Swart: ‘Op 25 april wordt de ArenA naar Johan Cruijff vernoemd’

Al maanden is het onduidelijk, ondanks dat in april 2017 een intentieverklaring werd getekend, wanneer de Amsterdam ArenA eindelijk de naam van Johan Cruijff zal gaan dragen. In gesprek met AT5 geeft Sjaak Swart echter aan dat het er aan zit te komen, op 25 april. “Dat gaat op Johans verjaardag gebeuren. Dat heb ik in de wandelgangen gehoord,” aldus het clubicoon van Ajax.

Een woordvoerder van Ajax kon er echter nog niets over zeggen. “Er is mij niets bekend dus dat kan ik niet bevestigen.”

Related posts

47 Comments

 1. dickst14

  Dat hoop ik dan eindelijk. Nu nog het voetbal naar het idee van Johan. Te beginnen met Wim Jonk terug te halen.

  1. Ajax 1

   Hehe eindelijk. Schandalig dat het zo lang duurt, maar dan kunnen we eindelijk naar het JCS…….

   1. De Ajacied

    Idd erg triest dat dit zo lang duurt zeg,
    Fam Cruijff zal er best moe van worden
    ❌❌❌

    1. Marc Overdwars

     Wees blij dat het gebeurt en nu zo ver is! Komt veel meer bij kijken dan je denkt. En ik ga al maanden naar de Johan Cruijff ArenA, fijn nu formeel ook voor de bakker.

     1. AB AjaxBarcelona

      Er komt veel minder bij kijken dan je denkt MO. Het is de interne onwil die er is en overwonnen moet worden. Inmiddels stemmen tegenstanders schoorvoetend in met de wijziging omdat ze er anders zelf last van krijgen gezien de publieke opinie. Het is nl niet lang meer binnenskamers te houden wie de echte tegenstanders met macht zijn. In het bedrijfsleven kunnen naamswijzigingen binnen een half jaar geregeld zijn als alle partijen er achter staan. Blij kan ik voorlopig nog niet zijn. Het geeft precies aan wat er binnen Ajax gaande is. Natuurlijk zijn er meer partijen dan Ajax maar niet een keer heb ik een duidelijk volmondig statement van de kant van Ajax gehoord. Op de toegangskaartjes en de seizoenkaarten had de naam van Johan al lang kunnen staan, ook zonder naamswijziging van het stadion. Als laatste: ik ga al tijden naar het Johan Cruijff stadion ?

     2. De Nees

      Schoorvoetend is idd het woord. Daarna nog een standbeeld, als het een beetje meezit, maar dan moet ook echt alles meezitten is die besluitvorming rond over zo’n 20 jaar…

   2. Ajax 1

    Ff off-topic: selectie nederlands elftal. Mooi dat onze jonge talenten er bij zijn. Koeman maakt duidelijk waar de toekomst v h nederlandse voetbal ligt. En voor de eindhovenaren: enkel jeroen zoet in de selectie. Geen van ginkel, geen luuk de jong. Wel vilhena ipv v ginkel. Opmerkelijke keuzes.

    1. Ajax 1

     Jong oranje wel een Ajacied maar zie ik nu, eiting. Dat is dan wel weer matig.

 2. Zlatan4ever

  Als Sjaak het zegt dan is het zo
  Eindelijk het de JC Arena !!!!!!
  “ that makes us pride “

 3. JohnDoe77

  Schandalig; hij is al twee jaar dood! Maar goed, snel omdopen en als we dan toch bezig zijn laat meteen “Arena” vallen en gewoon Stadion ervoor terug. Oude logo buiten op de muur in plaats van dat moderne ding en lekker met branie voetballen!!

 4. Ajaxfoort

  Dat dit zo lang moet duren is echt schandalig. Als je de mogelijkheid hebt om je stadion te vernoemen naar zo’n icoon dan moet dat de dag erna geregeld zijn. Mensen die dit zo lang hebben opgehouden hebben echt niets met voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder. Dus niet mee bemoeien zou ik zeggen!!

 5. Jimmy1971

  Veels te lang geduurd , wel weer mooi dat het op Cruijff zijn verjaardag gaat gebeuren ..

  1. HURBIE

   Idd veel te lang
   Maar beter laat dan NOOIT
   Laat zijn naam maar zo opzichtig mogelijk op het stadion

 6. AB AjaxBarcelona

  Voorlopig is het nog alleen Sjakie die het zegt. Nog van niemand verder een bevestiging. Sjakie kennende kan het ook uitdagend bedoeld zijn, beetje olie op het vuur gooien.

  1. Finidi

   Wou net zeggen haha das wel aan hem besteed! Anders was het al wel echt bekend gemaakt toch? Datum bedoel ik dan….

  2. Moosie

   Ik denk dat idd de wens de vader van de gedachte is er worden tegenwoordig meer ballonnetjes opgegooid dan dat er doelpunten worden gescoord bij onze club ,Kutbestuur.

 7. Kingkong

  Laten we hopen dat Sjaak gelijk heeft zodat er een eind komt aan de genante soap

  1. HURBIE

   En die mannetjes die nu negatief zijn ,hingen vroeger als klitten om Johan heen Gluipers

   1. jood84

    zo zijn de mensen helaas HURBIE. de gemiddelde persoon is achterbaks,egocentrisch en naïef

     1. jood84

      helaas klopt dat zeker! behalve als ze flikker zijn.. dan heb je andere zorgen?

 8. Charka53

  Nou Sjaakie ik hoop dat je gelijk heb want het heeft al lang genoegd geduurd en laten we maar hopen dat het voetbal ook die richting op gaat.

 9. Moosie

  Swart de laatste der Ajaxhicans en we zullen blijven strijden gewoonweg omdat we achter Johan en zijn visie staan.

  1. Bert Betondorp

   Ik ook Charka, ik ook. Tegelijk denk ik ook nog wel eens terug aan De Meer a.d Middenweg. Voor zo’n 20, 24 duizend mensen speelde het Ajax van toen de sterren van de hemel. Juist in het Ajax stadion. Die naam moet de Arena krijgen en snel, wie houdt dat nog tegen? Kan toch niet!

  2. De Nees

   Idd eerst maar ‘s zien, vuile gluipers daar zijn voor geen rot cent te vertrouwen.

 10. afcadeluxe

  het vreemde is dat ajax door het stadion naar J.C. te vernoemen veel meer aanzien krijgt i.p.v. arena,anders zijn ze dol op centen en nu hadden ze dit toch veel eerder kunnen regelen en daardoor ook meer inkomsten.bizar dat het in barcelona binnen no time wel kan(stadion ombenoemen)en hier niet

  1. AB AjaxBarcelona

   Nou Camp heeft geen nieuwe naam hoor ?. Het nieuwe, te bouwen, sportcomplex krijgt de naam van Johan en er komt een standbeeld. Feit is dat ze daar wel veel sneller zijn in beslissingen nemen.

    1. afcadeluxe

     klopt is het stadion van de jeugd wat zo benoemd wordt maar evengoed liggen ze lekker te slapen in a’dam wat betreft het eren van J.C.

     1. afcadeluxe

      ja,en dat al een paar jaar,ze hebben bijna medelijden met je als je zegt dat je voor ajax bent…een lachertje zijn we europees geworden en zelfs nationale prijzen zijn te hoog gegrepen voor ons

     2. jood84

      ja we staan hierdoor als land, stad,club en als supporter voor lul. maar dat ziet dat klasse bestuur niet

 11. Forever nr14

  Diegene die dit tegen hebben gehouden, zijn geen ajacieden en hebben lak aan iconen en zelfs lak aan “de grootste” waar zei aan te danken hebben om bij deze club te mogen werken/ lees club vernietigen. Maar enige schaamte zullen ze nooit uitspreken, lafaards!!!!

Comments are closed.