Huntelaar schiet Ajax in extremis langs FC Groningen

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 1-2 gewonnen maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Klaas-Jan Huntelaar scoorde in de slotminuten de bevrijdende 1-2 nadat Ajax kort daarvoor met tien man was komen te staan door een rode kaart van Veltman. 

Na een kwartier spelen kwam Ajax op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Van Weert. De ploeg van trainer Ten Hag leek daarna volledig de weg kwijt en na een handsbal en gele kaart van Veltman legde scheidsrechter Blom de bal op de stip. Andre Onana keerde echter de inzet van Mahi. Doordat Kristensen en Veltman van positie wisselden leek Ajax iets meer grip op de wedstrijd te krijgen maar hoogstaand was het allemaal niet van Amsterdamse kant. In de tweede helft werd een voorzet van Ziyech doeltreffend afgerond door Justin Kluivert waarop Tagliafico kort daarna de 1-2 op zijn hoofd had maar zijn kopbal voor open doel ging over. In de slotfase werd de opdracht echter nog moeilijker. Veltman kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Van Weert, waardoor een gelijkspel het hoogst haalbare leek. Het was echter Klaas-Jan Huntelaar die in de slotminuten alsnog zorgde voor de overwinning. Met nog vijf speelrondes te gaan is het gat met koploper PSV zeven punten. De Eindhovenaren gaan volgende week op bezoek bij AZ. Ajax ontvangt Heracles Almelo in Amsterdam.

FC Groningen – Ajax 1-2 (1-0)

’14 Van Weert 1-0
’64 Kluivert 1-1
’89 Huntelaar 1-2

Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Warmerdam (FC Groningen), Ziyech, Van de Beek, Onana (Ajax)
Rode kaarten: Veltman (Ajax) 2x geel

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik (/90) Larsen), Ter Wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, Van de Looi, Bacuna, Hrustic (/88 Drost), Van Weert, Mahi

Opstelling Ajax: André Onana;  Rasmus Kristensen, (/79 Carel Eiting), Matthijs de Ligt, Jo el Veltman, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/57 Siem de Jong), Hakim Ziyech; David Neres, (/90 Max Wober), Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Related posts

144 Comments

  1. De seijs

   De Hunter is voor ajax echt top. We kunnen geen betere wensen. De wedstrijd was weer niet best maar we hebben gewonnen en doen nog steeds mee. wzawzdb ???

  2. vak411

   aaaaah dus zo voelen pisvee-ers zich dus

   kut spelen en in de laatste paar.minuten winnen.

  1. Yindi

   Die Ten Hag beweert glashard dat dank zij zijn omzettingen deze wedstrijd kantelde en dat ze daarom de overwinning hebben gehaald. Wat moet ik daar nog aan toevoegen. Deze man denkt echt dat wij als supporters dom en blind zijn. HET GAAT PER WEEK SLECHTER MIJNHEER TEN HAG!!!!!!! Maak jezelf nou niet zo belachelijk.

  2. dickst14

   Inderdaad. Onverdiend ook. Helaas maakt onze trainer het ontzettend moeilijk voor iedereen door Veltman er weer in te zetten en ook nog als aanvoerder.
   Gelukkig ging die strafschop er niet in.
   Elke wedstrijd gaat hij in de fout.

   1. Litmanen

    Wel fijn dat hij de enige was die je als schuldige kunt aanwijzen van een ploeg waarin alleen Onana liet zien dat hij Ajax is ontstegen.
    Hoe krijg je het voor elkaar. Hij wordt van een meter afstand op zijn arm geschoten en krijgt ook nog geel!
    Ja inderdaad, het was allemaal de schuld van Veltman.
    Wat een geluk dat Neres, Kluivert, Huntelaar en Ziyech zo in vorm waren vandaag. Die Kristensen en die Nico, foutloze backs.
    Zielig zo’n bijdrage.

    1. dickst14

     Iedereen was slecht alleen heeft Veltman de gave om altijd schuldig te zijn aan tegengoals.
     Maar goed, door jou bril kijkend was Veltman de beste man van het veld en was het heel jammer dat zijn 2 crosspasses niet aankwamen.
     Over een trieste bijdrage gesproken.

     1. Ajax1958

      Hij kan gewoon niet verdedigen. Hoe is het mogelijk dat hij hands maakt, staat altijd met zijn handen op zijn rug. En lekker domme kaart gepakt weer.

     2. Litmanen

      Ik zeg nergens dat Veltman goed speelde, maar hij haalde voetballend een hoger cijfer dan zijn opvolger, want die bakte er helemaal niets van.
      En over passes gesproken, buiten dat ongelukje van die 1-1 heeft Ziyech geen enkele maal een fatsoenlijke pass over meer dan vijf meter gegeven vandaag. En Ziyech is voor die prachtige passes gehaald voor 7 miljoen.
      Maar ja Servie is geen Groningen…..

     3. dickst14

      Je zal het nooit begrijpen. Voetbal draait om meer goals maken dan je tegenstander. Veltman verantwoordelijk voor 2 tegengoals, dankzij Onana maar 1.
      Zyiech hoe slecht hij ook was zorgt voor de 1-1. pleur toch op van dit forum en hou de eer aan jezelf. Je bent compleet ongeloofwaardig met alles. Ga lekker naar AZ 2 kijken. Daar zie je je andere Messi van Rhijn.

     4. Litmanen

      En daar komt Dickst weer met vRhijn.
      Zo stumperig dat als je geen fatsoenlijke discussie kan voeren je met oud-international vRhijn op de proppen komt.
      Niets over Kristensen, Nico, de falende De Ligt die zijn tegenstander loslaat bij de eerste paal, niets over falende VdBeek, Ziyech en ook niets over de volledig falende voorhoede vandaag.

      Nee, zeiken over Veltman en dan een ander verwijten dat hij niks van voetbal snapt.
      Als er dan toch iemand moet verdwijnen hier, kijk eens in de spiegel.

     5. -buitenkantje rechts-

      Je mag 20 mensen met verstand van voetbal vragen wie de slechtste vh veld was en je krijgt 20x hetzelfde antwoord.. VELTMAN!
      Als je dat niet ziet kan je beter op een knikkerforum commentaar gaan leveren..

     6. dickst14

      Je vergeet er nog 3 of 4 .alleen Veltman was top. jammer dat die 2 mislukte crosspasses niet begrepen werden, maar daar kon Veltman niets aan doen. Dat lag aan Kluivert Neres Huntelaar vd Beek Schone Zyiech de Ligt de backs en de keeper.

     7. Moosie

      dick en 58 stuur ff eentelnummer dan vraag ik of indo jullie toevoegt op de Fanzone groepsapp
      shadow99902 @hotmail.com jood84 ook en iedereen die geen litmanen of seis heet

    2. Vak 120

     Helemaal met je eens!! Zo makkelijk om alles op veltman te schuiven! Heb ergens anders op dit forum ook al op hem gereageerd!

     1. Moosie

      Nou 120 veltman maakt gewoon beslissende fouten plus hij vertraagt de opbouw enorm dus je merkt echt dat hij in het veld staat volgende week ff niet gelukkig

     2. Vak 120

      Hij maakt veel fouten,maar het is wel makkelijk om hem overal de schuld van te geven.de Ligt staat ook niet goed bij 1-0 en die handsbal kan hij niks aan doen.hij heeft ook vaak de schijn tegen….vind ik!

     3. Ajax1958

      Ik heb zelden zo’n slechte verdediger gezien. Hij is wel heel constant moet ik zeggen……..Constant slecht ja.

     4. Litmanen

      Nogmaals, zijn opvolger was zo dramatisch,ndie mag van mij morgen terug naar Denemarken.

     5. Ajax1958

      En dat na 3 wedstrijden? Veltman heeft minimaal 4 seizoenen de kans gehad.

     6. Charka53

      Nu ligt het aan de verdediging maar het ontbreekt aan inzet en een wil om de bal te hebben , achteruit lopen i.p.v. de tegenstander aan te pakken , een bal direct en naar een vrije man te spelen een voorbeeld Neres maakte er weer niets van in de 75e min maakte hij een leuke passeer beweging en iedereen krijgt bijna een erectie maar als Klaas Jan vrij staat om de bal in de goal te schieten loopt hij zich weer vast en zo liepen er nog meer rond enz enz ,moet ik nog verder gaan niet nodig toch we hebben allemaal gezien.

     7. ajacied078

      niemand stond goed vandaag. het is gewoon pure mazzel dat groningen er de eerste helft er geen 3 inschopt. (ok onana pakt er genoeg enige met voldoende in mijn ogen)

    3. Moosie

     shadow99902 @hotmail.com
     zit tussen de 2 en @ een spatie die mot je ff weghalen en anders via fb moos.vansammy ook goed anders haal ik morgen burnnumer dan bel je maar we gaan het regelen

    4. Prinsengracht

     Gvd Nietmanen, hou toch eens op met die kneus te verdedigen. Jij wil wel heel graag uniek zijn.

     1. Litmanen

      Goed lezen Prinsengracht, ik verdedig niemand, ik zeg dat niemand goed was op Onana na.
      Ik vraag me alleen af waarom Veltman zonodig apart genoemd moet worden. Aan die handsbal kon hij niets doen ( hij corrigeerde een fout van Schone), dus die gele kaart was belachelijk. De tweede was verdiend, maar hij was niet de enige Ajacied die geel pakte vandaag….

     2. EugAjax

      Litmanen, ze noemen Veltman alleen om jou weer uit de tent te lokken. En het lukt ze aardig. Wsl hebben ze 1 doel, een uitbarsting van je creeren op die manier zodat je eraf vliegt…je bent slim genoeg om dat zelf in te zien.
      Laat ze toch links liggen. Zoals je mij weleens geadviseerd hebt??

     3. EugAjax

      AB de mening van Litmanen op Ziyech is gerelateerd aan wat hij ziet op veld. Als je zijn commentaren goed leest dan vind hij het een goede voetballer met veel mooie dingen in een wedstrijd. Hij heeft alleen drie kritiekpunten
      Zijn gedrag past niet bij een Ajacied
      Hij is beslissend bij niet belangrijke scores
      Hij lijd ongelofelijk veel balverlies

      Ik ben het op twee van drie punten eens met Litmanen. Dat jij en anderen het daar niet mee eens zijn mag. Persoolijk zie ik bij eerste punt geen verbetering, hij was gister met mooie pass op Kluivert wel beslissed op belangrijk moment, en op derde punt gaat het soms wat beter maar blijt behelpen.

     4. EugAjax

      Ab ik probeer Litmanen zijn visie samen te vatten, als het me lukt. Opmmerking van naar eigen land heb ik nergens gelezen. Is wsl dan al weggehaald? Dan doet redactie dus zijn werk. Chocoladebeen is een uitdrukking voor een speler zijn slechte been volgens mij. Kritiek van Litmanen op Ziyech ga ik in veel opichten in mee. Over het beslissende schreef ik juist dat ik daar niet helemaal eens mee ben.
      Litmanen verafschuwt Ten Hag en adoreert Bosz. Die laatste verdedigt hij ook nog eens door dik en dun mbt vooral zijn spelers en spelkeuze. Dit in tegenstelling tot anderen die Bosz zo geweldig vinden. Dus die Ten Hag opmerking snijd geen hout.
      Anyway als Litmanen bij voetbal blijft dan lees ik hem graag. Kan toch? Dan maar volgens jou een beperkte visie. Kan ik mee leven

     5. Litmanen

      Eug. AB weet dondersgoed dat ik niet degene was die over Ziyech heeft geschreven dat hij terug nasr zijn land moet. Degene die dat wel gedaan heeft is volgens Fred gecorrigeerd. Ik heb geen flauw ideeie, want ik heb het nergens gelezen (dus idd waarschijnlijk weggehaald).
      Dat de sympathie van Ziyech meer in Marokko ligt dan in Nederland bevestigt Hakim zelf met zijn quote ” oranja interesseert me niet” en zijn keuze destijds voor het geboorteland van zijn ouders.
      Ik denk dat de kreet Eskimo pas echt discriminerend is. Als je dat in Groenland tegen de bewoners daar zegt, dan heb je een proces-verbaal aan je Scheveningse kont. Dus, de ketel verwijt etc.

     6. EugAjax

      Litmanen, ik heb dat ook nergens van jou of wie dan ook gelezen. Bij deze dus rectificatie voor jou. Ach Ab die neem ik natuurlijk niet serieus. Alles en iedereen dingen verwijten maar op zijn minst dezelfde dingen doen en zeggen. Eskimo is daar een van de vele voorbeelden van.
      Maar goed beter om elkaar links te laten liggen. Dat is wat ik probeer te beogen. Jij hebt dat verschillende keren tegen mij gezegd. Het word tijd dat we die tip van jou allebei maar eens echt ter harte nemen?voetbal ouwehoeren is veel leuker

     7. EugAjax

      Mbt Litmanen, hij heeft een ban gehad is dus gestraft voor bepaalde uitspraken. Net als ieder ander van wie redactie dacht dat het verdiend is of was. Na zijn terugkeer heeft Litmanen in mijn optiek normale keurige bijdrages over meerdere oderwerpen, en is zeker geen one trick pony. Ik lees zijn voetbal ihoudelijke bijdragen graag en na ijn ban gaat dat vrij goed in mijn optiek.
      Ik wil hem dus graag blijven lezen vandaar even mijn aanmoediging het jachtteam links te laten liggen.
      Hij mag en kan zelf bepalen of hij dat ook doet. Redactie grijpt wel in als ze dingen zat zijn.

     8. Geroldkohlen

      Ook andere mogen dat zelf bepalen eug! En ja veltman is gewoon de minste speler uit deze selectie dat is mijn mening, en blijkbaar de meerderheid op dit forum deelt dezelfde mening. en dat heeft niks te maken het stangen van Litmanen, hij is degene die reageert! En hij is degene die die confrontatie opzoekt met slechte argumenten! nee eug niemand zit achter Litmanen aan opzettelijk, anders gaat hij nog naast zijn schoenen lopen!? Litmanen zou er goed aan doen om wat objectiever te zijn, en niet steeds zijn lievelingetjes in bescherming te nemen. en eerlijk gezegd eug, ook jij zal best een aardige kerel zijn. maar met dit soort reacties van jou, kom jij bij mij over dat je loopt te slijmen alsof je de kont van de redactie wilt kussen. om te kotsen gewoon, maar ook dat is mijn mening trouwens. no hard feelings.??

     9. EugAjax

      Geroldkohlen. Ik neem aan dat je wel begrijpt dat ik jou niet bedoel. Als jachtteam op Litmanen. Dat zijn er maar drie. Slijmen bij redactie ach nee hoor. Ik wil alleen maar aangeven dat als leden te ver gaan, of de bijdragen verwijdert worden en of de desbetreffende mensen. Daar is een heksenjacht van die drie niet voor nodig.
      Verder Veltman was kut heel Ajax was kut, maar Veltman is zeker niet de slechtste. Ik moet wel zeggen veltman is zeer slecht in vergelijking met vorig seizoen.
      Ironische is dat ik denk selfs dat Litmanen dat ook wel vind haha.
      No hard feelings hoor Geroldkohlen. Slijmbal ach ik ben boor erger uitgemaakt. Dit kan ik makkelijk hebben ???.

     10. Moosie

      Eug de eerste bijdrage van Litmanen ging over het feit dat AB en ik zoveel liegen dat hij een totaal onterechte ban had gekregen en alleen maar omdat de redactie er in getrapt was.
      En dan Jebel ik het nog niet eens over ene Hanski die ook alleen maar erop uit was om een conflict te veroorzaken.
      En hey jij doet het nu ook weer hetzelfde.
      Het zit jullie echt dwars dat jullie gewaarschuwd zijn en dat seis en litmanen een ban kregen.
      Jullie laten geen kans onbenut om ruzie te zoeken te zuipen en dan ook nog heel kinderachtig te roepen dat je niet gaat reageren op de reacties waarvan je weet dat ze gaan komen.
      En dan had ik nog wel tegen Indo gezegd dat ik het prima vond als hij jou ook lid zou maken van de groepsapp nou laat maar zitten ben blij dat dit gejank er niet is als ik nu app met de Cruijffianenapp.
      Veltman vertyft de wedstrijd gisteren gewoon en als dat dan hier gemeld wordt is dat om ruzie te zoeken?
      Nee eug dat is omdat veltman gewoon echt weer eens ons punten ging kosten.
      Jij hebt vanuit je eigen frustratie besloten dat litmanen je gabber is en hebt met een heel betoog geprobeert om een aantal toch weer te winnen voor jou en litmanen en dat is niet gelukt BR vindt litmanen nog steeds een eikel en Indo is door hem weg van het forum dus je zit gewoon fout.
      Maar je zoekt het maar uit samen met seis litmanen Hanski en al die andere figuren die met een nieuwe account nu ineens van alles vinden.

     11. Geroldkohlen

      moosie! niet alleen BR vind dat , wel meerdere vinden dat waaronder ik! Indo moet gewoon terug komen , niet laten weg jagen door een iemand die echt geen verstand heeft.

     12. EugAjax

      Moosie, ik heb niet de illusie dat ik julle drie op andere gedanchten breng mbt Litmanen. Maakt mij ook niet uit. Even kleine terecht stelling. Ik heb nog nooit een waarschuwing gehad. Ik zou ook echt niet weten waar ik die aan verdiend zou hebben. BR heb ik hoog zitten. Staat wat ij betreft op eenzame hoogte hier. In mijn optiek altijd correct, wel scherp, maar normale bewoordingen. Dat BR Litmanen een eikel vind zou kunnen. Normaal gesproken is BR iig in voor zoveel mogelijk meningen. En ja dan mag je scherp disussieren. Wie weg is door wie maakt mij ook niet uit. Ik noemde laatst een rijtje en die leden zie ik graag terug. Daar staat Indojood ook bij.
      En nee die is ook niet makkelijke tegen mij hahaha, maar was wel top laatst naar me toe.
      Ik ga sws geen lid worden van jullie app groepje. Het is een mooi iniatief en jullie hebben dan iets moois om op terug te vallen. Daar komt Van Eugelen niet tussen dat past niet hahaha.
      Maar deze bijdrage van jou bewijst wel dat je moeite hebt met niet gelijk gestemde meningen. Vaak volgt dan die ‘heksenjacht’ die ik bedoel. Nogmaals ik pleit Litmanen helemaal niet vrij heb ik nooit gedaan, ik vind alleen zijn voetbalbijdrage altijd leuk om te lezen. Vaak beredeneerd. Maar zeker niet altijd met hem eens.
      Voorbeelden vertrekt Bosz en Bergkamp. Maar nog nooit heeft hij mij voor van alles en nog wat uitgescholden.
      Mijn vraag is dan hoe komt dit?
      Ik ga je het antwoord geven.
      Omdat ik altijd in voetbalredenen naar hem schrijf en hem nooit persoonlijk aanval,
      Probeer eens en mss ga je hetzelfde ervaren.
      Maar de echte koning van forum is BR
      Nou genoeg gelsijmd voor vandaag. Spreek je (alleen niet op de app??)

     13. EugAjax

      Moosie hoop aannames en hoop verkeerde aannames. Ik zeg nergens dat Litmanen de ban aan anderen en niet aan zichzelf te wijten hebt. Ik zie na zijn terugkeer bijna allemaal voetbalinhoudelijke bijdragen. En ja ik zie de bijdragen van jou, dickst en AB naar hem toe NA zijn terugkeer als vorm van proberen hem weg te krijgen. Niks bijzonders aan want jullie schrijen dat zelfs vaak letterlijk.
      Ik ben nu ineens Hansky? Ik ken de man niet weet niet eens wat hij geschreven heb. Ik post alleen onder mijn eigen naam EugAjax. Ik heb wel een ruggengraat van dood konijntje mbt terugkeren of wegblijven?. Dat mag je me evt kwalijk nemen.
      En op 1 punt lijken we op elkaar. Ik ga nu ook met mijn vrouw en hond lopen hahaha. Veel plezier man.
      Mooie 2e paasdag ?

     14. EugAjax

      Moosie mbt Veltman die was gister idd kut, een van de slechtere. Maar bijv eerste goal. Schuld van Veltman? Persoonlijk oneens. Waarom ? Die voorzet mag idd niet komen, alleen liep hij daar omdat Kristensen nergens te bekennen was die hoort daar te staan
      .en bij voorzet stond Ligt te slapen en kon Weert makkelijk intikken dat is mijn visie op goal
      Penalty was ongelukkig vele scheidsen hadden hem denk ik niet gegeven. Tweede geel was super domme actie en ja daar heeft Veltman een handje van. En persoonlijk vind ik hem dit seizoen ook tegenvallen zeker als je vergelijkt met vorig. Kan ook met verschil in visies trainers te maken hebben. Neemt niet weg dat hij ver verwijdert is van zijn normale vorm

     15. Litmanen

      Voor wat betreft eerste goal eens. Schone schold Kristensen en Neres stijf omdat ze helemaal verkeerd stonden na het balverlies van Kluivert.
      John de Wolf praatte De Ligt goed, maar dat had meer te maken met het feit dat hij in zijn carriere altijd verrast werd bij de eerste paal.
      Die handsbal ach, als Ziyech dit was overkomen dan was de scheids op dit forum helemaal stijf gescholden.

      Dat van die Hanski is echt komisch. AB en Moosie proberen er nu al weken achter te komen wie daar achter zit, want ja, die Hanski is het niet met hen eens.
      Dat AB hier al tientallen nicks heeft gebruikt wordt even vergeten.

      Verder Eug. Je hebt gelijk, ik zal me niet meer verdedigen tegen dit rare stel. De oorzaak zal wel liggen in hun opleiding of opvoeding dat ze zo agressief reageren op andersdenkenden.
      Ajax speelde gisteren dramatisch en Onana was zo goed dat we die volgend seizoen ook kwijt zullen zijn.
      Als er scouts waren, dan zullen Kluivert en De Ligt nog wel even blijven…..

      En verder, ik besef dat ik nu weer olie op het vuur gooi, maar gisteren hadden Yiunes en Johnsen het verschil kunnen maken.

     16. EugAjax

      Eens Litmanen mbt Kluivert. Ik vergeet hem te benoemen in foutenfestival voorafgaand aan 1-0. Komt wsl doordat hij het eigenhandig goedmaakte voor mij oersoonlijk. Door zijn prachtig ingekopte gelijkmaker, precies op goede manier en de mooie terugleg bal op Huntelaar, zo rustig zo vol overvzicht en goede techniek. Een van de weinige geniet momenten gister.

     17. -buitenkantje rechts-

      Exact Eug.. eens over Kluivert.. Dit bedoel ik dus met het kijken met oogkleppen. Jij hoeft niks te “leren” van Litmanen.. Litmanen kan meer leren van jou.

     18. EugAjax

      Haha BR echt ik kan leren van hem. Ik vind sws dat ik leer van andermans meningen. Kijk iedereen heeft zo zijn eigen kijk op spelletje en ook op die van Ajax en zijn spelers. En dus ook zijn voorkeuren. Litmanen heeft een zeer sterke eigen mening. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. En dan gewoon laten blijken. Ik heb alleen meer met mensen die het dan proberen te beredeneren zoals jij doet dan roeptoeters die alleen maar negatief op hem reageren vanwege de naam.
      Hij beweert weleens dingen die het halve forum beweren en dan zie je toch vaak alleen ‘gezeik’ bij Litmanen.
      Vandaar dat ik denk dat ze ‘jagen’ op hem.
      Op naar voetbal maar weer ??⚽️⚽️

     19. KBouter

      Heel Ajax was niet best, Veltman al twee seizoenen schandalig slecht. Wat Ten Hag uit dit elftal probeert te halen weet ik niet,maar zijn voorgangers lieten stukken beter voetbal zien.

     20. Moosie

      Ja Karel dat vinden een hoop van ons ook en ik zie voorlopig wel licht aan het einde van de tunnel ben alleen bang dat ,dat een aanstormende trein is

     21. Moosie

      Ja Alleen had Hanski ook meteen een laatste waarschuwing te pakken dus die vlieger ging niet op en over mensen in de derde persoon schrijven terwijl je weet dat ze meelezen is dus gewoon zuigen.
      Maar het is al geregeld we kunnen al met een grote groep appen zonder het oeverloos gezeik van jou of je vriend seis ertussen te krijgen.
      En ik ga sws niet van dit forum want ik laat me door een paar kleine kinderen niet weg pesten al hebben jullie 10 accounts alleen op de groepsapp komen jullie niet en daar is het wel gezellig in tegenstelling tot hier waar eug en jij het vandaag dus weer voorelkaar hebben dat ook vandaag weer de discussie ellenlang doorgaat dus chapeau Kids jullie hebben ook vandaag het weer verpest voor iedereen die niets te maken heeft met jullie frustratie naar mij Dick en AB toe maar ga maar lekker door met jezelf voor lul zetten ik lees het wel weer.

     22. EugAjax

      Moosie dat oeverloze gelul waar jij het over hebt was er ook toen ik er niet was. Weer verkeerde aanname dus weer. Ja rust was er even toen Litmanen en Seijs weg waren. Rust was er ook toen AB laatst lang weg was…….
      Problemen beginnen vaak wanneer leden hier een mening gaan verkondigen die in jullie ogen anti Cruijff zijn.
      Als iemand positief is over Van Gaal of andere die volgens jullie Cruijff een oor hebbe aangenaaid. Dan begint de echte ellende. Dus iemand die negatief is over Jonk dan is wereld te klein. Etc.
      Nu heb ik een verrassing voor je. Dat gebeurde bij mij ook. Dan hoor je bij uitschot etc.
      andere verrassinng.
      Noem eens een echte Ajacied buiten Sjaak Swart om waar Cruijff niet mee in de clinch heeft
      Niet om Johan af te vallen, maar de grootsten met een eigen mening moesten af en toe even bij hem op strafbbankje.
      Piet Keizer, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Van Gaal (zelfs in 1995 al),
      Is dat vreemd nee, want dat heb je nu eenmaal als je in voetbal wereld zo dicht bij elkaar staat.
      Alleen uiteidelijk had Johan wel respect voor anders denkenden en jullie niet. De vraag rijst dus dan ook of jullie hem dan ook mogen vertegenwoordigen op de manier oals jullie hier doen…..let wel gaat om de manier.

      Lees alles terug maar daar begint echt ALLE ellende. Als iemand maar ook 1 kanttekening plaatst bij Johan zijn visie, keuze van mensen etc.
      litmanen, Widi bijv, Ik en laatst dus Hanski (heb inmiddels wat terug geleen van de man). Zo zijn er meer.
      Laatste wat ik erover schrijf nu

     23. Moosie

      het is niet erg als je een eigen mening hebt maar de persoon aanvallen zoals bij Jonk en Ling zelfs glashard liegen wel.
      En ik deel de waarschuwing niet uit dat deed Fred dus Hanski was ook alleen maar op ruzie uit en dus doet jouw gezelschap precies waar je ons van beschuldigd ik ben er dan ook helemaal klaar mee seis en litmanen doen zelf vele niet te herhalen uitspraken en gebruiken mijn ziekte ook als munitie dus ik heb genoeg reden om deze 2 een stelletje sokkels te vinden
      Jouw vriend rari is alleen maar bezig het hele forum tegen zijn het harnas te jagen.
      En als jij schrijft dat wij op hem jagen is dat ook weer stemmingmakerij en niet waar.
      Ik wil hun idd van het forum hebben ben ik ook open en eerlijk over dus daar is niets stiekems aan en iedereen weet ook waarom dus ik zie het behoorlijk anders dan jij.
      Maar nu genoeg gezeverd ik ga koken voor mijn 2 schoonheden fijne avond nog

     24. EugAjax

      Ling heeft wanprestatie geleverd met zijn rapport, vind ik idd. Jonk vind ik gewoon heel goed. Alleen moet hij geen vertrouwen hebben in die enge performance/consultant clubje.
      Ga idd lekker koken voor ze man, veel belangrijker dan disussie met Eug ?. Hey we zijn het eens ?. Jij ook fijne avond

     25. Moosie

      alles wat in het rapport stond is uitgekomen dus zo verkeeddzag hij het niet maar ok genoeg nu ps. Je gabber heb het nu weer over mijn opleiding en ouders cq opvoeding en da vraag jij je af waarom we hem een eikel vinden lees nou eens wat die gek schrijft dan tenzij jij er ook zo over denkt ik weet niet of jij mijn allebei al overleden ouders kent maar rari kent die niet maar weer een denigrerende opmerking heeft hij wel en zo gaat dat dus je hoeft niet te schelden om te beledigen en rari beledigt een hele boel gab.
      Morgen weer een dag zullen we maar zeggen

     26. EugAjax

      Ik las het Moosie. Dat is inderdaad onnodig en niet gepast. Daar tegenover ben jij ook niet echt complimenteus naar Litmanen toe. Ach het komt nooit meer goed met jullie. Daarom zou het nog wel mogelijk moeten zijn om elkaar alleen te bestoken met voetbalzaken, maar dat zal wel nooit gebeuren vrees ik.
      Wanprestatie zat hem in totaal subjectief rapport met alleen info uit Jonk hoek.
      En ja hij heeft open deuren ingetrapt die inderdaad niet klopten, maar dat lag vnl in taakverdeling iets waar Jonk ook verantwoordelijk was als TH lid, begonnen in 2010. Dus dat was comentaar op de gehele organisatie.
      Morgen nieuwe dag, ik zal niet meer proberen te bemiddelen liep niet zo goed vandaag ?
      En nu gvd koken man. Eet smakelijk

     27. EugAjax

      En met bemiddelen bedoel ik het volgende. Het is voor mij een bijzonder fenomeen dat Litmanen tegen mij altijd gewone voetbalbewoordingen gebruikt ook stevig ja en tegen sommige anderen woorden zoals vandaag tegen jou.
      Ik denk toch dat daar groot verschil in zit. Gaat dus in mijn optiek om de benadering. Je kan dus niet beweren dat je met Litmanen niet normaal kan discussieren, want mij en anderen lukt het wel.
      Ik moet eerlijkheidshalvve zeggen dat ik met jou erg verkeerd ben begonnen, maar steeds vaker krijg ik toch het gevoel dat jij een lid ben waar je wel goede normale stevige discussie mee kan voeren. Ach ik moet mss in deze tip van BR weer opvolgen. Als irritaitelevel te hoog word weer even verdwijnen, zonder aankondiging.
      Ook denk ik dat veel op papier anders overkomt als bedoeld. Zie bijv onderin bij PG. I vraag oprecht wat aan BR en dan zou ik twijfel willen zaaien hahaha.
      Mss dat we ooit elkaar tegenkomen koffie of colatje doen en dan komen we er mss sneller uit.

     28. Litmanen

      Dat bedoel ik met opvoeding.

      OPMERKING VAN DE REDACTIE:
      Na Ab hebben wij zojuist ook Seijs verwijderd. Ondanks herhaald verzoek bleef deze persoon maar reageren en zeuren tegen bepaalde personen. Waarschuwing aan de heren Litmanen en Moosie: Als jullie doorgaan zijn jullie de volgende twee!

  1. Joep

   De enige die goed was, was Onana. De slechtste was Ten Hag. Hij is verantwoordelijk voor het team. Het was niet om aan te gluren.

 1. Ajaxfoort

  Het was weer droevenis troef. Wat is er met Ajax aan de hand. Het geheel is volgens mij zwaar ziek. En ik heb het idee dat niemand het juiste medicijn heeft. De landstitel heb ik lang geleden al opgegeven, maar je wil toch wat leuke wedstrijden zien. Wat spectakel. Maar daar zijn de mannen op het veld niet toe bereid. Of in staat. Wat zal het zijn? Het is een belediging richting de fans in elk geval. Maar goed…. het seizoen maar door modderen en dan maar eens goed evalueren op alle niveaus.

  1. Litmanen

   Ajax is Ajax niet meer sinds Ten Hag. Hij zoekt constant schuldigen in zijn ploeg. Vandaag was Schone de lul.
   Het lijkt mij heel verstandig aan het einde van dit drama seizoen maar eens een andere trainer te gaan zoeken.

   Hij heeft het over een proces. Lachwekkend.

     1. Moosie

      Hij heeft gelijk maar das logisch en jij weer denigrerend omdat BR jouw mening niet deelt maar ook das logisch

 2. Peter kopsterk

  Ondanks de overwinning was het een draak van een wedstrijd. HOE kun je zo slecht aan de wedstrijd beginnen. Geen felheid op de bal, spelers laten lopen en de gemakszucht. Dit is AJAX onwaardig.

 3. Finidi

  Yindi het zal me eigenlijk ook nog es niks verbazen als ze volgende week ook nog met een stalen bek gewoon winnen met 2 of 3 nul

  1. Yindi

   Ja, zou zo maar kunnen. Hoop dat Frenkie er weer bij is dan. Hag zegt dat niet iedereen fris begon vanwege de interland verplichtingen eerder deze week. Hoe verzin je zoiets? Ze zijn al weken niet “fris” ook zonder die verplichtingen.

   1. Ajax 1

    Fris waren ze zeker niet.
    Veltman en Schone leverden bal na bal in, en ziyech en vd beek kwamen er in de eerste helft niet aan te pas. De wedstrijd kon bijna niet meer gewonnen worden als onana er niet was geweest. Die hield ze in de race en in de tweede helft op karakter van een aantal mensen binnen gesleept (met name ziyech die werkte als een paard. Ja maakte ook veel fouten, maar forceerde wel de overwinning in mijn beleving).

    Ten Hag verkeerde keuzes weer. Als je dan al met Veltman begint, haal je hem er toch vanaf na een weggegeven tegengoal en penalty en gele kaart……zijn wissels waar hij zelf trots op is: wat heeft siem gedaan? Gelukkig niet zo veel de bal verspeeld als Schone. Eiting, ok, niet bijzonder, en Wober moest na de rode kaart, niks kantelen…..hij wilde sierhuis brengen voor vijf minuten (!) terwijl je moet winnen. Wel door eiting erin te brengen wat offensiever, maar haal veltman er dan uit en niet kristensen……

    1. Yindi

     Zoals ik al zei, Ajax zit al weken op slot. Bij elke pot zijn er 1 of 2 die hun niveau halen (nu weer Onana) maar het loopt niet. Er zit geen verband in. Bij Marcel zag je verbetering optreden, nu niet, gaat in tegenstelde richting.
     Probeer er eens 2 te noemen (naast Onana) die wel goed speelde. Lukt gewoon niet.

     1. Charka53

      Marcel is in mijn ogen onterecht weg gestuurd bij hem begonnen ze weer te voetballen maar daar is nu niets meer van te zien.

     2. Ajax 1

      Klopt, er waren er een aantal met een zesje en ziyech was de tweede helft goed, maar meer was het niet naast onana

     3. Litmanen

      Ziyech goed? Een voorzet met zijn chocolade been die aankwam. En verder? En dat gekdt trouwens voor de rest ook hoor, maar ga niet roepen dat op Onana na er eentje zelfs maar redelijk speelde…..

     4. Ajax 1

      Ziyech heeft in de tweede helft karakter getoond, bracht tempo, strijd, werklust en dat was een belangrijke factor om alsnog de overwinning binnen te halen. Dus dat was goed. Als het voetballend niet helemaal lukt zoals je wil moet je de strijd aangaan en dat deed hij.

     5. dickst14

      Veltman was goed. 2 prachtige crosspasses die beiden helaas net niet aankwamen.

     6. Ajaxfoort

      Prachtige pases die niet aankomen. Dan zie ik liever slechte pases die wel aankomen ?

 4. Charka53

  Onana voorkomt een blamage , als we die niet hadden stonden we in de rust
  met 4-0 achter maar met drie punten mogen we blij zijn maar met het vertoonde spel verre van dat .
  Het gaat elke wedstrijd erg slecht en er zit geen verbetering in ze zijn niet vooruit te branden komt het door de trainer die ze door de week zo hard aangepakt dat ze voor de wedstrijd niets meer over hebben of heeft het een andere oorzaak maar ik heb nu bijna het gevoel wat een Twente supporter zal hebben als je je ploeg zo ziet zwemmen hetvisvte triest voor woorden.

 5. -buitenkantje rechts-

  Ajax speelde anti-Ajax voetbal..
  Nergens werd collectief drukgezet.. duels werden verloren of gewoon niet aangegaan.. Geen enkele beweging op het middenveld en aanval..balverlies..Linies uit elkaar..
  Negatief hoogtepunt: Veltman! Wat een triest excuus voor een vedediger is dat zeg! Eigenhandig verantwoordelijk voor de 1-0 en strafschop waardoor het makkelijk 2-0 had kunnen staan. Toen dat niet genoeg leek beging hij nog een domme onnodige overtreding, zodat hij Groningen nog een extra duwtje nasr de overwinning gaf.. En wat ik persoonlijk nog erger vond.. het debuut van Sierhuis dwarsboomde!
  Een assist van Ziyech op Kluivert en een klasse spitsengoal van Klaas-Jan was vandaag genoeg om onverdiend te winnen. Vreselijke wedstrijd voor iedere Ajaxsupporter..
  Dan Ten Hag:
  Wisselt Schöne voor Siem.. Eiting voor Neres.. Vertelt na afloop doodleuk dat zijn wissels de wedstrijd deden kantelen.. En dat met droge ogen..
  Klasse bestuur!???

  1. dickst14

   Verschrikkelijk slechte wissel de Jong. Maar hij traint heel goed net zoals Veltman. Wordt echt ongeloofwaardig deze trainer.
   Onze nieuwe rechtsback is ook tot nu toe een drama en Tete ging voor de helft van zijn aankoopbedrag de deur uit.
   Klasse bestuur.???

   1. -buitenkantje rechts-

    Tja Dickst..
    Veltman had vorig seizoen al weg moeten zijn, maar niemand die hem wilde hebben. Hij heeft zich vandaag ook weer eens lekker negatief in de kijker gespeeld.. Welke club zit op Veltman te wachten?
    We hadden Tete als rechtsback kunnen hebben met Zeefuik als back-up.. Nu hebben we Kristensen en Veltman.. Welke sukkel bepaalt dit soort zaken??

    1. Ajax 1

     Zeefuik is verhuurd toch? Dus die hebben we weer als hij zich goed ontwikkeld

     1. Ajax 1

      Niet dat ik het niet eens ben hoor…..had graag tete nog bij ajax gezien. Was er altijd al tegen dat hij weg ging. Aanvallend niet de beste, maar verdedigend een beest vaak.

     2. Ajax 1

      Dat is klote. Kunnen we hem voor veel geld terugkopen als hij zich goed ontwikkeld….lekkee

  2. Yindi

   Ja BR. Ten Hag zal de race wel uitzitten, althans hoop niet dat ze weer gek gaan doen in de top. Beter daarna maar eens te evalueren, hand in eigen boezem steken, een Ajax-waardige trainer te benoemen en dan zelf ook de conclusies te trekken. Dit kan niet zo door gaan. Wij zijn ons voetbal aan het verkwanselen. Zit me af te vragen wie nou eigenlijk verantwoordelijk is voor deze misére. Ten Hag denk ik niet eens, die komt van Utrecht en beseft nu pas hoe lastig het is om een stap hoger de zaak te moeten leiden. Hij probeert dat te verdoezelen met onzinnige analyses na de wedstrijd. Had het geld van Bande, Magallan etc. maar opzij gezet voor een echte toptrainer, een trainer die gewend is om onder druk te presteren en iemand waar de jongens tegen op kijken. Dus vd Sar en consorten, geef toe dat er verkeerde beslissingen zijn genoemen en steek de hand in eigen boezem. Trek de enig mogelijke conclusie, lijkt me een verplichting tov al die supporters die jaarlijks trouw hun kaarten kopen en trouw in het stadion zitten voor Hun Ajax!!!!! en niet voor Jullie Bankrekening!!!!
   Amen. Doe er mee wat je wilt.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb nog even naar de Youth League gekeken.. AjaxO15 die PSG me 5-0 van de mat veegt.. Heerlijk om naar te kijken. Brobbey die 3x scoort en 2 assists geeft…

    1. Yindi

     Ja, gezien BR. Inderdaad mooi. Er is dus nog hoop.Veel leuker om naar te kijken dan naar het eerste.

  3. Geroldkohlen

   100% eens! Het was om je kapot te schamen! niemand was goed vandaag ,maar idd veltman spant echt de kroon. verdient het ook niet om die band te dragen, hopelijk blijft hij nu op de bank! ook die ten hag wat een droeftoeter, dat hij zulk commentaar nog durft te geven die kunnen we toch niet meer serieus nemen!!

  4. Litmanen

   BR, je spreekt je zelf tegen. Eerst zeggen dat Schone de op een na slechtste was en dan zeggen dat Ten Hag stom wisselt (Schone de Jong).
   Je mag van mij best gelijk hebben, maar dan wel consequent blijven.

   1. Moosie

    BR bedoelt dat hij Siem niet zu brengen en als je nou eens niet iets probeert te winnen maar echt gewoon een mening deelt dan zou jouw reactie niet steeds zo irritant zijn maar ja jij wil elk gesprek winnen en als voetbalgenie gezien worden zal het maar verklappen we vinden je alleen maar irritant en een zeur

   2. ems

    Schone is passe, te traag en dient per direct vervangen te worden door Eiting of Frenkie

 6. Koning Haarms Wolfs

  Jammer voor die mensen die 040 alvast feliciteerden. Deze “Ajacieden” zullen KJH wel vervloeken. Dankzij KJH nog geen kampioensfeestje.

 7. Dagrump

  Sorry dat ik het zeg maar ben echt helemaal klaar met dhr Ten Hag !! Pfff wat een aanfluiting vandaag. Ben echt blij met de 3 punten. Maar daar heb ik het ook ver mee gezegd !

 8. a.p.

  wat moet er van ons Ajax terecht komen , helaaaassss het gaat steeds meer achteruit dan vooruit met de huidige trainer en trainersstaf.

 9. Iamsterdam2015

  Net interview gezien met Ten Hag…….. die vent is niet echt niet goed, heeft kennelijk met een virtual reality bril opgezeten en een heeeeeeeel andere pot bekeken.

 10. Cootje Adriaanse

  En dat bedoel ik met Ajax als proeftuin/speeltuin: we zien allemaal dat Ten Hag het niet is voor Ajax maar daar gaat het bestuur gewoon pas in december achterkomen. Wachten tot we 12 punten achterstaan in seizoen 2018/2019 en uit de beker(s) liggen en dan weer verder met een ander groentje.
  En ondertussen blijft Jan Publiek zijn seizoenskaart wel verlengen, daar maakt het bestuur zich geen zorgen over.

 11. Kapstein

  Het kenmerk van de topclub: ook slechte wedstrijden kunnen winnen dankzij individuele kwaliteiten van spelers. Ik heb genoten van Kluivertje en KJH ook al speelden ze niet geweldig.

 12. EugAjax

  Overigens schrijf ik “net als ieder ander van wie redactie dacht dat het verdiend was of is” staat niet dat ik het met al die beslissingen eens ben of dat ik vind dat redactie consequent of inconsequent is.
  Wat ik wel vind is dat door vele kiderachtige bijdragen de redactie dingen op hunn bordje krijgt die niet horen.
  En nu worden ze vaak nog aagepakt ook. Ik vind dat echt wereld op zijn kop
  Mensen moeten bij zichzelf te rade gaan. En dan bedoel ik iedereen. Incl meself en Litmanen dus ook

 13. ems

  Mensen: iemand kan en mag fan van een speler zijn en deze door dik en dun steunen. Doen we met ons aller Ajax toch ook…

  1. -buitenkantje rechts-

   Je mag natuurlijk fan van een speler zijn.. Iedereen heeft zijn voorkeuren. Alleen dan ook niet stelselmatig uitblinkende spelers neerhalen en het foutenfestival van je favoriet niet willen zien..
   Dan wordt je ongeloofwaardig..

   1. EugAjax

    BR waar ik echt nieuwsgierig naar ben, omdat jij vaak realist ben denk ik dat die vraag aan jou op de goede plaats is.
    Ik wil graag een objectief oordeel over Ziyech. En dan alles meenemend.
    Stijl van voetballen
    Individuele kwaliteit
    Team denken
    Karakter
    Is hij beslissend en zo ja wanneer en op welke gebieden in het spel.
    Wat zie je graag verbeterd bij hem? Of vind je hem al volmaakt kan ook.
    Heeft hij met hart of met rancune Marokko gekozen.
    .is hij goed in standaard situaties en hoe vind jij zijn afstandsschoten.
    Wat vind je van zijn techniek en zijn spelinzicht
    Bij verkeerde passes ligt dat meestal aan andere spelers of wil hij teveel.
    Ik ben serieus benieuwd. Alleen als je er in in heb hoor hahaha.

    1. Prinsengracht

     Of wil je gewoon twijfel zasien? Beslis gewoon zelf wat je van een speler vindt.

     1. EugAjax

      Twijfel zaaien? Waar heb jij het nu weer over. Ik neem BR bloedserieus. Hij mag antwoorden en hopelijk antwoord hij anders dan ik over Ziyech denk want dan kan ik eens met andere ogen proberen te kijken PG.
      even ter verduidelijking

     2. -buitenkantje rechts-

      Ziyech is een speler die je moet koesteren, omdat hij meer kan dan de doorsnee speler. Hij heeft iets extra’s dat je nodig hebt om wedstrijden te beslissen of te doen kantelen. Als je ziet hoe hij het spel van links naar rechts kan verplaatsen en andersom.. dat zie ik geen enkele speler in de eredivisie doen. Passes over 30 m in de voet geven.. Hij heeft een click met Kluivert.. dat zie je aan de manier waarop ze elkaar aanspelen. Net als gisteren tegen Groningen. Die assist op Kluivert is geen toeval zoals Litmanen suggereert (chocoladebeen)
      Hij verschaft dus ruimte en tijd voor het team tijdens de wedstrijd.. Erg belangrijk als je onder druk staat. Daarnaast is hij gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. (Zie ook gisteren) Hij heeft de capaciteit om met steekpasses spelers in positie te zetten. Daarbij lijdt hij teveel balverlies, dat klopt. Dit komt doordat hij met een steekpass snel moet handelen. Dit houdt in meer risico moet nemen. Ook denkt hij vaak sneller dan zijnmedesoelers die niet snel genoeg anticiperen op zijn passes. Derde oorzaak is dat hij ook gewoon mens is en er soms dingen mislukken.
      Zijn uitspraken over Oranje interesseren me niet. Gepasseerd station. Ik kijk wat hij doet bij Ajax en daar wordt ik over het algemeen blij van. Heerlijk! Geen doorsnee speler, maar eentje met karakter..

     3. EugAjax

      Thanks man, mooie analyse. Kijk in mijn werkzame leven streef ik perfectie na. Hoewel dat niet bestaat ben ik van mening dat iedereen dat moet nastreven.
      Daarom ben ik persoonlijk zo fanatiek op zijn gedrag en die verkeerde passes, vaak staat elftal daarna verkeerd door voorgaande beweging. Ik ga na jouw woorden meer met de geniet bril proberen te kijken. Vaak lukt me dat niet want ik kijk vaak naar wat hij verkeerd doet, juist omdat het hemogenschijnlijk niks doet.
      Zijn keuze is idd eigenlijk niet ter zaken doende. Ik laat me daar soms in meeslepen omdat ik onterecht vind als Basten hiervoor word aangepakt als Ziyech “met zijn hart heeft gekozen”.
      Verder ben ik eens dat hij een klik hebt met Kluivert in bijzonder en diepgaande buitenspelers in algemeen.
      Laatste vraag benieuwd naar je visie. Eerste seizoenshelft had hij ook een klik met Neres en lijkt beetje te verdwijnen.
      Komt dit door andere visie op voetbal van Keizer en Ten Hag? Of is er een andere reden? Of is mijn aanname noet goed??

     4. EugAjax

      Ik ben wel oneens met je mening over dat hij gevaarlijk is met schoten van tweede lijn, vooral wat schuiner voor doel aan zijn verkeerde kant. Dat bleek laatst ook bij VI statistiek. 92 schoten nul doeltreffend. Vanaf die positie heeft hij wel veel assists. Tip werd daarom gegeven dat hij niet meer vanaf daar moet achieten maar zijn spel moet voortzetten met zo een pass. En beter ook om die vrjje ballen aan Schone over te laten. Met die analyse van VI was ik het eens.

     5. -buitenkantje rechts-

      Om Cruijff te citeren:”als je niet schiet kun je ook niet scoren”.. Dus Ziyech gewoon laten schieten als hij de mogelijkheid heeft. Vrije trappen laten afhangen van de hoek. Van links voor Schöne, van rechts voor Ziyech.. Ben benieuwd of Lasse zijn basisplek nog heeft trwns na afgelopen zaterdag. Kwam eigenlijk overal tekort.
      Ik vond Keizer bij zijn aanstelling een goed plan.. Een zelf opgeleide trainer met ervaring bij de jeugd. Na een aantal wfstrijden zag ik dat hij het team niet naar zijn hand kon zetten.. Het spel van Bosz was verdwenen.
      Vier, vijf wedstrijden voor de winterstop kwam een lichte kentering en zag ik waar Keizer naar toe wilde. Betreft de buitenspelers wilde Keizer spelers die van buiten naar binnen komen. Daarmee houdt je het spel breed (ruimte) en geef je de backs de gelegenheid buitenom te komen bij balbezit.Daarom was Keizer erg gecharmeerd van Sinky. Denk dat hij ook erg blij met Tagliafico zou zijn geweest. Hij moest het doen met Dijks en een Veltman die niet buitenom gaat.
      Onder Ten Hag heb ik nog geen lijn kunnen ontdekken.. De buitenspelers zwerven over het veld.. Klaas-Jan staat geïsoleerd..Tagliafico sluit nog wel aan, maar komt zelden meer buitenom. Kristensen probeert het wel, maar mist de klasse. Betreft Neres.. Ik denk dat hij meer spits is dan buitenspeler. Hij heeft geen fluwelen voorzet met een beweging buitenom. Meer een rommelaar in de 16.
      Zou hem in “mijn” 3-2-3-2 systeem wel samen met Klaas-Jan in de spits willen zien..⚽️?

     6. EugAjax

      Ja dat is waarheid als een koe, als je niet schiet kan je niet scoren. Probleem is dat ook al schiet hij scoort ie ook niet. Maar ik geef toe je hebt me tuk. Wel ironisch dat je vrije trappen ziyech wilt laten nemen vanaf de rechterkant want dat is volgens mij precies de kant vanaf waar hij met afstandsschoten nooit scoort.
      Ik geef wel toe zit hele kleine verbetering in want vrije trappen scoort hij tegenwoordig weleens uit.
      Ik ben eens met strekking over analyse van de trainers dit seizoen. Ook jouw voor Ajax “out of the box” opstelling vind ik interessant hoewel ik het niet snel ie gebeuren als jij niet op de bank zit?. Ik zag zelfs grote kentering bij Keizer in laatste 2 maanden. Maar goed Ajax heeft anders besloten. Het is nu echt slechts hopen op hulp van hogere macht om nog schaal te pakken. Als AZ ons dit weekend helpt zie ik het zelfs nog gebeuren.
      Ajax wint op zeker in Eindhoven, ben ik van oertuigd

 14. Forever nr14

  @Yindi, juist! Maar ja wie gaat er wat aan doen he.
  Je lacht je toch de ballen uit de broek als je die Ten Hag hoort praten, kan toch niet zeg! Flapdrol is het.

Comments are closed.