De Ligt en Van de Beek met Oranje onderuit tegen Engeland, Ziyech uitblinker bij Marokko

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond de oefeninterland tegen Engeland met 0-1 verloren. In de Johan Cruijff Arena mocht Matthijs de Ligt in de basis beginnen maar ook De Ligt kon niet voorkomen dat Engeland in de tweede helft de winnend treffer scoorde.

Donny van de Beek mocht in de negentigste minuut invallen en dat was voor de Ajacied zijn tweede interland voor Oranje. Justin Kluivert bekeek het duel vanaf de bank en moet dus nog wachten op zijn eerste minuten in het Nederlands Elftal. Ploegenoot Hakim Ziyech kwam vrijdagavond ook in actie en in het stadion van Torino speelde de Ajacied een hoofdrol tijdens de wedstrijd tussen Marokko en Servië. Ziyech opende de score uit een strafschop en gaf even later de assist op de winnende treffer van Boutaïb waardoor Marokko met 1-2 won. In de blessuretijd kreeg Ziyech een publiekswissel van bondscoach Renard.

 

Related posts

52 Comments

 1. Mr Ajax

  Ze zijn de toekomst van het NL elftal dat is zeker. En goed bezig hakim, eeuwig zonde dst je niet voor het NL elftal hebt gekozen!

 2. Mr Ajax

  Ze zijn de toekomst van het NL elftal dat is zeker. En goed bezig hakim, eeuwig zonde dat je niet voor het NL elftal hebt gekozen!

  1. KBouter

   Daar moet je Hakim niet voor aankijken. Daar moet je zijn bij die ongeschoolde zelfingenomen eikels zoals Blind en v Basten!

   1. Mr Ajax

    Tja dat hebben ze knap gedaan karel, maar frenkie wordt uiteindelijk nog veel beter!!

    1. Litmanen

     Het was niet om aan te zien. Strootman heeft nog nooit een minuut goed gevoetbald in oranje.
     Wijnaldum kan alleen met betere spelers dan hijzelf redelijk meekomen.
     Dus, geen middenveld. Tja, dan verlies je nog van Liechtenstein.
     Na de eerste helft afgehaakt, wat een drama.

   2. dickst14

    Ja. En dat fijn dat die Blind nu commissaris wordt. Ze hebben echt lak aan de Ajax supporters.

  2. De Nees

   Helaas Hakim verhaal is niet meer terug te draaien. Achilleshiel van dit zwakke Oranje is toch zeker Strontman en Wijnaldum: lopen vooral achter de tegenstander aan, geen creativiteit en dwingen werkelijk niks af. Met Depay als circusartiest en in mindere mate ook Promes bied de voorhoede ook weinig soelaas. Koeman probeer wat anders want dit wordt weer een tranendal, dan maar met minder ervaren MV als Guus Til, v Ginkel en straks Frenkie de Jong, Propper is ook nog ok. Met Strontman en Wijnaldum is het onderhand duidelijk een gebed zonder einde.+++

   1. dickst14

    Wijnaldum kan beter op zwemmen gaan. Dat deed hij wel goed de hele wedstrijd.

 3. De Nees

  Johan’s sterfdag vandaag. Hij is op een mooie plek in een hoge sfeer. We denken aan je. ?

 4. Zlatan4ever

  Ziyech goed in een oefen-interland tegen Servie…?
  Dus….
  Laten we even de WK in Rusland afwachten om te zien hoe goed hij werkelijk is ?

  1. -buitenkantje rechts-

   Hoe Ziyech presteert internationaal interesseert me geen reet!! Hij moet presteren bij Ajax! Aan het einde van dit seizoen is hij vertrokken..

   1. Zlatan4ever

    Yindi, ik heb geen woord gelogen toch ? Meneertje Zyech word nu door de media weg gezet alsof hij de beste speler op de nederlandse velden is ?
    Maar uiteindelijk gaat het om de prijzen, en die teller staat voor hem op “0”….

 5. JohnDoe77

  Super leuk voor Ziyech; trotse kerel die in “zijn land” laat zien hoe belangrijk hij is. Zal hem goeddoen en laat maar weer zien dat Blind gewoon als manager geen topper is. Dus welkom terug bij Ajax…

 6. Peter kopsterk

  Moet nog veel gesleuteld worden aan het ned elftal. Maar wordt er zo moe van als je nog in de 90ste minuut moet invallen. Totaal geen nut.

 7. ajaxpers

  Wat een kutelftal is oranje, geen idee wat ze aan het doen waren. Strootman, Dost, van Aalholt, Memphis, Villehna, Hateboer etc. Kun Je zo in de Jupiler league laten spelen

 8. Hanski

  Lekker schelden op oranje en ajax terwijl het is wat t is..”we” hebben niet beter maar “ze” zijn gewoon minder goed dan ze zelf denken en wij verwachten…..
  Ajax volgend jaar kampioen met dit elftal tenminste als Dolberg weer fit is en de rest met rust gelaten wordt

  1. -buitenkantje rechts-

   Lekker berustend.. kom met een plan! Jij spreekt toch met spelers en trainers?! Doe iets! Misschien kan je ergens in een papiercontainer bij Ajax het plan Cruijff nog vinden.

   1. Moosie

    Ze weten het beter Cruijff is dood lang leve van Gaal is hun motto.
    Meer kortzichtig dan dat kan niet volgens mij.

 9. AB AjaxBarcelona

  Redactie: graag topic ter herinnering aan Johan. Mag hier niet achterwege blijven.

 10. -buitenkantje rechts-

  Je kan er kort en lang over lullen.. Het kwaliteitsveschil was schrijnend. Gullit zei het treffend: “ Engeland speelt zoals Nederland graag WIL spelen”.. De Engelse spelers me een drukke competitie en CL speelden op 70-80%.
  Vooral het tempoveschil viel op.. Als de Engelsen even aanzetten moest NL passen. Ook het directe spel waar ik van houd. Gewoon in 3-4 keer raken voor het doel van de tegenstander staan. Bij NL weer het gebruikelijke gebrei in veel te laag tempo. Het mooie aan de wedstrijd van gisteravond vond ik dat pijnlijkduidelijk werd waarom wij ons niet geplaatst hebben.. Puur gebrek aan kwaliteit!
  Dit was dan Engeland.. Wat als we een Brazilië, Argentinië, Duitsland, Frankrijk of bv België op volle oorlogssterkte treffen? Nee.. op internationale podia hebben wij voorlopig niks te zoeken! Tijd voor bezinning..
  Cruijff zag dit allang aankomen en heeft constant ons voorgehouden te hameren op opleiden..opleiden..opleiden en nogmaals opleiden! Scouten op kwaliteit..echte kwaliteit! Individuele aanpak van spelers!

  Dan even terug naar de situatie bij Ajax.. Je moet je als jeugdopleiding en scoutingsapparaat toch de ogen uit je kop schamen dat je geen zelf oplgeleide linksback, rechtsback, rechtsbuiten, spits en CV kunt leveren!?
  Wanprestatie eerste klas!
  DAARRR zou het bij Ajax over moeten gaan! Over voetbal..over wat je ZIET op het veld. De rest is geneuzel in de marge door “scholletjes” en andere glibberige diersoorten..

 11. AB AjaxBarcelona

  Het meest erge is BR dat het helemaal niet moeilijk is om te zien waar en te snappen waardoor het fout gaat. Het is ze allemaal verteld en ook nog eens meerdere keren. Maar ja, als je iedereen met de juiste plannen wegjaagt dan blijf je met een puinhoop zitten.

 12. ems

  En denken dat je engelsen in het centrum door de lucht kan verslaan is wel heel naief

 13. a.p.

  Ja ja dit was zeker geen goed begin voor Nederland maar met deze spelersgroep ze ik het nog een tijdje slecht in.

 14. Kingkong

  Hoe kan je vd beek pas inbrengen op minuut 90 terwijl wijnaldum niets loopt te doen

  1. Yindi

   Koeman noemde de Ligt nog even apart na de wedstrijd. Klasse van hem, was ook de enige die overeind bleef.
   Ook Ronald is zich kapot geschrokken denk ik. Echte aanfluitingen zijn Strootman ( niet de eerste keer) Mephis zou al blij zijn als hij de helft van Younus zou hebben (totaal geen zijkanten zowel links als rechts niet). Ik neem aan dat hij het maandag anders aan gaat pakken. Zeg niet dat het met Donny en Justin plotseling Hosanna zal zijn maar je brengt er iig voetbal in. Bovendien en vooral met de blik op de toekomst, zou ik die sowieso opstellen.
   Strootman, Mephis en nog een paar anderen maar eens een tijdje vergeten, die hebben geen bijdrage en al zeker niet op de langere termijn. Hoop dat onze nieuwe bondscoach gisteren wakker is geschud.

 15. Koning Haarms Wolfs

  Nog minstens 1 EK en 1 WK geen deelname van de oranje-geeuwtjes, vrees ik.

 16. Yindi

  En John Doe, eens!! Wat daar op het middenveld van Nederland rondliep mogen de schoenen van Hakim niet eens poetsen! Neem aan dat al die Zyech uitfluiters dat toch ook wel door hebben. Tijdens de wedstrijd vond ik het idd ook jammer dat hij er niet bij was/is.

 17. AFCA my World

  Zoveel beter bij Marokko dan bij Ajax, hij zal van de zomer wel vertrekken ! ⚽️

 18. Hanski

  Mannen wellicht snappen jullie het allemaal heel goed….maar Ajax leidt toch op? Ajax is toch opleidibgsclub? Probleem is dat onze toppers heel jong al weggekocht worden…kijk eens hoeveel Ajacieden er innhet buitenland (engeland) voetballen..dus dat opleiden is niet zo’n probleem…het feit dat de spelers er zelf voor kiezen om hun zakken te vulllen, dat is het probleem…

  1. Moosie

   Nee mensen als jij zijn het probleem.
   Mensen die zichzelf belangrijker vinden dan de club.
   Mensen die kost wat kost Jonk weg wilde hebben en zo Cruijff vlak voor zijn dood bij de club hebben weggejaagd.
   Die mensen zijn het probleem.
   En dan Blinde scholletje in de RVC willen zeten

   1. AB AjaxBarcelona

    Ze weten echt niet wat er onder jeugdopleiding verstaan moet worden en roepen hier maar wat. Ajax nog steeds een opleidingsclub noemen ….. hoe kom je er op. Er worden meer jeugdspelers gekocht dan dat er vanaf de basis worden opgeleid. Jeugd vlucht weg omdat ze zien dat ze geen eerlijke kans krijgen. Ajax is een handelshuis geen opleidings instituut.

 19. Kapstein

  Koeman is een realist. Hij ziet echt wel dat het middenveld volledig door het ijs is gezakt. Vooral Strootman heeft het helemaal niet meer. Toch heeft het team een breker nodig op die positie. Frenky is dat niet en eigenlijk zie ik nergens zo iemand rondlopen in ons landje. Misschien toch Blind daar eens proberen.

 20. Hanski

  AB de loserjeugd waar jij t over hebt ( de vluchters ) Bazoer etc is nou net het nuveau waar JC het over had als hij het over talenten uit opleiding had…
  Echte talenten breken door, Frenkie, justin, Martijn, Davie, Dayley….krijgen hun kans en zullen op jonge leeftijd verkocht worden…dat heet marktwerking…dat was in jaren 80, 90 heel anders, toen maakte geld het verschil (nog) niet…de jeuddopleiding zorgde ook toen voor max 2 toppers per jaar, net als nu, alleen ze kregen de tijd te rijpen en te presteren bij Ajax, tijden zijn veranderd…heeft niet zoveel met gebrek asn opleiden te maken.
  Of kun je in jouw visie bjjvoorbeeld Jonk spelers laten opleiden en direct tot 25e vastleggen….direct doen dan!
  Maar denk dat ook deze volgers dat niet redden….we blijven meer dan andere clubs toppers opleiden, dat blijkt uit feiten ?
  Dat maakt Ajax zi’n mooie club, daar veranderd een bestuur of directie echt niets aan! (Dat bewees Peter Bosz laatst nog)

  1. AB AjaxBarcelona

   Hanski, niet reageren op mij. Je bent dom. Nergens zeg ik loser jeugd. Je snapt het niet en wil meepraten. Niet met mij ajb. Opzouten.

  2. Litmanen

   Eens Hanski, er is geen remedie tegen dat vele geld. Zelfs De Ligt, toch een verstandige jongen, zegt dat hij gaat als hij bij Barca speeltijd krijgt.
   Die jongen is achttien. Voor Kluivert geldt hetzelfde, geen houden aan.

 21. Hanski

  Hallo AB volgens mij bepaal jij niet zoveel oo deze aardkloot, zeker niet of ik op jou reageer…degene die zegt dat n ander dom is…tja het is jouw mening, geen probleem mee AB..en idd jij zegt geen loser jeugd…dat zei ik. Ik vind nl dat de loserjeugd zoals Bazoer, El Ghazi en meer gouddelvers niet de jeugd zijn die Ajax beter zou maken..wel gaf ik aan dat er veel jeugd doorbreekt alleen dat ze niet te behouddn zijn, heeft niets te maken met bestuur, rvc of huidige trainers….heeft te maken met geld en het feit dat wij in NL de eredivisie hebben..als jij in al jouw wijsheid oplossing voor het op jinge leeftijd vertrekken hebt dan ben je een visionair….ben benieuwd!
  Probeer te teageren zonder schelden of afkappen, gewoon n keer feiten benoemen ??

 22. Yindi

  Zlatan, in mijn optiek was hij (wanneer hij destijds voor Nederland zou hebben gekozen) zeker door Koeman als eerste op zijn lijstje gezet. Afgezien van de Ligt mag de rest wat daar rondliep tegen Engeland, voetbaltechnisch gezien,zijn schoenen niet eens strikken. Ik krijg zo ongeveer een beroerte van de gedachte dat Strootman ipv Hakim bij Ajax zou spelen. Om maar eens wat te noemen. Als het gaat over prijzen dan lieg je zeker niet, maar dat houdt niet automatisch in dat hij daar 100% schuld aan is. Als hij goed speelt dan wil dat nog niet zeggen dat je daarmee ook alle prijzen wint. En dan, of hij de beste speler op de Nederlandse velden is. Hij komt er denk ik dichtbij, althans ik zou zo snel niet weten wie dat dan wel zou moeten zijn. Weet jij het? Ben benieuwd.

Comments are closed.