Dolberg keert terug in wedstrijdselectie

Trainer Erik ten Hag heeft Kasper Dolberg opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De spits raakte in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Willem II geblesseerd en was sindsdien uit de roulatie. Joël Veltman ontbreekt door een schorsing. Noa Lang en Kaj Sierhuis zijn ditmaal niet geselecteerd.

Selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Luis Orejuela
Nico Tagliafico
Rasmus Kristensen
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Siem de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Noussair Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Related posts

59 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Direct maar in de basis dan… Na 70 min Sierhuis laten invallen. KJH staat op scherp, dus sparen voor volgende week.

   1. De Ajacied

    Hoop wel echt dat Ajax het feest zal verstoren daar in lampegat.
    Het mag niet zo zijn dat die boere kampioen worden thuis tegen Ajax.
    Dat mogen ze de supporters niet aan doen.
    Kijk naar Man City- ManU
    Dus vol erop mannen volgende week,
    En vandaag winnen met wat aanpassingen
    ❌❌❌

    1. Iamsterdam2015

     Ja precies De Ajacied. Dat pisvee kampioen wordt is al duidelijk maar niet tegen Ajax!!!! Vandaag winnen, volgende week in lampegat!!!

   2. -buitenkantje rechts-

    Excuus.. idd Sierhuis er niet bij. Dan Cassierra een kans geven.

 2. Cootje Adriaanse

  Voor wat deze wedstrijd nog waard is na de overwinning van pisvee op az…..

 3. Mr Ajax

  Gewoon winnen en volgdnde
  Week pisvee afdrogen, onze eer staat op het spel!

  1. Ajax 1

   Yes, voor de eer. Vandaag weer achter de ploeg staan, zorgen dat we de tweede plaats binnenhalen met voorronde cl.

   1. Charka53

    Inderdaad alleen voor de eer en de tweede plek die moeten we vast houden en bij deze wil ik pisvee en de KNVB feliciteren met het gekregen kampioenschap .

    1. dickst14

     Ook gisteren weer een mooi kado van arbiter Blom.
     Stevie Wonder ziet zelfs dat dat geen strafschop was.

 4. Koning Haarms Wolfs

  Nog een paar nietszeggende potjes voor de boeg. 040 uit in onze huidige vorm? Weer een seizoen naar de kloten. Ben benieuwd wat seizoen 18/19 gaat brengen onder Schippie.

  1. Cootje Adriaanse

   Pffff…..Van ‘t Schip….come on….prima vent maar als trainer net zo’n lichtgewicht als Keizer en Ten Hag. Laten we niet elkaar een beetje naroepen. We blijven geen gokken nemen seizoen op seizoen. Gewoon investeren op een ervaren trainer met gezag en aanzien. Desnoods uit het buitenland.

   1. Ajax 1

    Weet ik niet. Vind v t schip can een ander niveau qua uitstraling en echte Ajacied. Maar kan leven met schip als assistent v guardiola zodat hij het over twee jaar over kan nemen.

   2. Koning Haarms Wolfs

    Schip kent de druk, waar Ajax altijd mee te maken heeft, het moeten presteren. John heeft op hoog niveau gespeelt, hij kent het Ajax-spel, hij weet hoe belangrijk flanken zijn. Maar inderdaad, een trainer met ervaring en faam aan zijn zijde, prima. En een buitenlander als trainer…..die hebben we nu ?

 5. Zlatan4ever

  Fijn dat Dolberg weer beschikbaar is. Helaas sinds gisteren spelen wij niet meer om het kampioenschap sinds gistereren. Beetje een klote gevoel

 6. ajacied1982

  Toen Ajax in december een 2 0 tegen Fc Twente verspeelde in 3 3 toen wist ik genoeg.Van Ado niet kunnen winnen en je laten overbluffen tegen Vitesse.Nee Ajax je doet het allemaal zelf.Begin maar eens in alles met de basis.Jullie zijn niet zo goed als je zelf denkt op wat spelers nagelaten.Groet een teleurgestelde supporter

 7. Kingkong

  Ik lees een paar keer voor de eer , maar die hebben ze dit seizoen al vanaf het begin verloren anders hadden ze wel alleen voor appie al de pollen uit de grond gelopen zodat ze aan hem het kampioenschap konden opdragen!

 8. heinz stuy

  Nu maar hopen dat ergeen internationals van Ajax ver op het wk komen. Iedereen die blijft is hard nodig in de voorronde of het nu CL is of EL.

  1. ems

   Niet dezelfde fout maken als met Sanchez, dus doel moet zijn CL of iig EL halen en niet mensen tegen hun zin in bij je proberen houden

   1. Bakkie

    Ik denk dat Onana en Ziyech deze zomer weg gaan. En waarschijnlijk Kluivert ook. Met die Raiola als zaakwaarnemer, nog 1 jaar contract en nog steeds niet bijgetekend.

 9. EugAjax

  Seizoen is over helaas totaal mislukt. Ik vreesde dit al vanaf de zomer. Hoewel dat veruit het ergste is wat Ajax kon overkomen zijn er daarna ook Ajax onwaardige dingen gebeurd en dat wijst op geen controle in de leiding
  Rampspoed in 1 seizoen
  a) ongeval Nouri, is niets tegen te doen zo erg
  maar dan

  Weigeren te spelen Sanchez om transfer af te dingen

  Ontslaan van Keizer en Bergkamp 1 wedstrijd voor de winterstop na 8 wedstrijden zeer goede resultaten en stweds beter spel

  Aannemen Ten Hag, totaal niet voldoen om trainer van Ajax te worden (meer een PSV profiel)

  Younes soap

  Beginnen te roeren van types als van Os etc

  Blind in RvC benoemd

  Afwikkeling Bergkamp niet voor elkaar, nog niet eens begonnen na 5 maanden

  Sar die zijn positie vervind aan een trainer als AD…..

  Omgoouen beleid van opleidingsclub naar meer Engels model

  Nog steeds geen vervanger Bergkamp, ongeveer je belangrijkste positie

  Slecht of geen wisselbeleid beide trainers en ga zo maar door

  Ajax is een club die zich vaak in de eigen voet sxhiet, seizoen 2017-2018 staat daar heel treffend voor.

  Het is een rampseizoen, te verwachten vanaf de zomer maar dat men in Amsterdam zo de weg kwijt ziu gaan raken kon ik niet bevroeden!

  Zo geen zin in vanmiddag.

  1. -buitenkantje rechts-

   Niets is zo veranderlijk als de mens Eug..?
   Na de 5-0 in Tilburg jubelde je nog dat het goed zou komen. Je had het het over onverklaarbare krachten in de sport en dat dat sommige zaken voorbestemd zijn..zoals de 34e voorAppie. Was dat roeien tegen de stroom in? Tegen beter weten in er in blijven geloven?
   Onrust binnen Ajax is van alle tijden.. Ook in succesvolle periodes was er interne onrust. Ik denk dat het veel simpeler ligt. De trainer!
   Ajax is niet in staatcapabele mensen aan te stellen. Met als belangrijkste voorbeeld de trainer. Heb je een goede trainer dan is het spel goed en is de stemming binnen de club posiief. Zie Bosz.. Door het spel onder Bosz was men positief en de supporters tevreden.zelfs zonder een prijs te pakken waren de supporters tevreden. Ze zagen weer een Ajax dat herkenbaarAjaxvoetbal liet zien.
   Daarna kwam Keizer.. Het aanvallende spel met de 7 sec regel, vastzetten en afjagen van de tegenstander was verdwenen.. Keizer te licht voor deze functie. Men dacht met Ten Hag een topper binnente halen. Helaas.. Tot nu toe onherkenbaar voetbal, waarbij Ajax vaak de mindere partij is en met geluk zijn potjes wint.
   Denk je dat met een Jonk..Frank of Schippie we ook dit voetbal op mat hadden gelegd? Gewoon weer de verkeerde persoon op de verkeerde plek aangesteld. Natuurlijk moet je Ten Hag ook een kans geven, maar ipv een verbetering zie ik alleen een verslechtering van het spel.

   1. EugAjax

    BR als je een samenvatting van mijn mening gaat geven over laatste periode dan graag alles melden in juiste perpesctief. Als je zoals ik het gaat hebben onverklaarbare machten of krachten in de sport is dat natuurlijk geloven tegen beter weten in, natuurlijk ben ik vaak (te) optimistisch. Maar laatste weken dacht ik wel vaak aan die onvoorspelbare krachten in de sport.
    Die 5-0 was niet normaal, dat we alsnog wonnen tegen Groningen was niet normaal gezien wedstrijd en ook gister was tot en met 72e minuut niet normaal en ja tot die 5 minuten heb ik er vaak aan gedacht….
    Maar als je mijn bijdragen vanaf de winterstop goed heb gevolgd was mijn vertrouwen in ajax zelf steeds dieper aan zakken vooral sinds ontslag Keizer en Bergkamp. Geloof me die twee hadden het op de rit gekregen. Je zag die tekenen al althans ik zag het ?
    Als de trainer het enige probleem was…..
    Nee hoor het zit veel dieper zo langzamerhand. Ik geef toe. Als je Ten Hag vervangt door een capabele trainer ben je eind op weg. Bijv door De Boer. Maar dat gaat het niet oplossen alleen dat.

    Volgens mij moet Ajax gaan investeren in ervaren mannen a la Huntelaar die elftal in moeilijke tijden bij de hand nemen. Ik denk aan bijv Arjen Robben. Vaak geeft Ajax niet thuis als het echt moet. Ook al voor dit seizoen. Vorig jaar was goed, maar toen we in finale pas echt konden terugkeren aan Europese subtop gaven we totaal niet thuis. PSV uit vorig jaar precies hetzelfde. Onder De Boer niet thuis geven in Doetinchem, onder Jol ook op beslssiende momenten niet, onder Koeman niet thuis geven in kwartfinale ClL althans je laten afbluffen in blessuretijd……het is een zeer groot structureel probleem in new milennium. Vele trainers, en ook vvan goede naamm gesneuveld. In mijn optiek legt het echte probleem daar. Op de momenten dat het echt moet. Alleen in eerste 3.5 jaar onder De Boer lukte dat wel. Althans in competitie.

   2. Prinsengracht

    Bosz is nog vrij BR. Hopelijk komt hij terug met zijn 5 secondenregel

  2. ems

   Zeer goede samenvatting van een zeldzaam kansloos seizoen. Wat mij beteft voor een zeer groot deel te wijten aan kiezen voor onervaren trainers.

  3. Prinsengracht

   Ik heb 6 weken geleden al gezegd dat het klaar was. Intussen is niets veranderd. Jij en anderen hadden nog hoop. Dat kon. Waarom draai je dan nu 180 graden?

   1. EugAjax

    Noem het voortschrijdend inzicht PG, niet iedereen kan zo slim zijn als dat jij bent. En ook jij moet voortaan iig beter lezen. Er is verschil tussen hoop en verstandelijk redeneren. Tweeluik AZ en wijzelf was laatste kans om die boeren og enigsins nereus te maken. Ik zie PSV geen 4 punten laten liggen tegen Roda, Ado en Groningen dus klaar.
    Op naar stadion en CL voorronde

    1. Prinsengracht

     Maar je zegt dat het al veel langer mis is. Met voorbeelden. Goede voorbeelden. Alleen je conclusies veranderen nog al eens. Je lastste conclusie had je ook in februari kunnen trekken. Misschien wou je de mogelijkheid open laten om in geval van een wonder te kunnen zeggen dat je het altijd al gezegd had. Maar wonderen gebeuren niet ieder seizoen.

     1. EugAjax

      Dit is wat ik bedoel je verwart mijn conclusies met beetje hoop wat ik krijg uit onverwachte wendingen in een seizoen. Maar goed als supporter ben ik ongetwijfeld (vaak) innconsequent. Niks mis mee het is en blijft voetbal

     2. Prinsengracht

      Ik ben ook supporter. Weinig moeite om consequent te zijn hoor. Dat is toch meer een karaktertrek dan supporter zijn. Helaas wat meer moeite om niet gefrustreerd te zijn. Dat hebben we misschien gemeen. Op naar volgend seizoen.

     3. EugAjax

      Prima dan ligt het aan mijn karakter ook goed hahaha. Op naar volgend seizoen, dat ik dan maar een heel seizoen positief consequent kan zijn ?

 10. Iamsterdam2015

  Gedeeltelijk met je eens Eug. Het is inderdaad een DRAMA jaar!!! Al win je vanmiddag en volgende week, kampioen worden we niet. De manier waarop het dit seizoen allemaal is gegaan is echt een beetje prutserig! Ik ga mij opladen voor
  Vanmiddag. Ook totaal geen zin maar om te gaan en naar een spek en bonen pot te gaan kijken. Maar ook dit hoort erbij: “ we kunnen winnen of VERLIEZEN, maar een betere club dan deze is er niet”……….. dus ga ik vanmiddag!!!!

  1. EugAjax

   Ja Amsterdam daar heb je helemaal gelijk in! Het is en blijft je club en ook in mindere tijden of in tijden van gepruts gewoon blijven steunen. Dat gaat ook wel weer gebeuren ?moest alleen even wat frustratie kwijt.

   1. Iamsterdam2015

    Helemaal begrijpelijk Eug. Zelfde hier het geval!! veel plezier vanmiddag

    1. EugAjax

     Jij ook man, laatste iig een keer een mooie pot op de mat leggen. En dan volgende week voorbeeld nemen aan United tweede helft gister. Zo van over mijn lijk dat je tegen ons kampioen word mentaliteit??

   2. Ajax 1

    Precies, ben het ook grotendeels eens met je betoog, maar vanmiddag gewoon naar het stadion, want die tweede plek is gewoon belangrijk, ook al doet het pijn en is het een Ajax onwaardig seizoen.

    1. EugAjax

     Eens Ajax 1 tweede plek is nooit om tevreden over te zijn maar o zo belangrijk voor CL voorronden

 11. Forever nr14

  Ik hoop dat de spelers die spelen het eens gaan snappen, want van Ten Hag kan ik me voorstellen dat daar niets zinnigs uitkomt, het snappen met! Bedoel ik “er alles aan doen om dit trieste en bedroevige op alle fronten beschamend seizoen nog enig aanzien tegen alleen tov van je trouwe supporters, die er vanmiddag ook weer zitten bin een wedstrijd van. Tja

 12. M800M

  Bijna niet voor te stellen dat ik me een jaar geleden er op verheugde mn club te zien spelen in de FINALE Europa League… waar zijn we nu? ga zo met tegenzin naar de JC Arena omdat ik weer een zaadpot vrees.. tegen heracles nota bene ? 1 jaar tijd, alles naar de klote geholpen.. echt ongelofelijk, kan er met mn verstand niet bij

 13. ems

  Dolberg zoveel mogelijk laten spelen om weer vertrouwen te winnen en in vorm te komen

 14. heinz stuy

  Vind het toch ongelooflijk dat mensen blijven zeggen dat het op een gegeven moment beter ging onder Keizer. Men kijkt dan echt alleen maar naar de uitslagen. Ook dat Frank het de eerste 3 jaar goed voor elkaar had is gewoon niet waar. Ajax had vnl de mazzel dat andere temas geen kampioen wilde worden en belachelijk veel punt verlies leden. Er wordt zo vaak alleen maar naar uitslagen gekenen en naar resultaten ipv naar het voetbal te kijken.

 15. Bert Betondorp

  Droevig einde van dit seizoen. Hoe lang moet ten Hag nog miskleunen?

 16. JohnDoe77

  Fijn voor hem, heeft hard moeten werken. Jammer dat het nergens meer om gaat!

Comments are closed.