Ziyech spreekt duidelijke taal: ‘Oranje boeit me vrij weinig’

Hakim Ziyech heeft gereageerd op de berichten van diverse analytici die van mening zijn dat Ziyech de ontbrekende factor is in het Nederlands Elftal van bondscoach Koeman. Waar het Nederlands elftal vrijdag worstelde om tot kansen te komen tegen Engeland, daar besliste Hakim Ziyech de oefenwedstrijd tegen Servië in het voordeel van Marokko (2-1).

‘Ik vind het wel grappig. Eerst word ik uitgefloten en afgemaakt in de media, nu willen ze weer dat ik voor Oranje speel. Dat is best een beetje hypocriet, toch? Ik kan er weinig mee. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk met mijn hart heb gekozen, ben heel trots voor mijn land te spelen. Hier krijg ik niets dan waardering. Oranje boeit me vrij weinig en ik ben met mijn eigen dingen bezig. Die meningen doen mij niks en zijn al helemaal geen extra motivatie’, aldus Ziyech in een interview met de Volkskrant.

Bron: De Volkskrant

Related posts

78 Comments

 1. rickert

  Hoe goed hij af en toe ook mag ballen, wat een arrogante lul is hij soms. Ik hoop dat hij tegen een mooie transfer aanloopt deze zomer! Laat Frenkie zn plek maar vullen.

  1. jood84

   prima voetballer maar heeft het helaas hoog in zijn bol. misschien tijd voor een transfer en dan kan die lekker bankzitter worden in het buitenland

  2. Litmanen

   Helemaal eens. Heeft geen enkele reden om zo te reageren. Maar goed, 1 goede oefenwedstrijd tegen een ongemotiveerde tegenstander, we gaan het zien op het WK, daar zal hij ongetwijfeld minder ruimte krijgen.
   Als hij het ze lf verdient dan zal hij weg zijn na de WK. Ik zal er geen traan om laten. Misschien kan hij Ten Hag en Schreuder meenemen? Weet hij meteen dat hij nooit gewisseld wordt.

  3. dickst14

   Ja je hebt gelijk. Wat arrogant. Stelden ze Veltman maar weer op en haalden ze van Rhijn maar weer terug. Die zijn niet arrogant. Zelfde als John de Wolf en Henk Fraser als we zo een club willen zijn.
   Wij zijn gvd ajax en staan bekend om arrogantie omdat wij de beste zijn (waren). Ik begrijp Ziyech ook al is hij arrogant.

  4. JohnDoe77

   Hier was niets arrogants in. Ze hadden hem voor Oranje kunnen vragen, rekende iedereen op en Ziyech natuurlijk ook. Iedereen, behalve Scholletje…. en dan gaan ze nu aan hem vragen hoe hij het vindt dat hij niet bij Oranje speelt. Dan zou ieder weldenkend mens gaan lachen als je zo goed kunt ballen als Ziyech en je zag Oranje stuntelen. Dit heeft 0 met arrogantie te maken!

  5. Ajaciedje nummer 14

   Ja, hij is en speelt ook erg goed maar de arrogantie spat er vanaf

   1. Litmanen

    Je hebt gelijk, de allergrootsten, Cruijff, Neeskens, Messi, vBasten, Gullit, Rijkaard, allemaal hele gekke mensen, die bij kritiek ook altijd van die rare dingen gingen doen.
    Of waren die zo goed dat ze nauwelijks kritiek kregen?
    Een voetbalgenie schiet niet slechts 1 op de twintig vrije trappen op doel. En 1 op de vijftig raak.
    Als volgend jaar Frenkie zijn plek inneemt zal Ajax een stuk beter middenveld hebben.
    In Oranje zie je al wat het scheelt als Donny niet steeds achter verloren ballen aan moet rennen….

    1. rickert

     Iedereen vergeet ook dat als hij zegt dat hij Totaal niks voor Oranje voelt. En dat als dat hem allemaal niks boeit. Hij eigenlijk ook een conclusie trekt over, hoe hij denkt over de toekomst van een Nederlands Elftal vol met zijn huidige teamgenoten als nieuwe Kern.
     Matthijs, Donny, Frenkie en Justin zullen de komende jaren daar zeker te zien zijn.
     Als je dan ineens hooghartig gaat lullen en doet alsof Nederland shit is.. Dan ben je heel ondankbaar naar de kansen die dit land je geboden heeft, maar ook een stukje respect wat ontbreekt naar een land, dat ondanks de kleine populatie, grote helden heeft voortgebracht.

     Als speler van de mooiste club van Nederland.. vind ik Ziyech een uiterst ondankbaar misplaatst ego. met een gouden linkerbeen, maar een matig stel hersenen.. of een goed stel hersenen met een kutmentaliteit. Daar word je nooit een grootheid mee.

     Persoonlijk erg blij dat hij in Oranje niet samen met Depay Vedette aan het spelen is, voor ze het zijn.

   2. ems

    Ben bang dat het gewoon misplaatst eergevoel is en daar komt hij nooit vanaf vrees ik

  1. BobbyHaarms

   Nee. Op deze manier komt ie over als een gekrenkte droplul, hoe geweldig ik hem ook vind als voetballer.

  2. rickert

   Ik vind het eerder eng als dit zijn eerlijkheid is. Misselijkmakende instelling, die ik persoonlijk, topsport-onwaardig vind.

 2. Peter kopsterk

  Hadden de voormalige bondscoahjes maar toenadering moeten zoeken. Jammer en pech

  1. Charka53

   Je kan volgens mij niet alles aan die bondscoach hangen hoor als Ziyech graag voor Nederland had willen uitkomen had hij dat ook wel kenbaar mogen maken maar die arrogante lul dacht zeker dat de bondscoach op zijn knieën ging en dan koos hij toch voor Marokko omdat hij zich meer Marokkaan voelt dan Nederlander moet je eens zien hoe hard hij juichde bij Marokko ben wat voor smoel hij trekt bij een doelpunt voor Ajax , hoe duidelijker moet het nog .

   1. Litmanen

    Eens, mensen als Blind en zeker Van Basten hebben zoveel gepresteerd dat het onzinnig is om te verwachten dat zij op hun knieën moesten voor destijds een voetballer van Twente met een lastig karakter.
    Want dat laatste had hij bij Heerenveen al.

 3. AB AjaxBarcelona

  Ik geef Ziyech groot gelijk en vind zijn reactie niet meer dan logisch. Ene programma zeikt hem af op aantal verkeerde passes en nu wordt hij gemist. Ik zou ook zeggen: hele dikke vinger.

  1. JohnDoe77

   Scholletje had beter zijn werk moeten doen, dan hadden we nu wel (één van) de beste Nederlandse middenvelders in Oranje lopen. Niets arrogants aan, maar gelukkig komt Scholletje bij ons in de RvC met al zijn ervaring!!

 4. Moosie

  ik snap ook die afkeer niet hij laat zich niet piepelen en dan krijgen mensen sseiss een hekel aan je nah fuck die mensen dan hij hoeft er niets van.
  En het is ook eeuwi g zonde dat hij weggaat want onze jeugd had hem juist nodig hij kan voetbaltechnisch dingen die bij al onze jeugd standaard in het pakket horen te zitten.

 5. AjaxKat

  Wat een grapjas is het… “Die meningen doen mij niks en zijn al helemaal geen extra motivatie”. Daarom staat hij zo op die foto… ??? Als het m echt niks deed dan was hij beter gaan spelen zonder maniertjes, gebaartjes en dergelijke opmerkingen in de media. Ik heb m hier vaak verdedigd maar dit vind ik toch zwak van m.

  1. AjaxKat

   Betekent trouwens niet dat ik vind dat hij uitgefloten moet worden. Hoop alleen dat hij wat meer bewust van dingen die hij zegt en doet buiten het voetballen. Vind m nog steeds een geniale speler namelijk.

 6. Charka53

  Wat een gezeik , Ziyech had gewoon zijn hart moeten volgen en direct voor Marokko moeten kiezen dan hadden we al dat gedoe niet gehad en niet de schijn moeten ophouden dat hij eventueel voor Nederland zou kiezen want dat is gelul .

  1. De seijs

   Goed gesproken Charka. Zo is het en niet anders. Maar ik hoop wel dat hij een heel goed wk speelt. Win win.

    1. Mr Ajax

     Het is eigenlijk een hele gevoelige jongen, ga maar lekker ballen op het WK en blijf dan nog maar een jaartje bij ons,

     1. Litmanen

      Je bedoelt overgevoelig. Zijn karakter gaat hem de rest van zijn carrière achtervolgen.
      Ballotelli, een van de beste spitsen ooit. Door zijn persoonlijkheid naar de kloten.
      Zou Hakim eens goed over na moeten denken.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat Ziyech een top WK speelt en daarna voor een recordbedrag verkocht wordt.. Verder boeit het me niet wat hij vindt of zegt in de media of hoe hij speelt voor Marokko.. Belangrijk is dat hij presteert voor Ajax.

 8. Jimmy1971

  Inderdaad BR , een top WK voor hem en dan voor de hoofdprijs weg ! Ik vind het een geniale speler wat we te weinig hebben bij Ajax maar tegelijkertijd zo nonchalant en zijn ego zit hem constant in de weg !
  Zonder dat Ego gedrag had hij een veel grotere voetballer geworden. Al lijkt het er nu sterk op dat Ten Hag en Schreuder hem nu wel echt aan het voetballen krijgen ..

 9. El Salvador II

  Hij heeft gelijk, net als de analisten. Huidig middenveld om te janken, Ziyech kan wel diepte in het spel brengen en spel verdelen. Zijn balverlies moeten we maar voor lief nemen. Maar ja nu speelt hij voor Marokko….

  1. Litmanen

   Ach, we hebben straks Frenkie. Minstens zo goed en qua persoonlijkheid 100% beter!

    1. -buitenkantje rechts-

     Wat heeft dat met de kwaliteit van de speler te maken Seijs.. Wederom een totaal misplaatste, nutteloze en stuitende opmerking!
     Het zijn er langzamerhand zoveel dat het minder opvalt..

    2. De seijs

     Dat houd in dat Frenkie niet kan kiezen. En ik zeg het met een knipoog br. Beetje amsterdamse humor. Maar dat zal jij dus wel niet begrijpen.

 10. Ajax 1

  Ziyech, talent, techniek, snelheid, risico. Ik hou ervan want in potentie topper en leider. Dan moet je alleen wel in gedrag het goede voorbeeld geven…..

 11. Vak 120

  Als hij in oranje speelt dan stuntelt hij gewoon mee! Hij is echt een goede speler maar kan alleen het tij ook niet keren!

 12. AB AjaxBarcelona

  Ongelooflijk dat Ziyech zo wordt afgezeken. Geniale voetballer, liefhebber van het spel. Het is duidelijk dat de spelers in het nationale team van Marokko zijn spel wel begrijpen. Hij heeft bewegende spelers om zich heen nodig, geen statische of postbodes. Wie dat niet ziet mist de schoonheid van zijn spel. Als medespelers meer bewegen en beter de ruimtes zoeken renderen zijn psses 10 keer beter. Hij moet vooral zijn spel handhaven. De spelers om hem heen moeten gewoon beteren slimmer spelen. Hoeveel Ajax straks vangt voor Ziyech zal mij een ruk zijn. Ik hoop nog een seizoen van hem te mogen genieten bij Ajax maar vrees dat dat ijdele hoop is. De speler waar Ajax juist zo’n behoefte aan heeft wordt weg gehoond door zijn eigen supporters. Ziyech, maak er een mooi WK van. Niet voor de geldbuidel van Ajax maar voor jezelf en trek dan een hele lange neus. Zo arrogant als je maar kan ajb.

  1. Zlatan4ever

   Dat je een fan bent van Ziyech prima. Maar je moet wel stekend blind zijn om niet te zien dat hij per wedstrijd (te) veel balverlies lijdt, alles vrije trappen op eist en er nauwelijks rendement uitkomt
   Ben je dan een topspeler zoals hij hij zelf denkt? Dacht het niet.
   Maar het lijkt er op dat wij allen politiek correcte antwoorden moeten geven als het Ziyech betreft…..want “hij zou wel eens gekrenkt kunndn raken”….

  2. Zlatan4ever

   Ziyech word niet afgezeken, hij maakt zich zelf onmogelijk met zijn verongelijkte gebaartjes en wekelijkse nieuwe kapsels.
   Zou handiger zijn voor hem zich eens te presenteren als Ajacied
   Deze man geeft alleen maar om zich zelf …

   1. Litmanen

    Eens, een echte Ajacied gedraagt zich niet zo. En hij heeft voorbeelden genoeg om zich heen.

    1. Middenweg401

     Hoe moet een echte Ajacied zich gedragen? Zoals de door jou aanbeden Younes?

 13. Lingeling

  Waarm zou het hem boeien als hij niet gevraagd is? Dit soort vragen zijn alleen bedoeld om hem uit de tent te lokken en omdat hij natuurlijk best gevoelig is zegt hij weer wat waar de bloedhondem meteen op af rukken.

 14. a.p.

  als voetballer mag ik hem graag zien, maar hem horen of hem zien spreken een stuk minder

 15. Finidi

  Nou en mij boeit Marokko helemaal niks, mag lijen dat ze er gelijk uit geflikkerd worden! Arrogante bal, moet je zien hoe hij bij hun voetbalt en hoe bij ons…..

 16. Zlatan4ever

  Ziyech spreekt duidelijke taal:
  Oranje boeit mij vrij weinig.
  Dat is dan een wdwerzijds genoegen als het Marokko betreft. Dat 11-tal kan ook niemand interesseren.
  Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk

 17. KBouter

  Ziyech is een artiest..daarvoor ga je naar het stadion, niet voor Veltman of een Cillessen!

   1. Finidi

    Ik ben ook een liefhebber anders ben je niet voor Ajax maar Kabouter ik neem aan dat jij toch ook wel es denkt van Godverdegodver Hakim kijk tich es uit je doppen man na weer es een foute pass en dan ook nog collegas lopen afzeiken in het veld, sorry maar dat vind ik niet kloppen hoe goed je jezelf ook vind , uitfluiten is niet nodig maar ik vind wel dat er wat van gezegd mag worden.

    1. AB AjaxBarcelona

     Nee, ik denk gvd als zijn medevspelers nu eens bewegen, vrij lopen, anticiperen dan kont die prachtige pass tenminste aan. Maar ja, je moet het zien om het te snappen maar dat is logisch ?

 18. Ajaxfoort

  Ik heb het idee dat Hakim langzaam al afscheid aan het nemen is van Nederland en dus van Ajax. Jammer want hij doet echt goede dingen. Maar gedragen als een prinsje dat staat niet. Daar hou ik niet van. Zyech blijf gewoon mooie dingen doen en laat dat laatdunkende gedrag alsjeblieft achterwege.

   1. Ajaxfoort

    Voor zover ik weet heb ik nooit gezegd dat een rasamsterdammer wel dat gedrag mag vertonen. Dus dit is een opmerking die kant nog wal raakt.

 19. M800M

  Ik vind nog steeds dat hij potentieel de beste voetballer van de ED is maar denk wel dat het tijd is om te vertrekken. Het werkt gewoon niet, jammer maar helaas. En als ik nu donnie in oranje zie spelen zie je hoe goed die jongen is als hij niet de hele wedstrijd de gaten van ziyech dicht moet lopen. Ik zeg doei ziyech, ik ben niet een van de haters maar zal je totaal niet gaan missen!

   1. Finidi

    En Cillessen is toch wel iets anders wat er in de goal staat als die kuttekop uit eindhoven!

 20. a.p.

  Ziyech praat over mijn land dat is dan Marokko. Jammer dat door een foutje van Blind, Nederland niet zijn land is.

 21. -buitenkantje rechts-

  Gefeliciteerd Matthijs!! Beste man vh veld (wederom) met 2 assists en heerlijk verdedigend werk. ⚽️?

 22. Yindi

  De Ligt was superieur vanavond tegen Portugal, een veldheer. Vrees dat Barca weer op de deur zal kloppen.
  Voordeel is dat met elke westrijd die hij speelt voor Nederland het prijskaartje flink zal oplopen. Voor zo’n speler is 60 M een

 23. Kingkong

  Een ding is duidelijk hij voelt zich meer marokaan dan nederlander dus is het terecht dat hij voor marokko speelt , mag wel iets dankbaarder zijn voor de kansen die hij in nederland heeft gekregen .

  1. AB AjaxBarcelona

   Kingkong, litmanen had een gelijksoortige, wel nog grovere, domme opmerking die inmiddels al verwijderd is. Mijn niet mis te verstane reactie ook. Ziyech is net zoveel Nederlander als jij en ik alleen heeft hij een dubbele nationaliteit. Dit soort vooroordelen zorgt ervoor dat er een tweedeling blijft. Dan is de reactie van Ziyech nog veel begrijpelijker.

  2. Lingeling

   Hij heeft toch geen kans gekregen om in Oranje te spelen? Wat een gelul zeg.

 24. AFCA my World

  Het word tijd dat hij vertrekt,krijgt teveel amsterdamse branie,of is toch pure arrogantie ? ⚽️

 25. Kingkong

  Een ding is zeker na deze interland week ziyech en de ligt zijn niet meer te houden voor ajax de ligt kan zeker 100 mln opleveren zyech 60 mln , jammer maar het is niet anders.

 26. Middenweg401

  Blijft een mooie foto zo van Ziyech. Krijgt heel wat supporters op de kast zo.

 27. dickst14

  Nee. Maar telkens zou hij zijn ongelijk moeten bekennen.
  Dat is teveel voor hem.
  Langzamerhand gaat iedereen hem toch zien als de sukkel van dit forum.

Comments are closed.