Ajax zondag mogelijk zonder De Jong, Mazraoui en Onana

Trainer Erik ten Hag kan aanstaande zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta mogelijk niet beschikken over Siem de Jong, Noussair Mazraoui en Andre Onana, zo heeft hij laten weten op de persconferentie.

‘Siem heeft last van een voetblessure en het zal voor hem een race tegen de klok worden. Ook Mazraoui kampt met een blessure en zal de wedstrijd van zondag waarschijnlijk niet halen. Andre Onana liet de training op vrijdag schieten omdat hij last heeft van zijn achillespees maar ik verwacht dat hij aanstaande zondag wel kan spelen. Als morgen echt blijkt dat De Jong en Mazraoui er niet bij kunnen zijn, dan gaan we andere spelers oproepen’, aldus Ten Hag die positief gestemd is over het herstel van Frenkie de Jong. ‘Hj ligt op schema en zal dit seizoen nog in actie komen en de komende interlandbreak komt voor hem wel goed uit’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

37 Comments

    1. Ajax 1

      Inderdaad Onana het belangrijkst van die drie. Met alle respect voor Siem en zijn historie bij Ajax, hij heeft ons nog niets gebracht dit jaar. Maar goed Sparta moeten we hoe dan ook pakken, al spelen we met 11 invallers (want toch 143 selectie spelers ?)

      1. jood84

        Siem heeft bijna alleen maar ingevallen of op de verkeerde positie gestaan. ik vind het dan lastig om hem echt te beoordelen. al vind ik dat je wel een punt heb.

        1. Ajax 1

          Dat misschien, maar ipv vd beek of ziyech? En als die niet spelen frenkie of mazroui. Denk dat siem 5e in rang is voor een plekje als aanvallende middenvelder

          1. jood84

            Frenkie is in mijn ogen de beste middenvelder die we hebben. maar ik ben gewoon fan van hem?

          2. Ajax 1

            Ja eens, maar staat ook achterin omdat vd beek en ziyech natuurlijk ook niet de minsten zijn. In potentie frenkie misschien de beste vd drie.

  1. ajaxpers

    Onana is een geweldige keeper en Siem is echt over datum en had nooit gehaald moeten worden.

    1. HURBIE

      Snap niet echt al die blessures van die gasten
      Met één wedstrijd in de week
      Vaar zonder inzet en inspanning
      Gaan ze wel optijd in hun bedje

  2. jood84

    we zullen zien of Onana zondag speelt, dat is de enige van de 3 die we echt zouden missen.

    1. Wim Hobe

      Lig niet te lullen man, hij is één van de betere zo niet de beste keeper in Nederland!

      1. jood84

        dat is jou mening Wim. maar 1 van de betere van de eredivisie is niet zo moeilijk he. Barcelona heeft hem niet voor niets weggedaan

  3. Ajaxfoort

    Ik mis Onana geen seconde. Wat mij betreft een mooie kans om eens wat anderen te proberen. Zeer middelmatige keeper vind ik hem.

    1. jood84

      hij moet leren uitschieten naar een speler.. dat zou een hele verbetering zijn Ajaxfoort

      1. Ajaxfoort

        Hij moet ook sterker worden als leider in zijn 5 meter gebied. En hij moet wat meer ballen klemmen. Ik vind het meer een “ballenuithouder” dan een keeper. En dat terwijl Ajax toch altijd bekend stond om zijn goede keepers.

        1. jood84

          ik ben ook niet echt een fan van het spelertje willen uitspelen elke keer weer… maar ik ben bang dat we geen betere keeper hebben. dus we hebben hem wel nodig

          1. Ajaxfoort

            Dat is zo. Een goed alternatief is er niet. Daar heeft ie dan ook geluk aan. Ajax heeft hem ook nog een seizoen gehouden, maar zonder contractverbetering. Er was ook nauwelijks serieuze interesse. Dat zegt ook wel iets. Maar er schijnt een talent op komst te zijn. Dus even door pielen nog maar.

          2. jood84

            altijd mooi om te horen dat er een talentje aankomt ☺ nu hopen dat die het eerste haalt en basisspeler kan worden. een goede keeper is altijd meegenomen

    2. JohnDoe77

      Het is een prima keeper, maakt nauwelijls fouten maar is niet in alles een topper. Anders had hij nog bij Barca gezeten.

      1. Ajaxfoort

        Dat zie ik duidelijk anders. Maakt nauwelijks fouten? Als je al zijn blunders van dit seizoen achterelkaar zet dan heb je een leuke speelfilm.

        1. ajaxhoger

          Helemaal waar Ajaxfoort , pakt niet veel punten voor de ploeg op momenten dat het er echt om doet .

  4. a.p.

    Wie er wel zijn of wie er niet zijn maakt eigenlijk niet uit . Er moet gewoon gewonnen worden. Dus 3 punten terug meenemen naar Amsterdam

    1. Mr Ajax

      En zo
      Is het ap, gaat goed komen, ajax wint
      Pisvee gelijk, of ben ik aan het dromen

    1. Wim Hobe

      Zlatan4ever, Niet zo’n geweldige verdediging? Te jouwer info : het is de minst gepasseerde defensie van de eredivisie, naast ook nog eens de meest scorende aanval!

  5. Zlatan4ever

    Het lijkt er op dat Onana op dit forum zwaar onderschat word.
    Hij heeft niet zo’n hele geweldige verdediging voor zich staan en toch pakt hij punten voor Ajax

  6. Zlatan4ever

    Daarnaast heeft Ajax altijd “super” keepers gehad van Stuy tot Onana die goed waren maar altijd wel kuren hadden. Chilissen, Vermeer, Menzo enz

Comments are closed.