‘Barcelona ziet af van De Ligt na hoge vraagprijs Ajax’

Barcelona ziet voorlopig af van het aantrekken van Matthijs de Ligt, zo meldt het Spaanse Sport. Technisch directeur Marc Overmars heeft aangegeven 60 miljoen voor de verdediger te willen en dat is voor de Spaanse koploper te veel. Een prijs is echter nooit genoemd, zo meldt De Telegraaf. Al wil Overmars daar niet op ingaan. In algemene zin: “We willen dat Matthijs blijft”, aldus Overmars, die dat aan alle geïnteresseerden duidelijk maakte. Hetzelfde geldt voor Kluivert. “Ze zijn allebei erg jong om te vertrekken.”

Ondanks dat beide clubs een goede band hebben met elkaar kan de club niet rekenen op een korting van Ajax. Daarnaast heeft De Ligt zelf meerdere malen aangegeven in een team te willen spelen waarin hij zelf veel speelminuten kan maken. Iets wat bij Barcelona moeilijk lijkt met Gerard Piqué en Samuel Umtiti. Barcelona zou De Ligt nu op een lijst gezet hebben met opties voor de toekomst en kijken naar goedkopere opties om komende zomer de defensie te versterken.

Related posts

21 Comments

  1. Ajax 1

   60 mln is wel heel veel hoor. Maar goed dat Ajax poot stijf houdt. Laat de ligt nog maar lekker een paar jaar bij Ajax en dan verkopen voor 60 mln. Wel contract openbreken, verlengen, salarisplafond omhoog en zorgen dat zo’n jongen niet gek gemaakt wordt met mogelijk prive jet salaris van topclubs.

   1. AjaxKat

    Aan de andere kant hoeven ze dat salarisplafond niet open te breken wat mij betreft. Dan is misschien het einde binnenkort wel snel zoek met als gevolg dat het huidige salarisplafond de nieuwe norm als minimum wordt. Dan gaan we wel snel door de miljoenen heen. Van mij mag De Ligt aankomend seizoen verkocht worden aan Barca, maar wel dat hij direct 2, 3 seizoenen wordt verhuurd aan Ajax. Denk dat het heel moeilijk wordt om hem te houden deze zomer. Zelfde geldt in mijn ogen ook voor Kluivert, maar dan in mindere mate. Als ze willen kopen prima, maar dat ook hij 2, 3 seizoenen op huurbasis bij Ajax blijft. Zoals Ødegard nu bij Heerenveen.

    1. Lingeling

     De tijden dat Ajax spelers kan aantrekken of behouden omdat het Ajax is ligt achter ons. Dus dan moet je meer betalen. En alleen met spelers iets langer kunnen houden breng je stabiliteit en lange termijn succes!

     1. Ajax 1

      Ja, gewoon alleen met spelers die echt buitencategorie zijn. Of als een ervaren speler terug wil komen voor zijn 30e of zo.

 1. Huntie

  Hij is ook wel heel goed maar teregt nig even 2 jaartjes bij ajax blijven en dan voor 80 miljoen verkocht eorden als het niet meer is

 2. Charka53

  Laten we nu maar even gewoon doen hoor Mathijs is achttien jaar en staat aan het begin van een mooie carrière die hij bij Ajax begint en wie weet waar hij eindigt maar één ding is zeker hij is te jong om nu al naar de wereld top te gaan dus laten we van hem genieten zolang als het kan.

 3. Brokamp

  Dit weekend interland voetbal en we hopen natuurlijk dat Nederland het onder Ronald Koeman goed gaat doen maar je houd je hart vast als dat gebeurt. Want de aasgieren van Europa roven straks de beste talenten weer weg en wij blijven achter met een uitgeklede competitie.

 4. Wembley71

  Die gekkies in Barcelona denken zeker dat ze de Ligt voor €60,00 kunnen ophalen omdat ie in de Nederlandse competitie speelt, zij zijn toch Barca……dwazen.

 5. Zlatan4ever

  Barcelona was op een koopje uit,
  in het verleden betaalden ze dit soort bedragen wel voor (spaanse) talenten.
  Nu kan De Ligt nog mooi een paar jaar in Nederland zijn kunsten laten zien

 6. david1984

  jammer voor Barcelona maar ze weten toch ook zo goed de prijzen dus mij inziens kan er nog wel wat bij success Barcelona

 7. AFCA my World

  Zo hoort het,gewoon erg veel vragen,dan hou je ze langer binnen,betalen ze wel is het teveel !⚽️

 8. Ajaciedje nummer 14

  T’is fijn dat Barcelona er vanaf ziet, zo’n jong talent zie je hier niet vaak meer

Comments are closed.