Ajax met minimaal verschil langs Heracles: 1-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft met minimaal verschil in de Johan Cruijff ArenA Heracles Almelo opzij gezet. De ploeg van trainer Erik ten Hag was een stuk sterker, kreeg kans op kans, maar won uiteindelijk door een doelpunt van Neres: 1-0.

Hoewel Erik ten Hag het vooraf nog ontkende, moest de spectaculaire zege van koploper PSV zaterdag bij AZ als een klap in het gezicht zijn aangekomen bij Ajax. Ajax zag hun laatste titelkansen zo goed als zeker in rook op gaan, maar moesten een dag na de Eindhovense zege nog wel zelf de klus klaren tegen Heracles Almelo. Vooral ook om de tweede plaats steviger in bezit te krijgen.

Ajax begon zonder de geschorste Joël Veltman, die werd vervangen door Max Wöber. Ajax legde een behoorlijke eerste helft op de mat, waarin het voldoende kansen kreeg om de score te openen. Donny van de Beek raakte al snel de lat, na een goede actie van Neres. Ook Rasmus Kristensen raakte het aluminium. De Deen schoot op de paal. Lasse Schöne en Justin Kluivert namen Heracles-doelman Bram Castro onder vuur. Heracles beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, maar was op de counter een aantal keren dreigend. De afronding van onder meer Brandley Kuwas liet echter te wensen over. Na een uur brak Neres dan toch de ban voor Ajax. De Braziliaanse aanvaller werkte een scherpe assist van Hakim Ziyech vanuit randje buitenspel met links binnen.

Daarna kreeg de thuisploeg nog grote mogelijkheden op meer doelpunten, maar telkens bleek Castro een sta-in-de-weg. Neres en Kluivert vonden de goalie op hun weg. Klaas-Jan Huntelaar kopte rakelings naast. De Johan Cruijff ArenA veerde vijf minuten voor tijd op toen Kasper Dolberg voor het eerst sinds december weer binnen de lijnen kwam. Ajax hield de voorsprong vast en reist volgende week met een achterstand van zeven punten af naar Eindhoven. Daar wacht de ploeg van Ten Hag de taak om PSV van de landstitel af te houden.

Ajax-Heraqcles Almelo 1-0 (0-0)
63. David Neres 1-0

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen (76. Siem de Jong), De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres (81. Mazraoui), Huntelaar (86. Dolberg), Kluivert.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Van Ooijen (87. Vermeij), Monteiro, Duarte (81. Darri); Navratil, Gladon, Kuwas (65. Jakubiak).

Vervroegde carnaval?

Logisch

En dit natuurlijk ook

Voetballen maar

En we kregen kansen

Maar nog geen doelpunten

Kluivert in actie

Don’t worry

Neres was geregeld een plaag voor Heracles

Het was dat Castro in vorm was

En onze fotograaf ook 🙂

Wober 

He he eindelijk dan

Het was ook gelijk de enigste treffer van de middag

En dat moet natuurlijk even vastgelegd worden voor het archief 

 

Related posts

29 Comments

  1. vak411

   weet ik niet.. is toch een andere wedstrijd..psvee moet. denk dat Ajax zal winnen maar spannend wordt het niet meer. anders grijpt de KNVB wel in.. volgend jaar is Ajax weer aan de beurt gok ik.

   1. Bakkie

    Zou toch wel heel lekker zijn als we daar in Eindhoven met 2- 3 nul winnen. Zou een mooi smetje zijn op het saaie kampioenschap van psv

 1. Ajax 1

  Heel erg traag tempo, geen sfeer in het stadion (logisch), maar toch wel leuke aanvallen en acties links en rechts. Er waren er vandaag weer een aantal echt slecht, met name vd beek en schone vond ik. Anderen waren heel wisselvallig, neres, kluivert, nico, kristensen, de ligt. Ziyech speelde een behoorlijke pot, en huntelaar kwam nauwelijks in het spel voor. Dit geeft echt weer te denken, heracles thuis…..wel tweede plaats zo goed als veilig dus in ieder geval voorronde cl. Dieptepunt: siem de jong inbrengen als eerste en dan dolberg nog 5 minuten mee laten doen……doe dat gewoon lekker in de 60e minuut

  1. nick-afca95

   Hoezo is het logisch dat er geen sfeer in het stadion is? Dat hoeft alleen bij wedstrijden tegen clubs als Feyenoord, PSV en AZ? Het was weer uitverkocht gister maar ik zag weer ongelovelijk veel lege plekken. Als je een seizoenskaart hebt en een keer niet kan, geef dan je kaartje aan een ander. Dit zag er echt triest uit. Dat de sfeer niet zo mooi is als tijdens een topper is snap ik verder wel, maar iets meer als gister mag van mij wel. Verder heb je 100% gelijk wat betreft het kut tempo en de wisselvalligheid.

   1. Ajax 1

    Logisch omdat de f side stil bleef (protest?) en logisch omdat we weer een kutseizoen hebben. Ik zat er wel zoals altijd als ik in nederland ben, maar zat gisteren ook niet te zingen en te springen. Mag dat als je weet dat je weer geen kampioen wordt en er zaadvoetbal wordt gespeeld met een behoudende trainer.

    1. EugAjax

     Terecht Ajax 1 een Ajacied springt en zingt niet voor een tweede plaats wat mij betreft

     1. nick-afca95

      Zit wat in, maar je hoort je club in alle tijden te steunen toch? Niet alleen wanneer het goed gaat

     2. heinz stuy

      F side was erg kinderachtig en werden in de tweede helft uitgedaagd door de 2e ring. We zongen ze vrolijk toe met: wij gaan nu een luedje zingen hihaho. Vervolgens gingen vele middenvingers richt8ng d3 f-side voir hun onsportieve kinderachtige gedrag. Ik heb me prima vermaakt de 2e helft. Verder springt en zingt een Ajacied niet voor een plek maar voor mooi Ajax voetbal. Dat behoort de maatstaf te zijn. Om die reden was er gisteren geen reden om uitbundig te zijn maar wel om lekker melig en uitdagend te zijn.

 2. AFCA my World

  Ja het zweet in eindhoven staat ze in de bilnaad,als je zoveel kansen maakt moet je met 4-1 5-1 winnen,dit was zo’n slechte afwerking dat ze zich daar rotgelachen hebben ! ⚽️

 3. ajaxpers

  Zonder Ziyech stelt Ajax niks voor. Wat een geniale speler hebben we en Alles maar dan ook alles komt van hem. Laten we hem smeken te blijven al is het te laat.

  1. vak411

   hij was briljant maar misschien hebben de meeste dat op tv niet gezien. in het stadion was hij echt goed! die pass op neres. fantastisch!

 4. Forever nr14

  Die kan toch beter niets zeggen, joh die schijt lampen lachen zich al het hele seizoen kapot om dit Ajax en zeker deze trainer en wanbeleid. 3-0 volgende week en weer niks geen prijs!…. pffff hoe diep kun je zakken.

 5. Bert62

  Dat Ziyech niet blijft hebben we te danken aan de supporters met hun eeuwige kritiek door hun gefluit als er een keer een actie niet lukt

 6. Kapstein

  Ziyech is zeker een absolute topper, maar het zou zomaar kunnen dat sommige spelers enorm opleven als hij weg is. Ziyech eist erg veel ballen op waardoor anderen wellicht wat minder uit de verf komen. We hebben Frenky die hem goed zou kunnen opvolgen en wie weet is het ook een kans weer voor een Sinkgraven als hij tenminste er weer bovenop komt.

  1. Litmanen

   Zo werkte het twee jaar geleden wel in Twente. De ploeg ging zonder Ziyech veel beter voetballen.
   Met Frenkie op zijn plaats hoeft Ajax zich geen zorgen te maken.
   Bovendien een echte Ajax jongen in zijn voorkomen en gedrag.
   Hakim speelde goed vandaag, maar voor het elftal blijkbaar niet goed genoeg.
   1-0 was wel heel pover.

   Nadat ik een beetje naar Kristensen heb zitten kijken geef ik Veltman hoop voor zondag. Hoe kun je in zo’n makkelijk potje zo slecht spelen!

   1. EugAjax

    Eens Litmanen. Ik heb wel tip van BR en Yindi ter harte genomen om alleen naar de mooie dingen van Hakim te kijken laatste 5 wedstrijden en ik moet zeggen dat was gister inderdaad lust voor oog zonder dat ik me aan hem irriteerde?.
    Toch ben ik bang dat hij een breuk gaat forceren en ik vermoed door dat kleine groepje supporters die hem uitfloten als excuus te gebruiken.
    Als hij zich erover heen kan zetten mag hij wat mij betreft blijven. Echter wel graag of niet. Indien niet dan doorschakelen naar Frenky en een backup voor Frenky.
    Veltman is natuurlijk beter als die Kristensen. Je kan Joel een goede voetballer vinden of niet maar als je uit die twee moet kiezen lijkt het me appeltje eitje…..juist tegen PSV dan vreet Joel die linksbuiten wel weer op in zo een topwedstrijd.

 7. Kapstein

  Litmanen: ik snap helamaal niet waarom iedereen hier steeds zo negatief doet over Veltman. Hij is echt veel beter dan Kristensen. Is kwa wedstrijdmentaliteit in mijn ogen een voorbeeld voor de rest. Ja, hij laat af en toe een steekje vallen, maar wie niet?

 8. Zlatan4ever

  Met het Ajax-spel van zondagmiddag hoeven ze volgende week niet af te reizen naar Eindhoven. Laten wij er maar van uitgaan dat ze zich hebben gespaard voor het duel met Pisvee…..

Comments are closed.