KNVB: Jong Ajax – NEC moet worden overgespeeld

Het competitieduel Jong Ajax – NEC dat afgelopen week door Jong Ajax met 2-0 werd gewonnen moet worden overgespeeld, zo heeft de KNVB bekend gemaakt via een statement op haar website. Vrijdag werd het duel in Amsterdam gespeeld en stond Teun Bijleveld bij Jong Ajax in de ploeg. De middenvelder bleek echter geschorst te zijn, maar door een administratieve fout van de KNVB was bij zowel de voetbalbond als bij Ajax de veronderstelling dat de middenvelder pas op vier gele kaarten stond. Bij NEC was men echter wel scherp en deed het opstellen van Bijleveld wel direct alarmbellen rinkelen. De Nijmegenaren tekenden direct na de verloren wedstrijd dan ook protest aan tegen het meespelen van Bijleveld.

Bijleveld is nu geschorst op moment als beide ploegen tegen elkaar zullen spelen. In overleg met zowel Ajax als NEC zal de KNVB die wedstrijd opnieuw inplannen. Azor Matusiwa, die tegen NEC ook geschorst was, is nu geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch van maandagavond. De bond geeft wel aan dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB gezien de omstandigheden (de bond is dus zelf ook in de fout gegaan) geen tuchtrechtelijke maatregelen zal nemen tegen Ajax.

Related posts

30 Comments

 1. vak411

  ach ja… potjes extra ervaring op doen .. jammer.. de beuk de in dan maar!

    1. david1984

     het liefst met10-0ik hoop het alleen maar wat een zooitje daar je ziet wel alle veranderingen is geen verbetering bij die KNVB

 2. Basisspeler

  Stomme fout van Ajax. Je moet altijd je eigen administratie op orde hebben. Stel sukkels

  1. EugAjax

   Ajax heeft een brief ontvangen van KNVB waarin ze bevestigen dat hij mag spelen..in basis was ik het eerst eens met je maar nu ik dat gelezen heb is deze straf echt waanzinnig……ach knvb

  2. Peter kopsterk

   Je hebt gelijk maar als je navraag doet en ze zeggen hij staat op 4 gele kaarten dan laat je hem toch spelen.

   1. heinz stuy

    Ajax wist dondersgoed dat hijniet mocht spelen. Ze namen doelbewust risico. Zelfs de speler weet het wanneer hij een svhorsing hoort te krijgen. Gewoon wederom dom gedrag van Ajax.nette oplossing van de KNVB.

  1. Ajax 1

   Net Utrecht uit……supporters van utrecht misdragen zich, ajax supporters niet welkom.

  2. Moosie

   nou eug Ajax hoort dat zelf ook te weten het betreft een automatische schorsing dus wij zitten ook fout en als hij wel op het lijstje stond heb je een reglementaire 0-3 aan je broek

   1. EugAjax

    Moosie was op ander topic ook eerst mijn reactie. Toen iemand het off topic meldde. Maar Ajax heeft een brief van KNVB waarin gemeld staat dat hij mag spelen……..daar gaar het om.

    1. EugAjax

     Dus ze krijgen een positieve bevestiging en dan word Ajax nu gestraft en erger Fortuna

 3. BeukerAjax

  Vind het ook niet netjes van NEC als ze direct na de wedstrijd bezwaar indienen. Voelt een beetje als een dubbele kans voor NEC.. “Als we de wedstijd winnen zeggen we lekker niks, nu we verloren hebben doen we het wel”

  1. Mr Ajax

   Ja idd voelt als maten naaierij dit, wat als ajax had verloren en het dan zelf gad aangegeven..

 4. afcadeluxe

  als nek het van tevoren wist beloont de knvb hun nog,bij winst hadden ze zeker gezegd ach laat maar?

 5. ajacied078

  competitie vervalsing. lijkt wel of nec kampioen gemaakt moet worden. fortuna is de sjaak op deze manier

 6. Zlatan4ever

  Waardeloos van NEC om op deze manier de verloren wedstrijd nogmaals over te spelen. Daarnaast is de KNVB weer eens lekker bezig

 7. Vak 120

  Wel raar dat NEC het wist,ajax niet! Waarom moet je navraag doen van ajax kant….dan weet je eigenlijk zelf al genoeg.ze weten hoeveel balcontacten,kilometers per wedstrijd enz….maar gele kaarten is lastig????

  1. EugAjax

   Vak120 Ajax wist het ook alleen heeft knvb in brief voor de wedstrijd bevestigt dat hij wel mocht spelen. Ja wat doe je dan?

    1. EugAjax

     Mijn allereerste reactie hierop was vergelijkbaar met die van jou en anderen?. Alleen gister laat las ik van die brief en toen was mijn mening ook om?

 8. Overdwars

  Kom net de spelersbus tegen van NEC op de A12 bij woerden. Kan het dan toch niet laten om een dikke vinger te tonen. Kon er niks aan doen, ging vanzelf omhoog. Engneccen!!

Comments are closed.