Ten Hag: ‘We willen team bouwen dat niet voor titels gáát maar titels wínt’

In gesprek met Ajax.nl blikt Erik ten Hag terug op zijn huidige periode bij Ajax. Ten Hag is woensdag precies 100 dagen de trainer van Ajax. “Ajax is wat mij betreft de meest fascinerende club van Nederland. Er is altijd reuring. Dat heeft denk ik te maken met de Amsterdamse cultuur en mentaliteit. Amsterdammers houden van mooi, elegant en stijlvol. Daarnaast zijn ze direct en nemen alleen genoegen met het beste. Alles wat daaronder zit, is slecht,”aldus de analyse van Ten Hag.

Hij kan zich ook vinden in die mentaliteit. Hij probeert zich dan ook te wapenen tegen de vooroordelen die er over hem zijn. “Als je trainer wordt van Ajax, zijn er veel mensen die een mening over je hebben. Dat weet je,” aldus Ten Hag. “Er bestaan veel misverstanden over mij. Er worden zoveel stempeltjes gezet. Maar ze slaan zo vaak de plank mis. Er werd geroepen dat ik een verdedigende trainer zou zijn bijvoorbeeld. Dat is écht onzin.”

De trainer van Ajax gaat verder. “Onder mijn leiding is er bij meerdere clubs heel attractief en creatief voetbal gespeeld. Er zijn spelers die megaontwikkelingen hebben doorgemaakt, die international zijn geworden. Er waren spelers die volgens de buitenwacht ‘moeilijk hanteerbaar’ waren, maar die onder mij explosief konden groeien,” zegt hij daarover. “Aan meningen die iets anders verkondigen, probeer ik zo min mogelijk aandacht te geven. Ik wil me er eigenlijk niet eens tegen weren.” Wat het doel voor de komende periode is, is voor Ten Hag ook duidelijk. “We willen een team bouwen dat niet voor titels gáát maar titels wínt.”

Related posts

123 Comments

  1. marcussboss

   Jaa, daar zouden we denk ik allemaal voor tekenen! betwijfel alleen of hij de man is die zo’n team kan creëren? achjaah.. hopelijk worden we komend seizoen positief verrast?

  2. vak411

   ik hoop dat hij de juiste man is. aan de andere kant denk ik dat het goed is om hem de tijd te geven. de eerste maanden was het onder Bosz en keizer ook niet om aan te zien. laat hem z’n werk doen en laten we hem zoals hieronder iemand schrijft pas in november afrekenen. ik denk dat het goed is dat hij de hele voorbereiding met zijn selectie aan de slag kan.

   1. Bakkie

    Eens. Ze zijn deze weg nu ingeslagen, dus moeten ze daar ook mee door. Er is kwaliteit zat, dus het enige dat er mist is structuur, rust, automatismen. Ten Hag krijgt veel kritiek, ik zeg niet dat dat terecht/onterecht is. Maar ik denk wel dat hij structuur, rust en automatismen kan brengen.

  3. Nikki309

   Nou dan moet eerst die amateurs trainer weg die bij ajax met zn utrecht koffertje aankomt . Komt zeer professioneel over! Leuk provincie trainertje maar ajax is buiten zijn league!

 1. ajaxpers

  Ziet deze man niet dat hij alleen maar onzin uitkraamt? Is er niemand die tegen hem ziet dat hij niet seroeus te nemen is? Wat is er met Ajax aan de hand dat we aan dit soort figuren zijn overgeleverd.

  1. BobbyHaarms

   Idd ajaxpers, helemaal met je eens! Alleen al de manier waarop hij zichzelf via een omweg de hemel in prijst (onder mijn leiding zijn spelers beter geworden, internationaal enz.) zég je gewoon niet maar laat je aan anderen over. Sowieso slaat deze man flater op flater met zijn hakkelende tenenkrommende uitspraken dus beter zwijgt hij eens een poosje.

   En even los daarvan: Sorry ten Hag, maar die titels winnen onder jouw leiding…ik heb er verdomd weinig vertrouwen in.

   1. Litmanen

    Eens Bobby, die man moet zo snel mogelijk terug naar de provincie.
    Met deze man schaam ik me als Ajacied.
    Onze trainer moet ook clair en bluf hebben. Vandaar dat Bosz wél slaagde. In zijn voetbal dacht hij als een Ajacied en ondanks dat Keizer te licht voor de job was, ook híj had die flair van een Amsterdammer.

    Wegwezen deze boer. Al wordt hij tweemaal achter elkaar kampioen, hij wordt geen Ajax trainer.

     1. Bakkie

      Ten Hag zegt (nog) niet altijd de juiste dingen, maar hij heeft in ieder geval een beetje lef en pit in z’n donder. Ik wil het wel eens zien hoe hij zich gaat ontwikkelen als het echt lekker gaat lopen.

 2. BeukerAjax

  Kijk dit zijn uitspraken waar ik van hou! Die insteek moet je hebben! Niet streven maar gewoon doen!!!!

 3. Kevke87

  het is allemaal erg onhandig en onbeholpen. ik vind het ook geen Ajax waardige trainer. Maar hoe vervelend misschien ook, hij zal toch een eerlijke kans moeten krijgen. dat hij is gevraagd en terecht komt in een slangenkuil is ook niet zijn fout. die eerlijke kans krijgt hij vanaf komend seizoen en dan heeft ie er al een halfjaar opzitten. kan ik alleen maar in zijn voordeel werken.

  1. AjaxKat

   Ja vind ik ook. Niet alleen heeft ie aankomend seizoen er al een half jaar opzitten, hij kan deze zomer met het team voorbereiden zoals hij dat zelf voor ogen heeft. Nu moest ie spelen met alles wat Keizer achterliet. Nogmaals: het mislopen van deze titel is de fout van de directie. Die hadden beter Keizer tot eind van dit seizoen moeten houden. Ten Hag krijgt van mij tot november voordeel van de twijfel tenzij er weer Europees voetbal wordt misgelopen. Wat heb ik dat gemist.

   1. Litmanen

    Wat Keizer achterliet? Keizer won zijn wedstrijden…
    Met goed voetbal ook nog.
    Die hele wissel, we zijn met zijn allen in de maling genomen.
    Schreuder ook, speciaal gehaald omdat hij zo goed met Ziyech kan omgaan.
    Hoe verzin je zoiets?

    Neemt Ziyech hem van de zomer mee?

    Ten Hag kan zo goed met lastige spelers omgaan. Moet je eens aan Younes vragen. Tot en met vorig seizoen een modelprof.
    De arrogantie alleen al om dat van je zelf te zeggen…

    1. AjaxKat

     Ik bedoel het ook niet verkeerd wat Keizer achterliet. Dat hoeft niet fout te zijn. Integendeel zelfs voor mij persoonlijk. Feit is dat hij weg is en iemand anders dat seizoen moet afmaken. In bijna elke werksituatie is dat onhandig.

     Wat betreft Younes is Ten Hag een speelbal van de directie geweest. Dit is overduidelijk een managerstruc.

  2. De Nees

   Keizer was vanaf het begin een slechte keuze, de kritieken waren niet mals op dit forum maar nu Keizer weg is wordt hem allerlei kwaliteiten toegedicht, opportunistisch als maar kan zijn dit. Keizer had ook geen grip op de groep, weinig tactische bagage, het geheel kwam rommelig over maar deze naïeve trainerskeuze is helemaal Ajax (lees: Bergkamp) aan te rekenen. Ten Hag valt allerzins tegen, had op z’n minst iets meer persoonlijkheid verwacht, maar halverwege een seizoen binnenvallen valt ook nooit mee, met een eigen groep beginnen is toch andere koek. Heb het eerder gezegd, dit half jaar is al vergeven, geen kampioen, laat ten Hag zijn fouten nu maar maken, van de zomer nieuw begin en in de winterstop weten we beter hoe de vlag erbij hangt met ten Hag.

   1. EugAjax

    Persoonlijk heb ik Keizer nooit een slechte keuze genoemd. Ik heb zelfs gezegd dat Ajax een fout beging toen ze hem ontsloegen. Keizer was geen naieve trainerskeuze maar een weloverwogen. Het is destijds goed uitgelegd waarom en ik was het daar mee eens. De start was zo moeilijk dat geen enkele garantie was geweest op succes ook niet met ervaren coach, ook niet met Bosz bijv. Zie maar eens hoe hij viel na zeer goed begin in Dortmund.
    En hij had niet eens te maken met persoonlijk leed.
    Het is niet om lullig te doen maar meer om in perspectief te plaatsen. Hier word vaak enorm onderschat wat voor een impact de zomer heeft gehad op alles en iedereen in en rond de club.
    Het klopt zijn begin was allesbehalve veelbelovend en vooral zijn wisselbeleid geen touw aan vast te knopen.
    Maar hij kwam met Frenky op vier en het ging lopen. Vraag je je nooit eens af waarom sinds Frenky wegviel we geen goede wedstrijd meer hebben gezien?
    Keizer werd ontslagen juist op het moment dat hij het voor elkaar leek te hebben.
    Ajax lees Overmars heeft hier een politieke fout gemaakt. Bergkamp had juist wel een goede trainerskeuze gemaakt, in ieder geval een stuk betere dan Marc.
    Het blijft dus juist raar om tegen Dennis aan te blijven schoppen, want sinds hij weg is glijd het niet snel af met Ajax nee het dondert gewoon hard in elkaar.

    We gaan het zien. Laten we hopen dat ik het echt heel slecht zie?

    1. Litmanen

     Eug. Ik kan een heel eind met je mee, maar juist Bergkamp was de belangrijkste reden voor Bosz om weg te gaan.
     Vanaf januari speelde dat al.
     Toen na de EC finale vdSar bleef zwijgen heeft Bosz positief op een verzoek van Dortmund gereageerd.
     Het was nooit zijn bedoeling slechts 1 seizoen te blijven.
     Voor de rest heb je gelijk wat Keizer betreft.
     Ik vond hem te licht voor de job, maar eind december stond Ajax er stukken beter voor dan nu.
     Overmars wilde even laten zien dat hij gelijk had in het conflict Bosz/Bergkamp.

     En de club zit met de gebakken peren. Die hele wedstrijd van zondag doet me niks meer. Het resultaat is h o e dan ook dat PSV kampioen wordt.

     1. EugAjax

      Litmanen, we zijn het oneens over hoe Bosz is weggegaan, maar in 1 ding ga ik met jou mee. Als Ajax (lees Sar en Overmars) toch dezelfde kant op wilden gaan dan hadden ze Dennis in zomer eruit moeten zetten als hij dan niet mee kon in die denkwijze. Ik zelf was daar zwaar mee oneens geweest maar dan had je nu wel veel verder geweest. Uiteindelijk heeft Ajax alle verzoeken van Bosz ingewilligd. Ja had dat dan in zomer gedaan.

     2. EugAjax

      Zondag ja ik hoop toch echt dat we niet naar een feest van die boeren hoeven te kijken….

     3. heinz stuy

      Hele simpele oplossing: tv uit. Via afstandbediening of op TV zelf. Zie eventueel gebruiksaanwijzing. ?

  3. De Nees

   Trial and error toe te passen, zowel met spelers als met staf/ management, dat is Ajax Eug. Het is ook een vorm van arrogantie en beter weten, als het goed uitpakt met de borst vooruit lopen en als het slecht uitpakt snel de drol inslikken. Keizer had heus een paar succesjes maar overall was hij niet de juiste man, wees eerlijk hij zat daar door politieke spelletjes en niet vanwege zijn kwaliteiten. Maar kap ‘s om telkens Nouri erbij te halen als verzachtende omstandigheid voor Keizer’s falen, hij had ook te veel dubieus technische beslissingen zonder enige link naar Nouri. En denk nog ’s na over Frenkie’s nieuwe positie: geen tactisch inzicht van Keizer, maar door druk in de media en opmerkingen van Frenkie zelf moest Keizer wel een plek gaan bedenken. Wober deed het heel goed daar maar moest toch wijken voor een niet-verdediger, niet logisch. MV kon niet dan maar als CV, maar hij is geen CV echter in de ED kom je ermee weg, Frenkie is te veel voetballer, gaat achterin lopen met de bal zonder rugdekking, europees straffen ze dat meteen af. En met Dennis erbij ging het ook al bergaf, langzaam of snel eindresultaat is hetzelfde.

   1. EugAjax

    De Nees vertel mij eens wanneer precies heeft Ajax Europees succes gehad met een echte ervaren trainer?…….precies niks trial and error.
    Politieke spelletjes
    Hij is juist ontslagen door politieke spelletjes…..
    Dennis heeft hem naar Ajax gehaalc met een visie. Lees maar terug. Toen Bosz op stel en sprong vertrok moest zijn visie eerder ingevoerd worden dan gepland.

    Overmars is daar weliswaar schoorvoetend mee akkoord gegaan. En als je dan blijff dan heb je die trainer te steunen en niet bijv na een 3-0 tegen PSV hem straal voorbij lopen omdaf de uitslag niet uitkomt……
    Lees laatste zin even terug. Marc was niet blij met die 3-0, begin dus niet over politieke strijdjes van Dennis…..

    Nouri haal ik erbij zo vaak ik wil. Als je ontkent dat dit mega impact heeft dan blijf ik dat doen.

    Ik geef ook aan dat Keizer slechte dingen heeft gedaan vooral wisselbeleid. Dat staat idd los van tragedie.

    Maar de Europese uitschakeling bijv niet. Want in oog van emotionele orkaan komt dan ook nog eens Sanchez muiten……

    Ja ga er maar aan staan. Na Heerenveen uit ging het eerst in resultaat beter daarna snel in spel ook…..
    Frenky waa zeer goede zet. Eens in Europa kan dat tegen sommige tegenstanders niet maar daar waren we al uit dus voor dit seizoen zeer goede vondst.

    Schrijf jij het toe aan druk van media etc erg kortzichtig en onterecht.

    Wöber vind ik goede aankoop en mss kan hij volgend jaar doorgroeien naar voor Ajax nivo zeer goede CV. Dan kan Frenky idd naar middenveld. Dan heeft hij extra baat gehad van dit jaar op CV…

    Met Dennis ging het niet bergafwaarts of jij moet Europese finale een omgekeeerde hellingproof vinden?.

    Dit is een super klote jaar. Ingegeven door vele factoren. Juist in crisis (persoonlijk en sportief) moet je koers houden die je hebt ingezet.

    Na Vitesse thuis zijn er paar in paniek geraakt. Terecht of onterecht, ze hebben iig in die paniek desastreuze beslissingen gemaakt.

   2. De Nees

    Keizer had het gewoon niet, jij blijft hem verdedigen omdat het een keuze was van Dennis en dan komt er niks meer voorbij die plaat in je kop. Je haalt als vaker veel voldoening uit 1 iets positiefs of een goede actie en daarmee vergoelijk je het hele plaatje ongeacht de hoeveelheid fouten. De finale heiligt veel voor sommigen, maar daarvoor en daarna dus ook met Dennis nog, kan je nog 100 zaken opnoemen die niet goed zijn gegaan. Je analyseert weer te eenzijdig eug. Op de langere termijn was Bergkamps invloed negatief, op lange termijn was Keizer toch niet goed genoeg of mss pas na paar jaar al sukkelend met Ajax. Frenkie als CV is ook kortzichtig, al speelde je geen europees dit jaar maar laat hem liever die minuten maken op het MV daar ligt zijn toekomst.

   3. De Nees

    En idd europese echec kwam grotendeels door de Nouri tragedie, doelde ook niet op die periode. Maar de tijd daarna dat ligt daar wel los van, dat zijn we eens.

    1. EugAjax

     Yep ach ja Bergkamp blijft mijn ‘zwakte’ wsl haha we zijn dat niet eens toch dank voor mooie discussie ??.

  1. Mr Ajax

   Tja blijft koffiedik kijken, maar hij zit er oas een half
   Jaar en gaat voorlopig nog noet weg, dus hopelijk verbaasd hij ons volgend jaar !

 4. Peter kopsterk

  Gun die man 2 jaar. Hij kan er een goed team van maken en is wel afhankelijk van de mentaliteit van de spelers. Als zij niet voor de volle honderd procent gaan houd het voor hem op.

 5. stylo1984

  Onana wil wel, ziyech wil weg… van der ligt word denk ik wel gekaapt… kluivert en neres?

  1. Bakkie

   Grappig dat iemand die Ten Hag een pannekoek noemt, zelf met “van der ligt” aan komt.
   Krijg spontaan meer vertrouwen in Ten Hag

 6. EugAjax

  Ten Hag laat in twee alineas zien niet de juiste trainer voor Ajax te zijn. Drie redenen
  a) klinkt teveel door dat hij het een eer vind bij zo een fascinerende club te werken
  b) hij blijft maar opsommen wat hij bereikt heeft maar niet hoe (meer vanuit reactie en niet van actie)
  c) titels winnen ok maar hoe Ten Hag? Manier waarop is op zijn minst net zo belangrijk zo niet belangrijker

  Overigens laatst een fanatieke Utrecht supporter gesproken ze liggen nog krom van lachen dat Ajax he heeft genomen, ze waren blij toe?

  1. Prinsengracht

   Jij schrijft te lang. Toch lees ik het. Als ten Hag spreekt, dwaal ik af of zap ik weg. Wegwezen met die pannekoek.

  2. Litmanen

   Eug. Utrecht weert al jaren onze supporters, waarom hebben wij hem niet geweerd?
   Deze man is een stripfiguur.
   Een soort Kuifje die denkt dat hij echt bestaat.

 7. heinz stuy

  Ik lees hier een combi van van Gal en Peter R. De Frummelaar. Op zijn Duits gezegd: zum kotzen. 100% duidelijk nu …… wieberen met die kwiebus.

  1. BobbyHaarms

   En vd Sar mag gelijk mee in zijn kielzog. En als we dan toch bezig zijn…..

   1. HURBIE

    Lijkt mij het beste BH
    Gewoon grote schoonmaak houden bij AJAX
    En dan boven aan beginnen

 8. Hanski

  Zo Eug heb jij wel 1 (een) fanatieke utreg supporter gesproken….echt maatgevend…benieuwd naar serieuze ideeen voor volgend jaar…de beste (zelf opgeleide) jonkies raken we ongetwijfeld kwijt…benieuwd hoe jij en Moosie een alternatief hebben…

  1. heinz stuy

   Alternatief is hier al 100 keer aangegeven. Lees maar rustig alles terug. Prettige avond.

  2. EugAjax

   Hanski klopt dat 1 supporter niet maatgevend is. Hij gaf aan dat velen in zijn vak er zo over denken. Persoonlijk vond ik dat opvallend omdat hij toch voor Utrecht succesvol was. Daarom benoemde ik het.
   Wat betreft mijn ideeen ik denk dat als je regelmatig leest wat ik schrijf dan weet je beetje in welke richting ik zou denken.

   Even samenvattend.
   Ik zou Molenaar Algemeen Directeur willen zien. Sar heeft aangegeven weg te gaan als Ten Hag niet levert. Dus moet hij gaan (overigens vond ik dat een domme move voor een AD)
   Dan zou ik Ovvermars inruilen voor Jordi. Hoewel ik twijfel of hij echt Ajax DNA heb wil ik hem graag van dichtbij in actie zien. Bij Macccabi zeer goed gedaan.
   Dan zou ik Bergkamp herinstalleren maar nu puur als hoofd jeugdopleiding, met Said als rechterhand.
   Trainer word Frank de Boer.

   Ik zou jeugdopleiding als leidend weer willen zien. In jeugdopleiding, hoe dichter bij huis hoe beter.
   In eerste aangevuld met directe versterking. Liefst categorie Huntelaar, Robben, Poulsen en dan in elke linie minimaal 1.
   Ik wil goede balans zien in alle leeftijdscategorieeen. Ingedeeld in 16-22, 23-28, 28 en ouder.
   Kwaliteit boven kwantiteit.

   Spel
   Ajax moet aanvallend, iniatiefrijk en brutaal voetbal spelen tegen elke tegenstander. Met alleen spelers die heel graag bij Ajax voetballen, dus bijv ik zou eens goed gesprek voeren met Ziyech.
   Hoewel ik liefst een elftal 433 zie dat in wedstrijd zonder wissels makkelijk naar 343 kan schakelen, mag er wat mij betreft ook out of the box gedacht worden, zie bijv regelmatige bijdragen van BR hierover.
   Bovenal zou aanwezige kwaliteit leidend moeten zijn en niet te krampachtig ergens aan vasthouden als of je seletie er niet naar is (overigens is er dan wat fout gegaan in voorseizoen), of in geval van blessures.

   Wissels
   Ik zou hier twee dingen terug willen zien. Nooit meer een wissel in blessuretijd, of om tijd te rekken. Wissels moeten toegevoegde waarde hebben. Dus of om een wedstrijd te kantelen of bij beginnende blessure of oververmoeidheid bij eerste elf.

   Zo zou ik mijn favoriete Ajax zien vanaf volgend seizoen in JOHAN CRUIJFF ARENA

   Ik zou seizoen kaarthouders die langer dan 10 jaar komen 15 procent korting geven, tussen 5-10 jaar een kortig van 10%, en korter korting van 5%.
   Losse kaarten iets verhogen.

   Voor nu wel even genoeg denk ik ?

   1. Prinsengracht

    Mix van goede en rampzalige elementen. Zal resulteren in chaos. Ik zou kaarthouders die daadwerkelijk elke wedstrijd komen belonen.

    1. EugAjax

     Zolang het maar georganiseerde chaos is PG?. Je toevoeginng over belonen voor daadwerkelijk komen juich ik ten zeerste toe?

     1. Litmanen

      Eug. Je bent de weg nu wel kwijt. Waarom Overmars inruilen voor de zoon van?
      Hij is nooit verder gekomen dan clubjes in een derde wereld land.
      Hij doet het volgens jou goed, maar waar dan? En wat doet hij goed?
      Hij is nu namelijk alleen maar coach van de selectie van een clubje wat hier kan vergeleken worden met MVV.

      Iemand bijna 200 miljoen laten beheren zonder ervaring?

      Met Frank de Boer kan ik meegaan met je, maar daar houdt het ook mee op.
      En nu even bijkomen van jouw plan, pfffff

     2. EugAjax

      Haha Litmanen al bijgekomen? Zoals je weet ben ik serieus fan van Bergkamp, jij wat minder. Als Dennis in mijn plaatje terugkomt als hoofd opleiding dan zal dat ten koste gaan van Overmars, want die zal niet met Dennis willen werken. Vandaar
      Als ik moet kiezen dan ten allen tjden Dennis. Ik zie wat er nu gebeurt nu Overmars vrij spel heeft (keuze Ten Hag en maar blijven kopen) dat stemt me vooralsnog niet vrolijk.

      Jordi heb ik al aangegeven twijfel ik ook over toch ben ik nieuwsgieorg naar hem. Ik vind wel dat hij het als technisch directeur goed heeff gedaan. Het is daar denk ik niet makkelijk werken en om goede mensen te vinden toch heeft hij bijv groepsfase CL gehaald, heel knap met een club “uit derde wereld land” zoals jij dat benoemt.

      Maar goed ook weleens leuk om met jou oneens te zijn?. Ik zal mijn gps even aanzetten dan vind ik de weg mss wel weer ??

     3. Litmanen

      Bergkamp heeft de kans gekregen en zijn hand overspeelt. Zijn ego zit hem in de weg net als bij Jonk.

      Overmars heeft financieel gezien een wereldprestatie geleverd, Bergkamp sportief niet.
      Jordi nu het beheer geven over ons vermogen is hetzelfde als de technisch directeur van Standard Luik te vragen voor die taak.

      Een td heeft geen enkele ervaring als financieel directeur, dus de keuze op Jordi is puur op zijn familienaam.

      We zijn het in elk geval eens over Ten Hag…..
      wegwezen.

     4. EugAjax

      Even voor goede orde Litmanen. Ik zie Slop als financieel directeur. Overmars is nu spelersdirecteur/technisch directeur. Daar denk ik dat Jordi wel zou kunnen passen. Hij heeft bij Maccabi daar toch goed werk geleverd.
      Overmars is zeker goed, alleen heb ik het idee dat hij Ajax wat meer op die Engelse manier wilt leiden, niet mijn manier. Bergkamp heeft idd groot ego, maar ja dan heb je in voetbalwereld sws groot probleem als dat een criteria is om iemand niet neer te zetten.

      Het beheren van vermogen moet je idd dus niet aan Jordi overlaten, is ook niet mijn plan.
      Mijn nieuwsgierigheid is niet op basis van zijn naam ik denk echt dat hij als TD goed gedaan heeft. Hij wilde zelf trainerservaring op doen hij is er niet vanaf gehaald.

      Ten Hag ja daar zijn we het over eens

 9. Hanski

  Heinz…jij nog ideeen of alleen maar blaten dat t zo slecht is?
  Ten Hag mocht het doen met elftal zonder leider….doet het idd niet best masr ik heb nog geen enkele positieve gedachten gelezen…alleen dat het niet deugt ?

  1. heinz stuy

   Jordi, ling, Jonk, Schip, Bosz, Molenaarbinbenhalen. Overmars, Sar ten Hag er uit. Jeugopleiding nieuw leven volgens visie Johan. Voetbal terug volgens visie Johan. Verlies komende twee jaar voor lief nemen maar weer bouwen aan sterke toekomst. Alleen aankopen daar waar echt noodzakelijk en direct een meerwaarde hebben. Max. 50 contractspelers en voorrang voor eigen jeugd uit Amsterdam en daarna uit Nederland. Dit oog met het oog op Nderlands voetbal in totaal. Geen trossen jeugd uit het buitenland halen. Zo ff voldoende? Of is dit blaten. Van jou heb ik nog nooit een zinnige bijdrage gelezen in ieder geval.

   1. heinz stuy

    Verder is het de simpele waarheid dat het zwaar kut is nu. Ik zie inderdaad niets positiefs.

    1. HURBIE

     Gelijk heinz
     Zodat de Familie CRUIJFF trots is dat haar man en hun Vader zijn naam op het stadion staat

   2. Prinsengracht

    Als je Ling weglaat, zijn we het eens. Helaas zal er in 2018 niets meer veranderen.

    1. Litmanen

     Er zitten hierboven echt wel ideeën, maar mensen als Jonk en Jordi of Bergkamp? Ik zie alleen maar méér egotripperij.
     Overmars laten zitten en de rest op kwaliteit binnenhalen, dus niet op naam of afkomst.
     Molenaar heeft mij iets te vaak aangegeven dat hij bereid is maar veel te druk.
     Jonk presteert momenteel niets, dus blijkbaar ook waardeloos?
     Jordi, Tja, trainer van Macabbi. De functie technisch directeur is hij al een tijdje kwijt. Resultaten aldaar matig. Ik zie niets om hem hierheen te halen.
     En dan toch, hij heeft leuke dochters….. Die heten ook Cruijff.

     Ling en Frank, die hebben zich bewezen in de voetballerij

     1. heinz stuy

      Overmars kwam van Go Ahead en die mag blijven zitten? Op grond van het feit dat hij zo fijn aan het kopen is? Bij diverse verkopen zeer dubieuze afspraken voor de toekomst waarbij Ajax maar moet afwachten of er nog geld extra binnenkomt. Jonk is niet bezig als trainer maar bezig met een bedrijf op voetbalgebied. Waarom zou hij waardeloos zijn? Omdat je niet zoveel leest over hem? Vwb Jordi, het gaat er om wat hij doet. Een hele hoede trainer maakt van MVV ook geen kampioen als hij het spelersmateriaal niet heeft. Bij Ajax worden ze niet eens kampioen met het spelers materiaal.

     2. De Nees

      Eens Heinz. @litmanen als vaker leg je verkeerde verbanden bij mensen, een specifiek voorval rek je op wel 10 manieren uit, uiteindelijk zo uitgedund dat je argumenten kant nog wal raken.

 10. Charka53

  We hebben vanaf vandaag een trio Kale , Kokkie en Ten Hag , drie man de onzin uitkramen.

 11. Kingkong

  Als ten hag nou eerst eens nederlands leert praten dan begrijpen zijn spelers hem mischien en wij ook.

 12. Zlatan4ever

  Ten Hag heeft alle cliche praatjes over Ajax nu gemeld.
  Het word tijd dat wij dat op het veld gaan terug zien. Het liefst vanaf a.s. zondag !
  Anders is het de gebruikelijke prietpraat van een coach die het nu al kwijt is

  1. ems

   Helemaal eens, als hij het niet beter kan dan Keizer en dat laat hij bijna wekelijks zien dan is zijn komst zinloos geweest. Gewoon doorgaan op de door Bosz ingezette weg was en is de beste optie; dus hoezo weer helemaal oonieuw het wiel uitvinden en tijd nodig hebben?. Dus tijd voor Bosz of een trainer van statuur. Anderd wordt het nooit wat.

 13. Ralph

  Geen enkele trainer lijkt bij Ajax te passen. Marcel Keizer is hier compleet afgebrand net als Peter Bosz het jaar daarvoor. En dan die eeuwige roem voor Johan Cruijff. De beste voetballer ooit en filosoof. Maar ook een opportunist die nog steeds postuum het zijn opvolgers onmogelijk maakt te bouwen aan een team en een spelsysteem dat past bij deze tijd. Ajax supporters, wake up en geen trainers een kans.

  1. heinz stuy

   Ook nu is de visie de beste weg. Je moet het alleen willen en je moet het willen zien. Flauwekul om te zeggen dat het niet meer van deze tijd is. Bayern? Ongelooflijk maar steeds meer mensen drijven qwg van Ajax en blijven volhouden dat ze supporter zijn van Ajax. Er zijn zaken diw heel lang meegaan. Een daarvan is visie Cruijff.

 14. Moosie

  Ok dan Heinz en Eug die samen mijn ideeën voor Ajax bij Hanskje voor de voeten gooien.
  In mijn hoofd viel na het lezen van de laatste zin van Heinz er een microfoon op de grond.
  Thx mannen julie hebben me een glimlach bezorgd.
  En ligt het aan mij of worden de stukjes:) van Eug inhoudelijk steeds beter?

 15. -buitenkantje rechts-

  Allemaal makkelijk gezegd.. Die weg..die weg.. en die weg. Vervolgens die en die ervoor terug. Werkelijkheid is nie zo makkelijk.. De trainer (Keizer) is weg, maar dat kostte een flinke som geld. Kijk wat we ervoor terug hebben.. Bergkamp moest weg, maar is nog steeds in dienst voor een slordige 25.000,- p mnd..
  Sar weg? Op basis van een ondoordachte uitspraak? Vergeet t maar. Overmars weg? Opbasis van wat?
  Jordi als AD? Wie zegt dat hijdat wil? Hij heeft niet zo’n binding met Ajax. Voelt zich meer Catalaan. Ling? Wie zegt dat hij goed zal functioneren? Wat voor CV heeft Molenaar? Heeft hij ervaring in het leiden van een groot bedrijf? Jurisch adviseur is wel wat anders.. Jonk? Conflicten en nog nooit een eerste elftal geleid.
  Dus.. Wat is wijsheid? Garanties worden er in ieder geval niet gegeven. Wat over blijft zijn meningen…
  De enige die bij Ajax heeft bewezen prijzen te kunnen halen is FdB. Droge feiten..

  1. Prinsengracht

   Doorgaan met Ten Hag brengt niets. Daar ben ik van overtuigd. Die moet echt weg.

  2. Moosie

   Nou Meneer Rechts.
   Het gaat bij een beginnende trainer om hoe hij de elftallen die hij tot nu toe heeft geleid heeft laten spelen.
   En als ik kijk naar de A1 van Jonk en nu het eerste van Ajax zie ik daar goede kansen voor Jonk om een hoop ten goede te verbeteren maar Jonk als trainer offer je eigenlijk zijn grootste kracht op want dat is opleiden.

  3. heinz stuy

   FdB had mazzel, stinkende mazzel. Was geen eigen verdienste en was slaap verwekkend. Verder, veel slechter dan nu kan toch niet, dus dan maar een partij frisse mensen met de echte Ajax gedachte. Ik weet ook wel dat het niet gaat gebeuren maar daarom mag je het wel blijven hopen en willen. Zo doorgaan is op zeker sterfhuis constructie.

  4. EugAjax

   BR Hanski vroeg aan mij wat plannen hoe ik het wou zien, het ging hier niet om of makkelijk scoren/zeggen, alsmede werd niet om haalbaarheid gevraagd?. Garanties nee die heb je niet.
   De mannen Sar en Overmars met trainer Ten Hag runnen de club op een Engelse manier, dat zou best succesvol kunnen zijn op termijn het is alleen niet mijn manier. De visies van Bergkamp, De Boer, Molenaar passen volgens mmij beter bij Ajax waar ik van hou. Dan is er idd een verschil tussen een visie hebben en deze kunnen implementeren, dus eens zo makkelijk is het niet.
   Jordi heb ik al gezegd twijfel ik over maar hij heeft me nieuwsgierig gemaakt.
   Ik heb veel respect voor zijn werk bij Maccabi, maar weer geen garantie idd.

   Sar heeft gemeld dat hij weggaat bij uitblijven verbetering. Dat is echt meer zijn dan een ondoordachte uitspraak, in mijn optiek is hij juist heel bedacht geweest in die uitspraak…..
   Overmars zal niet kunnen blijven in mijn plaatje. Niet omdat hij niet goed is, ik vind hem top als directeur spelersbbeleid qua opzetten scouting, onderhandelen aan en verkoop. Koopt nu wel veel te veel trouwens.

   Ach je moet maar zien het zijn slechts overpeinzingen van een Ajax supporter

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat je dezelfde fout maakt Eug die ik Ajax al jaren zie maken.. Heb al eens eerder gezeggd dat Ajax niet de juiste mensen kan aanstellen. De fout die vaak gemaakt wordt is door te kijken naar “vriendjes” en gelijkgezinden. Jongens die samen de kleedkamer gedeeld hebben moeten er samen toch uit kunnen komen?..
    Niet dus..
    Ego’s voeren de boventoon.. Wat er mijns inziens fout gaat is dat er eerst een duidelijke organisatiestructuur met dito takenpakket vastgesteld moet worden.. Vervolgens een profiel per functie en adhv de profielschets mensen gaan aanstellen. En dat hoeven echt geen oud-voetballers te zijn wat mij betreft, tenzij ze bewezen hebben naast voetbal ook andere capaciteiten te beschikken. Liefst zie ik ook mensen uit sverschillende stromingen binnen een team. Verschillende inzichten geven vaak het beste resultaat. Ajax wordt nu op amateuristische wijze geleid.. Men doet maar wat en roept maar wat.. “Scholletje” Blind als voorbeeld.. Hoe komt zo iemand die alleen nog maar gefaald heeft binnen Ajax in de RvC?? Aan welke profielschets voldeed hij? Ajax gaat ten onder aan schreeuwers..verschillende stromingen en vriendjespolitiek.

    1. EugAjax

     BR, ik ben van mening dat van mijn viertal alleen een Algemeen Directeur een niet voetballer kan zijn. Ik vond Kinsbergen bijv een goede. Maar op de posten Technisch Directeur (directeur spelersbeleid), Trainer en Hoofd Jeugdopleiding moeten wel ex voetballers zitten per definitie.
     Verder ik kan wel takenpakket etc meesturen hahaha maar dan word verhaal wel heel lang.
     Maar gezien het beeld wat ik bij die verantwoordelikheden en taken hebt vind ik dit de juiste personen.
     Het klopt dat Ajax zichzelf vaak in de voet schiet. En idd vaak door die verschillende stromingen bijv en vriendjespolitiek ook dat.

     Sar en Overmars hebben Blind voorgedragen en ook zijn zij verantwoordelijk voor verwaarlozen opleiding door die grote aantallen aankopen, het grootste meningsverschil tussen die twee en Bergkamp.

     Dat maakt ze per definitie ongeschikt. Sar vind ik wel bijzonder goed als commerciele marketing man en als onze vertegenwoordiger bij de Europese bodies. Daar zou hij goede rol in kunnen blijven spelen.

     Ach we gaan het zien en uiteindelijk vind ik het leuk om erover te filosoferen tegelijkertijd ben ik blij dat ik niet hoef te beslissen over deze mensen ?. Bovenal zijn Overmars en Sar voor mij Ajax iconen en die moet je ten allen tijden met respet behandelen. Dus in die zin is het idd makkelijk roepen vanaf de zijlijn?want als er iets niet makkelijk is dan is het Ajax runnen in de hedendaagse maffe voetbalwereld?

    2. Moosie

     Zolang van Ossoleone en Henrichs blijven zitten veranderd er niets en zal iedereen gefrustreerd worden bij alles wat naar Cruijff ruikt eerst moeten die 2 weg.
     Anders hoef je swz niet te doen want dan weet je zeker dat je gesaboteerd wordt op slinkse wijze

    3. De Nees

     Ossoleone ?. Precies dat is het hele eier eten Moos, je kan de grootste Cruijff adepten daar neerzetten maar zolang dit soort saboteurs daar rondlopen blijft het een doodlopende weg.

     1. EugAjax

      Haha emous het is hem op zeker….ach drie bans zijn blijkbaar nog niet genoeg geweest. Vooruit onder noemer Amsterdamse humor dit keer?. Hopelijk voor hem ziet de redactie dat ook zo.

     2. heinz stuy

      Gewoon doorgaan met voeren, Eug, gewoon doorgaan en dan een ander de schuld geven. Klasse.

     3. heinz stuy

      Zoals al eerder gezegd, je bent en blijft een eikel Eug. Ga lekker door zo.

     4. Zlatan4ever

      Er is maar 1 eikel op dit forum en dat is niet Eug…..die heeft namelijk maar 1 nickname?

 16. a.p.

  voor het gezegde kan ik mij bij aansluiten, maar ik denk dat hij daarvoor niet de beste trainer is

 17. John wijnen

  je moet elke trainer een kans geven zo dat hij één vaste team kan vormen

 18. ajaxrules

  iedere trainer is afhankelijk van de kwaliteit van zijn spelersmateriaal. laat dit gegeven maar eens inzinken.

 19. ajaxrules

  ook leeftijd is een factor die meespeelt bij de beoordeling van de kwaliteit van het spelersmateriaal.

 20. ajaxrules

  maw. teveel jonge spelers kan de kwaliteit van het spelersmateriaal negatief beinvloeden.

 21. Iamsterdam2015

  Ja eni ik wil een trainer die voor ajax gaat en niet iemand die wekelijks voor de camera klaarkomt omdat hij zichzelf zo geweldig vind……. pffft. Weg met die man

 22. Koning Haarms Wolfs

  Ik snap de mensen niet die roepen: hij verdient een jaar de kans….. Dan ken je Ajax niet echt en ken je ook ons Amsterdammers niet echt, vrees ik. Er is geen enkele manier/kans/hoop dat hij de cultuur van Ajax gaat snappen en al helemaal niet hoe de Amsterdammers zijn. Een club, met zo’n rijke historie, gezonde arrogantie, flegmatisch, technisch, technisch magnifiek, humorvol en zo godvergeten goed, wordt nu geleid door een verschrikkelijk boer, een saaie imbiciel uit het oosten (die mensen daar vandaan hebben sowieso niets met ons Amsterdammers), die met alles wat hij doet, is en gaat worden/doen, er voor zorgt, dat alles en iedereen die deze club groot heeft gemaakt, en met een echt Ajaxhart, zich omdraait in zijn graf!

 23. Koning Haarms Wolfs

  Wellicht komt “ons Amsterdammers” arrogant over en voel je je persoonlijk aangevallen, niet de bedoeling geweest van mijn stukje.

 24. Wim Hobe

  Ja,ja, heel veel blablabla! In Rotterdam hebben ze een bepaalde kreet: geen woorden………

 25. Bert62

  Nou met deze trainer mogen we nog niet eens in de verste verte denken aan titels

 26. Bert Betondorp

  De Ajax coach spreekt over de Amsterdamse cultuur en mentaliteit in het voetbal
  van een Amsterdamse voetbalclub .Van oudsher is dat bij Ajax het kenmerk. De
  Gedachte is juist eigenwijs, felheid, sportief maar wel winnen, winnen, winnen
  winnen altijd winnen daar doe je het voor. Voor de aanhang die o zo kritisch is maar vaak altijd gelijk heeft. Een goede Ajax coach is Amsterdams en anders moet-ie het aanleren want mis je die Amsterdamse mentaliteit? dan verzuip je in de Johan Cruijff Arena. Kun je niet tegen kritiek dan leg je het af.

 27. wieiswie

  Ik snap niet dat deze man al zoveel praatjes heeft. Presteer eerst eens. Elke keer als hij wat zegt lijkt het wel of hij nog voor de dubbel gaat of zo.

 28. Forever nr14

  Kan nou echt niet iemand deze vent een halt toe roepen, met zich zelf via een omweg de hemel in prijzen, brrrrr je lacht je ziek als deze vent iets probeert te zeggen, als ajacied schaam je je kapot. Jij en titels winnen?? gaat met jou echt niet gebeuren,

 29. Cootje Adriaanse

  Prima instelling!

  (maar wel eerst zien en dan geloven want alleen woorden zijn we de laatste jaren goed in maar kopen we niets voor)

  Maar de instelling is goed.

Comments are closed.