There are no ads, please add some


Blind: ‘Ik werd weggehoond vanwege keuze voor De Ligt. Daar komt men nu op terug’

In een groot artikel in Voetbal International wordt Matthijs de Ligt belicht. Het weekblad laat vier man aan het woord. Danny Blind, MArcel Keizer, Barry Hulshof en Peter Bosz. Blind liet als bondscoach de verdediger op 17-jarige leeftijd al zijn debuut maken. “Ingegeven door blessures kwamen we bij Matthijs uit. Hij was vierde keuze, maar in mijn ogen er wel klaar voor. Het liep anders dan gehoopt en gedacht, maar nu, een jaar later, ziet eenieder zijn specifieke kwaliteiten,” geeft Blind aan. “Ik werd destijds weggehoond vanwege mijn keuze voor Matthijs. Daar lijken veel mensen inmiddels wel van terug te komen.”

“Hoelang De Ligt nog bij Ajax speelt? Dat is niet te zeggen. We kunnen hem allemaal nog graag bij Ajax willen zien, maar de realiteit is in het huidige voetbal anders. Als een club van het kaliber Barcelona zich meldt, dan wordt het proces in werking gezet. Dat houd je niet tegen, zo zit de markt gewoon in elkaar”, aldus Blind.

“Het is een genot met hem te werken. Hij is nog zo jong, maar tegelijkertijd ook al zo volwassen,” aldus Marcel Keizer over de verdediger. Barry Hulshoff is al vijf jaar de begeleider van De Ligt en ook hij is lovend over de international. “Matthijs is helemaal bezeten van voetbal. Hij volgt alles, leest er boeken over en is er heel gericht mee bezig. Lange tijd deed hij dat in combinatie met zijn studie, want ook in de schoolbanken had hij veel talent. Die combinatie zorgde met een stabiele omgeving voor een goede basis. Het is allemaal vervolgens snel gegaan. Waar andere spelers twee jaar over doen, doet Matthijs een half jaar over. Hij pikt alles zo snel op, heeft aan een half woord genoeg, en weet bovendien zelf altijd al heel kritisch en gericht naar zijn spel te kijken.”

Tot slot komt ook Peter Bosz aan het woord. Onder Bosz maakte De Ligt zijn debuut in Ajax 1. “Matthijs was zestien jaar, toen we hem meenamen op trainingskamp naar Oostenrijk. Het was het begin van het seizoen van zijn doorbraak. Al vrij snel durfde ik het met hem aan. Matthijs is betrouwbaar, en dat vind ik razendknap voor zo’n jonge speler. Vaak zie je een aanvaller op jeugdige leeftijd doorbreken, maar een centrale verdediger zelden. Eigenlijk had hij nog wel eerder zijn debuut kunnen maken, maar met Davinson Sánchez en Nick Viergever liep het destijds ook goed. Toch dwong hij op een natuurlijke manier zijn plek af.”

Of De Ligt al moet vertrekken bij Ajax weet Bosz niet. “Matthijs moet spelen. Dat is essentieel, en dan vooral wedstrijden waar het echt om gaat. Het is logisch dat topclubs hem intensief volgen. Een nieuwe volgende prikkel kan goed zijn, maar dan moet hij verzekerd zijn van speelminuten. Uiteindelijk komt die stap hogerop er zeker, het gaat vooral om de afweging wat het goede moment is. Maar Matthijs is een intelligente jongen, die precies weet wat hij wil. Dus ik heb daar alle vertrouwen in.”


Gerelateerde posts

63 reacties

 1. Marc Overdwars

  Wat een stomme uitspraak!
  Ik wist dat Blind ooit met zo iets zou komen.
  Het was gewoon veel te vroeg voor zo een belangrijke wedstrijd Danny, dat wist iedereen van te voren en dat bleek achteraf.
  Jij wilde zijn debuut op je naam hebben staan, nou die heb je, maar we hebben geen WK.

  Dank je Danny!

 2. Moosie

  Gaan we weer Danny Blind heeft het niet over Mathijs ,nee Danny Blind moet weer zijn gelijk halen.
  Op dat moment was de keuze gezien het belang van de wedstrijd en ervaring van Mathijs gewoon een slechte.
  Het had zijn carrière een flinke deuk kunnen geven en dat omdat Blind wilde pronken.
  Wel we spelen geen WK dankzij onder meer Danny Blind.
  De man die zich te goed voelt voor een Nederlandse club laat me niet lachen.

 3. AjaxKat

  Ja raar van Blind. De Ligt kon ook op zn 15e in het grote Oranje gezet worden. En dan? Als een clubcoach zo’n uitspraak doet dan snap ik het nog wel ergens. Die is dagelijks met zo’n jongen bezig.

  1. Moosie

   Het is het grote manko van blind en van gal altijd gelijk willen hebben ook als iedereen ziet dat ze fout zitten

 4. Peter kopsterk

  De ligt was toen hij zijn eerste interland speelde voor oranje ook te jong om zijn debuut te maken. Toch zeker voor zo’n belangrijke interland. Daarna maakte hij grote stappen vooruit. Was beter geweest om hem later te laten debuteren.

  1. dickst14

   Of laten debuteren met een ervaren verdediger naast hem i.p.v. het drama Martind Indi die steeds in geen velden of wegen te zien was.

 5. M800M

  Dus omdat hij nu goed is was hij op zijn 17e ook al goed genoeg voor oranje?? Slaat nergens op! en een Beetje zielig om zo achteraf alsnog je gelijk proberen te halen. Zegt veel over de mens danny blind.

   1. jood84

    waarom zie ik hier steeds de naam Blind. noem die man zoals het is: scholletje. of stekeBlind

 6. De Nees

  Wat een argumentatie van Blind, niet te geloven dit soort figuren! Die Bulgaren roken meteen bloed met een 17-jarige in de achterhoede. Dat opjagen van de Ligt resulteerde in 2 doelpunten en dan gaat deze kwibus nog volhouden dat zijn keuze goed was. EK en WK gemist, prutser eerste klas deze mafkees.

  1. Ajax 1

   Tja, kan ik niets aan toevoegen. Nu was ik twijfelachtig over blind in de rvc, maar enigzins positief. Daar moet ik nu toch maar weer even over twijfelen….wat een domme houding v blind

  2. De Nees

   …hij zag het zo goed destijds, mss moet ie ook maar antwoord geven waarom hij de Ligt dan wisselde in de 2e helft?? 😂 Irritant en tegelijkertijd lachwekkend om zo achteraf je gelijk te halen. En dat wordt onze nieuwe RvC lid. 🤮

  1. AB AjaxBarcelona

   Hubert jongen, ongesteld? Het zijn reacties op een reactie van Blind. Jij ziet het anders? Vertel. Oj ja, mijn mening: dit is een laatste sollicitatie als rvc lid bij Ajax. Het zal een overtuigende zijn voor het huidig zittend bestuur. Iemand met zo’n kijk op jonge voetballers willen ze er heel graag bij hebben. Afbrand risico van de Ligt is natuurlijk helemaal niet van belang, het gaat om Blind. Nu jij Hubert.

 7. Brokamp

  Hi heeft veel capaciteiten en nog meer talent maar is nog maar 18 jaar. Hij moet zeker nog bij Ajax blijven tot de zomer van 2019. Beter bij Ajax speling en ervaring op doen bijeen grote club op de bank. Zijn tijd komt vanzelf. Davy Klaassen is een goed voorbeeld.

  1. Ajax 1

   Met alle respect voor klaassen: de ligt is een heel ander niveau. Klaassen is goed voor nederlandse competitie, maar een 1 tempo voetballer met te weinig verrassing. De ligt is een potentiele wereldtopper.

  2. De Nees

   Zag in Klaassen al nooit een klasse speler, harde werker ja en goeie instelling en dan scoor je al snel goed bij de supporters. Verbaas me daarom niet dat ie het niet redt nu, eigenlijk zie ik met Donny vd Beek hetzelfde: zelfde type als Klaassen, goed voor de ED maar komt te kort in de top competities.

   1. Ajax 1

    Donny is wat mij betreft beter. Wat meer creativiteit en toch altijd wel zoekend naar de opening of een mooie steekpass. Meer dreiging naar voren en meer doelpunten daardoor.

 8. Basisspeler

  Scholletje wil achteraf zijn gelijk halen. Hij werd weggehoond door de wanprestatie die hij leverde met Oranje. Hij heeft overal gefaald! Natuurlijk moet je hem dan commissaris maken.
  Welke ervaring heeft hij bij het leiden van een club of groot bedrijf? Welke succesverhalen staan er op zijn CV?

  1. De Nees

   Helemaal niks op z’n cv Basis, hij pakt weer iedereen in met z’n slijmbekkie. Je hoorde hem al bij Rondo afgelopen zondag, hij kwam afgelopen jaar vaak bij Ajax. Dan weet je dat doet ie niet zomaar, dan komen z’n massage vaardigheden naar boven resulterend in weer een happy end voor hem.

 9. Jimmy1971

  Ik heb veel respect voor wat Blind als voetballer voor Ajax betekent heeft , en zal hem daarom ook nooit uitfluiten , moet sowieso niet , maar dit is wel een hele domme opmerking.
  Het talent zag een blind(e) , maar die wedstrijd was echt te vroeg voor De Ligt ..

  1. jood84

   zo goed kon die niet voetballen Jimmy1971. in het moderne voetbal zou die bij Sparta spelen en nooit voor Ajax

 10. afcwil

  Ik hoop dat peter bosz terug komt .is een super trainer .vooral zijn spel mooi voetbal .en hij geeft de jeugd wel een kans

 11. -buitenkantje rechts-

  Volkskrant, 31 maart 2011

  Danny Blind voelt zich gekrenkt door de kritiek van Johan Cruijff op zijn persoon. De assistent-trainer van Ajax kan niet geloven dat de de legendarische nummer veertien twijfelt aan zijn betrouwbaarheid.

  Blind: “Dat ik niet betrouwbaar zou zijn, valt me zwaar. Vooral omdat ik dat voor mezelf helemaal nietkan plaatsen”

  In de hervormingsplannen van Cruijff voor Ajax is geen rol meer weggelegd voor Blind, die al jaren werkt bij de Amsterdamse club. Volgens Cruijff is Blind niet recht door zee is, onbetrouwbaar en heeft in alle functies bij Ajax gefaald.

  1. AB AjaxBarcelona

   En daarom mag hij nu terugkomen. Omdat falen zeker is net als bij de rest wat er zit. Klasse bestuur 👍👍👍Top 😂😂😂

   1. Moosie

    Ik snap ook niet dat hij zich druk maakt ij zou het weggehoond worden toch ondertussen wel gewend moeten zijn.

    1. AB AjaxBarcelona

     Moet voor hem als muziek in zijn oren klinken want dan heeft hij zich weer ergens tussen gewurmd.

  2. jood84

   ik waardeer mensen met een eerlijke mening enorm. en zeker als ik de mening deel

  3. De Nees

   Ja scholletje wist weer van niks natuurlijk. Zogenaamd dood blijven liggen en hopen dat het gevaar weggaat.

 12. -buitenkantje rechts-

  ‘Straks zijn Messi en Ronaldo niet meer op televisie te zien’
  Off topic:

  Messi, Ronaldo, Neymar, Ibrahimovic, ze dartelen tijdens het Champions League-seizoen maandelijks een paar keer over het televisiescherm. We weten al een halve eeuw niet beter: Europees clubvoetbal is live op tv. Toch is het moment dichtbij dat u een apart abonnement op een sportzender moet nemen om Messi’s dribbels te kunnen blijven volgen.

  De strijd om de voetbalrechten van de Champions League op het open kanaal verkeert in een impasse. Na dit seizoen lopen de tv-contracten af, de eerste biedingsprocedure leidde in december vorig jaar tot niets. Team Marketing, dat namens de Europese voetbalbond (UEFA) de voetbalrechten verhandelt, kreeg te lage biedingen.

  De UEFA met haar miljoenenbal graaft haar eigen graf.. Op het moment dat de CL wedstrijden alleen achter een kastje te bekijken zijn verliezen adverteerders hun interesse door te geringe exposure. Het grote publiek verliest interesse en de tv gelden zullen drastisch moeten dalen. Minder inkomsten voor clubs die de miljoenensalarissen niet meer kunnen opbrengen. Ik voorzie een implosie vh internationaal betaalde voetbal binnen nu en 10 jaar. Een logisch gevolg van een onnatuurlijk gehypte sport, waarbij de spelers, clubs en zaakwaarnemers hun hand overspeelt hebben..

  1. AB AjaxBarcelona

   Altijd al gezegd, we leven in een bubbel en een bubbel barst op een gegeven moment.

  2. Moosie

   Uiteindelijk zal het barsten juist de redding zijn van het voetbal.
   We kijken nu al jaren naar 8 clubs die de rest niets gunnen ,en die zelf voor honderden miljoenen in de schuld staan.
   Op een gegeven moment is dat sws saai.
   Er zal toch een echt fairplay regelemend moeten komen maar die 8 clubs zullen pas ja zeggen als ze met de rug tegen de muur staan.
   De een is namelijk nog egoïstischer dan de ander.
   En gratis streams op internet houden ze toch niet tegen jullie denken toch niet dat bv fox ook maar 1 cent aan mij verdient, ik heb niet eens een tv abonnement alleen een internet abonnement.

   1. AB AjaxBarcelona

    Ik verrot het toch ook om ook maar 1 cent te betalen aan een betaalzender. Betalen aan Ziggo is meer dan zat. Als die hun sportzender alleen maar aanbieden tegen betaling ……. toedeledokie.

    Straks vinden die Russen, Chinezen en de Sheiks weer een ander speeltje en is Chelsea gewoon weer een amateurclubje 😉

  3. De Nees

   Een ideale wereld is nooit voor altijd. Probeer maar ’s iets bedenken wat niet ooit is ontploft, deze zotte situatie waar de bomen tot in de hemel groeien gaat geheid een keer knappen. Idd Moosie, aan mij verdienen ze ook geen rooie rot cent, heb een streamboxje van 120,- , eenmalige aankoop en kan werkelijk alles zien, films, series tot alle voetbalwedstrijden aan toe en van prima kwaliteit. Laat ze maar een dikke lul krijgen.😁

  4. dickst14

   Hoeveel mensen zitten er nog te wachten op altijd dezelfde clubs in de kwart finale. Ze kunnen beter een eigen toernooitje houden met Real Barca Bayern City en Paris. Wordt steeds minder interressant die CL. En zoals je al schreef BR, ze graven hun eigen graf.

 13. AB AjaxBarcelona

  Off: maar twee (waaronder Schuurs) Ajacieden in basis van het Nationale team O19 + 1 op de reservebank. Ajax was toch zo goed met de jeugd? Klasse bestuur. Bedankt.

  1. -buitenkantje rechts-

   In Ajax O19 spelen 9 buitenlandse spelers… Gaat goed! 👍👍👍👍

 14. Zlatan4ever

  Samenvattend: niemand zal gelukkig worden als Blind in wat voor functie dan ook terugkomt bij Ajax……

   1. Moosie

    Ab hij is er weer ik heb mailtje gestuurd aub laat het laatste woord maar ff aan Fred

     1. AB AjaxBarcelona

      Ik kan nog steeds mijn “uitstapjes” hebben hoor. Is ook: hoe ouder hoe gekker 😉

     2. Moosie

      ja maar biertje drinken doen ze niet ouwe maar ja ik heb morgen ziekenhuisdag dus ik brei er een einde aan spreek je morgen vast wel weer

     3. Moosie

      onderzoek en overleg ze willen een stukkie log weghalen krijg uitleg en de verschillende opties te horen komt goed nu doet alles pijn dan hopelijk niet meer tis niet anders.

  1. Moosie

   Gast je betrekt net mijn vrouw in je gezeik op het andere topic doe ff normaal man ik was op het topic over doan toch heel duidelijk laat me gewoon met rust man hoef niet van jou ook geen sterkte of wat dan ook. uitgeluld is uitgeluld

Reageren is niet mogelijk.