‘Ajax laat oog vallen op 19-jarige verdediger Johnson van Leicester City’

Volgens de Engelse krant The Daily Mail heeft Ajax belangstelling voor de 19-jarige Darnell Johnson die momenteel onder contract staat bij Leicester City. Johnson werkt momenteel zijn wedstrijden af bij de beloften maar heeft al aangekondigd dat hij komend seizoen op een hoger niveau wil spelen. Naar verluidt is Ajax de eerste gegadigde voor zijn handtekening. Met het aantrekken van Johnson wil Ajax vroegtijdig inspelen op het vertrek van een aantal verdedigers. Zo kan Nick Viergever niet rekenen op verlenging van zijn contract, heeft Joel Veltman aangegeven dat hij wel wat voelt voor een transfer en zal Ajax ongetwijfeld enorme aanbiedingen ontvangen voor Matthijs de Ligt. Johnson kan uit de voeten in het centrum van de defensie maar ook op rechts en men bestempelt hem als een groot talent.

Bron: The Daily Mail

Related posts

48 Comments

   1. De Ajacied

    Iedere verbetering voor Ajax moet dan snel vastgelegd worden,
    Dus haast geboden
    ❌❌❌

    1. heinz stuy

     Tuurlijk. We hebben zelf niets. Lekker straks met 11 buitenlanders zonder eigen opleiding spelen. Keuze uit 80 contractspelers. 19 jaar is ook een leeftijd dat veel ervaring meebrengt wat node wordt gemist bij Ajax. Overmars is echt goed bezig.
     Gvd van wat voor kut club ben ik supporter.

     1. De Ajacied

      Ja Sorry Heinz je kunt ook wisselen van supportersvereniging hoor,
      Als je nog iets wilt doen in Europa moet je spelers kopen en deze mengen met eigen jeugd
      ❌❌❌

     2. heinz stuy

      Zoek een alle contracten op van Ajax en zoek de evenwichtige mix waarbij 2/3 uit eigen jeugd/opleiding hoort te zijn (minimaal). Als je daar uit bent hoor ik je weer graag.

     3. Vak 120

      Waarom moet het met eigen jeugd als je die momenteel niet hebt??? Jij wil toch ook dat AJAX kampioen word en in europa speelt??? Of zie jij liever eigen jeugd en spelen voor plek 14??

     4. heinz stuy

      Ik wil Ajax. Dat is 2/3 eigen jeugd/opleiding. Ik wil herkenbaar Ajax voetbal, geen koopclub. Titels maken mij geen reet uit, mooi aanvallend wel met eigen spelers. Resultaten komen dan ook wel. Ik ben geen suppirter van OSV of Chelsea toch? Maar ik zie steeds meer supporters afglihden naar een, voor mij, bedenkelijk niveau. Jullie wet3n ech5 niet wat Ajax is, dat blijkt. Sorry.

     5. Vak 120

      Hoe kun je nu aanvallend voetbal spelen als je iedere week dadelijk de mindere bent?? In jong lopen misschien 3 spelers die ooit ajax 1 kunnen worden..en het komt niet vanzelf als spelers jupiler hun plafond is!

     6. EugAjax

      Heinz, hoewel ik met sommige dingen met je mee ga in je verhaal over Ajax dan ben ik toch verrast dat je Bosz heel goed vond en Van Gaal niet. In 1995 was 60 procent eigen jeugd, vorig jaar 30%. Of als Ajax swingt vind je het dan toch acceptabel? Dat Ajax een keer niet met tweederde eigen jeugd voetbalt. Overigens zou je dan De Boer op handen moeten dragen, die keek altijd eerst in eigen jeugd en schakelde als dat al mocht pas door naar buiten Ajax als niet anders kon.
      Ik zie hier dus veel inconsistency bij je. Leg eens uit.

     7. heinz stuy

      Het is al zo vaak gedaan. Onthouden is ook een kunst. Jij begint zelfs in kleine stukjes zaken te verdraaien en legt mensen woorden in de mond die noout gezegd en/of bedoeld zijn. Maar ja, dat is nu eenmaal jouw gave. Niet een om trots op te zijn. Dus iets aan jouw uitleggen? Nee, daar bedank ik voor. Zoals al eerder aangegeven, een eikel blijft een eikel.

     8. heinz stuy

      Als het goed wordt opgezet hoef je daar niet bang voor te zijn. Wr moet alleen lef getoond worden en misschien falken de resultaten in het begin nog tegen maar dan maaktaantrekkelijker voetbal al veel goed. Nu hebben we geen van beide en ben ik bang, nee ik weet het zeker, dat we nooit meer meedoen.

     9. Litmanen

      kopen, kopen, kopen…..
      En allemaal middelmaat, anders komen ze niet naar Amsterdam.

  1. Litmanen

   Daar hebben we al twee nieuwe miljonairs gekocht in Denemarken en in Zuid-Amerika. Hoeveel rechtsbacks hebben we nodig? Vier?
   Goede linksbuiten lijkt me belangrijker. Daar hebben we een over het paard getild mannetje van achttien met niets erachter dankzij Ten Hag.

 1. a.p.

  als het een verbetering kan zijn, dan vastleggen ,aan een bankzitter tribunezitter hebben we als supporters niets wel de bankrekening misschien

  1. HURBIE

   Ze mogen het op mijn rekening ook storten
   Weet er ook leukere dingen mee te doen dan Overmars

 2. Prinsengracht

  Stop eens met kopen. Of stop met jeugd zelf opleiden. Er kunnen er maar 11 tegelijk spelen. Regel liever een goede trainer. Dan kan ten Hag de bergen in. Zit hij lekker hoog in zijn concentratie. Heel NL lacht ons uit vanwege die joker.

 3. DanielenRico

  Kunnen we niet beter die ene Azor Matusiwa ook niet ff opschuiven naar Ajax 1, als ze toch zeggen dat tie N’Golo Kante 2.0 is wil ik het wel is zien in Ajax 1

   1. De Ajacied

    Ja zeker Matusiwa is al echt een kanjer hoor,
    Zie hem heel graag
    ❌❌❌

 4. jood84

  dus in Jong Ajax spelen is nutteloos geworden als we toch maar blijven kopen en niets uit de jeugd meer pakken. geweldig bezig bestuur ?

  1. Peter kopsterk

   Wat komt er door van jong Ajax misschien 1,2 of 3. Meer ook niet. Dus je moet wel kopen.

 5. AFCA my World

  Alles wat voor Ajax een verbetering is en gehaald kan worden moeten we gewoon doen,maar ten hag mag opzouten ! ⚽️

  1. heinz stuy

   Tuurlijk, lekker kopen, kopen, kopen en hopen, hopen, hopen. Wat dacht je van een visie?

   1. ajaxhoger

    Met een visie word je geen kampioen HS , een gezonde combinatie tussen aankopen en zelf opgeleide .
    Als het niet in de jeugd speelt dan maar kopen , er breken er echt wel een aantal door , maar ajax kan er niet tegen opleiden , ze staan een jaar in het eerste en zijn weg , of worden al weggekocht voor ze in het eerste staan .

 6. Zlatan4ever

  Waar is Ajax mee bezig ?
  Een 19 jarig “talent” uit de UK moet volgend seizoen een meerwaarde zijn in de verdediging ? Onze ene laaste aankoop uit zuid-Amerika ook binnen gehaald als talent voor onze verdediging.Word geen gebruik van gemaakt voor het 1e
  En “onze” jeugd-spelers krijgen geen kans…zo jammer

 7. BobbyHaarms

  Hehe eindelijk weer eens een aankoop in zicht. Doodziek van al die eigen jeugd, zo niet des Ajax! ?

  1. -buitenkantje rechts-

   ?? Helamaal eens Bobby.. Je ziet bij Ajax ook zelden dat een aankoop mislukt. Ik pleit daarom ook voor meer aankopen. Zou zelfs zover gaan de Toekomst op te doeken en alleen maarte kopen.

   1. BobbyHaarms

    Het heeft even geduurd BR, maar ze lijken het eindelijk door te hebben bij Ajax. Maar ja, je moet het eerst zien hè anders geloof je het niet?

 8. Stephanafca

  Ik wordt liever 1 keer per 6 jaar kampioen met eigen jeugd, dan 1 keer per 2 jaar met gekochte spelers.

Comments are closed.