There are no ads, please add some


Van der Sar: ‘Betreuren dat Ajax Cruijff nog altijd geen permanent eerbetoon heeft kunnen geven’

In zijn column in De Telegraaf staat ook algemeen directeur Edwin van der Sar stil bij het overlijden van Johan Cruijff, vandaag exact twee jaar geleden.  Twee jaar na zijn overlijden heeft het stadion van Ajax nog altijd niet zijn naam. “Ik geef hiermee aan het te betreuren dat wij als Ajax Johan nog geen permanent eerbetoon hebben kunnen geven, behalve dat hij voor altijd onze enige nummer 14 is. Dit rugnummer zal nooit meer worden gedragen bij Ajax 1,” zegt Van der Sar.

Oorspronkelijk was bij Ajax het plan om het nieuwe te bouwen stadion op de Toekomst te vernoemen naar Cruijff. Die plannen veranderden echter toen de familie van Cruijff aangaf open te staan voor het wijzigen van de naam van de Amsterdam ArenA. “Daardoor kwam ons oorspronkelijke plan met de naamgeving van de nieuwe Toekomst op de plank te liggen en daar ligt het nog steeds. Wij vermoedden toen al dat het vernoemen van de ArenA een complexe situatie zou worden, omdat diverse partijen er iets over te zeggen hebben. Dit zou een aanzienlijk langere weg kennen,” zegt de voormalig keeper daarover. “Na veel gesprekken tekenden wij bijna een jaar geleden samen met de gemeente en de ArenA een intentieverklaring. Onderdeel daarvan was het wijzigen van de naam van het stadion.”


Gerelateerde posts

48 reacties

  1. De seijs

   Ach ik vind het juist klasse dat Edwin dit verteld namens het bestuur. Een teken dat het echt een grote is. Klasse Edwin en bestuur👍het ligt niet aan jullie dat is wel duidelijk.

     1. BobbyHaarms

      En ook niet op mij. Gewoon terug naar de kliniek, sleutel weggooien en aub nooit meer terugkomen hier op het forum.

    1. Moosie

     Het zou fijn zijn als ze allebei gewoon permanent eraf geflikkerd worden want het houdt niet op zowel litmanen als seis gewoon opdonderen.
     Het was 2 weken weer normaal en ze reageren weer en het is weer oorlog op het forum wordt er echt kotsmisselijk van

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik word kwaad terwijl ik dit lees! Die intentieverklaring kwam alleen tot stand door de geweldige inspanningen van Eberhard van der Laan die zelf vocht tegen kanker.. Nu alweer een JAAR!! geleden.. Dit had natuurlijk allang geregeld moeten zijn Edwin! Volgens Sjaak Swart komt de naamgeving opde verjaardag van Johan…
  Horen jullie vd Sar hier iets over zeggen!?
  Ik geloof er helemaal niks van…. vd Sar is een huichelaar.. een “scholletje” van de ergste soort. Zeg maar een soort kwal..

  1. Ajax 1

   Wat een kutbericht. Vd sar is hier overigens niet schuldig aan, maar dit zal betekenen dat 25 april het stadion niet officieel omgedoopt wordt, zoals sjaak swart aangaf? Laat de toekomst de toekomst heten. Voor Cruijff geldt alleen de grootste eer en dat moet ons stadion zijn.

     1. Litmanen

      Ik hoop dat we er ooit nog achter gaan komen waarom dit zo gaat als het gaat.
      Welke partij of persoon verzet zich hiertegen.
      Die massa clichés van Sar kan hij beter achterwege laten. Hij wordt er niet geloofwaardiger door.

     2. Mr Ajax

      Waarschijnlijk heeft het allemaal weer met geld te maken Litmanen. Kotsmisselijk word je ervan!!

  2. dickst14

   Laten ze de namen maar eens bekend maken van degenen die dwars liggen dan komt het waarschijnlijk wel in een stroomversnelling.

 2. Moosie

  Eerlijk gezegd vind ik dat de hele toekomst naar Johan vernoemd moet worden,maar dan zou het nog beter zijn als de opleiding weer terugveranderd wordt volgens de ideeën van Johan.
  Het vernoemen van het stadion of liever het nog steeds niet doorgaan daar van is sws een fucking schande.
  Maar dat stadion naar hem vernoemen en dat een partij kut voetbal gaan lopen spelen is nog veel erger.
  Dat is de ultieme belediging van zijn nalatenschap.
  Van de Sar is een van verantwoordelijken van de huidige staat van Ajax.
  Ondanks dat Bosz liet zien dat succes en aanvallend voetbal echt wel mogelijk zijn als je een goede en toch jonge balans hebt in het elftal.
  Het zou mooi zijn als Ajax , als eeuwig eerbetoon zou besluiten dit spel als eis neer te leggen bij elke trainer van de 3 eerste 11tallen.
  Dat op het Johan Cruijff jeugdcomplex er opgeleid wordt volgens zijn visie.
  Dat zou pas een passend en verdiend eerbetoon zijn en volgens mij hebben we ook geen Gteam en dat is namelijk nog veel meer Johan Cruijff.

  1. AB AjaxBarcelona

   En toen werd je wakker en zag je hoe het werkelijk is. KUT. Eerstalles afbranden en dan opnieuw beginnen van de grond af aan met andere mensen. Enige oplossing.

   1. Moosie

    Het ziet er wel naar uit alleen de supporters en de leden kunnen dit afdwingen want uit zichzelf gaan ze het niet doen

    1. Ajax 1

     Als het 25 april niet gebeurt, dan tijd voor actie. Grote actie bij stadion, gemeentehuis, ….?

 3. Peter kopsterk

  Volgens mij is de enige reden dat het zo lang duurt dat ze andere plannen hadden met de Amsterdam Arena. Om financiele redenen. Het JC emirates stadion of JC qatar airways stadion om meer geld te kunnen ontvangen. Ook belachelijk is dat ze alleen de toekomst naar HEM wilden noemen.

 4. Forever nr14

  Nou Moosie, waar wachten we dan nog op? Wij kunnen roepen wat we willen, maar die slapzakken bepalen toch wel/niet naamsverandering enz…. zullen die geen enkel schaamte gevoel hebben??

  1. Moosie

   Nee Forever ze hebben dat niet soms is het net een verzameling sociopaten ,geen schaamte ,geen empathie, maar wel heel berekenend

 5. Forever nr14

  Ik zal t even vertalen: Sar heeft zichzelf ferm in een hoek geverfd met zijn gepruts als directeur en gaat nu lekker goedkoop scorend uit de school klappen en zeggen dat hij heus wel van JC hield en graag half Amsterdam naar hem zou willen vernoemen maar ja dat mag niet van al die boze mensen die vinden dat ie als directeur niet zo’n geweldig figuur slaat. Een kletsverhaal dus, bedoeld voor de bühne. Om een wit voetje te halen bij de supporters.

 6. Brokamp

  Het gaat puur om geld, commerciele belangen van investeerders die dit niet willen inleveren. Maar hoe dom kun je zijn. Het grootste reclameblok wat je wereldwijd kunt uitdragen is de naam van Johan. Hoe dom kun je zijn. Maar goed dat de familie vasthoud dat de naam van Johan nooit gekoppeld wordt aan een of andere merknaam. Dan kun je die naam elke zoveel jaar weer veranderen. Johan is geen reclamezuil. Daarvoor was, is en blijft hij de grootste.

 7. Kingkong

  Het stadion is niet voor 100% van ajax er zijn dus meerdere partijen wat problemen oplevert , kan je dus niet alleen ajax op afrekenen.

   1. Prinsengracht

    Dickst, op dit forum is al een paar keer duidelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd dat Eigen Vermogen iets anders is dan geld op de bank. Heb jij dat steeds gemist, snap je het echt niet, of komt het niet uit met betrekking tot jouw meninkje? Je vertroebelt namelijk de discussie. Ajax heeft nog geen EV van 200 miljoen. En al helemaal geen banksaldo dat overeenkomt met dat bedrag. Laten we proberen onze mening te vormen op grond van de realiteit.

    1. AB AjaxBarcelona

     In 2017 was het banksaldo wel ruim boven de 100 miljoen en je hoeft de centen natuurlijk niet contant neer te leggen bij een aankoop. Kortom Ajax had al lang eigenaar kunnen zijn met eigen beslis rechten. Dat ze het niet willen is wat anders.

     1. Prinsengracht

      In de voetbalwereld is de inflatie torenhoog. Spelers worden heel snel veel duurder. Ajax verkoopt veel spelers. Het kopen van bijvoorbeeld het stadion wordt daarom steeds goedkoper. Daarom snap ik wel dat er nog gewacht wordt.

  1. BobbyHaarms

   Klopt, er zijn meerdere partijen. Maar ik heb nou niet echt het idee dat Ajax zich nou zo verschrikkelijk hard maakt voor die naamsverandering. Gebeurt het, prima. Gebeurt het niet, ook prima. Gewoon slappe hap dit en krokodillentranen van die slappe zak Sar.

 8. Zlatan4ever

  Van de Sar is het slechtste boegbeeld van Ajax ooit….
  Gewoon zwijgen en verdwijnen Flappie. Wat het wijzigen van de naamgeving betreft…..
  Dit kan alleen in Nederland.
  Ieder ander land had er al lang voor gezorgd dat een fenomeen als Cruijff op de juiste wijze geeerd zou worden

 9. Ajaxfoort

  Ajax heeft uiteindelijk te weinig te vertellen over de Arena. Er zijn grotere machten die daarover gaan. En dat zijn geen voetbal liefhebbers. Die zijn uit op commersie en dus geld. Ajax verdient een stadion waar het weer eigen baas is, zoals De Meer was, zodat er zelf besloten kan worden over dat soort zaken. Ik zou zeggen: zo snel mogelijk verhuizen!!

 10. -buitenkantje rechts-

  Nog even over het financiële aspect van Ajax:
  Ajax had seizoen 16/17 aan liquide middelen (kas en bank) ong 62 miljoen. Dat lijkt veel. Je moet echter de hoeveelheid liquide middelen afzetten tegen de kortlopende verplichtingen. De schulden die je op korte termijn moet voldoen betaal je namelijk met je liquide middelen.
  Bij Ajax zijn de kortlopende schulden in 16/17 ong 72 miljoen. De liquide middelen zijn dus niet voldoende om aan de verplichtingen op korte termijn te voldoen. Oftewel de liquiditeit van Ajax is niet op peil.
  Dus ondanks het saldo van 62 miljoen op bank en kas is dat niet voldoende.

  Bij investeringen (overname Arena) zijn er drie mogelijkheden:
  1) uitgifte van aandelen. Dus aantrekkenvan extra Eigen vermogen.
  2) Aangaan van een langlopende schuld.
  3) Reserveren van een deel van de winst ( interne financiering)

  Uit de jaarrekening en de toelichting op de jaarrekening blijkt uit niks dat Ajax plannen heeft om de Arena over te nemen…

  1. Moosie

   Daaruit blijkt dan ook dat het de laatste 2 jaar van kwaad tot erger gaat als ze niks verkopen draaien ze verlies.
   Ze hebben er weer een potje van gemaakt net als ten tijde van Jol.
   We hebben een te grote broek aan en nu moeten we wel verkopen maar straks als de opleiding gevolgd dus geen uitzonderlijke talenten meer aflevert hebben we een gigantisch probleem.
   Komt nog bij dat het van de beurs halen en het in eigen beheer nemen van het stadion juist ook bij de lange termijn visie van Cruijff hoorde.
   Ook dat expect van zijn visie over de club wordt met voeten getreden.
   Zo zwaar irritant dit.

   1. Moosie

    goh deze reactie had ik nog niet gezien.
    De enige die hier meerdere malen tot geweld heb opgeroepen ben jij meestal met knuppels .
    ik zou wel graag een keer ach laat ook maar, zak in de stront

 11. ems

  Dank br zeer duidelijke uitleg. Wat me wel verbaasd is het stadion al heel lang geen sponsornaam heeft en dat toch als argument wordt aangehaald voor de vertraging🤔

  1. De Nees

   Dat bewijst ook dat het geen geld verhaal is. De anti-Cruijff kamp heerst binnen Ajax, zij vertragen dit net zolang totdat de familie er schoon genoeg van heeft en de boel afblaast.

  1. Prinsengracht

   Leg eens uit hoe je dat wil doen. Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Dan weten we waar je ons voor uitnodigt.

Reageren is niet mogelijk.