Sierhuis: ‘We hebben gewonnen en dat was het allerbelangrijkste’

 

Kai Sierhuis stond afgelopen zondag tijdens de slotfase van het duel tegen Groningen op het punt om in te vallen toen Joël Veltman een rode kaart kreeg. De vierde man had het bord al omhoog gedaan, maar door de rode kaart moest Sierhuis weer gaan zitten. “Ik was letterlijk één seconde van mijn debuut af. Maar we hebben gewonnen en dat was het allerbelangrijkste. Het stond 1-1, dus logisch dat Donny van de Beek een vrije trap snel nam,” aldus Sierhuis. “Dan weet je dat de trainer zo’n wissel gaat heroverwegen. En uiteindelijk koos hij om tactische redenen voor Max Wöber. Als de 1-2 niet was gevallen, had de trainer me er misschien alsnog ingezet om va-banque te spelen. Nu was het zaak de drie punten over de streep te trekken. En dat is volkomen logisch.”

Sierhuis was al blij dat hij bij de wedstrijdselectie mocht zitten. “Ik moet gewoon lekker hard blijven trainen en ik vond het al mooi om hier twee dagen bij te zijn. Zo’n verre uitwedstrijd, met een overnachting, is gewoon een leuke ervaring. Ja, eentje die nóg leuker had kunnen zijn…”

Related posts

30 Comments

 1. HURBIE

  Iedereen gunde je dat moment debuteren
  Maar helaas liep het anders voor je
  Maar jou tijd komt wel

  1. jood84

   ik las laatst ergens een interview met Sierhuis, daarin gaf die aan volgend seizoen meer minuten te willen maken en anders gaat die verder kijken, want hij is op een leeftijd dat je wedstrijden wil spelen en nodig heb. tuurlijk hoop ik dat Ajax zo slim is om die jongen meer te laten spelen, maar met Ten Hag weet je het nooit?

 2. a.p.

  jammer van afgelopen zondag maar jou tijd komt er aan, blijf je uiterste best doen en je krijgt nummer 9

  1. Mr Ajax

   Hij komt vanzelf, dan nog ff leten van KJH en daarna wordt het een toppertje die we nooit meer verkopen!!

 3. Ajax 1

  Dat debuut komt er inderdaad wel. Maakt niet uit dat het nu niet was. Was nog maar een paar minuten; en gewoon lekker bij een 3-0 voorsprong debuteren. Ik vind niet dat je spelers moet laten debuteren als het zo kritisch/spannend is.

  1. EugAjax

   Basisspeler twee totaal verschillende situaties. Appels en peren vergelijking. Wel knap van Sierhuis voor de manier waarop hij met deze teleurstelling omgaat

   1. Basisspeler

    Ze wirden beide geroepen om een paar minuten in te vallen. Sierhuis wordt zelfs weer op de bank gezet. Younes wil niet van de bank komen. Zie dan de reactie van Sierhuis, een jongen van de club, en Younes
    Wereld van verschil.

    1. EugAjax

     Younes is een Duits international, die laat je niet invallen minuut in blessuretijd om “hem te belonen voor zijn goede trainen”…..
     Ik ben zelfs van mening dat je dat bij een Sierhuis ook niet moet doen, maar bij hem kreeg Veltman een rode kaart en toen kon Ten Hag niets anders, zeker ook niet omdat 1-2 snel in mandie lag
     Dat is dus uit te leggen en dus hoef je minder te mopperen..zelfs een Younes had daar ongetwijfeld dan begrip voor gehad..

 4. Bert Betondorp

  Ten Hag is een angsthaas het was nog 1-1 toen Veltman kreeg rood toen kwam Wober erin en kon Sierhuis weer gaan zitten. Nogmaals de trainer wilde de 2-1 dankzij Huntelaar angstig vasthouden. Met Sierhuis was het welicht 3-1 geworden. Een trainer met lef gad anders gehandeld dan t.H.

  1. Bakkie

   Even los van hoe dramatisch Ajax speelde…
   Jij zou met 10 man Sierhuis erin zetten voor de ervaren en geslepen KJH?

  2. EugAjax

   Bert dat kon niet meer na rood Veltman want hij had al aanvallend gewisseld door Kristensen naar kant te halen voor Eiting. Dus dan zouden we met twee verdedigers spelen……we moesten wat afdwingen maar dat had helemaal russisch roulette geweest.

  1. Bakkie

   Dat hoop ik al jaren te zien, heinz. De afgelopen 7 jaar (tijdperk FdB, Bosz, Keizer, Ten Hag) heb ik misschien een half jaar mooi voetbal gezien. Dat was het tweede halfjaar van Bosz. De kwaliteit van de selectie wordt steeds beter, dat is positief. Maar waarom is het zo moeilijk om een trainer voor die groep te zetten die de jongens met OVERTUIGING kan laten spelen?
   Het is steeds hetzelfde liedje: Ze hebben geen duidelijk plan, ze worden afgetroefd in de duels… en als je geluk hebt, kom je vanwege individuele kwaliteiten nog met de schrik vrij. Die Ten Hag is tot nu toe vrij onnavolgbaar, maar ik zie wel passie en overtuiging. En ik hoop van harte dat hij dit over kan brengen op de spelersgroep zodat we eindelijk weer eens kunnen gaan genieten!

   1. Litmanen

    Die passie zie je alleen bij Ten Hag. Ajaxwatcher liet gisteren weten dat de spelers nog steeds kwaad zijn dat Keizer ontslagen werd. Ten Hag, een totaal andere oersoonlijkheid stopt ze elke week vol met opdrachten.

    Als je dat weet, dan snap je dat spelers als Ziyech, Kluivert en Neres totaal de weg kwijt zijn. Die moet je lekker laten ballen.
    Schone trekt zich er niet zoveel van aan, resultaat: altijd eerste wissel.

    1. Ajax 1

     Schone had zich gisteren beter wel aan opdrachten kunnen houden. Vind het een goede speler die belangrijk voor ajax is geweest al heel vaak. En ook topgozer in de groep volgens mij. Maar gisteren was het echt niet best wat Schone liet zien.

    2. -buitenkantje rechts-

     Litmanen.. je gaat gaat weer aan de haal met je eigen verhaal (werkelijkheid)

 5. Joep

  Sierhuis krijgt dit seizoen vast nog wel een keer de mogelijkheid om minuten te maken

 6. JohnDoe77

  Kijk; zo’n speler kun je dus wel in de laatste twee minuten brengen. Die zou daar blij mee geweest zijn. Blijft zo dat TH steeds te laat wisselt. Gelukkig is hij zelf tevreden!

 7. Zlatan4ever

  Sierhuis is van dusdanige klasse dat hij er wel komt. Hopelijk word hij snel weer geselecteerd.
  Hij verdient het

Comments are closed.