There are no ads, please add some


Ajax onder 17 prolongeert titel Future Cup (Incl foto’s)

Ajax onder 17 heeft met succes de titel om de ABN AMRO Future Cup weten te verdedigen.In de finale werd tegen Juventus met 2-0 gewonnen door de ploeg van Dave Vos. De pas 14-jarige Naci Ünüvar, daarmee de jongste speler in de geschiedenis van de ABN AMRO Future Cup zorgde voor beide treffers en werd topscorer van het toernooi.

Vanaf het begin was Ajax de sterkste ploeg op het veld. Het creëerde kans op kans en Juventus kon er nauwelijks iets tegenover stellen. Het was dan ook wachten op de 1-0 en die kwam na 25 minuten spelen. Na rust probeerde Juventus iets meer aan te zetten. Het kreeg ook een goede kans, maar toch bleef Ajax onder 17 de betere ploeg en kreeg het ook de meeste kansen. Dat de ploeg wederom wist te scoren was volgens het spelbeeld ook volkomen terecht: 2-0. Ryan Gravenberch was met een schot op de paal nog erg dichtbij de 3-0, maar gescoord werd er niet meer. Ajax onder 17 wist voor het eerst in de historie de titel van de ABN AMRO Future Cup te prolongeren. In de halve finale had Ajax na strafschoppen gewonnen van Anderlecht.

Is Brobbey de toekomstige spits van Ajax 1?

Met kunst en vliegwerk 

Een mooi stel hoor!

De pas 14-jarige Naci Ünüvar, daarmee de jongste speler in de geschiedenis van de
ABN AMRO Future Cup werd topscorer van het toernooi

Een mooi gebaar


Gerelateerde posts

47 reacties

 1. Kingkong

  Gefeliciteerd met de cup ik zie een toekomstige super spits blijf zo doorgaan.

 2. -buitenkantje rechts-

  Ünüvar is een mooie speler.. op een ander “forum” zei Indojood dat hij wat weg had van Appie.. Hier sluit ik me bij aan. Veel doelgerichte techniek..tussen de linies lopen en een prima steekpass.

  1. dickst14

   Ja klopt. Ik vind ook dat zijn spel wat weg heeft van Nouri. Voorzetten met buitenkant rechts he. Mooi dat hij na zijn doelpunt 34 maakte met zijn handen

   1. Ajax 1

    Ik zag even niet wie dat voorzetje buitenkant rechts gaf, was dat unuvar? Geweldig balletje, jammer dat hij net naast gekopt werd.

  2. Prinsengracht

   Er is maar 1 Nouri. Maar Naci is heel goed. Grappig dat de meeste mensen dat nu pas zien of weten. Maar daar is de Future Cup voor.

   1. JohnDoe77

    Ik heb daar helaas de tijd niet voor om alles te zien, dan zie je zo’n speler dus inderdaad pas bij een dergelijk tournooi. Grappig dat jij zoveel tijd kunt vrijmaken voor een hobby! Deel je kennis dan wat vaker en had ons een tijd geleden op Naci attent gemaakt!

    1. Prinsengracht

     Gewoon zaterdagochtend/middag op de Toekomst Jane. Als jij met je vriend boodschappen doe, loop ik daar. Zoveel tijd kost dat niet hoor. Voor ik daarmee begon, voetbalde ik zelf nog elke week. Er is qua tijd niets veranderd.

  1. Prinsengracht

   Brian speelt zoals vroeger onze nummer 9 vaak speelde. Goed meevoetballen, bal vasthouden en toch ook veel scoren. Volgens mij moet je al boven de 30 zijn om dat nog te herinneren

   1. Mr Ajax

    Ze lopen er dus al, kwestie van over een jaar of 4 te oogsten voor het 1e!!

 3. EugAjax

  Toernooi onder 17, en dan op je 14e daar spelen en het ook nog goed doen, prachtig.
  Ga zo door jongen. Misschien word je dan een hele grote! Gefeliciteerd jongens mooie ervaring en prestatie

 4. De seijs

  En kijk weer stromen de jonge ajaxspelers door. Wat hebben we toch een top begeleiding bij ons aller ajax. Klasse bestuur weer😂👍👍👍👊

  1. Prinsengracht

   Je weet dat er hier minstens 10 zijn die helemaal klaar zijn met dat “klasse bestuur” van jou. Toch blijf je het doen. Je blijft zuigen. Tegelijkertijd vraag je om een goede sfeer op het forum. Redactie zit er bij en kijkt er naar. Steeds meer mensen verlaten het forum. Er worden nu al adressen verspreid waar je je kunt opgeven voor een alternatief forum. Klasse redactie, om deze seis toe te staan dat jullie forum naar de kloten gaat.

 5. Peter kopsterk

  Gefeliciteerd jongens. Als je op je 14de al bij de 17jarigen speelt ben je een natuurtalent. Ben bang om het te zeggen maar de grote topclubs slapen niet.

 6. Hanski

  Jammer dat Ajax geen jeugdopleiding heeft….Wim Jonk en TLLing zouden het veel beter hebben gedaan 😂😂😂
  Jammer dat deze jochies over 2jaar zijn weggekocht…kan niemand iets aan doen, zelfs het bestuur niet!!
  Klasse mannen genoten dit weekend van ons Ajax 👍👍

  1. Moosie

   De A1 uitgeschakeld in de 8ste finale het eerste niet eens in de poulfase , het spel van de jeugd mijlenver weg van het Ajaxspel volgens Cruijff keep dreaming

   1. Prinsengracht

    A1 geen goede lichting. Teveel uit andere landen. Gelukkig is dat bij de B1 anders. Gewoon weer lekker veel jongens uit Amsterdam en omstreken. Het is te hopen dat A1 toch kampioen wordt. Dan kunnen veel jongens uit de B1 volgend seizoen Youth League spelen.

    1. Moosie

     Ja PG maar het gaat mij ook vooral om het vertoonde spel de tactiek en de basisvaardigheden die spelers van Ajax op die leeftijd al horen te hebben.
     Vorige week gaf ik al aan dat JAJAX op het niveau van vitesse hoort te zitten maar daar wint ons eerste nog niet eens van en dat zie ik echt als zorgelijk er hoeven geen 10 van Basten’s in het elftal te zitten maar ze moeten wel goed genoeg zijn om op die leeftijd JA van de gemiddelde subtopper uit de ed te kunnen winnen.

     1. Prinsengracht

      Teveel jongens van de A1 zijn gewoon nog niet lang genoeg bij Ajax. Ik denk dat het wat veel gevraagd is om Jong Ajax structureel beter te laten zijn dan Vitesse. Vitesse speelt sowieso elke week een niveau hoger. Ik heb iets gezien van Willem van H. Die zei dat spelers niet meer wordt geleerd om zelf na te denken. Hij heeft gelijk. Zeker met trainers als Ten Hag komt daar niets van terecht. Die wil alles voorkouwen. In het veld worden voortdurend verkeerde keuzes gemaakt. Ten Hag heeft als voetballer nooit het niveau gehad om spelers daarin verder te helpen. We moeten een andere trainer.

     2. Moosie

      daarom wordt ik ook gek van al die jeugdaankopen totaal overbodig en een brevet van onvermogen mbt de opleiding.
      Ik ben blij dat achter de A1 weer meer Amsterdamse jeugd zit hopelijk is dat over 2 jaar nog zo als ze in de A1 spelen.
      Wat ren Haggie betreft heb je gelijk ik had eerder vd Brom of schippie gehaald maar op nummer 1 staat nog steeds Jonk omdat hij in principe net als Bosz volgens de filosofie van Johan speelde ik vergeet nooit meer die wedstrijd tegen Barcelona met Appie en Donny als jonge veldheren speelden ze de A1 van Barca helemaal zoek.
      Onana behoedde Barca echt voor een pak slaag toen.
      einduitslag 0-2 had 0-8 kunnen zijn .

     3. Prinsengracht

      Appie en Donny zijn (en waren toen) wel bijzonder goed hoor. Zulke komen niet ieder jaar voorbij. Niet eens elke 5 jaar. De Huidige B1 is gemiddeld gewoon vrij goed. Er zullen er geen 5 Ajax 1 halen, maar er lopen vrij veel behoorlijk goede voetballers in.

     4. Moosie

      Ja we gaan het zien ik heb op dit moment goede hoop voor Sierhuis doe heeft ook echt iets speciaals mooie goals ophalen ala van Basten maar we gaan het zien ik hou er mee op voor vandaag morgen weer een hoop afspraken met witte jassen tof gesprek PG fijne avond nog

    2. KBouter

     De A1 is het belangrijkste elftal van Ajax, als daar niets bij zit…zie ik de toekomst somber in en vrees dat Ajax de aankomende jaren móet kopen om bij te blijven!!

     Triest…wat ooit een kweekvijver was vol talenten, is opgedroogd als sneeuw voor de zon. Hier is jaren geleden nadrukkelijk voor gewaarschuwd door Johan, maar ze lachten hem uit en sommigen vonden ook nog dat Gaal het beter wist en zal doen!!

     1. Litmanen

      KBouter, ik snap de frustratie, maar neem nou Mathijs de Ligt. Een supertalent waarvan er, zeker in de verdediging, eens in de twintig jaar eentje langs komt.
      Je weet dat je hem snel kwijt raakt. Dan is het toch juist goed dat je een jongen als Schuurs haalt?

      Vroeger wachtte we totdat we te laat waren, of dat we de hoofdprijs moesten betalen.

 7. a.p.

  heel fijn!! toch nog een blij makend bericht van Ajax, ja dit is onze toekomst

Reageren is niet mogelijk.