There are no ads, please add some


Amsterdam Arena wordt officieel Johan Cruijff Arena

Het heeft even geduurd maar de kogel is door de kerk. De Amsterdam Arena verandert bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 officieel van naam in de Johan Cruijff Arena. Het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena wordt onthuld rond 25 april, de dag waarop de grootste Ajacied aller tijden 71 zou zijn geworden.

‘We zijn blij met dit nieuws, en dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff ArenA mag heten’, laat de familie Cruijff weten in het persbericht van de Amsterdam Arena. Ook Edwin van der Sar is verheugd met het nieuws. ‘Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

63 reacties

   1. De Ajacied

    Laten we maar zo denken:
    GOED WERK HEEFT TIJD NODIG !!!!
    Ook mooi voor de familie Cruijff dat het nu eindelijk rond is
    ❌❌❌

   1. dickst14

    Ja, daar zijn Jonk, Jordi, Molenaar en andere Cruijff volgers voor nodig. Als Sar zich aan zijn woord houdt dan kan Jordi hem vervangen.

    1. De Ajacied

     Zou Jordi dé aangewezen persoon voor Ajax zijn?
     Zijn naam Cruijff past super bij Ajax, maar heeft hij dé kwaliteiten?
     Ik heb toch wel een beetje mijn twijfels hoor
     ❌❌❌

     1. dickst14

      De kwaliteiten die hij eventueel mist moeten dan maar door anderen opgevangen worden. I.i.g weten we dan wel dat het gedachtengoed van Johan dan voortgezet zal worden.

     2. EugAjax

      De Ajacied ik deel je twijfels. Ik heb respect voor wat Jordi heeft opgebouwd in Israel. Top gedaan die zes jaar. Toch het zou kunnen. Men moet alleen niet denken dat Jordi 1 op 1 gedachtengoed van zijn vader zal implementeren. Jordi heeft vaak aangegeven op belangrijke punten anders te denken als Johan. Ik ben nieuwsgierig genoeg om toch te hopen dat Jordi bij Ajax betrokken kan worden op welk voetbal vlak dan ook

  1. De Nees

   Kans is mss groter als Ajax ooit eigenaar wordt Deluxe en het evenementengehalte van zich gaan afvegen en zich weer gaat presenteren als een echte club met een STADION.

   1. AjaxKat

    Evenementen blijven komen ook al wordt Ajax eigenaar van JC Arena. Moet Ajax ook niet willen lijkt mij. Er wordt nu maar 1x in de 2 weken een wedstrijd in gevoetbald (zonder Europees en beker). En er wordt ook niet 12 maanden per jaar gevoetbald. Dan is het een betonnen bak, zeg maar gerust graftombe, waar weinig leven in is die je eigenlijk alleen maar geld kost. Met die evenementen kunnen ze juist verdienen.

    1. De Nees

     Dat wel Kat maar na een concert is het gras ook weer naar de gallemiezen, d’r wordt daarna wat lapwerk gedaan of er komt een nieuwe in. In meeste stadions wordt het alleen gebruikt voor voetbal zoals het hoort vind ik.

 1. a.p.

  Het heeft even geduurd maar dit is GOED en GROOT Nieuw ONZE Johan Cruijff Arena

 2. Jimmy1971

  Een smetje is de tijdsduur geweest , maar dit is prachtig nieuws ! Er is niemand die in de wereld meer heeft betekent en nu nog betekent voor het voetbal dan Johan Cruijff !
  Als beste speler , als trainer , als persoon die het meest terug gaf ( Cruijff courts ) en de Academie . En bovendien een prachtig en empathisch mens was.
  En zijn visie heeft nog steeds invloed en is voor vele grote trainers nog steeds een leidraad!
  En deze man is nu voor altijd aan ons stadion en zijn grote liefde gekoppeld .. PRACHTIG !!

  1. EugAjax

   Precies en ook nog eens een verdiende😄nu inderdaad je andere plan. Herstellen van gedachtengoed Johan

 3. Wenen 1995

  En de legende leeft voort!!! Betekent wel dat we (ook) volgend jaar kampioen moeten worden 👍👍👍

 4. De Nees

  We zijn nog halverwege. Nu nog een standbeeld, liefst 2, stadion en stad.

  1. De Nees

   Pas dan kunnen we oprecht omhoog kijken naar de hemel. Nu schaam ik me nog een beetje. 😐

   1. De Nees

    Het standbeeld geluid komt vroeg of laat opgang 84, het wachten is op het momentum. 😋

 5. Kevke87

  ik ben blij, maar met een kanttekening. het ging niet van harte. dat stelt me wel teleur.

  1. jood84

   een gegeven paard nooit in de bek kijken Kevke87😁 we mogen al blij zijn dat het nog doorgaat

 6. ajaxhoger

  Mooi , alleen wat te laat , beter laat dan nooit zullen we maar zeggen .
  Dan hopen we maar dat ze beter gaan voetballen ook !!

 7. M800M

  Mooi nieuws! Maar komt er echt een logo? Ben benieuwd. Of zouden ze gewoon de letters ‘Johan Cruijff Arena’ gaan onthullen?

 8. huub

  Dacht eerst omdat het zo lang duurde, het wel de naam zou krijgen van de sponsor “Ziggo Arena” i.p.v. “Johan Cruijff Arena”!! maar gelukkig dat toch het laatste wordt.

 9. Kevke87

  Santiago Bernabeu, Guiseppe Meazza, Abe Lenstra, Garrincha Mane, Antonio Vespucio Liberti om even een paar te noemen. Johan Cruijff nu. klinkt allemaal veel beter dan Eneco (al heet Sparta niet meer zo) Anfield, Highbury, Parc des Princes. Dat klinkt toch allemaal veel beter dan dat bagger Cars jeans, Emirates, Fujifilm en weet ik het allemaal. wat ik al erg tragisch vind is dat het zolang heeft moeten duren, blijkbaar speelden allerlei andere zaken veel meer een belangrijkere rol.

  1. De Nees

   Ben vooral blij voor de familie. Zaten vast in een spagaat al die maanden, door dat schaamteloze getreuzel wilden ze mss liever een dikke vinger geven aan de NV maar ook weer niet definitief dit eerbetoon aan Johan afkappen. De beste familie is gelukkig opgelucht nu.

 10. Joep

  De eerste stap is gezet, het stadion krijgt een andere naam. Het heeft even geduurd

 11. Forever nr14

  Eindelijk Jopie, eindelijk krijg je het respect wat je verdient. Heeft helaas “te” lang geduurt. Mis je nog iedere dag, de dag dat ik je als 11 jarige mocht zien met die weergaloze goal tegen Haarlem, in ons enige echt stadion, waar voetbal de boventoon voerde en geen of minder randzaken en heren die denken zich groter te voelen dan de club zelf. Forever 14

    1. heinz stuy

     Beide om verschillende redenen voor 100% zeker onhaalbaar. Jammer maar helaas.

Reageren is niet mogelijk.