Videoscheidsrechter wordt komend seizoen ingevoerd in de Eredivisie

Eric Gubbe, directeur bij de KNVB, meldt dat na een vergadering bij de bond er unaniem voor het inzetten van de videoscheidsrechter is gestemd. Vanaf volgend seizoen zal de Video Assistant Referee (VAR) bij ieder Eredivisieduel beschikbaar zijn. ‘Dit is een uniek moment in het Nederlandse voetbal, waar we al geruime tijd naartoe werken. In die tijd hebben we in Nederland bewezen voorloper te zijn op het gebied van de videoscheidsrechter. Met de toestemming van onze clubs kunnen we de VAR nu ook in eigen land verder ontwikkelen. We laten hiermee zien vernieuwend te zijn met een continu proces van technologische verbetering. De VAR moet het competitieverloop “eerlijker” gaan maken. Daar zal vrijwel iedere voetballiefhebber het mee eens zijn. Op de achtergrond zijn we natuurlijk al een tijd bezig, maar de komende maanden zal de invoering van de VAR echt vorm krijgen. Ik kijk dan ook uit naar het moment dat we vrijdag 11 augustus bij de start van de Eredivisie echt gaan beginnen’, aldus Gubbe.

Related posts

22 Comments

 1. Peter kopsterk

  Goed dat het wordt ingevoerd. Geen gezeik over wel of niet buitenspel of binnen/buiten het strafschopgebied. Zie alleen pluspunten.

 2. LeroyT

  Kunnen ze dan gelijk 70 minuten speeltijd instellen. Maar wel zuivere. Net als bij Hockey en Rugby.

   1. Mr Ajax

    Ja zou ook eens tijd worden, doen net of ze het wiel hebben uitgevonden bij de knvb, willen grasg schouderklopjes daar in zeist, nou chapeau hoor, wat een innovatie..

    1. jood84

     ze moeten toch ergens een harde van krijgen daar in Zeist. het zal niet door het geweldige voetbal gebeuren Mr Ajax ?

 3. ajaxpers

  Dat zal dan lastig worden voor die kutlampies die altijd bevoordeeld worden.

 4. a.p.

  Goed idee, maar er moeten wel duidelijke regels komen voor de de voetballers en scheidsrechters en……..wij als supporters in het Stadion moeten het ook kunnen begrijpen.

 5. Zlatan4ever

  Video scheidsrechter overal invoeren is misschien rechtvaardiger maar zal leiden tot nog meer discussie’s.
  Liever als KNVB scheidsrechters beter opleiden en “professioneel” betalen zonder dat ze een bijbaantje nodig hebben. Maar in plaats daarvan 100% met hun vak bezig zijn.

  1. Marc Overdwars

   Ik vind het maar gedoe!
   Iedereen maakt fouten en dat hebben we toch al leren accepteren….

 6. Brokamp

  Ik vind het prima, al hoop ik dat ze ook de matennaaiers met hun schwalbes en kaartennaaiers aanpakken.

 7. Charka53

  Het zal me benieuwen als er nu voor elke op een overtreding lijkende situatie wordt ingegrepen gaat het voetbal naar de tweede plaats en wordt het een scheidsrechter show.

   1. Charka53

    Dat zou voor de spelers kunnen maar die videoscheidsrechter zie ook van alles en zet ook de wedstrijd nog eens stil nou ik zie er een aap van neuken , met andere woorden dat wordt niks.

Comments are closed.