Viertal Ajacieden op scherp en moeten oppassen tegen Heracles

Ajax speelt aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Heracles en in die wedstrijd zullen een aantal Ajacieden op hun tellen moeten passen met het pakken van een gele kaart. Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar staan inmiddels allemaal op vier gele kaarten. Bij een vijfde gele kaart lopen zij tegen een schorsing aan en dat betekent dat zij automatisch de topper van volgende week zondag in Eindhoven moeten missen. 

Related posts

43 Comments

 1. BobbyHaarms

  Tegen pisvee moet je met een zo sterk mogelijk elftal starten. Spelen met je hart zoals altijd, maar proberen geen kaart te pakken. Dit zijn namelijk niet de minste spelers die op scherp staan.

  1. EugAjax

   Eens Bobby, normaal ben ik geen voorstander voor dit soort voorzichtigheden maar een Ajax zonder op zijn minst drie van die vier moet toch thuis Heracles kunnen verslaan en ook nog met goede cijfers.

   1. BobbyHaarms

    Nee ben er ook zeker geen voorstander van EugAjax, het gaat toch in die koppies zitten.

    Pisvee uit is je laatste strohalm, al moet je gewoon concluderen dat er teveel onrust is geweest dit seizoen (Appie, trainingswissel, slecht voetbal, Europees een drama) waardoor een titel zeer onwaarschijnlijk is, maar zeg nooit nooit.

    1. EugAjax

     Eens Bobby en dan vergeet je nog de muitende spelers (Sanchez en Younes). Ik vind trouwens de muiterij van Sanchez erger.

     1. EugAjax

      Waarom Sanchez erger is bedoel je? Omdat hij geen conflict had met Ajax en omdat we midden in oog van de emotionele orkaan vanwege Nouri het toch al moeilijk hadden en dan gaat meneer Sanchez gewoon zeggen dat hij niet gaat spelen tegen Heracles en Europa…………en slechts 1 jaar bijgedragen aan prestaties Ajax en Younes al langer. Je laat je team niet in de steek, dus beide vertoonde slecht gedrag, en al helemaal niet tijdens een trieste periode als wij hebben meegemaakt aan begin seizoen en nog steeds voelen…hopelijk kort genoeg ????

     2. Bakkie

      Goeie lengte inderdaad, Eug 😉
      Ben het alleen niet met je eens, maar dat vermoeden had je vast al. Sanchez neem ik het niet kwalijk dat hij weggaat, hij stak met kop en schouders boven de rest uit en als er dan een bod van 45 miljoen komt… wat zou jij dan doen?
      Los van de “persoonlijke problemen” waar Younes zelf niets over naar buiten wil brengen, heeft hij geen enkele reden om te verzaken.

     3. EugAjax

      Ik neem hem niet kwalijk dat hij weg wilde, ik neem het hem kwalijk dat hij vertrek afdwong door niet meer te willen spelen voor Ajax op moment dat we iedereen het hardst nodig hadden.
      Je vraagt wat ik had gedaan. Dat is heel simpel. Als ik perse weg had gewild had ik transferverzoek gedaan bij Overmars. Enn gewacht tot de clubs eruit waren en tot die tijd gewoon doorgevoetbald.
      En als er geen overeenkomst was geweest had ik gewoon voor Ajax blijven voetballen.
      Ik heb dan toch een contract getekend? Dan had ik maar een eenjarig contract moeten tekenen

   2. Peter kopsterk

    Als Ajax nu in vorm zou zijn zeg ik ja maar denk niet dat ze een paar spelers zullen sparen. We hebben ze hard nodig a.s zondag.

    1. De Ajacied

     Misschien moet je er een paar sparen om tegen die gelukkige lampekappen met een zo sterk mogelijk team te kunnen starten
     ❌❌❌

 2. Ajax 1

  Als az niet wint van psv maakt het helemaal niets meer uit die wedstrijd in eindhoven. Dan ben je 99% zeker tweede

  1. HURBIE

   Ze hebben het kampioenschap zelf uit handen gegeven
   Inzet en motivatie en overtuigend gedrag was vaak ver te zoeken
   En de trainers wissel heeft er helemaal geen goed aan gedaan
   Een AJAX Onwaardig seizoen

    1. HURBIE

     Ja vond ik ook
     Hij wist het steeds beter neer te zetten
     Maar achteraf heb dat klasse bestuur alleen maar zitten wachten op dat éne moment om hem eruit te kinkelen
     Om weer één van de vriendjes van dat zgn klasse bestuur trainer te maken
     En wat is er bereikt NIKS
     AJAX rammelt aan alle kanten
     Het is alléén nog wachten dat de bom barst

    2. M800M

     Omdat ze 1 redelijke en 1 goede wedstrijd speelden had hij het aardig op de rit?? Niet mee eens. De week daarna zakten ze weer door het ijs. Keizer was totaal niet geschikt, dat ze nu weer een knuppel hebben gehaald die er weinig van kan doet daar niets aan af.

     1. Ajax 1

      Precies. Bekerwedstrijd twente was blamage. Slechte wissels leidden tot verlies.

 3. Zlatan4ever

  Zonder op “het randje” te spelen moet je toch ook van Heracles kunnen winnen ?
  Beetje met op de handrem spelen en 2-0 winnen

 4. Joep

  Mooi om te weten. Ach Bas fluit, zulken weinig kaarten worden uitgedeeld as zondag

 5. Charka53

  Als ze zo blijven spelen maakt het niet uit wie er niet bij is ze gaan toch klop krijgen bij pisvee.

   1. Charka53

    Dat weet ik wel Zlatan maar ze beginnen elke wedstrijd of ze er geen zin in hebben en tegen pisvee zullen ze het zeker niet makkelijk krijgen en dan hebben ze daar ook de scheidsrechter tegen dus één en één is twee.

    1. Zlatan4ever

     Je hebt gelijk Charka dat de instelling en de manier van spelen niet OK is. Maar Pisvee speelt echt niet beter dan Ajax, dus blijf ik hoop houden….
     Misschien tegen beter weten in

 6. M800M

  Komt slecht uit, die hebben we eigenlijk allemaal nodig tegen de lampen. Jonkies maar een kans geven? Of is dat te veel risico? Het spel is momenteel helaas niet zo dat je kunt zeggen het is ‘maar’ heracles..

  1. De Nees

   Dit Ajax moet maar niemand onderschatten, thuis al 8 punten laten liggen.

 7. hubert

  eerst werd keizer helemaal afgezaagd hier. en dat heb ik al eerder gezegd. en nu hardden we hem moeten houden .Pfff zoals mijn jasje waait

 8. Koning Haarms Wolfs

  Zoals we nu spelen, is Heracles een gevaarlijke tegenstander, is eigenlijk ieder team dat, maakt niet uit welke spelers opgesteld staan. Ten Hag kan niemand motiveren. Zolang hij bij ons is, is zwlfs FC Kut op ‘t Veld 6 nog gevaarlijk en een uitdaging.

 9. Iamsterdam2015

  Die mazzel zullen wij wel weer hebben dat ze een kaart pakken aankomend weekend…..
  Ach al win je alles dan moet pisvee 2x verliezen ( sowieso doen ze dat tegen Ajax 1x) en een keer gelijk spelen….
  maar goed, je weet nooit hoe een koe…. etc etc etc etc….

 10. heinz stuy

  Toch leuk die scorebord gedachten van velen hier. Kijken alleen maar naar de laatste uitslagen onder Keizer en niet naar het spel, wisselbeleid en het feit dat Feijenoord en PSV zwaar ondermaats en laf presteerden in Amsterdam. Dat was echt niet de verdienste van Ajax laat staan van Keizer. Keizer had niets op de rit en zou het ook niet op ee rit krijgen. Alleen ten Hag lijkt nog slechter. Daar mogen we Ajax voor bedanken. De patient is ziek, zwaar ziek. Overwinning zondag is alles behalve zeker. Er staat geen team, al het hele seizoen niet.

 11. vak411

  misschien eerst az-pisvee afwachten. als pisvee daar wint maakt het toch geen flikker meer uit. als AZ punten pakt dan is er weer wat mogelijk en zou ik gerust spelers sparen.

 12. Jimmy1971

  Als Pisvee wint , wil toch niemand dat ze in de wedstrijd tegen ons kampioen worden !!?
  Dus wel degelijk belangrijk om Pisvee iig in hun eigen stadion nog even op hun plaats te zetten .

 13. heinz stuy

  Zit te kijken naar Barcelona. Daar zie je wat de bedoeling is. Laat de bal het werk doen, ga er niet oeverloos mee lopen. De enige die er mee loopt is Messi en hij mag dat doen. Het is vanavond niet hoogstaand maar je met regelmaat het effect van sneller en directere passes. Ajax kan dat ook maar doet het niet. Het is er uit geramd. Eerst door Keizer, nu door ten Hag. Len met de bal haalt elke verrassing uit je spel en je soet het spel geen eer aan ( behalve als je Messi bent natuurlijk).

 14. AFCA my World

  Waarschijnlijk zullen we er een paar missen volgende week,wat heracles komt op bezoek om te winnen! ⚽️

 15. -buitenkantje rechts-

  Wöber voor Tagliafico.. Eiting voor Ziyech..Siem voor Donny.. Sierhuis voor Klaas-Jan.
  We moeten tegen PSV op volle oorlogssterkte.. Die MOET gewonnen worden.. Zal toch niet in dit rampjaar dat PSV in eigen huis tegen ons kampioen gaat worden..

  1. Iamsterdam2015

   Tja zal mooi zijn maar ten hag gaat dat echt niet doen. Die gaat gewoon de beste opstellen met als gevolg zeker een paar gele kaarten want heracles gaat er vol op!! Die denken nog aan de eerste wedstrijd van het seizoen……. die wonnen ze van ajax met agresief spel!

Comments are closed.