Matthijs de Ligt: ‘Ik geef gewoon hard voor, wie weet loopt iemand er tegenaan’

Matthijs de Ligt laat goed zien dat hij goed is en nog beter wordt. In de wedstrijd tegen Portugal had Matthijs Cristiano Ronaldo volledig onder controle zodat de sterspeler onschadelijk werd gemaakt. Nederland versloeg Portugal met 0-3 waarvan bij twee doelpunten De Ligt aan de basis stond. Vooral de voorzet bij de 0-2 viel op en zeker bij Ryan Babel want die moest even aan zijn hoofd voelen na zijn kopbal, zo hard was de assist. Babel vergeleek de De Ligt bij de NOS met ‘Een ouderwetse rechtsbuiten’.

Ook bij het doelpunt van Virgil van Dijk speelde Matthijs een belangrijke rol:’Een hoge vrije trap van Memphis die ik terugleg op Virgil. Die schiet hem gewoon goed binnen’, aldus Matthijs. Verdedigend liep het ook allemaal lekker vervolgt hij: ‘Zij hadden weinig kansen. Zij hadden de bal wel, maar werden niet echt gevaarlijk. Wij waren in de omschakeling telkens snel voor het doel. We hebben in de eerste helft vijf kansen gehad, drie gingen erin. Dat is ook een kwaliteit.’ Deze acties zijn de bondscoach ook opgevallen: ‘Hij is een speler die natuurlijk de vrije mensen op het middenveld ziet. Die kwaliteit heeft hij, het overzicht is er en dan is het prettig voetballen. Als je dan goed op balbezit speelt en op momenten wel die diepte zoekt, dan kun je in de eerste helft spelen zoals wij gedaan hebben.’

Enig minpuntje voor Ajax is dat ook andere clubs dit hebben gezien en het schijnt dat nu ook Juventus graag bereid is om de eerder gevraagde 60 miljoen op tafel te leggen. De concurrentie om onze Matthijs wordt steeds groter. Geen wonder want hij heeft een heel goed spelinzicht, verdedigend is hij haast niet te verslaan en in de aanval staat hij vaak in de basis.

Related posts

66 Comments

  1. AFCA my World

   Nooit meer de boer,snap je het nu nog niet ? Frank heeft de titels gekregen omdat de andere clubs nog slechter waren,niet behaalt ! Toen de andere clubs beter werd bleef Ajax slecht en dan haal je geen titels meer ! Frank put spelers uit en als die gepresteerd hebben worden ze afgedankt ! Matthijs is een serieuze jongen die zich niet gek laat maken, maar je wilt toch niet voor Juventus spelen, nee er komen betere clubs uit engeland en behouden doe je hem dan toch niet ! Helaas ! ⚽️

    1. Ajax 1

     Nee, bah. Italiaanse voetbal staat verder van Ajax dan wat dan ook met uitzondering milan met het hollandse trio die mooi voetbal speelden. Als de ligt dan toch weg gaat, dan barca, bayern of premier league top, liefst de spurs.

     1. KBouter

      Ik zeg ook niet dat Juve een club voor de Ligt is…gaf alleen aan dat er niet denigrerend over Juve hoort te spreken want Juve is wereldwijd met Real en Barcelona en Man United een begrip.

   1. dickst14

    Wat ik verleden keer al schreef: Overmars moet eens ophouden om bedragen te noemen. Want de 60 miljoen die hij aan Barca vroeg…. daar lachen ze allemaal om.

    1. Finidi

     Inderdaad en zeker geen bedragen onder de 100 miljoen na gisteravond haha! En als jonge jongen ga je niet naar een “oude dame” toch?

    1. Litmanen

     Hoezo nooit meer Frank. Hoeveel schalen haalde hij binnen? En hoeveel daarna?
     Met deze selectie kan Frank, net als in zijn eerste twee jaar, prima aanvallend voetbal spelen.

     1. Amoebe

      Eens….Frank wordt tekort gedaan.

      Al was zijn laatste jaar zeker niet best…maar hij moet ook roeien met de riemen die hij heeft.

     2. Litmanen

      Zijn laatste twee jaar was niet best qua mooi voetbal. Er wordt nu gezegd dat hij mocht investeren, maar als je zag wat Bosz mocht halen dan was het heel erg mager.
      Bovendien, Frank is een echte Ajacied, kind van de club.

  2. Overdwars

   Helemaal eens ajaxpers, dat die titels binnen zijn komen waaien omdat de rest slechter was, is wel heel erg kort door de bocht. Het niveau van onze tegenstanders is niet veel veranderd in de afgelopen jaren, alleen wij zijn instabieler geworden.

 1. AjaxKat

  Topper! Die heeft weer zn visitekaartje afgegeven. Maar vrees dat wij als Ajax-fans nog maar een paar maanden van hem kunnen genieten. Die is wel weg.
  Hij doet me ook denken aan Vertonghen in zijn toptijd bij Ajax.

   1. Mr Ajax

    Ja hij doet mij ook aan vertongen denken, komt vast ook door zijn lengte, en idd veeel beter hij is gvd pas 18!!

  1. dickst14

   Een paar maanden geleden kon hij er niets van in jou ogen Litmanen. Toen moest hij van jou banken en Veltman in het centrum. Altijd zit je er naast valt mij op. Je hebt er echt kijk op hahaha

   1. Litmanen

    Vreemd dat jij elke tekst van mij verkracht.
    Ik opteerde voor rust omdat die jongen net kwam kijken en elke week beslissende fouten maakte.
    Ook in Oranje.
    Hou eens op om alles wat ik schrijft te verdraaien en kom zelf eens met iets wat inhoud heeft.
    Die ban heeft jou geen goed gedaan. Je blijft zuigen.

     1. -buitenkantje rechts-

      Volgens mij heeft Indojood hier nog nooit onder een andere nick gereageerd..

 2. AjaxKat

  Topper! Die heeft zn visitekaartje wel afgegeven. Hij doet me echt denken aan Vertonghen in zn toptijd bij Ajax. Vrees dat wij Ajax-fans nog maar heel even van hem kunnen genieten. Die is denk ik niet meer te houden.

 3. Ajax1958

  Vervelend voor ons Ajax, maar wat goed is komt snel en hij heeft zichzelf behoorlijk in de etalage gezet.

  1. Moosie

   ik vind het echt belachelijk dat we ons er blijkbaaraar bij meer moeten leggen dat zo’n gassie met 19 jaar de deur uitloopt voor 50 miljoen die overmars vroeg voor Sánchez 50 en ging akkoord met 40 dus hij doet het eigenlijk gewoon slecht er wordt veel te makkelijk verkocht en volgens mij is het gewoon noodzaak om de balans op pijl te houden anders draaien we verlies dus nu zijn we echt alleen maar een handelshuis

   1. KBouter

    Eens ouwe, maar vergeet niet wanneer Ajax de poot stijf houd en de transfer kets af dan heb je met een speler te maken die zich zwaar genaaid voelt en weinig meer voor Ajax zal betekenen want de motivatie is weg. Ook dan praat je over kapitaalverkrachting. Geen enkele potentiële topspeler zoals Sanchez wil in Nederland blijven terwijl de topcompetities lonken.

    Het zal altijd lastig blijven om daar een middenweg in te vinden. Dat we een handelshuis zijn is 100% waar.

    1. AB AjaxBarcelona

     Om de een of andere reden denk ik niet dat de Ligt zo in elkaar steekt. Ik hoop dat Barry zijn zaakwaarnemer blijft en dat het een gerucht is dat hij overstapt naar Raiola. Maar ja, veel van zijn maatjes hebben die creep wel.

     1. KBouter

      Ik denk de Ligt ook niet, maar Sanches …en de Boertjes vroeger gingen dwars gedrag vertonen en dreigen met rechtszaken ect zodat er een onhoudbare werksituatie is. Rebels gedrag is niet vreemd om je zin door te drijven. Zelfs zijn vaak de zaakwaarnemer de meest schuldige daaraan.

    1. Finidi

     Ik vind et ontzettend knap van zon jong gastje,Ronaldo he en niet Tinus Berepoot of zo!?

 4. Jimmy1971

  De Ligt proeft nu ook de hogere weerstand en weet nu dat hij hierdoor nog sneller ontwikkeld , die is helaas voor ons niet te houden ..

 5. Charka53

  Matthijs was klasse let maar op er komen straks wel weer clubs die er vele euro’s voor over hebben , hij moet sterk in zijn schoenen staan wil hij niet weg gaan .

 6. Peter kopsterk

  Een geweldige speler. Wordt nog beter alleen moet hij nog 2jaar blijven.

 7. Zlatan4ever

  De Ligt is aan het eind van het seizoen weg. Het is niet anders,
  maar heel erg gegund hoe jammer voor Ajax en de supporters dan ook

  1. Litmanen

   Ja, helaas kun je bij hem niet zeggen dat hij te jong is. Als je ziet hoe die gast in 1 jaar gegroeid is, niet normaal.
   Gelukkig schijnt Schuurs ook dat niveau straks aan te kunnen.
   Als Spurs hem nou ruilt voor Verthongen plus vijftig miljoen, dan worden beide clubs er beter van.
   Ach, dromen mag..

 8. Middenweg401

  Niet zo lang geleden gingen er hier stemmen op dat De Ligt naar de bank moest omdat ie zoveel fouten maakte sinds Sanchez niet meer aan zijn zijde stond. Zo zie je maar dat je sommige spelers gewoon moeten laten staan ook al gaat het wat minder. Spelers als De Ligt en Ziyech zijn de ruggengraat van je elftal.

 9. -buitenkantje rechts-

  Even over de wedstrijd.. De eerste helft was bij vlagen goed. En..we waren verdomd effectief met de kansen die we kregen.. De tweede helft was beschamend.. Tegenhouden tegen 10 man van Portugal, waarbij Cillessen nog een paar topreddingen moest verrichten.. Gewoon erg slecht!
  Snap ook niet dat een Marten de Roon en Guus Til bij Oranje moeten..

  Trots op De Ligt.. Fantastische partij weer! Die gaat straks voor 80 Miljoen weg ben ik bang.. Kluivert een slechte invalbeurt. Had die bal natuurlijk eerder moeten afgeven aan Til. Donny een goede degelijke partij.

  Snap ook niet dat zo hoog wordt opgegeven over Wijnaldum en Pröpper. Wijnaldum zeer onrustig aan de bal..veel balverlies ook. Rent als een kip zonder kop. Pröpper als extra middenvelder beperkte zich tot balletjes breed en risicoloze steekpassjes.

  Begrijp de blijdschap over het resultaat.. Qua spel loop ik nog lang niet de polonaise.

 10. a.p.

  De Ligt wat een voetballer daar mogenj wij als Ajax supporters trots op zijn wat een klasse en positieve inzet. Ik hoop dat hij nog even blijft al denk ik dat de topclubs al aan het praten zijn met hun banken.

  1. Ajax 1

   Dat is mooie route. Wel pas over een jaar en dan op 30 terugkomen zodat we nog een paar jaar kunnen genieten

 11. Forever nr14

  De Ligt was top! Maar pffff wat mis ik Kenny zeg, wowww een opkomende back die durft te foebele wat een verademing. Wederom dom dom beleid bah

  1. AB AjaxBarcelona

   Dat was destijds inderdaad een foute beslissing van Bosz of in opdracht van dat “klasse” bestuur uitgevoerd.

   1. Yindi

    Was geen fan van Tete maar ik moet toegeven dat hij tegen Portugal een acceptabele pot speelde. Lijkt te zijn gegroeid. Wilde hij zelf op het laatst niet weg dan? Zo zat dat toch?

    1. Stephanafca

     Geen fan van Tete? Als hij dit seizoen op de plek van Veltman had gespeeld stonden we nu bovenaan!

     1. Yindi

      Nee, maar dat mag toch? Je wilt een punt maken en dat snap ik, maar om nou te zeggen dat we met hem bovenaan zouden hebben gestaan.

     2. Yindi

      Misschien. Maar nu zeg je het anders. En idd, zoals hij tegen Portugal speelde en als dat zijn huidige nivo is, dan heeft hij meerwaarde tov Joël. Maar dat is een beoordeling gemaakt op een wedstrijd. Vond hem bij Ajax iig niet beter dan Veltman.

     3. AB AjaxBarcelona

      Yindi, die tackles van Tete war3n toen toch ook al 100% beter. Kwam niemand langs hoor, toch basis van een verdediger.

 12. Stephanafca

  Van dijk is de duurste verdediger ter wereld, maar de ligt wordt het. Ben alleen bang dat hij komende zomer al weggaat.

Comments are closed.