Gametalk Ajax – Heracles: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Voor Ajax staat zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. Ajax – Heracles begint zondag om 16:45 uur.


Related posts

111 Comments

 1. ajaxpers

  Onana
  Kirsten, Orejuala, De Ligt, Tagliafico
  Ziyech, Schone(Etieng), Donny
  Neres, kjh (sierhuis), kluivert

   1. Peter kopsterk

    Zou centraal met Tagliafico spelen en Dijks op linksback. En idd cassierra een kans geven.

   2. Iamsterdam2015

    Cassierra vind ik ook, echter die heeft gisteravond gespeeld dus die zit misschien op de bank maar zeker geen basisplaats

  1. -buitenkantje rechts-

   Ziyech, Beek, Fico en Huntelaar staan op scherp.. die zou ik niet opstellen.
   Je kunt dan denken aan Eiting, Siem, Dijks(afscheid?) en Sierhuis/Dolberg als vervanging.

   1. Litmanen

    Volgens mij heeft Dolberg meer dan redelijk gepresteerd tegen PSV, maar dan nog, kampioen worden we niet.

    Mochten we wél kampioen worden dan is dat ondanks Ten Hag en niet dankzij.

  2. vak411

   winnen, winnen… punten daar gaat het om. geef ten Hag ook de tijd. na de zomer mogen we hem pas afrekenen… come on Ajax… maak ons trots en maak het weer spannend!

  3. Litmanen

   Het is niet erg dat je zo lui bent dat je je opstelling steeds kopieert, maar spel de namen één keer goed.

 2. Yindi

  Zo ook goed zijn om de komende weken mama Neres weer naar NL te halen. Toen die hier was had Neres zijn beste periode! Zi nu in een dip, zie niet zoveel meer van hem.

 3. EugAjax

  Na vanavond weten we of dit nog echt van belang gaat zijn. Bij puntverlies PSV gaan we nog echt meedoen om die schaal

  1. Iamsterdam2015

   Dat zal lekker zijn als AZ vanavond ff die winst pakt. Je moet er toch niet aan denken dat psv vanavond wint en volgende week tegen ajax kampioen wordt…… dat is wel een heeeeele zure appel waar ajax/ wij dan doorheen moeten!!!!

 4. heinz stuy

  Ajax is al zeker van EL. Als AZ beker wint zijn we verzekerd van derde voorronde EL mochten we onverhoopt alsnog derde worden. De kans dat AZ, Ajax nl. alsnog voorbijgaat is ook nog zeer realistisch. Laten we voorlopig hopen dat we in ieder geval tweede worden.

 5. Peter kopsterk

  Na vanavond weten we of de wedstrijd van morgen nog van belang is. Zeker voor de spelers die op scherp staan.

 6. KBouter

  Az ken Ajax wel poepen, dus die gaan niet vol tegen psv. Die hopen dat psv kampioen word.

 7. heinz stuy

  Ben nog steeds giftig om dat belachelijk maandsalaris van Dennis. Daar heeft Johan niets van geweten, dat weet ik zeker. Zou me ook niet verbazen wanneer dat na zijn dood is geregeld.

  1. Amoebe

   Wat vind je raar dan?

   Cruijff zelf had als eis altijd 1 gulden meer als de best betaalde speler.

   1. heinz stuy

    Cruijff had aan het eind gewoon een salaris op basis van toeschouwers. Vol risico. Hij wilde bewust mensen binnen Ajax die niet wilde besturen/leiden vanwege de centen. Hij dees zelf na zijn carriere heel veel voor niets of heel weinig. Is het dan niet raar nu € 25.0000te vangen?

   2. EugAjax

    Eens Amoebe, daar komt bij toen hij financieel genaaid werd in zijn ogen, vond ik terecht die gedachte, ging hij naar Feyenoord om revanche te nemen, iets wat ik hem nooit heb kunnen vergeven. Komt ook bij dat als er 1 iemand commercie in voetbal heeft gebracht is het Cruijff, en terecht meer dan terecht zelfs.

    Komt ook nog eens bij dat 300.000 voor zo een functie echt een lachertje is bij de concurrenten in Europa…….op zich niks mis mee als je je erover kan opwinden zoals Stuy doet, maar om Johan daar bij te halen….mwoah. Die heeft notabene zelf de revoltuie begonnen met Dennis. En dan zou hij er niet van af hebben geweten…..mwoah. Geloof ik persoonlijk niet zo.
    Nogmaals we zijn een betaald voetbalclub en een van de meest bekende in de wereld, dus dat heeft waarde. Dus ook de mensen die er werken

    1. Amoebe

     Wil niet zeggen dat ik best iemand wil omleggen voor dat salaris (meerdere zelfs ?)

     Bij ajax had cruijff die regeling niet dat durf ik niet te zeggen maar dit zijn wel uitspraken van hem….misschien uit barcelona tijd.

     Verder denk ik dat bergkamp, jonk, overmars en frank de boer qua salaris vrij loyaal zijn naar ajax als je weet wat ze over de grens kunnen krijgen.

     Maar ze voelen zich toch verbonden met ajax….of je het nu met hun beleid eens bent of niet.

     Ze hebben genoeg om lekker met het vrouwtje de vlooienmarkten af te schuimen.

     1. EugAjax

      Cruijff had inderdaad in zijn laatste jaren als speler bij Ajax een regeling op basis van extra toeschouwers die Ajax zou trekken als hij weer bij Ajax kwam voetballen. Gem kwamen er voor hem minder dan 10.000 en daarna zat De Meer elke keer vol. Dus hij heeft inderdaad een risico genomen. Dat ben ik eens. Echter voor hem een ingecalculeerd risico gezien zijn buitengewone kwaliteiten.
      Niettemin vond ik het een prachtig vondst van Johan om dat voor te stellen. Toen contract afliep wilde bestuur af van die regeling. Ze hadden wsl spijt ??. En ook nog onder mom dat Johan te oud was en noet meer kon gaan brengen wat hij moest.
      Nou dat ging hij bij Feyenoord anders bewijzen………en ondanks die fantastische 8-2 werden ze zoals je weet simpel kampioen en stond Harmsen cs in zijn hemd.
      Met rest van jou verhaal eens Amoebe

     2. Litmanen

      Dat was geen risico voor Johan, dat was weer een bewijs van zijn boeren slimheid.
      Weten wat je waard bent. Ik heb geen minuut gemist toen hij terugkwam en de Meer was elke 14 dagen te klein.

  2. Litmanen

   Hou eens op, Cruijff regelde destijds alles, dus hij heeft ook van die salarissen geweten.
   Cruijff hoefde alleen een onkostenvergoeding, maar mensen als Overmars, Sar, Jonk en Bergkamp gingen echt aan het werk voor een salaris.
   En dit soort figuren komt niet voor een modaaltje.

 8. heinz stuy

  Het was een kwestie van wachten op het argument: ook elders in Europa. Elders gebeuren zoveel bizarre dingen dus gaan we het hier ook doen. Zo’n ongelooflijke kut dooddoener maar ach, te verwachten. Zo denken ze in de bankwereld ook nog steeds. Eikels. Het is gewoon een belachelijk salaris helemaal geIen de functie. Gestoord dus.

  1. EugAjax

   Hahaha Stuy geen idee waarom je de bank wereld erbij haalt haha. Wsl omdat ik bij een bank heb gewerkt.
   Nou in geval ING ben ik het meer dan eens met je???. Maar neemt niet weg dat de marktwerking zijn werk doet her en der en zeker in voetbal. Bankwereld is (af en toe) losgeslagen, de voetbalwereld is financieel veel erger. Maar wat denk je van Formule 1, NBA etc………wie niet meegaat of mee kan haakt af.

   1. Amoebe

    Nou Hamilton heeft het anders niet makkelijk….60.000.000,00 per jaar….het blijkt maar weer dat een hobby betekent dat je genoegen met nemen met minder.

  2. EugAjax

   PS Stuy heb je enig idee wat voor een uurloon Jonk cs rekent als consultant voor Cruijjf Football? Even omrekenen naar jaarsalaris aub.

  3. Amoebe

   Natuurlijk haal je de rest van het gehele systeem erbij….het heeft toch allemaal invloed op elkaar….regent het boven dan druppelt het bij ons.

   Leuk of niet maar wat er over de grenzen gebeurt bepaalt onze staat van het huidige voetbal.

   Ik zou ook liever zien dat je maximaal 3 buitenlander in het veld mag hebben maar dit gaat nu eenmaal niet gebeuren.

   En over de brlachelijke dingen in de rest van de wereld….belgie willen ze ook een islamitische staat maken dus jou opmerking gaat niet helemaal op ?

   De wereld is tegenwoordig erg klein (helaas).

   1. Amoebe

    We hebben gewoon een discussue zonder gescheld, verwensingen ed…..let de rest even op ?

     1. Ajax 1

      Inderdaad verademing na alle gezeur hier…..ik kan mijn eigen mening hieraan gaan toevoegen maar dat dit keer maar gewoon niet want de discussie is al mooi genorg

 9. heinz stuy

  Het gaat mij om de situatie nadat voetballers hun zakken voldoende gevuld hebben en voor een minder spectaculair salaris iets moois kunnen neerzetten. Salaris moest en mocht de drijfveer niet zijn in visie Cruijff. Het salaris moest van ondergeschikt belang zijn. Ik weet wat Jonk verdiende destijds bij Ajax. Ik kan en mag dat niet vermelden op grond van privacy maar laat ik zeggen dat Johan daar geen probleem mee had.
  Huidige verantwoordelijke mensen zitten gewoon veel te hoog in salaris. Rest is bij hen van ondergeschikt belang. Daarom gaat Ajax ook steeds verder richting afgrond. Verkeerde zaken staan voorop.

 10. AFCA my World

  Via twitter , tuurlijk niet je moet erbij zijn , altijd en overal ! ⚽️

 11. Yindi

  Rust, 0-0 in Alkmaar. Weet al wat er straks gebeurt: 90e minuut 0-1 penalty voor lampies of zoiets, let maar op.

 12. Vak 120

  Off topic..zit net man city te kijken.maar wij klagen over ten hag,guardiola maakt het daar helemaal klaar om aguro en de Bruine op de bank te laten en even kampioensschap binneb te halen!

    1. EugAjax

     Zoals je al zei BR paar weken geleden na 5-0 in Tilburg HET KAN NOG STEEDS ???⚽️⚽️

     1. -buitenkantje rechts-

      Godverrr…. 2-2 .. binnen 5 min.. hoe is het mogelijk.. wat een knullige fout.

     2. EugAjax

      Ja en als we er echt in gaan geloven drie doelpunten in paar minuten onvoorstelbaar wat een kutseizoen
      Heel symptomatisch

    2. Peter kopsterk

     Als AZ zou winnen zouden ze dan wakker zijn morgen in Amsterdam. Vanaf het begin vol erop.

 13. Codilo

  Zal je zien dat ajax de druk morgen niet kan opvoeren, lukt ze bijna nooit als men weet dat de ander veloren heeft en zelf moeten winnen.

 14. Iamsterdam2015

  Ik begrijp de euforie mannen maar ten eerste is de pot nog niet afgelopen en ten tweede, al zou pisvee verliezen dan nog moet Ajax morgen winnen. We weten allemaal dat Ajax dramatisich speelt, ten tweede heeft Ajax bijna altijd de ziekelijke gewoonte om ook punten te verliezen als de directe concurrent punten verliest. Het zou mij “ helaas” niets verbazen als we een herhaling van vorige week te zien krijgen qua spel en morgen gelijk spelen of verliezen….
  Maar ik hoop dat ik hier morgen keihard wordt uitgelachen en er totaal naast zat. Dat heb ik er wel voor over.

  1. Peter kopsterk

   Als ze nu nog niet weten dat het morgen MOET gebeuren dan is het klaar.

 15. M800M

  Gadver wat een kutmanier weer.. hoe veel geluk kunnen die lampen hebben verdomme?

   1. M800M

    Een combi van beiden waarschijnlijk?. Plus hulp van die blonde idioot met zn fluit. Echt niet te geloven dit?

 16. -buitenkantje rechts-

  Tuurlijk.. PSV krijgt penalty cadeau! SJEEZUS! 2-3 in 8 min tijd…FUCK!

  1. M800M

   Ik en die eikel geeft ook nog onterecht rood. Ik hou niet van complot denken maar hier klopt echt helemaal NIETS van verdomme. 3 goals in 5 min, onterechte penal, onterecht rood, doelpunt van az afgekeurd bah bah bah.

   1. EugAjax

    M800M je zou er zomaar wat van kunnen denken………lijkt gvd wel Juventus gate met al die fratsen……

   1. EugAjax

    Ik vrees het ook man. Over en sluiten hopen nu op United scenario maw iig geen kampioen tegen ons gvd

   2. M800M

    Hopen dat we voor de eer nog van ze kunnen winnen volgende week. De lampen hadden dat laatste puntje voorsprong wrs toch niet weggegeven moeten we maar denken?

 17. Joodjuh

  Had zo mooi kunnen zijn AZ – PSV maar nee hoor! Bedankt keepertje en bedankt Blom. Nu is het klaar..

 18. Arnold711

  Geel voor de Jong voor een schwalbe en van Ginkel voor zeer irritant gedrag op zijn olaats geweest.

 19. Ajaxfoort

  Toch denk ik dat het tijd wordt om afscheid te nemen van Blom als scheidsrechter. Deze man kan een topper helemaal niet aan. Dat de KNVB dat niet onderkent snap ik niet. Hier heeft PSV heel veel mazzel mee.

 20. kanu

  Wat een verschrikkelijk klote volk. En die blonde homo weer met zijn fluit. Ba ba

 21. a.p.

  met 2-0 geloofde ik er nog een beetje in dat de schaal naar Amsterdam kon komen maar nu brbrbrbrbr

 22. M800M

  Nou… weer geen kampioen… Sar zou toch oprotten als het niet zou lukken? Beter houdt hij zich aan zijn woord? Voor volgend jaar: De knvb, scheidsrechters, bijna de hele voetbal pers, niemand gunt ajax het kampioenschap dus we zullen het ZELF moeten afdwingen! Voor nu maar hopen dat we morgen (voor de verandering) eens iets leuks te zien krijgen..

 23. Codilo

  Zo is feyenoord ook kampioen geworden vorig jaar, krijgen alleen maar pingels kado etc.

  1. Cootje Adriaanse

   Kom op zeg met dat Calimero-gedrag…. kijk vooral naar ons eigen club die er een zooitje van maakt.

   1. Ajax 1

    Inderdaad. Het heeft PSV niet tegen gezeten, maar Ajax heeft het gewoon zelf verkloot. Dus PSV is de terechte kampioen. Nu alleen zorgen dat ze dat niet tegen ons worden, want dan wordt het een hele pijnlijke middag….

 24. heinz stuy

  Als je 2-0 voir staat mag je het al geen 2-2 laten worden. Puur zwakte van AZ. Daarnaast ….. lucky PSV net zoals lucky Ajax tegen Groningen. Az roept het zelf over zich af. Ajax nu weer meer kans op plek 2 en CL. Ook positief.

 25. heinz stuy

  We hebben gewoon verloren van ons zelf. Geen gelul over KNVB of scheidsrechters, we hebben zelf de titel weg gegeven. Geen Calimero gedrag ajb.

 26. JohnDoe77

  Jammer dat het inmiddels nergens meer om gaat. PSV draaide een uitzichtloze positie om en zijn dit jaar -met alle mazzel erbij- niet te verslaan in punten. Enige dat ons rest is niet daar verliezen!

 27. Cootje Adriaanse

  Ajax kan weer een verloren seizoen op zijn conto schrijven. Gefeliciteerd. 7 magere jaren lijken het zo te gaan worden. En na de zomer ongetwijfeld gewoon verder met dezelfde (te lichte) trainer en (incapabele) Van der Sar…. we zien het met lede ogen toegemoet.

  1. vak411

   vd Sar ook maar geef trainer een jaar de tijd en reken hem dan af. ik vergeet de 2 thuiswedstrijden tegen Willem2 en Roda onder Bosz niet. onder Bosz en keizer was het ook een half jaar bagger. ik blijf hem een kans geven. irriteer me overigens wel aan een aantal mensen die amper in het stadion komen maar wel het hoogste woord hebben hier.

Comments are closed.