Spaan: ‘Ten Hag een ongelofelijke jezuïet’

Journalist Henk Spaan haalt woensdag in zijn column in Het Parool hard uit naar Ajax-trainer Erik ten Hag. De columnist vindt het verbazingwekkend dat Ten Hag rechtsback Rasmus Kristensen ‘ongelofelijk dynamisch’ noemt. ‘Nu is het al de vraag of Kristensen dynamisch genoemd mag worden, maar het woord ongelofelijk eraan toegevoegd, is ongelofelijk overdreven. Kristensen lijkt in die bewoordingen Alves wel, of Hateboer, of Walker, of Antonio Valencia. Daarvan is geen sprake’, aldus Spaan.

Ook het ‘Younes-incident’ waarbij Younes weigerde in te vallen in de slotseconde van de wedstrijd tegen Heerenveen en uiteindelijk daarvoor door Ten Hag uit de selectie gezet werd, wordt door Spaan aangestipt: ‘Hij had hem willen belonen voor een ongelofelijke invalbeurt tegen Vitesse en voor de ongelofelijke dingen die hij op de training had laten zien. De verklaring maakte Ten Hag tot een ongelofelijke jezuïet. Nooit geweten dat ze in Haaksbergen een dergelijke scholing in hypocrisie à la het Ignatius of Aloysius College beschikbaar hadden. Ongelofelijk grappig vond ik het.’

Een dag eerder sprak Spaan zich ook al uit over de rol van Danny Blind bij Ajax die binnen afzienbare tijd voorgedragen wordt als lid van de Raad van Commissarissen. ‘Met hem als commissaris technische zaken ligt de weg naar Van Gaal in elk geval open. Mocht Van der Sar besluiten te stoppen als ceo, zou Van Gaal een opvolger kunnen zijn. Ajax gaat gebukt onder een machtsvacuüm dat Blind en Van Gaal kunnen opvullen.’

Related posts

96 Comments

  1. Jimmy1971

   De vraag wat is uiteindelijk beter ?!
   Ik ben ook voor de visie Cruijff , maar zolang het 2 kampen blijven kom je geen cm. vooruit !

   1. AB AjaxBarcelona

    In mijn ogen duidelijk. Van Gaal is slecht voor Ajax ondanks zijn behaalde resultaten. Goede jeugdopleiding kan je schudden. Blind heeft ook geen toegevoegde waarde. De echte Ajacieden waar je wat aan hebt en die nog in leven zijn die willen niet. Dat zegt genoeg.

     1. theomar

      Geen aandacht schenken aan mannetje Spaan. Dat is een waardeloze vent. Jonk terughalen is een gouden zet. We hebben door alle sores al enkele kampioenschappen verprutst. Neem nou eindelijk eens goede beslissingen, en we kunnen volgend jaar weer meedoen om het kampioenschap. Dat wordt wel weer tijd.

     2. BobbyHaarms

      Juist, maar er zitten al jaren teveel gladjakkers bij onze club gap. Die lulden eerst lekker met Johan mee om hem daarna keihard een dolk in zijn rug te steken. En deze grafhonden lopen nog steeds rond bij onze club terwijl ze Ajax alleen maar naar de klote helpen. Een nekschot is nog te goed voor deze klootzakken.

 1. -buitenkantje rechts-

  We moeten s kappen met dat gekrakeel in de burelen van Ajax.. Het moet over voetbal gaan! Laat (ex)voetballers zich DAAR mee bezig houden. Is Ajax nog een voetbalclub of een politieke partij?!

 2. ajaxpers

  Duidelijk is Ten Hag terug moet naar de achterhoek. Frank de Boer is de enige die voor lange termijn Ajax kan redden en kom niet met die onzin over zijn verdedigende stijl. Fdb wil winnen en hij kijkt naar zijn materiaal.

   1. BobbyHaarms

    Dat is een veel beter idee. Maar ben bang dat ie niet meer in deze slangenkuil wil stappen. En eigenlijk heeft ie nog gelijk ook, met dit zooitje ongeregeld wil je echt niet geassocieerd worden.

  1. AB AjaxBarcelona

   Wat mij betreft moet jij niet met die onzin komen ?. Frank had slaapverwekkend voetbal en dat lag niet aan het materiaal maar aan de tactiek. Willen winnen is niet genoeg. Mooi voetbal, strakke snelle combinaties hoort bij Ajax op de eerste plaatst te staan. Zoals al vaker gezegd: dan volgt resultaat automatisch.

   1. BobbyHaarms

    Klopt. Maar de meesten krijgen tegenwoordig al een harde plasser van oerlelijk voetbal met winst, onder het mom van “Als we maar winnen” Tsja..

    1. jood84

     ik zie liever geen lampjes voetbal(lelijk spelen en winnen) ik wil gewoon ons eigen voetbal en winnen! zoveel is dat toch ook niet gevraagd

     1. BobbyHaarms

      Zolang er twee kampen bestaan en een hoop verdeeldheid zal het niet gauw meer op de rit komen. Deze magere jaren gaan er op den duur voor zorgen dat ook de aantrekkingskracht verdwijnt bij de jeugd. Je kan niet eeuwig blijven teren op je gouden tijden..

     2. ems

      Die ledenraad oftewel 5e colonne is een draal van een instituut en zorgt al jaren voor verdeeldheid; weg ermee

     3. BobbyHaarms

      1 ding is zeker ouwe reus, dat zou een stuk beter zijn voor onze gezondheid ?

  2. De Nees

   @Ajaxpers, dacht jij weer niet aan bij FdB, maar het is die verdedigende stijl die we niet pruimen. ?

 3. fjonkman

  Ik denk dat we wel mogen concluderen dat met het binnenhalen van Scholletje, de contra-revolutie echt begonnen is. De visie Cruijff sterft een te vroege dood en straks staat van Gaal weet aan het roer.. waar moet het heen met ons Ajax??

 4. Kingkong

  Ik kan spaan missen als kiespijn evenals de scholletjes en schreeuwerige betweters en J.C. Haters.

  1. Jimmy1971

   Als er 1 qua uiterlijk op een Jezuiet lijkt dan is het Spaan zelf wel met zijn altijd ontplofde kapsel … ?

 5. Gert Ajax

  Spaan laat geen spaan meer van ten hag heel.
  Het lijkt er ook op dat wat hij zegt wel klopt.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Eens. Zeker geen fan van Spaan, maar wat hij zegt over Ten Hag, daar is gewn speld tussen te krijgen.

 6. Peter kopsterk

  We zullen zien waar dit allemaal naar toe. Misschien veel woorden maar weinig daden

  1. BobbyHaarms

   Vroeger was het nog wel lachen samen met Vermegen. Maar Spaan heeft zich steeds meer ontpopt tot een eng mannetje die geen mogelijkheid onbenut zou laten om slecht over Cruijff te praten. Elk woord van hem stinkt naar poep.

   1. jood84

    ja alles was vroeger beter maat ? zelfs de mening van mensen was normaler, tegenwoordig is het hoe gekker je doet hoe beter.. althans zo lijkt het

 7. AB AjaxBarcelona

  Off: het plezier spat er weer vanaf bij Barcelona. Heerlijk om te zien

     1. AB AjaxBarcelona

      Zit net te denken: gewoon lekker ouwehoeren, zeiken en zeuren over Ajax, verschillende meningen zonder uitgemaakt te worden voor blinde en wel kunnen zeggen dat een ander gestoord is zonder bij bedoelingen. Gewoon supporters gelul en als het even kan ….. Cruijff aanhangers ?. Heerlijk.

     2. BobbyHaarms

      Nou, iemand die ertegen is ben je even vanaf. Eindelijk weer even lekker discussiëren op eenzame hoogte haha

     3. Koning Haarms Wolfs

      Binnen bepaalde kaders moet je zeggen kunnen wat je wilt, maar grenzen moeten wel duidelijk zijn. Sommigen gaan die grens idd over.

     4. BobbyHaarms

      Klopt KHW, zoals ik al zeg er worden hier dingen gezegd over een vreselijke ziekte. Het betrof Moosie maar ook ik voelde me behoorlijk aangesproken door dat walgelijk gedrag van “de heer S”. Maar wie het ook aangaat, dit soort dingen doe je gewoon niet. Ook al heb je nog zo’n hekel aan iemand, gewoon een no-go.

     5. BobbyHaarms

      Alleen de ban van Litmanen is weer opgeheven maar heeft aangegeven even een stap terug te doen.

      Was in sommige gevallen echt nodig dat er ingegrepen zou worden. Niet dat ik nou zo’n heilige ben, maar toen er op een gegeven moment de spot gedreven werd met kanker was voor mij de maat ook vol. Zeer terecht dat mensen die daar op een misselijkmakende manier misbruik van maken er afgelazerd worden.

     6. Koning Haarms Wolfs

      Helemaal eens met je, Bobby, er zijn zeer zeker grenzen. Iedereen zegt wel eens domme dingen, maar dat gaat wel ver ja…

     7. BobbyHaarms

      Ja veel en veel te ver KHW. Zo’n ziekte gun je niemand en daar spot je gewoon niet mee.

     8. Moosie

      Ik vind de sfeer een stuk beter en als dat van onze kant zo blijft hoeven we het juist niet eens te zijn met de aanhangers van van gal
      Maar je ziet hoe het gaat de haat bij rari zit diep en dat blijft zo.

     9. jood84

      heerlijk he AB. eindelijk een normaal gesprek kunnen voeten zonder rare antwoorden van derden

     10. AB AjaxBarcelona

      Zaligheid Jood84. Ook erg blij met de korte to the point bijdragen van iedereen.

 8. Zlatan4ever

  Behalve jezuiet als onderwerp is hier sprake van 1 of meerdere personen die de naam Judas met gemak zouden kunnen dragen….?

 9. Bert Betondorp

  Laten we het eens over voetbal hebben. Zondag uit tegen Sparta Rotterdam.
  Een mooie oude club die naar mijn mening in de ere-divisie moet blijven.
  Maar Ajax is ook een mooie ouwe club en die kan nog kampioen worden.
  Dus zondag gewoon winnen en dat moet ook gewoon kunnen.
  Mijn vraag: gaat Ajax winnen zondag?

   1. HURBIE

    Vind ook dat Sparta in de Eredivisie moet blijven,
    Alleen niet ten koste van AJAX

    1. jood84

     Sparta mag van mij ook erin blijven, maar moeten ze wel even van Ajax verliezen?

  1. BobbyHaarms

   Ik hoop uiteraard wel dat ze gaan winnen, maar kampioen?? Nee dat zie ik echt niet meer gebeuren.

   En Sparta heeft idd een prachtige traditie. Ze komen uit 010 maar hoop niet dat ze degraderen.

 10. Bert Betondorp

  Kijkt ten Hag hier nu chagerijnig, boos, verdrietig of is dat zijn normale uitdrukking van een top coach?..

 11. JohnDoe77

  Er speelt wel weer het nodige en zoals altijd valt heel prominent voetballand er overheen om iets te kunnen zeggen over Ajax!

 12. Brokamp

  Nou Henk Spaan, normaal vind ik jou een ongelofelijke oetlul, maar in deze heb je soms wel gelijk. Al hoop ik dat Blind en van Gaal nooit meer terug komen bij Ajax. Blind was een goede voetballer maar heeft verder weinig gepresteerd. ( ongelofelijk dat deze man ooit bondscoach is geworden) En van Gaal vind ik zo’n ongelofelijke hautaine man dat ik hoop dat hij nooit meer bij Ajax een functie krijgt. War een ongelofelijk arrogante bal.

 13. AB AjaxBarcelona

  Younes terug gezet naar jong Ajax maar volgens mij speelt hij niet mee vanavond. Terug gezet naar O19?

Comments are closed.