgens de redactie was zijn ban niet vrijwilig (lees maar terug) en bovendien hoef je dan geen nieuw ip adres te verzinnen. ( hoe wanhopig ben ik dat ik niet op de app kan?)

      Laat hij ophouden met bashen, dan is er niets aan de hand.

     6. Moosie

      even opnieuw
      AB en ik hebben jou de laatste tijd niet aangesproken Maar jij zoekt nu weer de confrontatie.
      Jij bepaald hier helemaal niets na je eigen walgelijke gedrag van de afgelopen maanden
      Ik heb er op gelet maar nergens heeft AB de confrontatie gezocht en ik vond dit ook van Eugelen gewoon laag die gierput ging ook niet over Eug en als hij dan nu toch steeds weer op hem moet reageren en dan eikel genoemd wordt moet jij er met je misselijke commentaartjes ook meteen weer tussen.
      Net zoals dat je tegen Hurbie zegt dat jij het goed vindt dat hij regeert allemaal weer gezuig van jouw kant.
      Je leert het gewoon nooit.
      HOU NOU GEWOON EEN KEER OP !!!!!!
      iedereen is het zat maar jij blijft maar doorgaan.
      Ik en nog een hele groep zitten ondertussen meer op de groepsapp dan hier omdat we jou zat zijn niet eug of AB maar jou en seis seis weg en jij begint nu weer hou dus gewoon je smoel dicht tegen ons en praat met anderen over Ajax niet over ons of met ons is niet zo moeilijk toch?

     7. dickst14

      Litmanen is de grote vervuiler van deze app. Op de dag dat hij verdwijnt zal het weer normaal over voetbal gaan en niet over een blinde adoratie van bepaalde spelers en zijn haat tegen Ziyech. Een gespleten persoonlijkheid die zichzelf constant voorliegt.

     8. heinz stuy

      Even voor beide heren: ik heb geen ip ban dus ook geen ander ip adres. Gierput slieg niet op Eug (gewoon terug te lezen). Term eikel komt omdat Eug en daarna Kitmanen hun uiterste best doen de redactie via het forum te wijzen op “werkelijke” nick. Erg kinderachtig en was totaal overbodig. Verder reageer ik op uitspraken van wie dan ook. Soms in algemeenheid, soms direct, vooral als het uitspraken zijn die in mijn ogen lijnrecht tegen de Ajax visie zoals ik die zie inga.overigens absurd om te stellen dat ik ben vast geluld, dat is niemand nog gelukt en zeker niet op het forum.

     9. heinz stuy

      Eikel is schelden in Staphorst? Gieren? Was niet naar Eug en was een kwinkslag. Tering Litmanen get a life droplul. Oeps, ook schelden natuurlijk. Get a life, raar mannetje. Nou nee, tyft op. Dat is gewoon duidelijk.

     10. EugAjax

      Moosie ik reageer hier even op jouw bericht voor 1 keer dan laat ik het rusten.
      Ik zou graag willen weten waar precies zeik ik tegen AB?
      Waar scheld ik hem uit? Voor wie was de opmerking over de gierput dan?
      En wat vind je van het volgende.
      Van het weekend toen ik hem vast lulde in een voetbaldiscussie, want dat heb ik tot nu alleenaar gehad met Stuy, werd hij weer boos en mocht ik niet meer op hem reageren. Dat vond ik prima als het een tweezijdige deal was. Ik gaf hem toen 24-48 uur om dat ook te doen maar meneer ging gewoon door.
      Jij weet als geen ander hoe dat is toch? Als mensen op je reageren waarvan jij dat niet wilt….
      Kijk ik wil het nog wel een keer voorstellen hoor maar ik vermoed dat juist AB, Stuy zich daar niet aan gaat houden.
      Dus bij deze het verzoek via jou. Ik vind het goed dat je het opneemt voor een vriend van je, probeer hem dan vanaf nu ook in te dammen.
      Tot en met PSV uit zal ik niet meer op hem reageren. Als meneer toch doorgaat, prima dan ga ik vanaf maandag weer de voetbaldiscussie met hem aan. Moet je va maandag even goed opletten of jouw vriend het dan ook bij voetbal houd.
      Hoe je het wend of keert 4 keer eikel en 1 keer gierput is net niet voetbalgerelateerd……o ja dan benoemen we het gewoon maar even Amsterdamse humor toch?
      We gaan het zien Moosie!

     11. Moosie

      Eug je weet ik heb niks tegen jou maar ik kap er mee ik kan dit gezeik gezien mijn gezondheid er niet meer bij hebben dus ik kom na dit bericht aan jou gewoon voorlopig helemaal niet meer hier hij litmanen weer niet van ophouden en jij bedoeld het goed maar je had die discussie ook niet hoeven voeten want AB ging niet met jou in gesprek in eerste aanleg sinds hijHS heet.
      Maar litmanen heeft zijn zin ik ben weg het ga je voorlopig goed.

     12. EugAjax

      Moosie ik had je bericht over weggaan niet gelezen anders had ik dit niet aan je geschreven natuurlijk. Ik sap heus wel waarom jij HS verdedigt. Hij is zeer begaan met jou en loyaal. Geen probleem, maar dan ben je niet altijd even objectief ( beetje wat ik met Bergkamp heb hahaha).
      Ik baal dat je weggaat, net op moment dat je mijn bijdragen begon te waarderen qua inhoud en net op moment dat jij ook lekker lange epistellen schreef ?.
      Ik vind het nog meer verschrikkelijk te leze dat het niet zo goed met je gaat qua gezondheid. Ik zal voor je duimen dat ergens in proces voor jou een ommekeer komt.
      Misschien dat je toch nog een keer in de toekomst een eugje kan doen…….namelijk gewoon terugkeren?
      Het ga je goed man en geniet vooral van fanzone 2.0, maar nog belangrijker geniet van het leven en vooral van je geliefden??

  2. Moosie

   Ik bedoelde met calimero niet eens Sjakie want het gemopper van Sjakie is bijna altijd terecht het ging mij meer om steeds meer supporters die dit doen.
   Sjakie mag zeggen wat hij wil dat heb hij verdiend

 8. M800M

  Klopt wel, psv heeft veel mazzel gehad dit seizoen. Maar wij zijn Ajax, wij zijn de beste, wij horen geen geluk nodig te hebben, wij horen het kampioenschap af te dwingen met mooi voetbal. Hoop echt dat de verantwoordelijken hun conclusies trekken en er nu eens een keer WEL van leren. Maarja ijdele hoop…

  1. De Nees

   Wij zijn pas de beste als er argumenten zijn dat we dat ook werkelijk zijn. Geluk hebben we niet nodig als we het idd met kwaliteit kunnen afmaken. En mooi voetbal komt pas als je op het veld de juiste mix hebt in spelersmateriaal. Alle voorwaarden zijn aanwezig om dit te bewerkstelligen, al jaren, maar Ajax helpt zichzelf elk jaar weer naar de kloten door falend beleid, politiek, macht en geld.

   1. Moosie

    Gappie ik kap voorlopig met deze app het begint nu weer en zoals je weet is nu het slechtste voor mij stress in wat voor vorm dan ook heb geen zin om een deze dagen de ic binnengebracht te worden omdat ik me druk maak dus spreek jou via de mail en de rest op fanzone 2. 0 voor de rest iedereen veel geluk liefde en titels in jullie leven ik ben het gezeik hier nu echt zat.
    Dus litmanen je hebt je zin hoop dat je heel blij en trots bent je hebt weer iemand van de fanzone getreiterd en geïrriteerd Henk en Fred.veel succes mannen het ga jullie goed.

    1. heinz stuy

     Jammer maar groot gelijk. Even voor beide heren: ik heb geen ip ban dus ook geen ander ip adres. Gierput slieg niet op Eug (gewoon terug te lezen). Term eikel komt omdat Eug en daarna Kitmanen hun uiterste best doen de redactie via het forum te wijzen op “werkelijke” nick. Erg kinderachtig en was totaal overbodig. Verder reageer ik op uitspraken van wie dan ook. Soms in algemeenheid, soms direct, vooral als het uitspraken zijn die in mijn ogen lijnrecht tegen de Ajax visie zoals ik die zie inga.overigens absurd om te stellen dat ik ben vast geluld, dat is niemandnog gelukt en zeker niet op het forum. Ouwe, wij houden contact enne ….. ik zou ook niet meer lezen. Ik plaats dit ook nog onder Eug/Litmanen voor de duidelijkheid. Ik hobbel hier nog wel ff door.

 9. afcadeluxe

  zal hij verleden zondag ook eerlijk geweest zijn tegen luis van gal en hem gezegd hebben dat we die nooit meer terug willen??

 10. Ralph

  De heer Swart, was een uitstekende voetballer en dwong met Ajax het geluk af. Want zo werkt het in de sport. Ajax wordt geen kampioen omdat er in het team iets ontbreekt, namelijk de wil om te winnen. Veel talenten zijn bezig met hun volgende stap in plaats van kampioen worden. Juventus en Roma hebben laten zien hoe het moet. Interessant om te zien wat Ajax volgend jaar gaat doen met een selectie die nu wordt samengesteld.

 11. a.p.

  wij hebben als Ajax , dit jaar, zelf tot nu toe de boot gemist , zelf niet goed genoeg gespeeld

 12. ajacied1982

  dat psv heeft heeft zeker 15 punten gestolen.o wat zijn die goed.Ze moesten gewoon van de KNVB kampioen worden.Ik ben blij dat ik voor Ajax ben.Je zou voor zon duitse ploeg zijn.

 13. Zlatan4ever

  Sjaak heeft gelijk dat het wel erg mee zat dit seizoen. Lijkt verdacht veel op vorig seizoen.
  Toen “moest” de kakkerlakken eenheid uit 010 ook winnen.
  Zelfs de KNVB sprak zich hier openlijk over uit terwijl die organisatie toch zich neutraal dient op te stellen….
  Aan de andere kant hebben wij ook veel punten weg gegooid vooral met puntenverlies in de thuiswedstrijden….

  1. Litmanen

   Ach Zlatan, ik ben opgegroeid op honderd meter van de sigarenzaak van Sjakie in Oost. Zijn opa stond met “roodwitte” haring op de markt. Die had ook een blinde vlek want op dinsdag stond hij weer te oreren dat zijn Sjakie toch echt de beste was. Destijds glimlachten mensen omdat fanatieke gedrag, dat moeten we nu ook doen. Het is alleen jammer dat Sjaak, hoe ouder hij wordt, zichzelf steeds serieuzer neemt.

   1. Zlatan4ever

    Ik begrijp wat je bedoeld Litmanen. Maar ik kan van Sjakie veel hebben omdat het Ajax DNA zo sterk bij hem aanwezig is

 14. Charka53

  Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat we het niet redden dit seizoen we hadden een verschrikkelijke start maar hebben daarnaast zoveel slechte wedstrijden gespeeld dat we blij mogen zijn met een tweede plek en pisvee is dit seizoen de kampioen omdat ze de meeste punten bij elkaar hebben gesprokkeld want overtuigend was het niet en hebben niet mogen klagen over geluk maar laten we hopen dat dit zondag over is en dat voor ons alles lukt en dat we die lampenkappen afmaken.

 15. Hanski

  Sjaak is en blijft aandoenlijk…de hele wereld is tegen ons, iedereen heeft geluk…zelfs penaltys worden geteld alsof er een complot is tegen AJAX…
  Net als zijn opmerkingen destijds over De Graafschap lachwekkend…Sjaak is bedrijfsblind op een leuke manier, terend op een fantastische voetbalcarriere maar daarna eigenlijk niets meer gepresteerd, tja met lucky Ajax het land door om zelf wat centen te verdienen. Het feit dat psv kampioen wordt heeft alles te maken met Ajax, de rest is afgunst en gedrag dat hoort bij losers! Psv heeft in Gerbrands een leider, iemand met een eigen visie, niet geleend of gekopieerd (valkuil van velen om volgens visie van JC te gaan werken; dat wordt slap aftreksel omdat NIEMAND de genialiteit van JC kan overbrengen).
  Ajax heeft mi behoefte aan een leider…..Michel van Praag ?
  Dan kunnen mannen als Sjakie lekker blijven ouwehoeren en zichzelf (niet Ajax) te kakken zetten…verwacht overigens een mooie 1-3 zondag.

    1. dickst14

     Geen idee. Litmanen schijnt hem in de Blue Oyster Bar ontmoet te hebben en sindsdien zit hij ook op dit forum.

 16. Bert Betondorp

  Sjaak Swart, een man van m’n hart. Dezelfde leeftijd, in Diemen buurman geweest en altijd mijn fan. Een en al Ajax. Dan mag hij een beetje chauvinistisch zijn. Bovendien ik vind dat hij (altijd) gelijk heeft. Sjaak, blijf gezond, Bert

 17. ajacied078

  het geluk van psv zit niet bij psv zelf. dat zit bij de rest van de clubjes. clubjes die tegen ajax 90 minuten vol gas gaan omdat dat altijd moet. tegen psv is dat 80 minuten. en als het dan gelijk staat is psv goed genoeg om in de counter er nog 1 of 2 te maken. reactievoetbal zoals dat tegenwoordig heet. zo lijkt het alsof ze geluk hebben maar het is gewoon een stuk inzet die er tegen psv niet is. is psv dalijk samen met ajax 34 keer kampioen en dus record houder dan veranderd dat. als dat niet gebeurt zullen we als ajax zijnde altijd meer kwaliteit moeten hebben als de tegenstander en altijd blijven gaan. dat laatste is tegen verschillende clubjes helaas niet gebeurt dit seizoen. vandaar dat we nu in de situatie zitten dat psv zondag lampioen kan worden tegen ajax. die boeren zullen 110 procent gaan om op die platte kar te kunnen plaatsnemen. ik hoop dat spelers als ziyech en vd beek opstaan en ajax aan winst helpen. dat ze kampioen worde prima(zonder tegenstand geen competitie) maar niet tegen ons! dus kom op recht je rug mannen en laat zien wie de beste is! (hoort te zijn).

  1. De Nees

   Da’s wat ik eerder ook aangaf 78, die amateurmentaliteit van de zogenaamde profs in de ED, selectief de motivatie opbrengen. Vitesse gaf laatst gewoon 3 punten mee aan Roda omdat ze er gewoon geen zin in hadden, terwijl onderin gevochten wordt tegen degradatie, het is weinig anders dan competitievervalsing. Het staat ook los van calimero gepiep, swz moet Ajax stuk beter zijn dan de rest om zelfs hyper gemotiveerde ploegen te weerstaan, maar neemt niet weg dat een pisv gemiddeld genomen minder tegenstand krijgt, dat is per seizoen op z’n minst 5 punten extra voor die vlekken. Als je het verder doortrekt dan zie je deze amateur mentaliteit al decennia terug in de europese resultaten van NL clubs, vooral bij de clubs onder de traditionele top 3. Als prof moet strijd en winnen in je systeem zitten en niet denken dat je het zo even kan oproepen als een keer de wil er wel is.

 18. Iamsterdam2015

  Misschien moeten wij wel gewoon naar ons zelf kjjken en het verlies gewoon pakken en niet lopen janken als speenvarkentjes!!! Als als als pffft. Gewoon uithuilen en opnieuw beginnen en denken aan de tekst: “ we kunnen winnen of VERLIEZEN maar een betere club dan deze is er niet”
  WZAWZDB!!!!!

 19. Kingkong

  Volgens ten hag heeft cocu goed naar zijn materiaal gekeken , zou hij ook eens moeten doen!

 20. heinz stuy

  Off topic. Uitspraak Ten Hag: “PSV weet vanuit de neutraliteit te spelen” en “ze weten altijd een goal te mKen en dat op variabele wijzes”. Zou die man zichzelf wel begrijpen? Dan ben je toch niet goed bij de paasei als je dit soort uitspraken doet. Daar krijg je spontaan kromme tenen en hartkrampen van.

  1. dickst14

   Buiten het feit dat ik niet overtuigd ben van zijn kwaliteiten als trainer past hij totaal niet bij Ajax. Ajax staat voor flair en schoonheid, nou als je hem hoort praten dan……tsja

Comments are closed.