‘Manager competitiezaken KNVB wekt schijn van belangenverstrengeling door verleden bij NEC’

Binnen Ajax wordt met argusogen gekeken naar Jan Bluyssen, zo meldt De Telegraaf. Bluyssen is de manager competitiezaken van de KNVB en bepaalde uiteindelijk dat de met 2-0 gewonnen wedstrijd Jong Ajax – NEC overgespeeld moet worden, omdat een niet speelgerechtigde speler; Teun Bijleveld (foto) op het veld stond (zie eerdere bericht). Voordat hij echter overstapte naar de KNVB werkte Bluyssen zes jaar lang in Nijmegen bij NEC, waardoor hij de schijn zou wekken van belangenverstrengeling. Ajax wil nog niet officieel op de situatie reageren, maar beoordeelt vandaag de beslissing van de KNVB om de wedstrijd opnieuw te laten spelen. Toch moet Ajax ook de hand in eigen boezem steken.: Een professionele club als Ajax moet zelf ook de administratie op orde hebben en zorgen dat er iemand de cijfertjes bij houdt.

Meer nog dan (Jong) Ajax is Fortuna Sittard gedupeerd door het overspelen van Ajax-NEC vanwege een administratieve fout van de KNVB. De Limburgers sloegen door de nederlaag van NEC (2-0) een gat van vier punten en leken – met nog vier speelronden op het programma – hard op weg naar de Eredivisie. Jong Ajax bleef weliswaar op één punt achterstand van Fortuna Sittard staan, maar mag niet promoveren.

Related posts

25 Comments

 1. De Ajacied

  In protest gaan dan
  En ook mocht Ajax deze pot verliezen, weer in beroep gaan
  ❌❌❌

 2. Kapstein

  Vreemde beslissing. Ik dacht dat een straf kon zijn om drie punten in mindering te brengen, maar overspelen is wel erg vreemd.

  1. Cootje Adriaanse

   Bij het laten meespelen van een niet-speelgerechtigde voetballer is het laten overspelen van de wedstrijd het gebruikelijke gevolg. Dit is wel eens eerder gebeurd in Nederland. Heeft niets te maken met “anti-Ajax” of “pro-NEC” gevoelens.

 3. Kevke87

  inderdaad, ajax gewoon naar jezelf kijken. zo voorkom je een situatie als deze.

  1. EugAjax

   Kevke dat hebben ze gedaan. Ajax heeft zelfs een brief van knvb dat hij mag spelen. Als je zo een bevestiging krijgt hou je hem dan aan de kant? Verder normaal is de straf 0-3 of drie pnt in mindering of iets. Geeft al aan dat knvb de echte fout heeft gemaakt. En dan laten ze als klap op vuurpijl een persoon beslissen die net 6 jaar bij NEC heeft gewerkt…….apart?.
   Maar goed voor de jongens van Jong een nieuw leermoment en dat is belangrijker dan de titel. Weer een topwedstrijd en dit keer met nog meer druk en interesse van media etc door deze aparte ontwikkeling.
   Zo heeft elk nadeel toch weer een voordeel??

 4. Charka53

  Hoe duidelijker moet je het nog hebben de KNVB heeft echt iets tegen Ajax in ieder geval enkele leden daar van , ze doen er alles aan om Ajax van een kampioenschap af te houden door vreemde beslissing op het veld door de scheidsrechter en naaien ze jong Ajax ook nog eens het wordt tijd dat de boel daar eens doorgelicht wordt.

   1. rickert

    om NEC in leven te houden moeten ze toch wel naar die eredivisie. lijkt erg shady dit. maar Jong pakt ze nog wel een keer en dan staat Fortuna er nogsteeds lekker bij.

 5. Bert Betondorp

  KNVB …..amateurs. KNVB MAAKT een fout. Overspelen? Als Ajax in beroep KAN gaan…doen. KNVB op z’n minst….niet proffesioneel dus …amateurs

  1. HURBIE

   AJAX heeft net gedaan of hun neus bloedde
   En grove onprofessionele fout wat KNVB HEET

 6. Bert Betondorp

  Nog even dit: Ajax is ook niet helemaal brandschoon…Ajax kan de gele kaarten voor een speler toch wel tellen en dus weten dat die speler een schorsing kan verwachten en dus NIET opstellen, ook amateuristisch van Ajax

 7. Amoebe

  De knvb kan na deze actie geen goede keuze meer maken.

  Alleen maar verliezaars dus.

 8. Zlatan4ever

  Het is een voorval (door de knvb) waardaar Ajax en Fortuna de dupe zijn.

 9. Wim Hobe

  Het kan en mag toch niet zo zijn dat één figuur over zulke belangrijke zaken beslist,? Al helemaal niet in zijn geval, daar zal toch vast wel in brede kring een besluit zijn gevallen, denk ik zo!

 10. Moosie

  ik snap echt niet waarom Ajax hem heeft laten spelen je weet als club dat hij automatisch geschorst gaat worden dus Ajax heeft gewoon gedacht dat omdat de KNVB een administratieve fout maakte dat hij speelgerechtigd was.
  Maar we hebben het hier niet over de nieuwe Johan Cruijff dus ze hadden hem gewoon niet moeten opnemen in de wedstrijdselectie simpel zat.
  De KNVB is al jaren een grote puinhoop met alleen maar vriendjespolitiek dus die gaan nu echt niet ineens anders beslissen je kunt beroep aantekenen tegen deze beslissing ik weet alleen niet of dat een opschortende werking heeft wat betreft het overspelen van de wedstrijd.
  Het is wel een leuke casus voor een advocaat ik weet niet of wij die Knijf nog in dienst hebben maar juridisch denk ik dat de KNVB in deze gewoon zo fout zit door het niet melden van de schorsing dat Ajax goede kans maakt om deze wedstrijd niet over te hoeven spelen.
  was voor van Eugelen bedoelt deze reactie graag geen epistel terug ik heb al koppijn ???

 11. Kapstein

  En toch is het eigenlijk best leuk. Het 2e is nog een keer te bewonderen met alle sterren in wording. Als het dan ook nog eens een grote overwinning wordt dan is het dubbel genieten.

Comments are closed.